HABERLER>POLİTİKA
27 Ekim 2016 Perşembe - 13:34

CHP'de o ilçedeki kriz çığ gibi: 'Buradan Ankara'ya...'

İstifa eden 4 ilçe yöneticisi yaptıkları ortak açıklamada Başkan Şenoyar’ın tavrını megaloman olarak nitelendirdi. Şenoyar ise, “Bunlar Muharrem İnce’ye destek verilmediği için imza atanlar. Olay büyük… Buradan Ankara’ya kadar gidecek bir olay” dedi.

CHP de o ilçedeki kriz çığ gibi:  Buradan Ankara ya...

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ - CHP Tire İlçe Örgütü’nde kazan kaynıyor.
Geçtiğimiz aylarda olağanüstü ilçe kongresi için Başkan Hakan Şenoyar’ın karşısında yer alan muhalefet grubundan dört istifa geldi. 

İlçe Başkanı Şenoyar’a karşı başlatılan imza hareketinin içinde yer alan Başkan Yardımcısı Ersin Güngör, İlçe Sekreteri Derya Uçak, yönetim kurulu üyeleri Vedii Uysal ve Rıza Topan görevlerini bırakma gerekçelerini ortak bir şekilde açıkladı. 

MEGALOMAN TAVRI…
İlçe yöneticilerinin ortak açıklaması: 

Bizim Cumhuriyet Halk Partisi ile ilgili bir sorunumuz yoktur. Tek başına kafasına göre toplantı gündemi belirleyen, kararlar alan, kararları karar defterine kendi işleyen ve yönetim kurulu üyelerinin imzasına açan, siyasette biz dememiz gereken makamda ‘Ben’ megaloman tavrını sürdüren, ilçe sekreteri seçilen arkadaşımızdan ilçe binasının anahtarını alıp ilçeden kovalayan, kafasına göre başkan yardımcılıklarını günü birlik atayan, görevden alan,  asıl işi partinin organları olan belediye, büyükşehir hizmetleri gibi halkımızı ve partimizi öncelikli ilgilendiren konular yerine saz kursu gibi herhangi bir derneğin yapacağı kurslarla uğraşan, çalışma arkadaşlarına saygı göstermeyen, şuan ilçe başkanı olan Hakan Şenoyar’la çalışma olanağımızın kalmaması ve tahammülümüzün tükenmesi nedeniyle istifa ediyoruz. İstifamız sadece bu nedenledir. Partimiz CHP’nin iktidarı ve başarısı için bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da tüm gücümüzle tabii ki çalışacağız. Nasıl Tire’de el ele yerel iktidar olduysak, el ele Türkiye’de CHP iktidarını kuracağız.  



BAŞKAN ŞENOYAR ATEŞ PÜSKÜRDÜ!
Gelişmeler sonrasında İl Başkanı Asuman Ali Güven’le görüşmek için Tire’den İzmir’e gelen İlçe Başkanı Şenoyar Egedesonsöz’e yaptığı açıklamada istifa eden yöneticileri çok sert bir dille eleştirdi. 

NİYETLERİ ÜZÜM YEMEK DEĞİL, BAĞCIYI DÖVMEK
Şenoyar, “Bunlar daha önceki süreçte imza veren arkadaşlar. O süreçten beri parti çalışmalarına gelmiyorlar. Yönetim kurulu toplantılarına bir geliyorlar iki gelmiyorlar. Zaten sürekli mazeret bildiriyorlar. Eğer ben kafama göre karar alıyorsam niye altına imza atıyorlar? İsterlerse şerh koyarlar. Partimizin diğer yönetim kurulu üyeleri de bu konuyla ilgili basın açıklaması yapacaklar. Niyetleri üzüm yemek değil bağcıyı dövmektir” dedi. 

OLAY BÜYÜK… ANKARA’YA GİDER…
Şenoyar, Muharrem İnce’nin Genel Başkanlık için adaylığını ilan ettiği dönemde İzmir’den ilk destekçisi olan şu an Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyeliği görevini yürüten Mustafa Güngör’e de yüklendi. Şenoyar, “Sekreterin anahtarını alıp kovma olayı da öyle değil. Sekreterin babası olağanüstü kongre talebinde imza verenlerden… Sadece sekretere, ‘Derya bu sürecin sonuna kadar izinlisin, daha sonra gel başla’ dedim. Ama gelip kendisi görevi tekrar kabul etmedi. Arkasından böyle yorumlar yapıyor.  Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Mustafa Güngör burada farklı bir yapı oluşturmaya çalışıyor. Bu imza hareketini arkasında o var zaten. Bunlar Muharrem İnce’ye destek verilmediği için imza atanlar. Olay büyük… Buradan Ankara’ya kadar gidecek bir olay. Ben de genel başkanın arkasında olduğum için bunlar oluyor” diye konuştu.

MHP’YE GİDİP ROZET TAKTI
Şenoyar konuşmasında ilçe yöneticisi Ersin Güngör’e de yüklendi ve “Birlik ve beraberlikten bahsetmiş. Yerel seçimlerde babası Mustafa Güngör belediye başkan aday adayıydı. Aday gösterilmedi diye oğlu gidip MHP’den rozet takmış birisi. Seçimlerde de belediye başkanına destek verdiğini sanmıyorum. Bunlar MHP’ye gitti. Belediye başkanı aday olmasın diye de 600 tane imza topladılar. Bu adam partiye ihanet edip MHP’ye giden babası da meclis üyesi olunca CHP’ye gelenlerden” dedi. 

SUÇ MU?
Şenoyar eleştiriler için, “7 dalda maddi durumu iyi olmayan insanlara yardım etmek suç mu? Bağlama kursu, halk oyunları, İngilizce, matematik, muhasebe, resim, sinema, şiir dinletileri yapmak suç mu? Gönüllü öğretmen bulmuşken ders veremezsek, cenazeye gidilmeyecekse özel günlere gidilmeyecekse ilçe bakanı nasıl bir çalışma yapacak? Kaldı ki, sandık çalışmalarımız bitti. Hiçbir eksiğimiz yok. 209 sandığımızın hepsini ezbere biliyorum.  11 ayda 4 kere yönetimi düşürmeye çalışan arkadaşlar. Mustafa Güngör’ün derdi kurultay delegesi olduktan sonra ilçe başkanı olmak. Beni Şenol Sardoğan’ı yıkmak için kullanmıştır” diye konuştu. 

ALDIKLARI KARARI DESTEKLİYORUM
İlerleyen süreçte nasıl bir yol haritası izleneceğine dair açıklama yapan Şenoyar, “İmzacı oldukları için çalışmalara gelmiyorlardı. Partinin önünü tıkıyorlardı. Almış oldukları karar doğru. Destekliyorum. Bu kararlarından dolayı saygı duyuyorum. Zaten durmamaları lazımdı. Yedekten çalışacak arkadaşlar var. Onlara yer vermeleri gerekiyordu.  Karar çıkacak bir durum yok. Bizim tüzüğümüz var. Aynı anda yönetim kurulunun salt çoğunluğunun bir fazlası istifa ederse yönetim ve başkan düşer diyor. Öyle bir durum yok. 11 kişi devam ediyor. Yedek yönetim kurulu üyelerimizden çağrı yapıp yerlerini dolduracağız” ifadelerini kullandı. 

 
Bakan Işık'tan 'YPG' açıklaması: ABD...
 
Başkan Kocaoğlu’ndan meclise ‘olağanüstü’ davet!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bakan Işık'tan 'YPG' açıklaması: ABD...
Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, YPG'nin Rakka operasyonuna katılma olasılığıyla ...
AK Parti İzmir'den 29 Ekim'e özel çalışma: Böyle kurduk, böyle koruduk!
'Böyle kurduk, Böyle koruduk' başlıklı kapağı ile dikkat çeken çalışma; ...
Erdoğan'dan kritik mesajlar: FETÖ, Sincar ve idam!
Erdoğan, Beştepe Kültür ve Kongre Merkezi'nde Gazi ve Şehit Yakınları ...
 
'Havza bazlı' tartışmaya CHP de girdi... Kritik uyarı: Halk sağlığını...
Ege Bölgesi'nde tepkiye yol açan havza bazlı teşvik modeline CHP'den de ...
Sertel TRT'den gelen o açıklamayı Meclise taşıdı!
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel, TRT Genel ...
CHP'li Sarıküse'den Yıldırım'a: İzmirli bunu yemez!
Sarıküse gerçekleşen bölge toplantıları hakkında detaylı bilgi verdi. ...
 
Yıldırım'dan yatırımcılara mesaj: Güven noktasında...
Başbakan Yıldırım, "Güven, hepinizin bildiği gibi, yatırımcı için en büyük ...
CHP'li Bakan, Arslan'a 'İzmir'in havalimanı'nı sordu!
Adnan Menderes Havalimanı'nın kapasite artışı ve ikinci aktarma merkezi ...
Bakan Bozdağ: Gülen'in geçici tutuklanması için...
Adalet Bakanı Bozdağ, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in iadesi hakkında ABD ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva