HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
21 Nisan 2012 Cumartesi - 10:03

Konak'tan Toros'a modern halı saha

Konak Belediyesi, yıllardır spor alanı özlemi çeken Ömer Zeybek Ticaret Lisesi’ne 3 bin 690 metrekarelik halı sahasıyla göz dolduran bir spor tesisi kazandırdı.

Konak tan Toros a modern halı saha

İZMİR - Öğrencilerin heyecanla beklediği halı saha açılışına CHP Konak İlçe Başkanı Sinan Karamustafaoğlu, Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, Konak İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Hızır Kaya, Ömer Zeybek Ticaret Meslek Lisesi Müdürü Nevzat Çakmak, Konak muhtarları, öğretmen, öğrenci ve veliler katıldı. 

Ömer Zeybek Ticaret Lisesi öğrencilerini Türkiye’ye örnek olacak bir spor tesisiyle buluşturan Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, kentin merkezindeki okullarla uç noktalarda bulunan okullar arasında eşitlik olması gerektiğini söyledi. Eğitim kalitesinin, sosyal, kültürel ve sportif etkinliklerin eşit derecede güçlü ve sağlıklı olması için çalıştıklarını belirten Başkan Tartan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bundan sonra spor yaparak, sporun güzelliklerini yaşam biçimi olarak benimseyerek geleceğe daha umutlu bakacaksınız. Bu kentin insanları olarak gurur duyacağınız bir tesise sahip oldunuz. Sizler de el ele vererek gerçek anlamda size ne kadar değer verildiğini görün, yaşayın. Buradaki spor kulüpleri de sahadan yararlansın ve gençlerimiz Türkiye’nin geleceğine umut olsun.”

Halı saha sevincini öğrencileriyle paylaşan Ömer Zeybek Ticaret Meslek Lisesi Müdürü Nevzat Çakmak, “Bugün büyük bir eseri okulumuza ve çevreye kazandıran bilim, sanat, kültür adamı, Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan’a sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz. Atatürk ‘sağlam kafa sağlam vücutta’ olur der. Biz de burada Atatürk ilke ve devrimlerine sahip çıkan, Cumhuriyetimizin değerlerini sonsuza dek koruyacak sağlam beyinli, sağlam bedenli bireyler yetiştireceğimize söz veriyoruz” dedi.
 
Öğrencilerin tezahüratları eşliğinde gerçekleşen spor tesisi açılışında Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan da “Hayat gençlerde, gençlik Konak’ta” diyerek gençlerin coşkusuna ortak oldu. Açılış kurdelesini öğrencilerle birlikte kesen Başkan Tartan, futboldaki hünerlerini sergiledi. Halı sahanın ilk golünü atan Dr.Hakan Tartan, şampiyonluklarla dolu, centilmenliğin ön planda olduğu maçlar için gençlerden söz aldı. 

3 bin 690 metrekarelik Ömer Zeybek Ticaret Meslek Lisesi futbol sahası için okulun önündeki boş arazide yoğun bir çalışma gerçekleştirildi. Konak Belediyesi tarafından hazırlanan projeyle kuru toprak, yeşil alana çevrildi. Suni çimden oluşan saha, güvenliği, kullanışlı olması ve estetik görünümüyle hemen herkesten tam not aldı. Geleceğin futbol yıldızlarını yetiştirecek olan sahanın etrafı çelik hasırdan korkulukla örülerek tam güvenlik sağlandı. Saha dışındaki asfalt yol yenilenirken, hazırlanan yürüyüş yolu da parke taşıyla döşendi. Tribüne kolay ulaşım için okul bahçesinden sahaya geçiş, yürüyüş yoluna çıkan bir kapıyla sağlandı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Dünya çocukları Konak'ta buluştu
Yüzlerce çocuk, Sokak Oyunları Festivali’nde birbirinden zevkli oyunlar ...
Kaderleri aynı çizilmiş ‘iki kentin’ buluşması
Gaziemir Belediyesi ile İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ‘kardeş şehri’ ...
Atiye Gaziemir'de coştu, coşturdu
Bu yıl 15. kez düzenlenen Uluslararası Çocuk Şenliği’nin ilk gününde ...
 
İZELMAN Anakolu'nda 23 Nisan coşkusu
İzmir Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet veren İZELMAN Anaokulları, ...
Karşıyaka’da şenlik içinde şenlik
Karşıyaka Belediyesi; Kaymakamlık ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte ...
Selçuk’ta öğrenciler çevreye borçlarını ödüyor
İsabey ilköğretim okulu öğrencileri ve öğretmenleri Selçuk Yeni Kent bölgesinde ...
 
İzmir baştan yaratılıyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi, körfezi yeniden canlandıracak Kıyı Tasarım ...
İKLEV’den başkan Cevat Durak’a vefa ziyareti
Karşıyaka Lisesi Vakfı (İKLEV) yöneticileri Belediye Başkanı Cevat Durak’a ...
Aliağalı çocuklar hayallerindeki Aliağa'yı anlattı
Aliağa Belediyesi Kent Konseyi Çocuk Meclisi’nin düzenlediği Çocuk Çalıştayı ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Arzu’nun Mutluluk Reçeteleri bitmez!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Herkes yer içer hesabı 'Dilber' öder!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva