HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
30 Ocak 2014 Perşembe - 10:18

Kocaoğlu’ndan ‘medcezir’ açıklaması: Denizin yükselmesine…

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen “İklim Değişikliğinin Kıyı Kentlerine Etkileri” konulu sempozyumda konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, hava şartlarının kötü olduğu şiddetli lodos sırasında ortaya çıkan medcezir nedeniyle su baskınlarının yaşandığını söyledi. Kocaoğlu, “Denizin yükselmesine nereye kadar mücadele edebiliriz, nereye kadar önlem alabiliriz bizim için meçhul” dedi.

Kocaoğlu’ndan ‘medcezir’ açıklaması: Denizin yükselmesine…

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü’nün düzenlediği “İklim Değişikliğinin Kıyı Kentlerine Etkileri” konulu sempozyumu Kültürpark İzmir Sanat’ta gerçekleştirildi. Sempozyuma Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Gediz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyfullah Çevik, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda uzman katıldı.

- YİNE SERT KONUŞTU: HEDEFTE YILDIRIM VE VALİ...
 
Sempozyumun açılışında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “Küresel ısınma bir olgudur. Doğanın yaptığı uyarıları acilen dikkate almamız gerekiyor. Aklı ve bilimi, yeni gelişmeleri, araştırmaları dikkate alacağız. Çok kullandığımız ve alabildiğine de yıprattığımız ‘sürdürülebilirlik’ konusu var. Bizim bundan da önce mutlaka düzeltme, tamir etme, geri kazanma gibi işlerimiz de var. Maalesef tüm dünya doğayı, suyu, havayı alabildiğine bir şekilde vahşi şekilde kullandı. Bunun zararlarını görmeye başladık. Son derece önemli bir konu olarak Dünya’nın gündemine gelmeye başladı. İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak üç tarafı dağlarla çevrili, denize açılan bir yeriz. Hiçbir yerde ‘çukur’ lafı kullanılmaz ama İzmir’de kullanılır. İzmir gerçekten çukurdur. İzmir’i küresel ısınma çok etkiliyor. Kentimiz uzun yıllardan beri ilklerin kentidir. Birçok ilkler bu kentte yapıldı. Tereciye tere satacak değilim. Konunun uzmanlarına meseleyi anlatamam.  Büyükşehir Belediyesi bu konuda birçok önemli tedbirler aldı ve almaya devam ediyor. Biz ciddi anlamda mücadele etmek zorundayız. Mavişehir gibi, Mersinli gibi yerlerimizde her yağmurda su baskınları, evlere giremeyen, evlerinden çıkamayanlar vardı. Buralara güçlü pompalar koyarak çalışmalar yaptık. Karşıyaka Mavişehir’deki son derece başarılı oldu. Mersinli Yeni Mahalle’deki alt geçitte sorun da sona erdi. Olası medcezir nedeniyle yaşanacak su taşkınları bu tür aktarımlarla çözülecek bir konu değil. Denizin yükselmesine nereye kadar mücadele edebiliriz, nereye kadar önlem alabiliriz bizim için meçhul. Bilim insanları ne diyorsa onu yapmamız gerekiyor” dedi.


 
ÇED ONAYI BEKLİYORUZ
Körfez’in temizliği ve daha etkili kullanılması için yürütülen çalışmalara da değinen Başkan Kocaoğlu, “İzmir’in tarih boyunca önemli kent olmasını sağlayan Körfez’imiz var. Giderek dolma tehlikesi yaşıyor. İZSU ile çalışmalarımızı yürütüyoruz. 9 Eylül Üniversitesi’nin katkılarıyla bilgi birikimini arttırmak için proje yaptık. Bu proje ÇED aşamasında. Liman yolunun genişletilerek limanın büyümesi, bir yandan da sığlaşmış olan bölgeye sirkülasyon kanalı yapılması çalışmaları sürüyor. Projenin her şeyi bitti. Doğal SİT, Arkeolojik SİT konularının ayrılması nedeniyle çalışmalar uzadı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Orman ve Su İşleri Bakanlığı’ndan olur bekliyoruz. Dere ağızlarının temizliği ile ilgili çalışmaları yapıyoruz.  Yüzülebilir Körfez hedefine ulaşmak istiyoruz” diye konuştu.
 
Sempozyumda Moderatör Prof. Dr. Şükrü Turan Beşiktepe başkanlığında iklim değişikliği, küresel ısınma, hava şartları, kentlerin durumu ve iklim değişikliğinin şehirlere etkileri gibi konular tartışıldı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ziyaretçi 31 Ocak 2014 Cuma 00:12

medcezir sadece izmirdemi oluyor.iklim değişikliği sadece izmir imi etkiliyor.neden hep bahane üretiyorsunuz.başkan olduysan çare üret.

Yorumu oyla      11      5  
MEGAKÖYLÜ 30 Ocak 2014 Perşembe 11:56

bucada ki baskınlar medcezir denmi.eşrefpaşa,boşaziçi,altındağ,hatay,karabağlarda ki baskınlar hep medcezirdenmi.yoksa..alt yapı yapmıyanlar sizlerdenmi.

Yorumu oyla      22      14  
erdal'a 30 Ocak 2014 Perşembe 11:45

'Bilim insanları ne diyorsa onu yapmamız gerekiyor” diyor Aziz başkanda zaten ...Bi zahmet sonuna kadar oku yahuu. nokta.

Yorumu oyla      21      9  
Erdal 30 Ocak 2014 Perşembe 11:23

Niyet onemli niyet.. İstersen ( bunu akpli olarak yazmiyorum ama akplilere golluk pas bu) "çok kolay!!!" ... Godersin hollandaya getirirsin uzmanlari..6 aylik calisma bu.. Ama " benim hidir, elimden gelen bıdır' dersen sadece chp'ye oy veren kitle ile yurursen bir ahmet pristina efsanesi olamazsin..

Yorumu oyla      20      17  
TC misafir 30 Ocak 2014 Perşembe 11:02

Bu konuya ilişkin kesinlikle Hollanda ziyareti yapılmalı ve oradaki uzmanlardan görüş alınmalıdır.

Yorumu oyla      28      9  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Torbalı İZBAN’a hazırlanıyor: 4 köprü de tamam
İzmir Büyükşehir Belediyesi, İZBAN hattını 110 kilometreye çıkararak Torbalı’ya ...
‘İzmir’e yatırım’ çıkmazı: Kim doğru söylüyor?
AK Parti iktidarın 11 yılda kente yaptığı yatırımların bilançosu büyük ...
Urla Fotoğraf Grubu’ndan Rum köylerine gezi
Her geçen gün sayısı artan Urla Fotoğraf Grubu çevre gezilerini sürdürüyor. ...
 
Bornova'da herkese göre bir kurs var
Bornova Belediyesi açtığı hobi ve sanat kurslarıyla genç, yaşlı herkese ...
Kentkart’a Avrupa onuru: En iyi genel hizmet!
İzmir’de toplu taşımacılıkta kullanılan yolcu kartı; Kentkart, İngiltere'nin ...
Karşıyaka’da öğretmenlere kukla eğitimi
Karşıyaka Belediyesi, İzmir Okul Öncesi Eğitim Kurumları ve Etüt Merkezleri ...
 
Selçuk’ta toplu sözleşme sevinci
Selçuk Belediyesi ile Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri ...
İşte İzmir'in yeni feribotu
İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentteki deniz ulaşımının geliştirilmesine ...
‘İzmir’in Çöpü’nde bir flaş gelişme bir de bomba açıklama!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, ÇED ihalesi yapılan ve ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Toplumsal Bellekte Bir Akdeniz Liman Kenti: İzmir
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sönmeyen yıldız!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kılıçdaroğlu’nun öfkesi ve yeni dengeler…
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva