HABERLER>GÜNCEL
2 Mayıs 2017 Salı - 15:37

Mahkeme salonunda herkesin önünde tehdit

Ankara Garı önünde, 10 Ekim 2015 tarihinde, terör örgütü DEAŞ'ın saldırısı sonucu 101 kişinin hayatını kaybetmesine ilişkin 36 sanığın yargılandığı davanın 3'üncü duruşmasına bugün devam edildi.

Mahkeme salonunda herkesin önünde tehdit

Ankara 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuklu sanıklar, müştekiler ve taraf avukatları katıldı. Duruşma, kimlik tespitinin ardından celse arasında yakalanarak, tutuklanan ve bombacıları Ankara'ya getiren Halil İbrahim Durgun'un kendini patlattığı Gaziantep'teki evde Durgun'un eşi Esin Altıntuğ ile birlikte bulunan Hatice Akaltın'ın çapraz sorgusuyla başladı.

KAPI ARALIĞINDA BÜYÜK BİR VALİZ DİKKATİMİ ÇEKTİ

Yakalandığında SEGBİS aracılığıyla mahkemeye verdiği ifadesi sorulan Akaltın, "Ev taşıyacağımız için eşim taşımacı tutmuştu. Eve eşya taşıyan kişiler gelip gidiyordu. Esin Durgun ve eşi Halil İbrahim Durgun o dönemde eve geldiler. İkinci gelişlerinde kapı aralığında büyük bir valiz dikkatimi çekmişti. Üzerimde bulunan 8 bin lira, sattığımız aracın parasıydı" dedi.

Sorgusunda sorulara yanıt veren sanığa eşi Metin Akaltın ve sanıklardan Mehmedin Baraç, 'Cevap verme' diye seslendi. Bunun üzerine sanık, bütün sorulara 'Cevap vermek istemiyorum' diye karşılık verdi.

SALONDA GERGİNLİK

Diğer sanıkların müdahalesiyle sanığın sorulara cevap vermemesi üzerine salonda bulunanlar, duruma tepki gösterdi. Yaşanan gerginlik mahkeme başkanının araya girmesiyle sona erdi.

SANIK AVUKATINA SALONDAN ALKIŞ

Bu sırada söz isteyen sanık Akaltın'ın avukatı Oğuz Akman, "Müvekkilim suçsuz olduğuna inanıyorum, o yüzden sorulara cevap vermesini istiyorum. Eğer sorulara cevap vermezse avukatlığından çekileceğim" dedi. Bu sözler üzerine salonda bulunanlar, sanık avukatını alkışladı. Mahkeme Başkanı, müdahale ederek, alkışlayanları uyardı.

SORULARA CEVAP VERMEYE BAŞLADI

Avukatının talebi üzerine tekrar çapraz sorgusuna devam edilen Hatice Akaltın, "Üzerime atılı suçlar sabit olsaydı konuşurdum. Bunların doğrulukla ilgisi olmadığı için cevap vermek istemiyorum" diye konuştu; ancak Akaltın, müşteki avukatlarının sorularının çoğuna cevap vermeye başladı.

AVUKATININ TALEBİ ÜZERİNE DİĞER SANIKLAR SALONDAN ÇIKARTILDI

Sorgu sırasında söz alan sanık Akaltın'ın avukatı Akman, müvekkilinin sorulara daha net cevaplar vermesi için diğer sanıkların salondan çıkartılmasını talep etti. Sanık da mahkeme başkanının taleple ilgili sorusu üzerine "Şu durumda sorulara net cevaplar veremem" diye yanıt verdi. Bunun üzerine diğer sanıklar, salondan çıkartıldı.

SALONDAN ÇIKARTILIRKEN EŞİNE "KONUŞMAYACAKSIN" DİYE SESLENDİ

Sanıklar, salondan çıkartılırken, Metin Akaltın eşi Hatice Akaltın'a "Konuşmayacaksın" diye seslendi. Sanık Akaltın, eşinin avukatının yanından geçerken de avukata "Sen savunma daha iyi" dedi.

ÇOCUKLARININ HAYATINDAN ENDİŞE ETTİĞİ İÇİN KONUŞMAYABİLİR

Sanıklar salondan çıkartıldıktan sonra tekrar söz isteyen sanık avukatı, müvekkilinin 2 çocuğu olduğunu ve onların hayatından endişe duyduğunu belirterek, şunları söyledi: "Çocuklarının hayatından endişe ettiği için sorulara cevap vermeyebilir. Talebimiz çocuklarının hayatı için gerekli önlemlerin alınmasıdır. Ben tekrar müvekkilimden sorulara cevap vermesini rica ediyorum. Ancak müşteki avukatlarının da aynı soruları sormamalarını istiyorum"

Avukatının sözlerinden sonra sorgusuna devam edilen sanık Hatice Akaltın, daha önceki ifadelerinden farklı bir şey söylemedi. Duruşmaya ara veren mahkeme, duruşmanın daha önce ifadesi alınmayan müştekilerin ifadesiyle devam edileceğini söyledi. (DHA)

 
Kemalpaşa'da lezzet festivali heyecanı
 
Baykal: Söylenmesi gerekenleri söyledim
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Zaman gazetesi muhabirine tahliye
"Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyeliği" suçlamasıyla tutuklu bulunan ...
Özel hastanede büyü bozma seansı!
Antalya’da yaklaşık 2 yıl önce özel bir hastanenin eğitim salonunda çekilen, ...
Erişim engeli sonrası Wikipedia'dan ilk resmi hamle
Dünyanın en büyük internet ansiklopedisi Wikipedia’ya bazı içeriklerden ...
 
İzmir'de balkon çöktü, faciadan dönüldü
İzmir'in Balçova ilçesinde bir binanın üçüncü kat balkonunun çökmesi sonucu, ...
İzmirli gençler NASA yolcusu
İzmir Ekonomi Üniversitesi'nin (İEÜ) yetiştirdiği geleceğin mühendisleri ...
Ruslar batan geminin peşinde: Tamamı çıkarılacak
İstanbul'da 27 Nisan günü Togo bayraklı canlı hayvan gemisi Youzarsif ...
 
İntihar eden eski vali hayatını kaybetti
Eski valilerden Çetin Birmek, İstanbul'daki evinde silahla kendini vurarak intihar etti.
İzmir'de yollarını kaybeden doğa tutkunları 12 saatte kurtarıldı
Menderes ilçesinde doğa yürüyüşüne çıktıkları dağlık arazide yollarını ...
Ziyareti merakla bekliyorum demişti: Davetli listesinden çıkarıldı
Türkiye'nin erişim engellemesi getirdiği Wikipedia'ya bir darbe de İstanbul ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Anıt başkan'dan yeni başkanlara!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva