HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
2 Eylül 2012 Pazar - 11:53

Konak ödüllü ve örnek belediye

Türkiye Belediyeler Birliği’nce hazırlanan ‘Belediyelerin Alan Araştırma Raporu’na göre Türkiye’deki belediyelerden sadece %9.7’si AB ve %2.2’si de uluslararası projelerde yer alırken, Konak Belediyesi’nin iki AB projesi ile Türkiye, Avrupa Birliği’ne İzmir eliyle girmiş oldu.

Konak ödüllü ve örnek belediye

İZMİR - Avrupa Birliği’nin Sivil Toplum Diyaloğu-II Kültür ve Sanat Hibe Programı (CSD-II/CA) kapsamında, İzmir Kültür ve Sanatı Geliştirme Derneği’nin hazırladığı ‘İzmir Sanat ve Kültür Projesi’ Türkiye, Yunanistan ve Romanya’yı buluşturdu. Üç ülkenin; mim sanatçıları, canlı sokak heykelleri, müzisyenler, ressam, şair ve yazarları kültür ve sanat ortaklığında bir araya geldi.

Avrupa Birliği -Türkiye Kültürlerarası Diyalog Kültür ve Sanat & Müzeler Hibe Programları kapsamında Konak Belediyesi’nin projesi “Tarihin Tanıkları Oyuncaklar” ise İzmir’de ve Polonya’nın Kielce kentinde olmak üzere iki atölye çalışması gerçekleştirildi.  Avrupa Birliği’nden 200 bin Avro hibe kazanan proje, hem İzmir’de hem de Polonya’da göz doldurdu.
 
Tarihe ve mimariye ödüllü koruma
Abacıoğlu Hanı projesi ile Türkiye’den ilk kez bir belediye Avrupa’nın en önemli mimarlık ödülü olan Philippe Rotthier ödülünü aldı. Brüksel’de gerçekleştirilen ödül töreninde, Konak Belediyesi’nin çoğunluğu kadın mimarlardan oluşan ekibi Avrupa’da takdir topladı.  Tarihi Kentler Birliği'nin düzenlediği 'Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması'nda Konak Belediyesi;Selvili Han, Mülkiyeliler Birliği Binası ve Kadın Müzesi Projeleri ileüçproje ödülüne birden layık görüldü.

İzmir’i başarı ve ödüllerle gündeme getiren Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan Özel Kalem Dergisi’nin bu yıl 4’üncüsünü gerçekleştirdiği ‘Yerel Yönetim Ödülleri’ töreninde ‘Neşe ve Karikatür Müzesi’ ile ödül aldı. 2011 Yılının En İyi Vali ve Belediye Başkanları Ödül kategorisinde Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan ‘Kültür, Sanat ve Turizm Etkinlikleri’ dalında ‘Neşe ve Karikatür Müzesi Projesi’ ile Yılın Büyükşehir İlçe Belediye Başkanı Ödülü’ne layık görüldü.

Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan daha önce de belediyecilik alanında özgün projeleri desteklemek amacıyla Antalya’da düzenlenen ‘Üretken Belediye Proje Yarışması’nda ‘Ümran Baradan Oyun ve Oyuncak Müzesi’ ile birincilik ödülünü alırken, ÇEVKO tarafından ‘Çevreye En Duyarlı Belediye Başkanı’  ve İzmir Kız Lisesi tarafından da 'Yılın Altın Adamı' ödülüne layık görülmüştü.   

Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, “EXPO yolunda ilerleyen İzmir’in sesini ödüllerle, projelerle, ulusal ve uluslararası organizasyonlarla duyuracağız” dedi. Tartan sözlerine şöyle devam etti: “Yerel yöneticinin görevi sadece bir kenti yönetmek, kaldırım yapmak, çöp toplamak, vergi almak değildir. Bunlar elbette yerel yönetimlerin genel sorumluluklarıdır ancak bir kenti yönetmek; o kentin tarihine, kültürüne, insanına ve geleceğine sahip çıkmak demektir. İzmirlilerin her şeyin en iyisini hak ettiğini düşünüyorum. Bunun için her çalışmamızda ‘önce insan’ diyerek, İzmir’i tarihiyle, doğasıyla, kültürüyle, insanıyla bir bütün olarak değerlendiriyoruz. Ödül alan her çalışma İzmir’in sesinin Türkiye’de ve dünyada bir kez daha yankılanmasıdır. Bu sesi çoğaltarak İzmir’i hak ettiği yere adım adım taşımaya devam edeceğiz”

Aynı raporda; Türkiye’deki Belediye Başkanlarının %98.6’sı erkek, sadece %1.4’ü kadın olduğu açıklanıyor. Yani belediye başkanlığında ‘Kadının adı yok’. Buna karşın çalışma hayatının her kademesinde kadınların yer almasından yana olduğunu kaydeden Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan’ın çalışma arkadaşlarının büyük bir çoğunluğu kadınlardan oluşuyor. Koltuğunu da bir kadın belediye başkanına devretmek istediğini her defasında dile getiren Başkan Tartan, “Erkekler gücenmesin ama kadınlar iş hayatında erkeklere göre daha sorumlu, daha titiz çalışıyor. O nedenle benim müdürlüklerimin çoğu kadınların yönetiminde” dedi.

Tartan, ‘Sevgi Evleri’ dediği Semt merkezleri sayesinde de ev kadınları sosyal hayata kazandıracak projeler ürettiklerini, kadınların el emeklerini pazarlayarak onlara gelir sağladıklarını ifade etti. Tartan, “Kadınların her zaman çalışmasından ve tek başlarına ayakta kalan bireyler olmasından yanayım. Onlara fırsat verilmeli ve hayata kazandırılmalı. Kim bilir belki önümüzdeki seçimlerde Konak Belediye Başkanı bir kadın olur” diye konuştu.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Güler Barış Günü'nde Dikili'deydi
İzmir Milletvekili ve CHP Parti Meclisi Üyesi Birgül Ayman Güler, seçim ...
Aliağa'da Ortadoğu ve Türkiye paneli
Aliağa Emek ve Barış Şenlikleri’nde “Ortadoğu ateşinde Türkiye ve barış” ...
Bornova’da çevre seferberliği başladı
Avrupa Belediye Başkanları Sözleşmesi’ne (Covenant Of Mayor) imza atarak ...
 
Başkan Kocaoğu Fuar mesainde
Yoğun mesaisi arasında 81. İzmir Enternasyonal Fuarı ziyaretlerini aksatmayan ...
Kurtuluş günü “bayram” olacak
İzmir Büyükşehir Belediyesi, 9 Eylül İzmir’in işgalden kurtuluşunun 90. ...
Kurtuluş Günü'nü kutlamak da yasak!
Bu yıl kurtuluş zaferinin 90'ıncı yılını kutlamaya hazırlanan İzmir, Aydın, ...
 
Başkan Kocaoğlu içini döktü!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu katıldığı televizyon programında ...
İZSU’dan şaka gibi fatura: Kapalı okula 10 bin TL!
İZSU Genel Müdürlüğü yaz döneminde kapalı olan okula Haziran, Temmuz ve ...
Gaziemir Belediyesi’nden ‘meydan gibi’ stant
İzmir Enternasyonal Fuarı 2 No’lu holde bulunan belediye standı, 5 Eylül’de ...
 
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Türkiye'nin 'en güzeli' İzmir'e!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
AVM krizinde kim kazandı?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bumerang!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli bir tür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Yumuşama mı, oyun kurmak mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bitki kıyameti
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Gerçek annelik
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva