HABERLER>KÜLTÜR - SANAT
27 Kasım 2017 Pazartesi - 12:56

Konak'ta tarih birimi çocuklara yuva oldu

Bir taraftan yeni merkezler açarak vatandaşlar için yeni buluşma mekanları oluşturan Konak Belediyesi, mahallelerde farklı alanlarda hizmet veren mevcut birimlerini de çok yönlü kullanarak halka hizmet veriyor.

Konak ta tarih birimi çocuklara yuva oldu

Konak Belediyesi'nin Sakarya Mahallesi'ndeki tarihi Süt Veren Meryem Ana Dua Evi'nde hizmet veren Kent Tarihi Birimi mahalleli çocuklara kucak açtı. Kent tarihine dair araştırmaların yanısıra büyük beğeni toplayan kent gezileri de düzenleyen bir birim olmasına rağmen adeta mahalledeki çocukların boş vakitlerini değerlendirdiği yuva haline dönen merkezde son olarak çocuklar keyifle kitap okusunlar diye mini bir kütüphane oluşturuldu. Aralarında Roman ve Suriyeli çocukların da bulunduğu Konaklı minikler birbirinden ilgi çekici kitapları okuyor, zeka geliştirici oyunlar oynuyor. Evlerinden daha çok zamanı Kent Tarihi Birimi’nde geçirir hale gelen çocuklar için kitap ve eğitici-öğretici çeşitli materyallerin sayısı da gün geçtikçe artırılıyor.

TÜRKÇELERİ GELİŞTİ
Yoksul semtin yoksul ailelerinde yaşama tutunmaya çalışan çocuklar sıcak bir yuvada güven içinde ders çalışıp, yeni dostluklar da kurabiliyor. Başta Suriye olmak üzere özellikle savaşın olduğu farklı ülkelerden kaçan ailelerin çocuklarının da geldiği merkez sayesinde minikler bir arada daha fazla vakit geçirerek hem dostluklarını hem de Türkçelerini geliştiriyor. Kitap okuyan çocuklar bu sayede mükemmel denecek kadar kısa zamanda Türkçe öğreniyor. Merkezin bu hizmeti sayesinde çocukların okul başarılarını da artırdığı gözlendi. Merkez sorumluları, çocukların okuldan sonra Kent Tarihi Birimi'ne geldiğini, derslerini burada yaptığını sonrasında da kitap okuduklarını anlattı. Bunun yanında zeka geliştiren, becerilerini artıran çeşitli oyunlar da oynama fırsatı buluyorlar. Giderek artan ilgi nedeniyle birimdeki bir bölümü çocuklara tahsis ettiklerini dile getiren yetkililer, çocukların ilgisinin kendilerini de sevindirdiğini söyledi.

BOL BOL KİTAP OKUYORLAR
Kendilerini geliştirebilecekleri bir merkeze sahip olmanın ayrıcalığını yaşayan çocuklar özellikle soğuk kış günlerinde kendilerine sunulan sıcacık ortamda ders çalışmanın mutluluğunu yaşıyor. Merkeze gelen miniklerden biri de 12 yaşındaki Suriyeli Ruvin Kuraycı. 3 yıldır Türkiye'de olmasına rağmen çok güzel Türkçe konuşuyor. Okul açıldığından bu yana 23 kitap okuduğunu mutlulukla dile getiriyor. Roman bir ailenin çocuğu olan Berat Cem Şafak da yaşıtı Ruvin gibi çok kitap okuyan çocuklardan biri. Merkeze gelen çocukların her birinin gözlerinin içi parlıyor. Eğitime, öğrenmeye aç olan çocuklar birim çalışanları tarafından çok seviliyorlar.

PARLAYAN YILDIZLAR OLACAKLAR
Kendilerini çok özel hisseden çocuklar Kent Tarihi Birimi’nde tiyatro ile de tanışmanın ayrıcalığını yaşıyor. Pek çoğu açılan tiyatro kursuna gidiyor ve yakında 'Küçük Kara Balık' isimli oyunla sahneye çıkarmaya hazırlanıyor. Sahneye çıkacak olmanın heyecanı içinde gün sayan minikler, yaşadıkları ayrıcalıkla bir gün kıyı semtin parlayan yıldızı olmayı hayal ediyor.

 
Bornova Belediyesi'nden kadınlara 'öz savunma' eğitimi
 
Dokuz Eylül Üniversitesi'ndeki o isim eylemden vazgeçti
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Buca'da "Leyla'nın evi" kapalı gişe!
Türkiye'de izlenme rekorları kıran "Leyla'nın Evi" oyunu Bucalılarla buluştu. ...
APİKAM'da bu ayki gündem "Antik Smyrna"
İzmir Büyükşehir Belediyesi Ahmet Piriştina Kent Arşivi ve Müzesi’nde ...
Geleceğin yıldızları Karşıyaka'da yarışıyor
Gençleri kültür ve sanata yönlendirmek için özendirici çalışmalar yürüten ...
 
Buca'da kahkaha tufanı
Ünlü stand-upçı Benan Bilek 25 Kasım Kadına Şiddete Hayır gününde Bucalı ...
İzmir'de Füsun Demirel'den 'Aşk Dersleri'
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği “Kadına Yönelik Şiddete Karşı ...
Konak'ta 'Sadece Diktatör’ oyununa yoğun ilgi
Sanatın toplum için öneminden yola çıkarak birbirinden değerli etkinlikleri ...
 
Gaziemir'de sahne kadınların
Gaziemir Belediye Tiyatrosu’nun kadın oyuncuları, Kadına Yönelik Şiddete ...
Aile Arasında için geri sayım başladı
Gülse Birsel’in hem senaryosunu yazıp hem de başrolünü üstlendiği “Aile ...
Neşeli Başlıklar Buca’da 
Buca Belediyesi Dünya Çocuk Hakları Günü’nde çocukların ve çocuk kalanların ...
 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
10 Yönetmen Ve Türk Sineması
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Atatürk' adını kim yakıştırdı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva