HABERLER>POLİTİKA
27 Ekim 2016 Perşembe - 14:46

Mecliste İzmir düellosu: Sürekli ile Balbay karşı karşıya!

AK Parti Milletvekili Sürekli ve CHP Milletvekili Balbay, sağlık kampüsü projesi için tartıştı. Sürekli, “Cumhuriyet tarihinin en büyük sağlık yatırımlarından biri yapılıyor” derken Balbay ise, “Öyle bir anlaşma ki kapitülasyonlara rahmet okutur. Halkın sağlığını sattılar” ifadelerini kullandı.

Mecliste İzmir düellosu: Sürekli ile Balbay karşı karşıya!

EGEDESONSÖZ - Geride kalan hafta Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda finansman protokolü imzalanan Bayraklı Sağlık Kampüsü projesi Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde İzmirli vekillerin tartışmasına neden oldu. 

Meclis oturumunda söz alan AK Parti İzmir Milletvekili Kerem Ali Sürekli, Bayraklı’da yapılacak dev proje hakkında bilgilendirmede bulundu.

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay’ın geçtiğimiz günlerde hastanenin yapım süreciyle ilgili eleştirilerine cevap veren Sürekli, “Cumhuriyet tarihinin en büyük sağlık yatırımlarından biri İzmir’de yapılıyor” dedi. 
Sürekli daha sonra CHP Genel Başkan Yardımcısı, Parti Sözcüsü ve İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke’nin İzmir’de katıldığı bir söyleşide Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım’ı hedef alan sözlerine de tepki gösterdi. 

Sürekli’nin konuşmasından sonra söz alan CHP’li Balbay da eleştirilerini sıraladı. 

BALBAY’IN EKSİLİĞİ VAR
İlk olarak konuşan Sürekli, “Mustafa Balbay’a teşekkür ediyorum. Geçen gün bir açıklama yaptı bana da bu açıklamayı yapma fırsatı doğdu. Ama Balbay’ın eksikliği var. Onları düzelteceğim. İzmir’de çok büyük bir şehir hastanesi yapılıyor. Cumhuriyet tarihinin en büyük sağlık yatırımlarından biri İzmir’de gerçekleşiyor” dedi. 

ÖNCE YATIRIMLAR SONRA BÖKE’YE GÖNDERME
Sürekli, “Geçtiğimiz gün iki şehir hastanesinin finansman töreni vardı. 1 milyar 100 milyon dolarlık kredi temininin 637 milyon dolarlık kullanım için sözleşme imzalandı. Sayın Balbay ‘gecikme var, ortada bir şey yok’ diyor. Hakkını da vermiş hızlandı demiş. Çok büyük bir proje… Hiçbir gelişme de yok.  2019’da hizmete girecek.  Biz 2019 diyorsak 2018’de de yaparız.  Bayraklı Şehir Hastanesi 2 bin 60 yatak kapasiteli,  6 hastaneden ibaret bir yapı. Bittiğinde 4 bin kişi istihdam edilecek.  583 yataklı genel,  422 yataklı kadın, doğum, çocuk, 380 yataklı kardiyo basküler,  132 yataklı psikiyatri, 50 yataklı ameliyathane, 214 yataklı yoğun bakım ünitesi mevcut.  622 bin metrekarelik alanın, 573 bin metrekaresi kapalı, 300 bin metre karesi yeşil alan… Cumhuriyet tarihinin en büyük sağlık projelerinden… Biz İzmir’de devam edenleri söylüyoruz. Sayın Balbay ikimizin seçim bölgesi… Gelin Çiğli’deki hastaneye beraber gidelim. 520 yataklı 7 yıldızlı otel konforunda. Foça’ya 50 yataklı yer teslimi yapıldı.  Tire’de inşallah İns7 belgesi alacak bir tesis kazandıracağız. Nedir bu İns7? Her şey dijital… Kağıt kullanılmıyor. 19 Kasım’da bu belge verilecek.  Yatırımlara doymuyoruz. Sağlık çok önemli. Bu hizmetler gerçekleştiriliyor. Nitelikli sağlık hizmeti sunuluyor. Sağlık çalışanlarına teşekkür ediyorum. İzmir’e yakışan şekilde bu eleştirilere açığız. Başımızla beraber. Ama bir üzüntüm var. İzmir’i içselleştirememiş bir genel başkan yardımcısı İzmir’e gelerek gelip cumhurbaşkanı ve başbakana yakışıksız sözler sarf ediyor. Kendisini şiddetle kınıyorum” diye konuştu. 

3 DEFA TEMEL ATILDI
CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay da Sürekli’ye cevap verdi. Balbay, “Sürekli’nin değerlendirmesi, İzmir’i gündeme getirmesine teşekkür ediyorum. Ama bilgileri çok eksik. Mart 2013’te İzmir’in en büyük hastane temelini attınız.  ‘36 ayda hizmete girecek’ dediniz. Geçen hafta o temeli bir daha attınız.  2104 ve 2015’te bir daha attınız. O hastane çok sağlam temeli 3 defa atıldı. İsterseniz gelin İzmir’deki üniversite hastanelerine bir bakın sonra konuşalım. İzmir’in ulusal ekonomiye vergi olarak katkısı yüzde 11… Ama İzmir’e ödenen kamu yatırımı yüzde 2…  11 mi büyük 2 mi büyük? Hangimiz bilmiyor. En azından bir denge istiyorum. Ankara’da kişi başına 850 lira düşüyor, İzmir’de 370 lira… El insaf… Belediyeler Melih Gökçek’ten ibaret değil. İzmir’in hakkını verin. Çandarlı Limanı’nın ne olacağını İzmirli gençler merak ediyor. 2017’de bitecekti. Biterse açılışına ben de geleceğim” dedi. 

ZEMİN ZORDU
Bir kez daha söz alan Sürekli, “İzmir’e yatırımları konuşuyoruz. ‘3 yılda bitirilecek’ dedik. Daha evvele de alırız.  Yer tesliminden sonra 3 yıl dedik.  25 yıl da firma işletecek. Zemin olarak çok zor bir zemin. Buradaki imar, iflas, ön çalışmalar çok uzun sürdü. Yer teslimi yapıldı. Bu 3 yılı bulmaz biz hep söylediğimizden önce teslim ediyoruz. Ben yatırımları saymakla bitiremiyorum.  14 yılda İzmir’e, 100 tane tamamlanmış tesis kazandırdık. Bin 656 tesisleri tamamladık. Bunlar 630 milyona tekabül ediyor. Hepsi bittiğinde 941 yatağa ulaşacak. 4 milyar 400 milyonluk yatırım gerçekleşmiş olacak” diye konuştu.  

HALKIN SAĞLIĞINI SATTILAR
Son olarak konuşan Balbay, “Sürekli’nin yerle ilgili verdiği bilgi çok yanlış. Hayır. Para da anlaşamadılar. Anlaşma yenilediler. Türkiye Cumhuriyeti yapacaktı. Parada anlaşamadılar 2 firma geri çekildi. Orada sadece tabela vardı. Oraya sporcu olmasam çıkamayacaktım. Orada en güçlü yapı tabela… Şu an bile hiçbir şey yok.  Öyle bir anlaşma yaptılar ki kapitülasyonlara rahmet okutur. Halkın sağlığını sattılar. Sürekli’yi gerçekçi ve yürekli olmaya çağırıyorum” ifadelerini kullandı. 

 
Kuzey Ege için fırtına uyarısı!
 
İzmir'in o ilçesine 2 bin 500 konutluk TOKİ müjdesi!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
27 Ekim 2016 Perşembe 15:15

Hastane bu aralar bitmesi gerekiyordu. Proje isterse 10 milyarlık olsun projenin geciktiği gerçeğini değiştirmiyor. Ankara 'da buradan çok daha büyük şehir hastanesi bitmek üzere ancak bizde 3 yıldır temel atılıyor, yatak sayısı şu olacak deniyor. Zemin zormuş. Kardeşim size kim dedi dağın başına hastane yapın diye ? Arabası olmayan o hastaneye nasıl gidecek ? Bu kadar büyük bir hastane olacak ama raylı sistem bağlantısı yok.

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Askeri üs bölgesine hain saldırı: 1 şehit
Hakkari'nin Çukurca ilçesinde PKK'lı teröristlerce askeri üs bölgesine ...
CHP'de o ilçedeki kriz çığ gibi: 'Buradan Ankara'ya...'
İstifa eden 4 ilçe yöneticisi yaptıkları ortak açıklamada Başkan Şenoyar’ın ...
Bakan Işık'tan 'YPG' açıklaması: ABD...
Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, YPG'nin Rakka operasyonuna katılma olasılığıyla ...
 
AK Parti İzmir'den 29 Ekim'e özel çalışma: Böyle kurduk, böyle koruduk!
'Böyle kurduk, Böyle koruduk' başlıklı kapağı ile dikkat çeken çalışma; ...
Erdoğan'dan kritik mesajlar: FETÖ, Sincar ve idam!
Erdoğan, Beştepe Kültür ve Kongre Merkezi'nde Gazi ve Şehit Yakınları ...
'Havza bazlı' tartışmaya CHP de girdi... Kritik uyarı: Halk sağlığını...
Ege Bölgesi'nde tepkiye yol açan havza bazlı teşvik modeline CHP'den de ...
 
Sertel TRT'den gelen o açıklamayı Meclise taşıdı!
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel, TRT Genel ...
CHP'li Sarıküse'den Yıldırım'a: İzmirli bunu yemez!
Sarıküse gerçekleşen bölge toplantıları hakkında detaylı bilgi verdi. ...
Yıldırım'dan yatırımcılara mesaj: Güven noktasında...
Başbakan Yıldırım, "Güven, hepinizin bildiği gibi, yatırımcı için en büyük ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva