HABERLER>POLİTİKA
20 Mayıs 2015 Çarşamba - 18:15

Meydan krizi: Seçim kurulu ‘Erdoğan’ı reddetti!

Adana Valiliği'nin, seçim mitinglerinin yapıldığı Uğur Mumcu Meydanı'nın 29 Mayıs'ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'halkla buluşma programı' olduğu gerekçesiyle diğer siyasi partilere tahsis edilmemesi isteği, Seyhan İlçe Seçim Kurulu tarafından reddedildi. Vatan Partisi'nin de aynı tarihte daha önceden yaptığı miting başvurusu nedeniyle hukuki bir tartışma konusu doğdu.

Meydan krizi: Seçim kurulu ‘Erdoğan’ı reddetti!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 29 Mayıs'ta siyasi partilerin seçim mitinglerini yapması için tahsis edilen meydanda yapmak istediği 'halkla buluşma programı'na vize çıkmadı. Seyhan 1. İlçe Seçim Kurulu, Adana Valiliği'nin başvurusunu aynı gün Vatan Partisi'nin mitingi olduğu gerekçesiyle reddetti.
 
Seçim kurullarının seçim yasaklarının uygulandığı 10 günlük sürede partilere meydanların tahsisi konusunda yetkili olduğu, Cumhurbaşkanlığı gezisinin parti programı sayılmaması nedeniyle meydanın kullanımında hangi makamın yetkili olacağı netlik kazanamadı. Konunun İl Seçim ve Yüksek Seçim Kurullarına da intikal etmesi bekleniyor.
 
7 Mayıs'ta Vatan Partisi Adana İl Başkanlığı, Seyhan İlçe Seçim Kurulu'ndan Genel Başkan Doğu Perinçek'in katılacağı miting için 29 Mayıs 2015 günü Uğur Mumcu Meydanı'nın kendilerine tahsis edilmesini istedi. 15 Mayıs'ta ise Adana Valiliği, İlçe Seçim Kurulu'na 29 Mayıs'ta Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Uğur Mumcu Meydanı'nda halkla buluşma programı olduğundan herhangi bir siyasi parti faaliyeti için tahsis yapılmamasını istedi.
 
'DEĞİŞTİRME VE RET YETKİM YOK'
İlçe Seçim Kurulu ise kendilerinin siyasi partilerin talep ettikleri tarihleri değiştirme veya reddetme yetkileri olmadığı gerekçesiyle, Adana Valiliği'nin talebini reddetti. Kararda İlçe Seçim Kurulu'nun Ak Partili üyesi avukat Ali Tetik ile memur üyeler Ekrem Ulu ile Sinan Gündoğdu da, 'İlgili partinin Uğur Mumcu Meydanı'nda miting yapması yönünde karar alınmadığından Cumhurbaşkanı'nın aynı tarihte meydanda halkla buluşması yönündeki kararın uygun görülmesi' gerektiğini belirterek muhalefet şehri koydu.
 
YASA NE DİYOR?
İlçe Seçim Kurulları, 28 Mayıs 2015'de sabahından, 6 Haziran 2015 günü saat 18.00'e kadar olan propaganda süresinde, denetim ve gözetim yetkisini alacak. İlçe Seçim Kurulları, bir siyasi partinin talep ettiği tarihin başka bir siyasi partinin talebi ile çakışmaması durumunda, o tarihi siyasi partiye vermek durumunda.
 
Yüksek Seçim Kurulu'nun, seçim süresince uygulanacak seçim propagandası usul ve esasları ile yapılmayacak işleri düzenleyen 236 sayılı kararın ilgili sölümü şöyle:
 
"İlçe seçim kurulunca, o seçim çevresi içindeki miting alanlarının 22 Mayıs 2015 gününe kadar belirlenerek, seçime katılacak siyasi partilere ve bağımsız adaylara yazılı olarak bildirilmesine ve siyasi parti ve bağımsız adayların, bildirimden itibaren 3 gün içinde (en geç 25 Mayıs 2015) yararlanmak istedikleri miting alanlarını ve tarihini yazılı olarak ilçe seçim kuruluna iletmelerinin ve ilçe seçim kurullarınca da en geç 27 Mayıs 2015 günü siyasi parti ve bağımsız adayların yararlanacakları miting alanlarının ve tarihinin belirlenmesi gerektiğine; Birden fazla siyasi partinin ve bağımsız adayın sözlü propaganda yapmak için müracaatı üzerine, ilçe seçim kurullarınca toplantı, meydan, gün, sıra ve saatlerinin 26 Mayıs 2015 gününe kadar ad çekme ile belirlenip, ilgililerine tebliğ edilmesine ve bağımsız adaylar için de aynı suretle haftada bir günün ayrılmasına." (dha)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan'dan Diyarbakırspor çıkışı: Bu mudur barış!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yarıda kalan Yeni Diyarbakırspor-Denizli ...
AK Parti İl Başkanı Delican’dan KSK kongresi mesajı
AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican Karşıyaka Spor Kulübü’nün olağan ...
Davutoğlu’ndan TÜSİAD’a 'İzmir'li asgari ücret çağrısı
Muhalefetin asgari ücret vaatlerini bir kez daha eleştiren Başbakan Ahmet ...
 
DSP adayından rakı kadehli afiş!
Isparta'da DSP 1'inci sıra milletvekili adayı Mustafa Nihat Önal, rakı ...
Demirtaş’tan flaş iddia: Binayı hack’lemişler…
Selahattin Demirtaş Mersin il binasına saldırıyla ilgili olarak "Bombalı ...
Kılıçdaroğlu iddialı: Yüzde 30’u geçtik...
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin ulaştığı oy oranını Hürriyet’e, ...
 
CHP'li Yüksel AFAD'taki Soma paralarını sordu!
CHP İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel, Soma’da 301 işçinin hayatını kaybettiği ...
Kılıçdaroğlu: Cüneyt Çakır'la övünüyor ve başarılar diliyorum
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 6 Haziran günü Şampiyonlar Ligi ...
Karataş'tan 19 Mayıs mesajı
Milliyetçi Hareket Partisi İzmir İl Başkanı Necat Karata 19 Mayıs Gençlik ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Veda zamanı!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva