HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
12 Nisan 2018 Perşembe - 15:12

Konak'ta gurur temeli: Dev tesis yola çıktı

Konak Belediyesi’nin Gültepe’de temelini attığı yatırımlara bir yenisi daha eklendi. Geçtiğimiz ay Gültepe Spor Tesisi’nin ardından bu kez içinde 100 araçlık otopark, nikah ve düğün salonunun, kadın ve çocuklar için kurs merkezlerinin ve pazaryerinin olacağı Toros Sosyal Tesisi’nin temeli atıldı.

Konak ta gurur temeli: Dev tesis yola çıktı

Konak Belediyesi’nin eski Toros Pazaryeri’ni yıkarak inşaatına başladığı Toros Sosyal Tesisi’nin temeli düzenlenen törenle atıldı.

Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş’ın ev sahipliği yaptığı törene İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, CHP İzmir Milletvekilleri Atilla Sertel, Tacettin Bayır ile CHP İzmir eski milletvekili Alattin Yüksel, CHP Konak İlçe Başkanı Çağrı Guruşçu, eski İlçe Başkanı Şakir Başak, DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, belediye meclis üyeleri, muhtarlar, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile semt sakinleri katıldı. 11 bin 500 metrekare alanda inşa edilecek tesis için düzenlenen temel atma töreninde ilk olarak Mehmet Akif Mahalle Muhtarı Murat Türkay ile Ulubatlı Mahalle Muhtarı Ramazan Kolaç kürsüye gelerek konuştu. İki muhtarda Gültepe’ye hizmetlerinden ötürü Başkan Sema Pekdaş ile Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na teşekkür etti.

- BAŞKAN KOCAOĞLU: TÜRKİYE CUMHURİYETİ’NDEKİ 1 NUMARALI BELEDİYE BAŞKANI OLDUM!

BÖLGEYE İKİ CAZİBE MERKEZİ
Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş da yaptığı konuşmada Konak’ın tarihinden gelen zorluğu kadar zenginliği de olduğunu, bu zenginliği büyüten bölgelerden birinin de Gültepe olduğunu söyledi. Gültepe’nin imar ıslah planlarıyla bugünlere kadar geldiğini, çarpık yapılaşma nedeniyle pek çok sıkıntıyı içinde barındıran bir semt olduğunu dile getiren Pekdaş, bölgede cazibe merkezi yaratmak için çalışmalar yapmaya başladıklarını vurguladı. Bunun ilk adımı olarak da geçen ay Gültepe Spor Tesisi’nin temelini atarak işe başladıklarını belirten Pekdaş, kamusal alan yetersizliği nedeniyle mevcut Toros pazarını yeniden planlayarak burasını yeni mekanlar yaratmak adına Toros Sosyal Tesis olarak hizmete açacaklarını söyledi. Başkan Pekdaş, “Bu alanı sadece pazaryeri olarak değerlendirmek bu bölgeye yapılacak haksızlıkların başında gelirdi. Bu nedenle de içinde pazaryeri, kadınlar için spor ve kurs salonları olan, çocuklar için bir merkez, en üstte evlendirme memurlu, nikah ve düğün salonun yer alacak bir tesis inşa ediyoruz. 900 metrekarelik düğün salonu aynı zamanda toplantılar içinde kullanılabilecek. Bodrumda ise iki katlı 100 araçlık bir otopark yer alacak” dedi. Pekdaş, yılsonunda hizmete girecek olan sosyal tesis önünde yer alan Şenel Aksu parkıyla da bütünleşerek Toros’un modern bir sosyal yaşam alanına sahip olacağını söyledi.

KAYNAKLAR BİRLEŞTİ
Konuşmasına “İnsan insana iyi gelir” sözünü dile getirerek devam eden  Pekdaş, bir arada olmanın kentin enerjisini de yükselttiği vurguladı. Pekdaş, “Bizim ruhumuz zengin ve mutlu şehrin insanlarıyız. Görevimiz de bu şehirde mutluluğu yükseltmek, çoğaltmak. Göreve geldiğimizde 22 olan semt merkezi sayımızı 46’ya yükselttik. Bu şehirdeki mutluluğu birlikte arttırdığımız Büyükşehir Belediye Başkanımız Aziz Kocaoğlu da bu tesisin yapılmasında çok büyük katkılarda bulundu. Tesisin yaklaşık yarı bedeli Büyükşehir Belediyesi tarafından finanse ediliyor. Kaynaklarımızı ve güçlerimizi birleştirerek, kente iyi gelme hailini devam ettireceğiz” dedi.

ÇOK YÖNLÜ TESİS
Konak Belediyesi’nin 2018 yatırımları arasında yer alan Toros Kapalı Pazaryeri ile bölgeye büyük bir yatırım daha yapılmış olunacak. 11 bin 500 metrekare alana inşa edilecek olan Toros Kapalı Pazaryeri çok yönlü sosyal tesisi olarak bölge halkına hizmet verecek. Pazaryerinin Gültepe ve çevre semtlerde yaşayan vatandaşların daha rahat ve temiz olanaklar içinde pazar alışverişini yapabilmesini sağlayacak. Tesiste; pazaryeri, semt merkezi, düğün ve nikâh salonu da olacak. Meslek, hobi ve spor kurslarının verileceği bir semt merkezi de yer alacak. 100 araçlık bir de otopark olacak.

 
AK Partili Özdağ’ı izletti, tartışma çıktı: Manisa'da 'hizmet' kavgası!
 
ABD'nin hedefindeki Esad'dan ilk açıklama!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Karabağlar 13 Nisan 2018 Cuma 08:06

Karabağlar belediyesi de böyle sosyal tesisler yapsın metin oktay pazar yeri uygun altı pazar yeri üstü ve pazar harici otopark üstü hali saha yada basket sahası ..kapalı pazar yerleri projelerinin ileriye dönük yapılması gerekiyor zaten mahalle aralarında çocuklar için alanlar az pazar yerleri çok amaçlı yapılmalı ki hem çocuklar hem gençlere hemde yaşlı insanlara hitap etmeli

Yorumu oyla      9      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Nazilli'de iki günde iki konser
Aydın Büyükşehir Belediyesi Nazilli'de iki günde iki konser düzenleyerek ...
Başkan Kocaoğlu: Türkiye Cumhuriyeti’ndeki 1 numaralı belediye başkanı oldum!
Kocaoğlu, belediye başkanlarının görevden alınmalarını hatırlatarak, “Sevinsek ...
Buca’da sanat coşkusu devam ediyor
Buca Belediyesi Sanat Kursları Şenliği tüm hızıyla sürüyor.
 
Gaziemir'de uluslararası çocuk şenliği başlıyor!
11 ülke, 6 heyet, konuk il Batman ve Sivas’tan 350 çocuğun katılacağı ...
Aydın Büyükşehir’den şehit yakınlarına destek
Karacasu'nun Karacaören Mahallesi'nde koyunları çalınan şehit yakınlarına ...
Buca'da panel: Şekerin tadı kaçtı
Cumhuriyet dönemi kalkınma hamlesinin en önemli yapı taşlarından olan ...
 
Kemalpaşa'da yaz kursları dönemi başladı
Kemalpaşa Belediyesi tarafından yaz dönemi boyunca devam edecek olan mesleki ...
Bornova uçurtmalarla renklenecek
Bornova Belediyesi’nin, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri ...
Buca'nın prestij projesi yola çıkıyor!
Sanatın başkenti olma hedefiyle yola çıkarak çağdaş, donanımlı ve fonksiyonel ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Arzu’nun Mutluluk Reçeteleri bitmez!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Herkes yer içer hesabı 'Dilber' öder!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva