HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
30 Mart 2021 Salı - 09:37

Mahkemeden ‘kamu zararı’ kararı!

Önceki dönem Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar ile mevcut başkan Cemil Tugay arasında bir süredir devam eden ‘kamu zararı’ tartışmasında Danıştay 1. Dairesi, üyelerin oybirliği ile aldığı kararda ‘Kamu zararı yok’ hükmüne karar verdi.

Mahkemeden ‘kamu zararı’ kararı!

EGEDESONSÖZ- Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay; önceki dönem belediye başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar’ın imzasıyla, belediyeye ait yeşil alanının -ecrimisil bedeli alınmaksızın- Cengiz inşaat firmasına geçici şantiye alanı olarak verildiğini iddia etmiş, kamu zararı oluştuğu iddiasıyla Akpınar aleyhine dava açmıştı. İçişleri Bakanlığı’nın verdiği soruşturma izni ve itirazların ardından süreçle ilgili nihai kararı Danıştay verdi.

SORUŞTURMA KARARI KALDIRILDI
Danıştay 1. Dairesi, üyelerinin oybirliği ile eski Başkan Hüseyin Mutlu Akpınar lehine karar verdi. Gerekçeli kararda; ortada bir kamu zararının olmadığına, kamu alacağının zamanaşımı süresinin geçmediğine, ismi geçen şirketten alacağın tahsili için ihbarname gönderildiğine, dosyanın iadesine, Hüseyin Mutlu Akpınar hakkında içişleri bakanlığı tarafından verilen soruşturmanın oy birliğiyle kaldırmasına karar verdi.

Önceki dönem Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar yaptığı yazılı açıklamada “Kente hizmet bahanesiyle benim ismimi karalamaya çalışanlar ve bundan siyasi çıkar elde etmek gayesiyle rencide etmeye çalışan aklıevveller bir kez daha duvara tosladı. Mecliste Adalet ve Kalkınma Partililerin teşekkürünü alanlar şimdi ne yapacaklar merak ediyorum. Görev yaptığım süre boyunca halkın bir kuruşunu çöpe atmadım. Sayıştay raporları bunu göstermişti. Beş yıl boyunca onurla söylediğim bir kuruşluk kamu zararım yok sözümü de Danıştay 1. Daire onayladı. Bu yapılan Cumhuriyet Halk Partisi geleneklerine, partililik bilincine aykırıydı. Yetkili mercilerin takdirine sunuyorum” dedi.

TUGAY NE DEMİŞTİ?
SonSöz TV’de katıldığı programda Şemikler Mahallesi'nde bulunan ve Karşıyaka mülkiyetinde yer alan iki dönümlük taşınmazın Cengiz İnşaat'a satılması sonrası yaşanan tartışmalara değinen Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, eski başkan Hüseyin Mutlu Akpınar’ın Mavişehir’de bulunan bir araziyi aynı firmaya şantiye alanı olarak kullanması için verdiğini söylemişti. Tugay yaptığı detaylı açıklamada "Bizim sattığımız söylenen alan ilgili olarak kendimizi aklamaktan sıkıldık ancak anlatmaya devam etmemiz gerektiğini anlıyoruz. TOKİ tarafından üç satılmış parsel var. Bizden önceki dönemde bunlar birleştirilmiş. 27 dönümlük alan içinde belediyeye ait yüzde 8 hisse var. Bu ayrı bir parsel değil. Böyle bir ayrılmanın mümkün olup olmadığına baktıktan sonra bunun mümkün olmadığını anladık. Burası konut arazisi olduğunu için, eğer biz burayı bir şekilde satmazsak, yarın öbür gün kanuni yollar takip edilerek normalin çok daha altında bu firmaya satılmak zorunda kalacaktık. Bir tarafta 25 dönüm var, diğer tafta bize ait iki dönümlük yer var. Bizlerin 25 dönümlük alanı alamayacağımız belli. Ancak onların iki dönümü alabileceği de ortada. Toplam 25 milyonluk alana talip çıkar mı diye baktığımızda bu inşaat firmasına rakip olarak kimse çıkmaz, diyorlar. Biz alamıyoruz, dışarıdan alıcı çıkmıyor, diğer firma da tepki vermezse, büyük parsa sahibi küçük pay sahibinin alanını yarı fiyatına alabiliyor. Belediyenin burada 10 milyon TL'lik zararı olacaktı. Biz bu dönemde eşzamanlı başka bir sorun daha yaşadık. Mavişehir'de 10,5 dönümlük alanı bizden önceki belediye başkanı bu inşaat şirketine şantiye alanı olarak kullanılmasına izin vermiş. Biz bu alanın belediye alanı olduğunu aynı firmaya burayı boşaltın, dedik.  Dediler ki, biz burayı boşaltmayız, belediye başkanının izni var. Biz incelediğimizde başkanın tek başına böyle bir karar veremeyeceğini söyledik. Buna rağmen boşaltmadılar. Bu noktada biz kanuni olarak hakkımız olduğunu iddia ederek, bedel belirleyerek 13 milyon liralık tutarı firmaya ilettik. Firma buna itiraz etti ve mahkemeye gitti. Biz de bu süreçte belediye başkanının kararı nedeniyle kararın incelenmesi için bakanlığa başvurduk. Görevi kötüye kullanıp kullanılmadığı kararını bu soruşturma belirilecek. Burada ön soruşturmada müfettiş bu kararın incelenmesi gerektiği kararını verdi ancak müfettiş sonrası durdu işlem. Eski başkan ile ilgili hukuki süreç başlamış değil. Biz sadece bildirmek zorundaydık.  Biz burada belediye hakkını korumak için bu süreçteyiz. Buna ecrimisil ödenmiş olsaydı bizim böyle bir hamlemiz olmayacaktı. Olayın kişisel olmadığını belirtmek istiyorum. Herkes bu tür konulardan kişisel sorunlar çıkarmaya çalışıyor. Kişisel düşüncelerimiz olabilir ancak bulunduğumuz kadrolarda belediyeye yakışır duruş sergilemek zorundayız” demişti.

 
AK Parti İzmir'de Gençlik Kolları Yürütme Kurulu belli oldu
 
Dikili’de Yaşlılar Haftası kutlandı
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
TC misafir 30 Mart 2021 Salı 19:22

Cemil Tugay, hukuksuz gördüğü bir konu hakkında yargıya başvurmuştur kendi partisine üye olduğuna bakmaksızın. Dava sonucu kimin haklı veya haksız olduğu değil, yanlış olduğu düşünülen bir konu hakkında kendi partilisi olsa dahi yanlışa geçit vermemeye çalışmak demokrasi ve siyasi ahlak adına asıl önemli olandır. Günümüzde ne yaşıyorsak partilisini kayıranlardan yaşıyoruz. Hüseyin Akpınar madem haklı, o zaman kendine güvenecek ve yargı kararını bekleyecek haklıysa zaten suçsuz bulunacak, şimdi olduğu gibi. Hüseyin Akpınar'ın Cemil Tugay'ı parti disiplinini göreve çağırmasıyla şikayet etmesi saçmalıktır. Demokrasiyi ve adaleti içine sindiremeyenler siyaseti terk etsinler. Chp yönetimi disiplin yönündeki bu isteği kayda alırsa derhal kepenk kapatsın. Adalet aramak, hukuksuzluğu araştırmak, eleştirmek... bunlar doğal ve demokrasinin gereği olan unsurlardır.

Yorumu oyla      3      3  
Cemal Deniz 30 Mart 2021 Salı 16:31

Sayın Cemil TUGAY bir türlü onayı çıkmayan özel kalem müdürünü tutmakta inat eden, temizlikte rezil durum fakat daha temizlik işleri müdürünü görevde tutmaya devam,destek hizmetleriaynı şekil şimdi soruyorum özellikle temizlik neden doğru dürüst yapılmıyor.

Yorumu oyla      3      3  
AHMET ALPHAN GÜNDÜZ 30 Mart 2021 Salı 10:33

Eski Başkan Mutlu Akpınar'ın yaptığı işler ve projeler ortada.Milyonluk arazileri halkın kullanımına sunmuş ve çokça örnek projeye imzasını atmış birisi.Eleştiri getirebilmek için ilk olarak onun yaptıklarından kat ve kat fazlasını yapmak icap eder.Bu tarz diyalogları hoş ve doğru bulmuyorum.Cemil Başkan başından beri ısrarla halef-selef durumu oluşturuyor.Yargı kararını vermiş ve eski Başkan haklı çıkmış.Halkın gözünde hizmetlerle var olmak lazım.Karşıyaka'lıların en iyi değerlendirmeyi hizmet kalitesini ölçerek yapacağına inanıyorum.

Yorumu oyla      12      10  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bornova’da Kütüphaneler Haftası etkinlikleri başladı
Bornova Belediyesi’nin, 57. Kütüphaneler Haftası kapsamında düzenlediği ...
Başkan Tugay açıkladı: Soruşturma başlatıldı!
Karşıyaka'nın Şemikler Mahallesi'nde İzmir depreminde ağır hasar alan ...
Kütüphane Haftası’na Bergama’dan 'Hekim Galenos' kitabı
Bergama Belediyesi tarafından önemli bir kültür yayınına daha imza atıldı. ...
 
Menemen’de 'Kuraklıkla Mücadele' semineri
21. yüzyılın en stratejik maddesi ve üretimin en temel girdisi olan su ...
Bornova'da yoğun gündem… 20 araç emekliye ayrılıyor
Bornova Belediyesi'nde Nisan ayı olağan Meclisi'nde esnaf ve çevre adına ...
Karabağlar'da tapu kolaylığı
Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu ile Tapu ve Kadastro 3. ...
 
Çiğli'den istihdam hamlesi
Çiğli Belediyesi tarafından, istihdama ve kent ekonomisine katkı sağlamak ...
Karabağlar'da Kütüphane Haftası kutlaması
57. Kütüphane Haftası, Karabağlar Belediyesi tarafından Reşat Nuri Güntekin ...
Narlıdere'de 'tarihi' restorasyon sürüyor
Narlıdere Belediyesi tarafından, ilçenin tarihi dokusunu korumak ve gelecek ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Veda zamanı!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva