HABERLER>GÜNCEL
12 Nisan 2018 Perşembe - 12:46

İzmir'de FETÖ çorap söküğü gibi çözülüyor: Menfez Paşası'nın 'yaver' oyunu!

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ'nün TSK'deki yapılanmasına ilişkin soruşturmada etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanan İ.T, örgütün kripto subaylarına yönelik önemli bilgiler paylaştı

İzmir de FETÖ çorap söküğü gibi çözülüyor: Menfez Paşası nın  yaver  oyunu!

İzmir'de Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) Türk Silahlı Kuvvetlerindeki (TSK) kripto yapılanmasına yönelik soruşturmada etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanarak itirafçı olan İ.T, örgütün "Çiğli üs imamı" olarak anılan "Paşa" lakaplı eski başçavuş Zekeriya Kuzu'nun bazı generallerin yaverlerinin atamasında aktif rol oynadığını anlattı. 

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ'nün TSK'deki yapılanmasına yönelik soruşturmada etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanan İ.T, örgütün kripto subaylarına ilişkin önemli bilgiler paylaştı.

İtirafçı İ.T'nin verdiği ifadeler doğrultusunda bugün İzmir merkezli 24 ilde gerçekleştirilen operasyonda halen görevde olan, aralarında üst düzey subayların bulunduğu 53 zanlı hakkında yakalama kararı çıkarıldı, bunlardan 34'ü gözaltına alındı.

Daha önce haklarında herhangi bir adli işlem yapılmayan ve "kripto" olarak adlandırılan FETÖ mensuplarını teşhis eden itirafçı, örgütün TSK'deki yapılanmasını da deşifre etti. 

İtirafçı İ.T, ifadesinde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a suikast girişimi ile 2 polisin şehit edildiği saldırıya ilişkin davada 4 kez ağırlaştırılmış müebbet ve çeşitli oranlarda hapis cezalarının yanı sıra "nitelikli yağma"dan 54 yıl hapis cezasına çarptırılan eski başçavuş Zekeriya Kuzu'nun örgütteki faaliyetleri hakkında da bilgi verdi. 

GENERALLERİN YAVERİNİ "MENFEZ PAŞASI" SEÇİYORMUŞ
"Paşa" lakaplı eski başçavuş Kuzu'nun Hava Kuvvetleri Komutanlığının İzmir yapılanmasında etkin rol oynadığını anlatan İ.T, Çiğli 2. Ana Jet Üs Komutanlığında hava astsubayı M.U'nun FETÖ üyesi olduğunu iddia ederek, bu kişinin Kuzu tarafından dönemin Hava Eğitim Komutanı'nın yaveri seçilerek bu göreve getirildiğini belirtti.

Eski Çiğli 2. Ana Jet Üs Komutanı Tuğgeneral Kubilay Selçuk'un yaverinin de Kuzu tarafından seçildiğini söyleyen İ.T, Çiğli'de hava astsubayı O.B'nin, (şüpheli) M.U'nun ev arkadaşı olduğunu ifade etti. O.B'nin örgüt üyesi olduğunu ileri süren İ.T, "Bu şahıs da Zekeriya Kuzu tarafından Kubilay Selçuk'un yanına yaver olarak yerleştirilmiştir." dedi.

ABD, NATO VE AB LEHİNE PROPAGANDA
Deniz Piyade Kurmay Albay A.S'nin "doçent" olmak için yabancı dil problemi yaşadığından bir TRT çalışanından bu konuda yardım aldığını belirten İ.T, söz konusu kişinin de örgütte "imam" olarak görev yaptığını ileri sürdü.

İtirafçı İ.T, şu bilgileri verdi:

"Bundan daha önemlisi de bahsettiğim A.S. ve bir denizci albay, o dönemlerde, devletçi hocaların aksine NATO, AB ve ABD lehine propaganda yaptıklarını ve milli menfaatler dışında yorumlar yaptıklarını işittim. Bu iki albay ile o dönemlerde rütbeleri üsteğmen olan H.T, A.A. ve H.Y. yakın ilişki içindeydi. H.T, öğrendiğim kadarıyla Balyoz ve Ergenekon davalarında kullanılan CD ile ilgili bilirkişi olarak görev yapmış ve ordudan ihraç edilmişti."

İ.T, Kara Harp Okulunda FETÖ'cü subayların öğrencilerin notlarıyla oynadığını ve subaylık kariyerlerini etkileyecek uygulamalarda bulunduklarını ifade etti. 

Bölük komutanı S.Ç'nin bir gün 3. sınıfta okuyan bir harbiyelinin ismini söyleyerek okuldan atılacağını anlattığını belirten İ.T, "S.Ç, 'Bu öğrencinin her türlü hatasını yakalayın, üzerine gidin ve ceza verelim. Disiplin notunu düşürüp bunu okuldan atacağız.' dedi. Ben de 'Ne oldu, öğrencinin bir sıkıntısı yok.' deyince bana 'Hayır, öyle değil, annesi başörtülü, ailesi muhafazakar.' dedi. Sonra zaman içinde FETÖ içinde olmayan tüm kesimleri ordudan temizlemeye çalıştıklarını anladım." ifadelerini kullandı. (AA)

 
Başkan Kocaoğlu: Türkiye Cumhuriyeti’ndeki 1 numaralı belediye başkanı oldum!
 
Denizlispor Başkanı hastanelik oldu!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de genç kadın sokak ortasında öldürülmüştü: İşte istenen ceza!
Gaziemir'de Esen Yaman'ın öldürülmesine ilişkin davada iddia makamı, iki ...
Birer birer ölüyorlar... Sebebi ortaya çıktı!
Karadeniz sahiline vuran ölü yunuslarla ilgili Sinop Üniversitesi Su Ürünleri ...
Milli Eğitim Bakanı'ndan ‘deizm’ sorusuna cevap!
Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, “Türk gençliği deizm’e kayıyor” yönündeki ...
 
Üniversite katliamı ile ilgili yeni gelişme!
Eskişehir Osmangazi Üniversitesinde (ESOGÜ) 5 Nisan'da 4 kişinin yaşamını ...
Amca istismarından kaçtı, gittiği yerde tecavüze uğradı!
Erzurum'da iki yıl önce amcasının cinsel istismarına uğradığı için evde ...
Sahte engelli raporuna 21 tutuklama
İstanbul dahil 6 ilde gerçekleştirilen operasyonların ardından, sahte ...
 
Kılıçdaroğlu ve Akşener'den ittifak görüşmesi
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral ...
İzmir'de skandal! Öğretmen görüntülendiğini anlayınca...
Sınıfta iki öğrencisini kavga ettiren matematik öğretmeni, görüntülendiğini ...
İzmir'de dev operasyon: Aralarında rütbeliler de var!
İzmir merkezli 24 ildeki operasyonda, haklarında gözaltı kararı verilen ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Erken seçim hangisine yarar?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva