HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
12 Nisan 2018 Perşembe - 12:37

Başkan Kocaoğlu: Türkiye Cumhuriyeti’ndeki 1 numaralı belediye başkanı oldum!

Kocaoğlu, belediye başkanlarının görevden alınmalarını hatırlatarak, “Sevinsek mi üzülsek mi bilemiyorum. Şu an Türkiye Cumhuriyeti’nde seçilmiş ve görevine devam eden 1 numaralı, en büyük belediye başkanı oldum. İstanbul’u istifa ettirdiler, Ankara’yı istifa ettirdiler” dedi.

Başkan Kocaoğlu: Türkiye Cumhuriyeti’ndeki 1 numaralı belediye başkanı oldum!

EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Toros Sosyal Tesisi’nin temel atma töreninde önemli açıklamalarda bulundu.

- KONAK'TA GURUR TEMELİ: DEV TESİS YOLA ÇIKTI

BUNU SEMA PEKDAŞ’DA BARİZ GÖRÜYORUZ, YOLU AÇIK OLSUN!
Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, konuşmasının ilk bölümünde Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş için, “İlk defa göreve gelen belediye başkanının başarısı seçime son bir yıl kala belli olur. Bunu Konak Belediye Başkanımız Sema Pekdaş’da net ve bariz olarak görüyoruz. Kendisini çalışmalarından dolayı kutluyorum. Yolu açık olsun diyorum” dedi.  

Sosyal projeler üzerinden ülkenin sorunlarına dair mesajlar veren Başkan Kocaoğlu kentsel dönüşüm konusunda ise Gültepe’deki konuşmasının benzerini burada yaptı. Kocaoğlu ayrıca geçtiğimiz aylarda İstanbul, Ankara, Bursa, Balıkesir’de belediye başkanlarının görevden alınmasıyla ilgili bir çıkışa imza attı.

BU ALANLAR ARTTIKÇA İNSANLAR BARIŞ İÇİNDE YAŞAYACAK
Kocaoğlu, “Sosyal alanlar, insanların her saat teklifsiz gelip oturabileceği diyeceği yerler kamu alanlarıdır. Bunları çoğalttığımız müddetçe insanlarımız kaynaşacak. İnsanlarımız birbirini tanıyacak, farkını, birbirinin zenginliğini fark edecek. Tanıyacak, sevecek barış içinde yaşayacak. Bu mekanlar, bu binalar, bunun için düzenleniyor” diye konuştu.

BURAYA KENTSEL DÖNÜŞÜM BİR MÜDDET SONRA GELECEK
Kocaoğlu, “İzmir’in bir kentsel dönüşüm problemi var. Gültepe’de konum itibariyle aynı Ballıkuyu ve diğer semtlerimiz gibi kentin merkezinde neredeyse kent merkezi yürüyüş mesafesinde olan yerlerimiz. Burada o kadar çok yoğunluk var ki buraya kentsel dönüşüm bir müddet sonra gelecek. Bugün burada dönüşüm yapmaya kalksanız alabilecek değer getirecek yük çok fazla. Ciddi sıkıntılar yaşayacağız. Hem mal sahipleri hem biz. Ama burada değer arttığında, burada daireler 500-600-700 bin TL’ye satıldığında müteahhit yüzde 40 ile değil belki yüzde 70 ile kat karşılığı anlaşacak. Dolayısıyla buradaki hemşerilerimize daha fazla pay düşecek. Çünkü ne yaparsanız yapın binanın metrekare maliyeti değişmiyor. Aynı maliyette yapıyorsunuz. Bir semtte 2 milyon TL’ye bir semte 200 bin TL’ye satıyorsunuz. O değeri alması gerekiyor ki vatandaş mağdur olmasın. Bu kıymetli yerin hakkını alsın. Adil bir kentsel dönüşüm yapılmasını istiyoruz. Biz Toros’un ve Gültepe’nin kaderini değiştirecek, İzmir’in tarihindeki en pahalı yolu yapıyoruz. Uçan yol ile garajı birleştiriyoruz. 2 buçuk kilometre tünel yapıyoruz. Garaja ve çevre yoluna kadar viyadükle geçiyoruz. Kamulaştırmaların tamamı bitti. Çalışma başladı. Viyadükler hızla ilerliyor. Sanıyorum önümüzdeki iki sene içinde orayı da açma şerefine hep birlikte nail olacağız. Yol giderse gelişme kalkınma var. Bu yolun maiyeti şu an 1 milyar ile 1milyar 200 milyon TL arasındadır. Bugüne kadar en fazla harcadığımız yoldur. Bu yol açıldığında Toros-Gültepe daha çok ayağa kalkacak. Kentsel dönüşüm için söylediğim değer kazanmaya çok büyük katkısı olacak” dedi.

TÜRKİYE CUMHURİYETİ’NDE SEÇİLMİŞ VE GÖREVİNE DEVAM EDEN 1 NUMARALI, EN BÜYÜK BELEDİYE BAŞKANI OLDUM!
Kocaoğlu, “Haysiyetimizle, onurumuzla, şerefimizle, evrensel ahlak kurallarına uyarak, çalmadan, çalışarak, alnımız açık yüzümüz ak bu kente hizmet etmeye çalışıyoruz. Şu an sevinsek mi üzülsek mi bilemiyorum. Türkiye Cumhuriyeti’nde seçilmiş ve görevine devam eden 1 numaralı, en büyük belediye başkanı oldum. İstanbul’u istifa ettirdiler, Ankara’yı istifa ettirdiler. Bizden sonra gelen Bursa, Balıkesir’i, şurayı, burayı istifa ettirdiler. Son 6 aydır ve önümüzdeki bir sene içinde İzmir’in seçilmiş en büyük belediye başkanı olarak görev yapacağım. İşimiz çok. Ülke sıkıntıda. Barış sıkıntıda. Yapacak çok işimiz var. Biz ülkemizi korumak kollamak, birlik beraberliğimizi sağlamak harç olmak durumdayız.  İlericiler, aydınlar, laik cumhuriyetten yana olanlar demokrasi isteyenler, özgürlük isteyenler, insan haklarına saygılı olanlar hepimiz birleşeceği z. Aşımızı da gücümüzü de birleştireceğiz. Ülkeyi bu dar boğazdan kurtaracağız. Bunu her zaman milletimiz başarmıştır. Yine de başaracaktır. Yeter ki birlik olalım. Barış gelsin, çocuklar, insanlar mağdur olmasın, işkence, kadına şiddet olmasın. Çocuklar ölmesin. Böyle bir ülkede hepimize görevler düşüyor” ifadelerini kullandı.

 
İzmir'de genç kadın sokak ortasında öldürülmüştü: İşte istenen ceza!
 
İzmir'de FETÖ çorap söküğü gibi çözülüyor: Menfez Paşası'nın 'yaver' oyunu!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Buca’da sanat coşkusu devam ediyor
Buca Belediyesi Sanat Kursları Şenliği tüm hızıyla sürüyor.
Gaziemir'de uluslararası çocuk şenliği başlıyor!
11 ülke, 6 heyet, konuk il Batman ve Sivas’tan 350 çocuğun katılacağı ...
Aydın Büyükşehir’den şehit yakınlarına destek
Karacasu'nun Karacaören Mahallesi'nde koyunları çalınan şehit yakınlarına ...
 
Buca'da panel: Şekerin tadı kaçtı
Cumhuriyet dönemi kalkınma hamlesinin en önemli yapı taşlarından olan ...
Kemalpaşa'da yaz kursları dönemi başladı
Kemalpaşa Belediyesi tarafından yaz dönemi boyunca devam edecek olan mesleki ...
Bornova uçurtmalarla renklenecek
Bornova Belediyesi’nin, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri ...
 
Buca'nın prestij projesi yola çıkıyor!
Sanatın başkenti olma hedefiyle yola çıkarak çağdaş, donanımlı ve fonksiyonel ...
Konak’ta efsane buluşma
Konak Belediyesi’nin destekleriyle bu yıl ilki düzenlenen ‘Yalı Günleri’ ...
Karabağlar'ın örnek işçisi ödüllendirildi
Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, belediyede temizlik işçisi ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Yazık olmuş geçen yıllara'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Siyasette yumuşama devrimi mi başlıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İtiraz seven kadınların kenti: İzmir
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva