HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
30 Ocak 2014 Perşembe - 11:57

Kocaoğlu’ndan stat çıkışı: Adımızı istemezükçü olacak ama…

Büyükşehir Belediye Başkanı Karşıyaka ve Göztepe’de inşa edilecek iki stadın ihalesinin yapılmasının ardından çok önemli açıklamalar yaptı. Kocaoğlu, ‘dayatmaya karşıyız’ vurgusu yaparken, “Bizim adımız yine istemezükçü olacak ama haklı olarak karşı çıkacağız, dava açacağız” açıklamasını yaptı.

Kocaoğlu’ndan stat çıkışı: Adımızı istemezükçü olacak ama…

Fatih YAPAR / EGEDESONSÖZ - Ankara’da iki gün süren mesai sonunda Karşıyaka Yalı Caddesi ve Göztepe Gürsel Aksel Tesisleri’ne yapılacak statların ihalesi yapıldı.

- KOCAOĞLU'NDAN KRİTİK 'MEDCEZİR' AÇIKLAMASI...

- İHALELER TAMAM: İZMİR'İN STATLARINI KİMLER YAPACAK?...

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından gerçekleştirilen ihalede teklifler alınıp kazma vurma sürecinde büyük bir adım atılırken Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’ndan çarpıcı açıklamalar geldi.

Uzundere’ye 25 bin kişilik ve Örnekköy’e 75 dönümlük arazi üzerine dev bir spor kompleksi yapılmasından yana olan ve projeleri Büyükşehir olarak tek başına hayata geçirme sözü veren Başkan Kocaoğlu konuyu yargıya taşıyacaklarını açıklarken, ““Bizim adımız yine istemezükçü olacak ama haklı olarak karşı çıkacağız işaret ediyor” ifadelerini kullandı.

İŞTE KOCAOĞLU’NUN AÇIKLAMALARI

PROJEYİ GÖREN VAR MI?
Projeyi gören var mı? Projede ne yapılacağını gören/bilen var mı? Mülkiyetlerin sorunları çözüldü mü? Bakanlıkların özel yetkileri vardır, proje yapmadan şahıs ya da belediye malı üzerine belki ihaleye çıkabilirler, buna bir şey diyemem. Bizim öyle bir yetkimiz yok. Sadece basında bir görsel çıktı. Ben de izliyorum. Kente dayatma yapmayacağız, kentle birlikte yöneteceğiz. İzmir’i yönetişimle yönetmek istiyoruz.

ADIMIZ İSTEMEZÜKÇÜ OLACAK AMA…
Büyükşehir Belediye Başkanıyız… Yol yapmaktan sorumluyuz, ulaşımı güçlendirmekten sorumluyuz, metro, tramvay yapmaktan sorumluyuz. Kentin iki tane en önemli noktası, yalılarına stat yapmaya kalkıyoruz. Halbuki yerleri de var, çözüm de var. Bu olacak iş değil! Seçim öncesi bir sitem yapıyorum, haklı olarak karşı çıkacağız. Bizim adımız istemezükçü olacak. Halbuki bizim önerdiğimiz ve ‘Kendimiz yapalım’ dediğimiz iki tane büyük spor kompleksi var. Bunu bilim insanlarıyla, kentliyle oturup konuşup karar verdik. Bunun doğru olduğuna inanıyoruz. Dayatmayla bir yere varılamayacağına inanıyoruz. Bilemiyorum, yaşayıp göreceğiz.
 
Başkan Kocaoğlu, ‘İhale sürecinde size belediyenin payları soruldu mu?’ sorusuna da çarpıcı bir yanıt verdi.

DAVA AÇACAĞIZ!
Kocaoğlu, “Hayır hiçbir şey sorulmadı. Tabiî ki karşı çıkacağız, dava açacağız. Bizim payımız olmasa da dava açacağız. Bunun ulaşımını kim çözecek? Alsancak’taki liman içerisindeki AVM hangi mantıkla yapılmaya çalışıldıysa bu statlar da aynı mantıkla yapılacak. Kentleri korumak, geliştirmek zorundayız” dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 20 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 2 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Güzel İzmirim 31 Ocak 2014 Cuma 10:54

Eğer bazı bölgelere stad düşünüüyorsa, arkadaşların dediği gibi o bölge insanının görüş ve önerilerini almak en doğrusu. Bu işe siyasetin sokulmamamsı da isabetli.İzmirli için takımı, siyasetin üstündedir. Ben stadyum eziyeti çekmedim, çekenler bu konuda daha isabetli düşünüyordur. Ancak karşı olduğum nokta şehir içinde, ana geçiş noktalarına yakın olan yerlerde bu tür tesislerin açılmasıdır. bir İzmirli olarak, stadyuma girmeyecekler adına bunu yazabilirim.

Yorumu oyla      11      5  
ERKAN 31 Ocak 2014 Cuma 09:56

Aziz bey 11 yıldır başkandınız yapsaydınız, kulüplerimizin hali ortada.Ulaşımı ve altyapısı olmayan bir yerlere stat yapmak anlamsız. Ayrıca şehir içine yapılacak statlara yürüyerek bile gidilir, daha çok seyirci gider.

Yorumu oyla      11      5  
engin 31 Ocak 2014 Cuma 09:20

Göztepe taraftarı olarak istanbul takımı tutan akp ve chp lilerin yorum yapmamasını rica ediyorum.Bu semtlere yapılcak stadları o semtin insanları oylasınlar.Tek çekincem şudur.Göztepe istanbul takımlarınla karşılaştığında, bu stadda güvenlik yeterli değil deyip Atatürk stadında oynamaya mahkum edilmemiz.

Yorumu oyla      14      5  
izmirllii 31 Ocak 2014 Cuma 09:17

AZİZ KOCAOĞLU hala anlayamadı herhalde İzmirli artık hizmetsizlikten bıkmış durumda şuan da izmir için ayak bağısın sendende 30 martta kurtulucaz

Yorumu oyla      14      7  
hayırsever 31 Ocak 2014 Cuma 09:12

Arkadaşlar , kısa süreli seçim vaatlerine kanmamak lazım. Ufkumuzu geniş tutarak o statların ileri de ne gibi sorunlara dönüşeceğini ve bunun geri dönüşü zor projeler olacağını bilerek hareket etmek ve yandaşca yazılan provokatör yazılara da itibar etmemek lazım . Rantsal alanlarla büyükşehirleri talan eden iktidarın iyileştirme adında şirince projecikleridir bunlar ne kadar yararlıdır şehrin merkezlerine stad dikmek meçhul. Aklı selim İzmirli hemşerilerim zaten gereken dersi gerektiği yerlerde vereceklerdir. Saygılarımla .

Yorumu oyla      13      7  
ziyaretçi 31 Ocak 2014 Cuma 00:20

halkın faydasına birşeyler yapılıyor.bu kıskançlıık niye.yapılacak işlere engel olun sonra yatırım yapıyor hükümet izmir e deyin.halk görüyor bunları

Yorumu oyla      15      9  
karşıyakalıyız-2 30 Ocak 2014 Perşembe 21:32

Eminim şu saydıklarımın birini yaşamamışsınızdır.Daha karşı çıkarken bile karşı çıkmak için kullandığınız argümanlar yanlış. Neymiş inönü taşınıyormuş.Bir kere gerçek karşıyakalı adam futbolu,basketbolu adı gibi bilir.İnönü olduğu yerde yeniden inşaa ediliyor bilmeyen çakmalara duyurulur! Biz ne yapıyoruz işte daha karşı çıktığı şey hakkında ahkam kesen adamlara ahkam kestiği noktaların yanlışlığını izah ediyoruz! Bu insanlara bir de semt kültürünü , taraftarlığı o duyguyu nasıl anlatabiliriz ki baştan yanlışlar.Bak arkadaşım benim babam 50 senelik Karşıyakalı ben gelmişim 30 yaşına ben çocuğumun bu semtin kültürünü taşıyarak yetişmesini bayrama gider gibi evden çıkıp stada gitmesini o İstanbul'un endüstriyel futboluna inat KARŞIYAKALI olarak yetişmesini istiyorum! Bunun önüne bakın değil chp yada Aziz Başkan kim çıkarsa babam çıksın karşısında olurum.Taraftar olarak sonuna kadar mücadele ederim!Alsancakta ,Atatürk'te abuk sabuk adamlara para kazandıracağıma kendi esnafıma para veririm. Sonuna kadar bu stadın yapılması için çalışırım. O yüzden taraftarı karşınıza almayın sandığa gitmeme protestosu yaşanırsa Karşıyaka gibi yerde seçimlerden sonra bakışır kalırsınız.Bu işi Akp-Chp kavgasına dönüştürmeyin!

Yorumu oyla      17      7  
karşıyakalıyız 30 Ocak 2014 Perşembe 21:19

burda yorum yazan bazı vatandaşların dünyadan haberi yok. Ben girnede oturuyorum elimi kolumu sallaya sallaya o stada yürürüm.Arabaya yada otobüse binmeme gerek dahi yok. Örnekköy çiğliden bayraklıdan gelecek adamlar zaten otobüsüne biner, metrosuna biner gelir stadın yeri toplu ulaşıma çok uygun.Diğer bir nokta işi saçma sapan akp-chp rekabetine indirgemek.Siz kişisel parti hırslarınıza bu kadar düşkünseniz istemiyoruz bizi savunmanızı.Biz sehrimizi her zaman savunuruz. Hatta salon siyaseti yapan her tipten 15 yaşında ki kardeşimiz daha etkilidir.( gezi olayları buna örnektir). Kaldı ki karşıyaka esnafıyla taraftarıyla bu butik stadı sizin evladınızın gurbetten gelmesini bekler gibi bekliyor. Yok trafikmiş yok alan darmış bırakın boş konuşmayı.Hayatınızda 1 kere üşenmeyip o koltuklarınızdan kalkarak bir göztepe yada karşıyaka maçina gittiniz mi de ahkam kesiyorsunuz!Birşeyden haberiniz yok !Atatürk'te 2 saat o rüzgarı ciğerlerinize yediniz mi!Alsancak'ta 1 tane çıkışı olan daracıcık kapıdan geçerken yeğeninizi ezdirmemek için omuzladınız mı!

Yorumu oyla      17      7  
SADECE VATANDAŞ 30 Ocak 2014 Perşembe 17:50

Dağlarla 3 taraftan kuşatılmış. Binalarla daraltılmış yolların zaten zar zor yettiği, kimi yerde yetmediği bir şehir İzmir. İki haftada bir maç olacağı zaman kullanılacak, onun dışında atıl kalacak bir tesis. İzmirli balık, kalamar yakalama, rakı mezesine katma sporunu futboldan daha çok seviyor. Şehir merkezinde yakınında olması bu nedenle gereksiz. Nerede olursa olsun zaten toplu taşıma ile ulaşım mümkün. Şöyle denize, toplu ulaşıma yakın açık hava konserlerininde verilebileceği bir tesis olursa harika.

Yorumu oyla      19      14  
Burak 30 Ocak 2014 Perşembe 17:25

Neymis trafik varmis ulen Karsiyakada millet zaten evine yuruyerek gelip gidiyor gercek 35 isimli arkadas nerde ikamet ediyor acabada bos muhabbet yapiyor. 1. Olarak inonu tasinmiyor. 2. Olarak gs taraftrina sor ulasimda nasil rezil oluyorlar. Ayrica oraya yapilacak stad carsiyida dahada canlilastiracak ekonomik anlamda 1 seviye daha anlatacak. KSK tarftar derenegi ve kariyaka daki esnaflar bu projinin gerceklesmeni 4 gozle bekliyor KARSİYAKADA yasayanlar olarak bu projeyi onayliyorsak size laf hakki dusmez !!!!!! !!

Yorumu oyla      27      17  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
ABD’li Başkandan Sındır’a övgü
Kentin gelişimi adına Avrupa ve Dünya ile entegrasyonun daha sistemli ...
Vali Toprak’tan bir manidar Tweet daha: Susacakken...
Şok tapelerin ve Başkan Kocaoğlu’nun istifa çağrısının gölgesinde yaklaşık ...
Kocaoğlu’ndan ‘medcezir’ açıklaması: Denizin yükselmesine…
İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen ...
 
Torbalı İZBAN’a hazırlanıyor: 4 köprü de tamam
İzmir Büyükşehir Belediyesi, İZBAN hattını 110 kilometreye çıkararak Torbalı’ya ...
‘İzmir’e yatırım’ çıkmazı: Kim doğru söylüyor?
AK Parti iktidarın 11 yılda kente yaptığı yatırımların bilançosu büyük ...
Urla Fotoğraf Grubu’ndan Rum köylerine gezi
Her geçen gün sayısı artan Urla Fotoğraf Grubu çevre gezilerini sürdürüyor. ...
 
Bornova'da herkese göre bir kurs var
Bornova Belediyesi açtığı hobi ve sanat kurslarıyla genç, yaşlı herkese ...
Kentkart’a Avrupa onuru: En iyi genel hizmet!
İzmir’de toplu taşımacılıkta kullanılan yolcu kartı; Kentkart, İngiltere'nin ...
Karşıyaka’da öğretmenlere kukla eğitimi
Karşıyaka Belediyesi, İzmir Okul Öncesi Eğitim Kurumları ve Etüt Merkezleri ...
 
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Mutluluğun ‘resmi’ budur!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva