HABERLER>GÜNCEL
10 Haziran 2015 Çarşamba - 11:25

Menderes’te ‘kaçak kat’ gerginliği: Belediye ile halk karşı karşıya!

Belediye zabıta ekipleri Gazipaşa Mahallesi’ne ruhsatsız katlar nedeniyle çıkarma yapınca halkın tepkisiyle karşılaştı. Olaylar büyüyünce mahalleye polis de geldi. Muhalifler ve mahalle halkı AK Parti’nin ikinci çıktığı bölgede Başkan’ın seçim cezası kestiğini ileri sürdü. Başkan Soylu'dan "Rutin denetim. Kimse bir yerlere çekmesin" mesajı geldi.

Menderes’te ‘kaçak kat’ gerginliği: Belediye ile halk karşı karşıya!

EGEDESONSÖZ – Menderes’te çarpık yapılaşma bölgelerinde Gazipaşa Mahallesi’nde kaçak kat gerginliği yaşandı.

Belediye zabıta ekipleri ruhsatsız katlar için mahalleye çıkarma yapınca halkın tepkisiyle karşılaştı. Tartışma büyüyünce olay yerine polis de geldi. Halk ceza ve yıkım uyarısı için gelen zabıta ekiplerine sert tepki gösterince yükselen tansiyon polisin müdahalesiyle düşürüldü.



Öte yandan ilçedeki muhalefet ve mahalle halkı tarafından çarpıcı bir iddia ortaya atıldı. Gazipaşa sandığında CHP’nin birinci parti çıkması nedeniyle AK Partili Belediye Başkanı Bülent Soylu tarafından zabıtanın mahalle halkını cezalandırılmak için gönderildiği ileri sürüldü.

Gazipaşa Mahallesi’nde Pazar günü yapılan seçimlerde CHP 1583 oyla birinci çıkarken AK Parti 580 oyda kalmış. Sandıktan MHP’ye 553, HDP’ye de 72 oy çıkmıştı.



SOYLU: KİMSE YANLIŞ YERLERE ÇEKMESİN
Öte yandan gerginlik sonrası Başkan Bülent Soylu’dan açıklama geldi. Soylu, “Yapılan rutin bir denetimdir. Sadece o mahallede değil Gümüldür’de, Özdere’de, diğer mahallelerde de çalışmalar yapılıyor. Gelen şikayetler üzerine zabıta ekiplerimiz incelemeye gidiyor. Buradan siyasi beklenti içine girenler var. Havza sınırlarında olduğumuz için İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden İZSU Genel Müdürlüğü’nden bize sürekli yazı ve şikayet geliyor. Biz sadece yasal olarak gerekeni yapıyoruz. Kimse bu işi yanlış yerlere çekmeye çalışmasın. Mahallenin büyük bölümüyle ilgili toplu şikayetler vardı. Arkadaşlarımız sadece denetlemeye çıkmış” dedi.



ZABITAYA AK PARTİLİ ÜYE SETİ!
Öte yandan mahallede yaşanan gerginlik sırasında ilginç bir an yaşandı ve belediye ekiplerine karşı AK Partili Belediye Meclis Üyesi Levent Mutlu’dan halka destek geldi. Mutlu aracıyla zabıta araçlarının önünü kesti. Belediye Başkanı Bülent Soylu’ya muhalif kimliğiyle bilinen Mutlu’nun “Gerekirse istifa ederim” dediği öğrenildi.
 

http://www.cumhuriyet.com.tr/thumbs/600x354/Archive/2015/2/14/214431_resource/cats.jpg

MİLLET İRADESİ DİYENLER, MİLLETİ CEZALANDIRMAKTADIR  
Konu hakkında bir basın açıklaması yapan CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, yaşananları 'cadı avı'na benzetti. Bu zihniyeti anlamanın mümkün olmadığını söyleyen Çam “Bu saçma sapan, anti demokratik uygulamayı başlatan belediye başkanı nasıl bir ruh halindedir ki, bu vatandaşların bazılarının kendisinin belediye başkanı olduğu yerel seçimlerde, kendisine oy verdiğini unutmuştur. Millet iradesi diyenler, millet karşılarında olduğunda, milleti hiçe saymakta ve hemen cezalandırmak için harekete geçmektedir. Kimse vatandaşı sahipsiz sanmasın. Olayı çok yakından takip ediyoruz, konuyla özel olarak ilgileneceğim ve her zaman halkımızdan yana tavır koymaya devam edeceğim” dedi.

BELEDİYE ÇALIŞANLARININ YANINDAYIZ
Musa Çam, Menderes belediyesinde çalışan ve CHP’ye oy verdiklerinden şüphelenen birçok emekçinin de fişlenmeye başladığı yolunda birçok duyum aldıklarını, o konuyla da ayrıca ilgilendiklerini ve bir tek  çalışanın başka bahaneler öne sürülerek, ama gerçekte CHP’ye oy verdiği için işten çıkarılması durumda, hem eylemlerle, hem de hukuki yollarla belediye çalışanlarında sonuna kadar yanlarında olacaklarını, sözlerine ekledi.

 
Dengir Mir Mehmet Fırat: AKP bölünecek ve…
 
Bergama Kermesi'nde halk müziği gecesi
YORUMLAR
Toplam 20 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
bülent ışık 11 Haziran 2015 Perşembe 08:38

7 Haziran seçimlerinde Menderes'te CHP nin yüzde 43.42 AKP nin yüzde 31.03 oy alması moralleri bozmuş anlaşılan.

Yorumu oyla      13      7  
Yorum 11 Haziran 2015 Perşembe 08:36

kanuna nizama uymayanın hakkı yoktur bir şey istemeye. Artık yeter kanunsuz iş yapmaya.

Yorumu oyla      13      6  
Oğulcan Cengiz 11 Haziran 2015 Perşembe 08:29

Başkan diğer Chp'li mahallelere de gitsin. Özellikle de sahilllere baksın. Gümüldür'de dağlarda bile yapılar var. Ormanlık alanlar ne zaman imara açıldı, önce onları anlatsın...

Yorumu oyla      13      5  
reD 11 Haziran 2015 Perşembe 02:58

Kaçak yapıların hepsine aynı şeyi istiyoruz.

Yorumu oyla      13      5  
Hasan Korkmaz 10 Haziran 2015 Çarşamba 21:05

Burası gece kondu mahallesi vs değil. Belediye, izsu bu yapılar kaçak diye yıkmaya, ceza kesmeye çalışmadan önce kendi kayıtlarını kontrol etsinler. Bu vatandaşlardan yıllardır ev vergisi alınıyor, herkesin evinde elektriği, suyu var sizler vergileri alırken, numarataj, elektrik vs bağlarken kaçak değil de seçim sandığından CHP çıkınca mı kaçak oldu bu yapılar? Kaçak olan binadan ev vergisi falan almazsın değil mi, kaçak olan binaya elektrik su bağlamazsın değil mi? Yıllardır bu olaylar yüzünden vatandaştan para toplayıp, imar planı yapacağız diye şahıs hesaplarına paralar yatırmamızı isteyen, imar planı gerekçesiyle herkesin bahçesini alıp yola dahil eden, yollar genişleyince elektrik direklerini yolun tam ortasında bırakan sizler değil misiniz? Kaçak olan ne şimdi birisi açıklasın, milletin rızkını şahsi hesaplarına geçiren, bunlara izin veren sizler değil misiniz? Yılardır oynadığınız oyunlar yetti artık, her gelen kendi cebini doldurma çabasında. Ne oldu RT arayıp şunları bir gözünü korkutalım erken seçimde bize versinler mi dedi? Vatandaşın üstüne oynanan bunca oyunu kimse görmüyor değil mi? Yok kaçakmış yok çarpık kentleşmeymiş. Birisi gelsin şu sokakların, evlerin fotoğrafını çeksin. Burası Menderes, Gazipaşa Mahallesi. İsteyen olursa İzmir' in herhangi bir yeri ile karşılaştırsın hangisi çarpık kentleşme kendi gözleriniz ile görürsünüz. Şu olayları siyasete alet etmeye çalışan insanlar artık uğraşmasınlar, yetmedi mi vatandaşın sırtından kazandıklarınız, birisi çıkıp diyor ki sonuna kadar vatandaşın destekçisiyiz. Bu olaylar siz görevdeyken de vardı başkaları geldi hala var. Muhalefet olmak yerine çözüm üretin çözüm.

Yorumu oyla      12      8  
Göreceli 10 Haziran 2015 Çarşamba 19:38

Burası MUZ Cumhuriyeti değil Türkiye Cumhuriyeti... Zabıta görevlileri tabiki de görevlerini yerine getirecekler.

Yorumu oyla      16      7  
vatandaş 10 Haziran 2015 Çarşamba 19:00

Sahillerde almış başını gidiyor.Başkan onlara niçin dokunmuyorsun?

Yorumu oyla      17      6  
ali 10 Haziran 2015 Çarşamba 17:04

belediyenin uygulamasını yerinde ve doğru buluyor kararlılıkla üzerine gidilmesini istiyorum.kimse hukuksuzca iş yapmasın

Yorumu oyla      17      7  
ado 10 Haziran 2015 Çarşamba 16:39

kaçak binaları göz yuman buca belediyesinden de bekliyoruz böyle bi hizmet

Yorumu oyla      23      7  
tarafsızz 10 Haziran 2015 Çarşamba 16:25

hiç kimse mahallemizi siyasi malzeme yapmasın eleştiri yapmayı bırakın o yaptı biz yapmadık bize ÇÖZÜM gerekli gerisi boş

Yorumu oyla      16      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de korkunç ölüm: 4.katın balkonundan...
İzmir'in Bornova İlçesi'nde, oturduğu apartmanın balkonunun 4'üncü katından ...
Diyarbakır'daki kanlı saldırıyla ilgili flaş gelişme!
Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan yapılan açıklamaya göre, HDP mitinginde ...
Yalova'da eğitim uçağı düştü
Yalova'da bir askeri eğitim uçağı düştü. Uçaktaki iki askeri personel, paraşütle atlayarak kurtuldu.
 
Diyarbakır’da kanlı çatışma: 4 ölü, 3 gazeteci yaralı
Diyarbakır'da Yeni İhya Der Şube Başkanı Aytaç Baran'a düzenlenen suikast ...
İzmir’deki park cinayetine istenen ceza belli oldu
Konak İlçesi'nde parkta köpeğini gezdiren 28 yaşındaki İsmail Alay'ı bıçaklayarak ...
İzmir’de yarım milyonluk vurguna polis freni!
İzmir’in Güzelbahçe İlçesi'nde, kendilerini polis gibi tanıttıkları bir ...
 
Flaş! Balyoz davasında bomba gelişme
Savcılık, Balyoz davasını temyize götürdü. Aralarında Çetin Doğan'ın da ...
Soma’nın kara kutusu ortaya çıktı: Ne saat belli ne yer!
Manisa’nın Soma İlçesi'nde, 301 madencinin hayatını kaybettiği facianın ...
İzmir’de tarihe ışık olacak kazılar onaya takıldı!
İzmir’in tarihini gün ışığına çıkaran, kent kültürüne ve turizme büyük ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Böyle mi olacaktı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva