HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
9 Ocak 2018 Salı - 12:32

Kadroya geçişte belediye taşeron işçilerinin durumu ne olacak?

Büyükşehir Belediyesi taşeron işçisinin kadroya geçme yönetmeliği için bakanlık çıkışlı ‘şirket işçilerinin geçiş işlemine gerek yok, mevcut statülerine devam edecekler’ ifadelerinin yer aldığı yazıyı daire başkanlıklarına gönderdi. DİSK Ege Bölge Temsilcisi Sarı ise konuya açıklık getirdi.

Kadroya geçişte belediye taşeron işçilerinin durumu ne olacak?

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Taşeron Personelin Kadroya Geçiş Yönetmeliği’nin 2018 yılının ilk günlerinde yayınlanmasının ardından gözler kamu kurumlarına çevrildi.

Kadroya geçecek işçilerin ve kadro işlemlerini yürütecek kurumların merakla beklediği yönetmelik sonrasında İzmir Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerinin bünyesindeki şirketlerde çalışan personelin kadro durumunun ne olacağı merak konusu oldu.

İşçilerden 2 Ocak’tan itibaren 10 gün içinde çalıştıkları alt işveren şirketlere değil istihdam edilecekleri kurumlara başvuru yapmaları isteniyor.

Diğer yandan TCDD ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yüzde 50 ortaklıkları ile kurulan İZBAN’da yaklaşık 500 özel güvenlikçi kadro talep etti.

Ayrıca OHAL kararnamesi ile düzenlenen kadro için son başvuru tarihi olan 11 Ocak yaklaşırken İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Buğra Gökçe, İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü’nün Çankaya Belediyesi’ne gönderdiği görüş yazısının yer aldığı resmi evrakı daire başkanlarına gönderdi.

GEÇİŞ İŞLEMİNE GEREK YOK!
Çankaya Belediyesi’ne bakanlıktan gelen yazıda, “İl özel idareleri, belediyeler ve bağlı kuruluşlarının doğrudan doğruya veya dolaylı olarak birlikte veya ayrı ayrı sermayesinin yarısından fazlasına sahip olduğu şirketlerde işçi statüsünde çalışmakta olup 4734 sayılı kanun ve diğer mevzuat hükümleri uyarınca personel çalıştırılmasına dayalı hizmet alımı sözleşmeleri kapsamında çalıştırılan işçiler hali hazırda ilgili şirketlerin işçisi olduklarından, ayrıca bu işçiler için geçiş işleminin yapılmasına gerek olmayıp, şirketlerinde mevcut statüleri ile çalıştırılmaya devam edeceklerdir” ifadeleri yer aldı.

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DSİK) Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı konuya açıklık getirdi.

ŞİRKET İŞÇİLERİNDEN EVRAK ALINMAYACAK, ŞİRKETE GEÇMEK İSTEYENLERDEN ALINACAK
Sarı, “O belgede ‘Hali hazırdaki belediye şirket işçileri evrak vermeyecek, onlar bu kapsamın dışında’ diyor. İZELMAN, İZENERJİ ve İZBELCOM gibi belediye şirketlerindeki işçilerden evrak istenmiyor. ‘Zaten şirket işçisisin aynı işleme sizi tabi tutmayacağız’ diyor o evrak. 4734 sayılı ihale yapılan ama şirketi olmayan belediyelerde taşeron işçiler var. Bayraklı, Buca Karşıyaka’nın bir bölümü gibi. Mesela Karşıyaka’da Kent A.Ş var. ‘Ey şirket işçileri siz zaten belediye iktisadi teşebbüslerinin işçileriydiniz. Siz evrak vermeyeceksiniz’ deniliyor. Ama şirkete girmek isteyen diğer taşeronlar bu evrakları hazırlayacaklar. Bu kadar net! KHK ne diyor? Diyor ki ‘Belediyeler varsa şirketleri üzerinden bu işi yapacak şirketi yoksa şirket kuracak. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bu konuyla ilgili 3 tane şirketi var. İZBELCOM, İZENERJİ, İZELMAN… Bunlar hizmet alım ihalesi yapıyor. Çankaya Belediyesi’nde de var. Çankaya Belediyesi bakanlığa diyor ki, ‘Benim şirketim var. İşçilerim da çalışıyor. Bu evrakları hazırlayacak mıyım, hazırlamayacak mıyım?’. O da diyor ki ‘sizin hali hazırda şirket elemanınız var. Bu evraklara ihtiyacınız yok. Toplamayın’ diyor. İZELMAN, İZBELCOM, İZENERJİ de bu evrakları almayacaksınız diyor. Kimden alacaksınız? Çevre sağlığında ilaçlamacılar var, taşeron işçiler, onlardan alacaksınız. Yol süpürme işini yapan Altaş’tan, araç kiralama işini yapandan alacaksınız diyor. İZBAN işçileri de söylüyor. Götürüyoruz evraklarımızı almıyorlar diyor. Yani; şirket işçilerinden evrak alınmayacak şirkete geçmek isteyenlerin hepsinden evrak alınacak. İşin özü budur” ifadelerini kullandı. 

 
Bornova’da ÇÖLYAK ve PKU’lu hastalara özel program
 
Menemen Belediye Spor'dan 'Süper' transfer
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Musa 2 Nisan 2018 Pazartesi 23:05

Bayraklı belediyesi sürekli işçi kadrosuna geçtimi

Yorumu oyla      9      5  
Ksk 9 Ocak 2018 Salı 21:27

Yahu banane çankaya belediyesinin işçisinden kim izelman adına başvuru yapmış bakanlığa izelman mesaj gönderiyor evrak getirin bunlar diyor yok nasıl olacak bu iş yine olan işçiye oluyor ayağımıza gelen fırsatı tepiyoruz bence .........

Yorumu oyla      12      5  
Belediyeci 9 Ocak 2018 Salı 16:56

Belediye genel sekreterinin gönderdiği yazıyı şube müdürleri kabul etmiyor.Şirket işçilerinden belge istiyorlar.Bu ne biçim iş anlamadık.

Yorumu oyla      12      5  
gultepeli 9 Ocak 2018 Salı 15:50

Ne yaptığınız belli değil biraz özen

Yorumu oyla      12      5  
Tam tersi 9 Ocak 2018 Salı 15:27

Göreceksiniz burada çok büyük bir dümen var

Yorumu oyla      12      5  
Bucalı 9 Ocak 2018 Salı 13:55

Yanlız daire başkanlıklarına gönderilen yazıda görüş bildiriliyor gereği yapılsın demiyor ve işçilerin kafası hala karışık ne olduğu ne olacağı belli değil

Yorumu oyla      16      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bornova’da ÇÖLYAK ve PKU’lu hastalara özel program
Bornova Belediyesi Çölyak ve PKU hastalarıyla ailelerine özel program ...
Başkan Bakıcı’dan 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Mesajı
Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı 10 Ocak Çalışan Gazeteciler ...
Karşıyaka'da yarışma... Köpekler podyumda
Köpek Irkları ve Kinoloji Federasyonu tarafından Karşıyaka’da ilk kez ...
 
Konak Belediyesi'nden iki yeni eser
Konak Belediyesi’nin Gültepe semtinde yapımına başladığı Spor Kompleksi ...
Güzelbahçe Belediye Başkanı İnce, Egedesonsöz'e konuştu: Beni siyasetten soğutmak istiyorlar!
Güzelbahçe Belediye Başkanı İnce, Egedesonsöz'e konuştu: Beni siyasetten soğutmak istiyorlar!
Selçuk Belediyesi’nde sözleşme sevinci
Tüm Yerel - Sen ile Selçuk Belediyesi arasında toplu sözleşme imzalandı. ...
 
Turgut Üzüm Bucalı sevenleriyle buluştu
Buca’nın tarımsal faaliyetlerine yön veren ve Buca Belediyesi’nin ulaşım ...
Necati Cumalı ödülü sahibini buldu
Urla Belediyesi ile İzmir Devlet Tiyatroları’nın işbirliği ile düzenlenen ...
Bornova’da temizlikten taviz yok
İlçede yaşayanların yaşam standartlarının yükselmesi hedefiyle çalışmalarını ...
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Arzu’nun Mutluluk Reçeteleri bitmez!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Herkes yer içer hesabı 'Dilber' öder!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva