HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
10 Ocak 2018 Çarşamba - 10:42

Konak'ta örnek dayanışma: Yüzler gülüyor

Konak Belediyesi’nin ücretsiz eşya ve giysi yardımı yaptığı ‘Bizim Ev’ ve ‘Bizim Mağaza’ hizmeti 2017 yılında da on binlerce ihtiyaç sahibi vatandaşın yüzünü güldürdü.

Konak ta örnek dayanışma: Yüzler gülüyor

Konak Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Bizim Ev ve Bizim Mağaza ihtiyaç sahiplerinin yaralarını sarıp, yüzlerini güldürmeye devam ediyor. Her yıl on binlerce aileye umut olan hizmetler yardımseverlerin yaptığı bağışlar sayesinde daha da çok kişiye ulaşıyor. Konak Belediyesi’nin Selçuk Mahallesi’ndeki Bizim Ev ve Bizim Mağazasında yardımseverlerin bağışladığı kullanılabilir durumdaki her türlü ev eşyası ile her yaştan kadın, erkek ve çocuk giysileri bulunuyor. Belediye ekiplerince alınarak düzenlenip sergiye çıkan eşyalar ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor. Bizim Ev ve Bizim Mağaza’ya gelen vatandaşlar giysi ve ev eşyası ihtiyaçlarını ücretsiz karşılıyor.

445 YUVANIN YÜZÜ GÜLDÜ
Kurulduğu günden bugüne on binlerce aileye destek olan Bizim Ev’den yangın, sel gibi doğal afetlerin yanı sıra maddi imkansızlıklar yüzünden evindeki eşyalarını kaybeden vatandaşlar ile İzmir’e üniversite okumaya gelen ve ev kiralayan öğrenciler faydalanabiliyor. Ev eşyası ihtiyacı olan vatandaşların Konak Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’ne başvurarak Bizim Ev’den eşya talebinde bulunmaları gerekiyor. Her yıl başvuruların arttığı Bizim Ev hizmeti ile 2017 yılının başından bu yana yaklaşık 445 ihtiyaç sahibine eşya yardımında bulunuldu. Yardımseverlerin bağışlarıyla büyüyen Bizim Ev’e isteyen herkes kullanmadıkları eşyalarını bağış yapabiliyor. Kullanılabilir durumdaki eşyalarını vermek isteyen vatandaşlar 484 53 00 numaralı telefonu arayarak 2975 dahili hattan görevlilere bağış yapmak istediklerini belirtmeleri yeterli.  Görevliler verilen adresten kullanılabilecek durumda olan eşyaları alıp, Bizim Ev’e getiriyor. Özellikle beyaz eşya ihtiyacının çok fazla olduğunu belirten yetkililer, bu alanda satış yapan mağaza sahiplerini de bağış yapmaya davet etti.

SİZ DE BAĞIŞÇI OLABİLİRSİNİZ
Konak Belediyesi'nin Bizim Mağazası da aynı şekilde hizmet veriyor. 2017 yılında yaklaşık 11 bin 820 kişiye giysi yardımında bulunan merkeze bağışta bulunmak isteyenler giyilebilir durumda olan giysilerini bizzat kendileri getirebilecekleri gibi 484 53 00 numaralı telefonu arayarak 2960 dahili hattan görevlilere ulaşarak giysi bağışında bulunabilir. Alınan giysiler merkezin çamaşırhanesinde yıkandıktan sonra raflarda ve askılarda yerini alarak ihtiyaç sahiplerinin ücretsiz olarak sunuluyor. Pazartesi ve Salı günleri kadınlara, Perşembe ve Cuma günleri de erkeklere açık olan merkez sabah saat 09.00 ile 16.30 arasında hizmet veriyor. Atılacak değil, giyilebilecek, ev eşyası olarak kullanılabilecek eşya ve giysileri kabul eden merkeze ne kadar çok vatandaş bağışta bulunursa o kadar çok ihtiyaç sahibi vatandaşın yüzü gülüyor.

 
'O evi babama Ferhan abi almadı'
 
Buca'da 'pırlanta' gibi açılış!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir, Neşet'ine kavuşuyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Buca Adatepe'deki kaçak moloz döküm alanı ...
'Cep Herkülü'nün anısı Bornova'da yaşayacak
Bornova Belediye Meclisi Atatürk Mahallesi 909 sokaktaki parka ülkemizin ...
İzmir'in o ilçesi metroya kavuşuyor... Devler yarışacak!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, 7.2 kilometrelik F.Altay-Narlıdere Metro ...
 
Başkan Badem 'Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutladı
Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü ...
Harita mühendislerinden Başkan Selvitopu'na ziyaret
Harita Kadastro Mühendisleri Odası (HKMO) İzmir Şubesi 14 Ocak'ta sandığa ...
İzmir'in canı kadınlara emanet
İzmir'in canı kadınlara emanet
 
Kocaoğlu'ndan 'ulaşım' için kritik mesajlar: Körfez Geçiş için ne dedi? Otogar metrosu için flaş öneri!
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin 2015 yılında çalışmalarını başlattığı ...
Kadroya geçişte belediye taşeron işçilerinin durumu ne olacak?
Büyükşehir Belediyesi taşeron işçisinin kadroya geçme yönetmeliği için ...
Bornova’da ÇÖLYAK ve PKU’lu hastalara özel program
Bornova Belediyesi Çölyak ve PKU hastalarıyla ailelerine özel program ...
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Arzu’nun Mutluluk Reçeteleri bitmez!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Herkes yer içer hesabı 'Dilber' öder!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva