HABERLER>POLİTİKA
10 Aralık 2016 Cumartesi - 13:07

Kılıçdaroğlu: Türkiye İzmir sayesinde nefes alıyor!

Sahilevleri Kıyı Düzenleme çalışmalarının 1.6 kilometrelik ilk etabının açılış töreni CHP Genel Başkanı’nın katılımıyla gerçekleşti. Törende konuşan Kılıçdaroğlu, “Türkiye İzmir’in sayesinde nefes alıyor” dedi.

Kılıçdaroğlu: Türkiye İzmir sayesinde nefes alıyor!

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı ve İzmir Milletvekili Kemal Kılıçdaroğlu iki ilçede gerçekleşecek üç açılış için kente geldi.

CHP Genel Başkanı’nın ilk durağı Narlıdere oldu. Kılıçdaroğlu, ‘İzmir Deniz’ projesi çerçevesinde yürütülen Sahilevleri Kıyı Düzenleme çalışmalarının 1.6 kilometrelik ilk etabının açılış törenine katıldı.



Törene Kılıçdaroğlu’nun yanı sıra CHP Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, CHP İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven, milletvekilleri, Deniz Ticaret Odası Başkanı Yusuf Öztürk, ilçe belediye başkanları, ilçe başkanları, parti yöneticileri ve çok sayıda vatandaş yer aldı.

GENEL BAŞKAN VE PROTOKOL AYAKTA KALDI
Kıyı düzenlemesinin yapıldığı tören alanı küçük olduğu için Genel Başkan Kılıçdaroğlu ve tüm protokol ayakta kaldı.  Projenin tanıtımının yapıldığı film ayakta izlendi.

TÜRKİYE İZMİR’İN SAYESİNDE NEFES ALIYOR!
Kılıçdaroğlu törende yaptığı konuşmada, “Ankara’nın denizi yok. İstanbul’un var ama var mı yok mu tartışmalı! İzmir’in suyunu temizleyen insanlara açan olağanüstü çaba harcayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı’na teşekkür ediyoruz. Uzun yıllardır İstanbul’da neredeyse hiçbir yerde denize girilmiyor. Neden? Olağanüstü para harcadılar ama başarı elde edemediler. Dönüp İzmir’e bakın. Ben askerliğimi burada yaptım. Körfez fena kokuyordu şimdi öyle değil…  İzmirli Türkiye’ye nefes aldırıyor. İzmir’in sayesinde Türkiye nefes alıyor. İzmir’in dokusu yaşam tarzı, insana saygısı doğaya saygısı sadece İzmirliler için değil Türkiye için gurur vesilesi. Türkiye İzmir’i örnek almak zorundadır. Anadolu’dan kopup gelen insanlar belli bir süre sonra kendini İzmirli sayar. Başkanlarımızın kusuru var. Onlar buraya 5 katlı bir bina yapsa daha iyi olmaz mıydı? İstanbul Yeşilköy’de yeşil alanlar vardı. Orada insanlar yararlanırdı. Şimdi bina, yol sonra yeşil alan katledildi. Yüksek gökdelen var. Deniz görünmüyor. Onlara bir şey söyleyen var mı? İzmir’de başkanlar denizi halka açıyor Türkiye’nin en büyük kent ormanını yapıyor. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız 397 yılla yargılanıyor. Hak ediyor tabi. Bırak müteahhitler büyük binalar yapsınlar. Suç işliyor ve yargılanıyorlar.  Biz sosyal demokrat bir partiyiz. Denizin de kıyının da canlılarının haklarının koruruz” dedi.

KÖRFEZİN HER YERİNE MAVİ BAYRAK ALMAYI HEDEFLİYORUZ
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da kıyı düzenlemeleri kapsamında yapılan çalışmalardan söz ederken hedefleri sıraladı.

Kocaoğlu, “Bugün 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü... İnsan hakları durumunda ne konumda olduğumuz hepimizin malumu. İzmirlilerin denizle buluşması için yaklaşık 50 kilometre mesafesindeki çalışmanın, yani tüm Kordon’un süslenmesinin, birinci açılışını gerçekleştiriyoruz. Çalışmalarımız devam ediyor 2017 yılı sonuna kadar tüm 50 kilometreyi bitirip hizmete sunmuş olacağız.  İzmir körfezi bundan 80 yıl önce ‘deniz pislik tutmaz’ diye şehir büyüdükçe tüm kanalizasyon sisteminin tüm çöpün atıldığı koskoca bir fosseptik çukuruydu. Sonra büyük kanal projesi planlanmış birçok belediye başkanımız kanal projesi için kaynak ayırmış. Ahmet Piriştina zamanında bitmiş. Artık körfez evsel atık atılmaz hale gelmiş. Ben belediye başkanı olduğumda körfez kahverengiydi. Mavi ve turkuazla alakası yoktu. Sistemin çalışması için İZSU’nun özverili çalışmaları, deniz kentinde mal ve can kayıplarının önlenmesi için yağmur suyu projesini başlattık. Evsel atık, kanalizasyonla yağmur sularını ayrıştırıyoruz.  Sadece yağmur suyu için çıktığımız ihaleler 50 milyon civarında. İzmir’in çukur yerlerini su basmaması için çalışıyoruz. Şimdi sırada Büyük Körfez Projesi var. Bilimsel çalışmalar, güzergah belirlenmesi sanıyorum 2017’de çalışmalara bitecek. Ama daha büyük bir ihaleyle körfezi A’dan Z’ye 100 yıl önceki haline getirmeye çalışıyoruz. İzmir körfezi pırıl pırıldır. Yüzülebilecek bir deniz niteliğindedir. Ama büyük körfez projesiyle birlikte körfezin her yerine mavi bayrak almayı, herkesin evinden çıkıp yüzebilmesini hedefliyoruz. Denize arkasını dönen İzmirli artık denizle buluşuyor” dedi.

BAŞKA KEMAL KILIÇDAROĞLU YOK!
Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur ise “Bu projenin bugün açılması bizleri çok sevindirdi. Büyük kanal projesinin tamamlanmasıyla körfez daha temiz, denize girilebilir olacak. Çok sıkıntılı günler yaşıyoruz. Ayakta kalan tek kurum CHP ve onun saygı değer Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’dur. Biz Narlıdereliler olarak bugün de bugünden sonra da dimdik arkanızda durmaya devam edeceğiz. Başka Türkiye başka Kemal Kılıçdaroğlu yok” ifadelerini kullandı.

DÜZENLEME KAPSAMINDA NELER YAPILDI?
İlk etap çalışmaları kapsamında, tüm sahil boyunca uzun ömürlü ve ekonomik doğal taşlar, beton parkeler ve ahşap kompozitler kullanan İzmir Büyükşehir Belediyesi, 1500 metrekarelik toplam 3 adet çocuk oyun alanını kentlilerin beğenisine sundu. Kıyı bandına denizi seyretmeye olanak sağlayan gabion doğal taş ve beton prekast oturma bankları yerleştiren Belediye, 3’er metrelik 14 adet de balıkçı iskelesi oluşturdu.  Ayrıca kıyı şeridi boyunca taşıt yolunun yanında 1.2 kilometrelik bisiklet yolu düzenlendi. Meydan kısmında İzmirliler’in denizle olan etkileşiminin arttırılması amacıyla pergola ve denize inen teraslar hazırlandı. Meydana 2015 yılında gerçekleştirilen 3. Uluslararası Heykel Çalıştayı’na katılan İspanyol heykeltıraş Daniel Perez tarafından üretilen ‘Parçalanmış Düşünce’ adlı heykel yerleştirildi. Büyükşehir Belediyesi, yeşil dokuyu güçlendirme çalışmaları çerçevesinde ise deniz ve araç yolu arasında çalı grupları ve ağaçlarla yeşil bir koridor oluşturdu. Çalışmalar çerçevesinde toplam 23 bin 200 metrekarelik alanda 116 adet palmiye ve dut ağacı, 37 bin çalı, 125 bin yer örtücü bitki dikimi olmak üzere toplam 162 binin üzerinde bitki dikildi. Sahilevleri’nin birinci etap düzenleme çalışmaları kent donatıları, yeşillendirme, çocuk oyun grupları ile birlikte 5 milyon 730 bin liraya mal oldu.

 
Ensar Vakfı’nın ‘İzmir Başkanı’ hayatını kaybetti
 
Belediye-İş'te İzmir ekibine ihraç kapıda!
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
11 Aralık 2016 Pazar 00:33

Türkiye İzmir sayesinde nefes alıyor, İzmirli ise kömür kokusundan zehirleniyor. 😀

Yorumu oyla      11      5  
salih 10 Aralık 2016 Cumartesi 13:34

Kim ne derse desin izmir cennet bu şehiri biz izmir dışından göçüp gelenler mahvediyoruz bir afyonlu olarak bunu söylemek istiyorum bu şehir bize fazla burası bir Avrupa şehri Türkiye'ye fazla ama kine anlatacaksınız nato kafa nato mermer çöp atan kirleten saygısızı o kadar duyarsızı var ki köylüsü okumuşu okumamışı dindarı dindar olmayanı hepsi aynı insan olana yakışan şehir.

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başbakan'dan Bahçeli'ye büyük övgü
Başbakan Binali Yıldırım, anayasa değişikliği teklifi taslağına ilişkin, ...
Kılıçdaroğlu ile 6 saat: İzmir'e övgü, 'Adana' cevabı, gençlere mesaj!
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu Sahilevleri Kıyı Düzenlemesi açılışında, ...
Kadın Partisi'nde Atatürk rozetleri sergisi
Kadın Partisi İzmir İl Başkanı Emel Denizaslanı ile il yönetim kurulu ...
 
Kardeşinden Kılıçdaroğlu’na: Bana çamur atmasın!
Celal Kılıçdaroğlu, ağabeyinin kendisi hakkındaki sözlerine, "Öz kardeşine ...
Savunma Bakanlığından 'Yunan Bakan'a kınama
Milli Savunma Bakanlığı, Türkiye'ye yönelik açıklamaları dolayısıyla Yunanistan ...
Başbakan'dan Zonguldak'ta MHP ziyareti!
Başbakan Binali Yıldırım, Zonguldak ziyaretinde MHP İl Başkanlığı'nı ziyaret etti.
 
Kılıçdaroğlu’ndan 6 saatlik İzmir programı: O tesisleri açacak
CHP Genel Başkanı daha önce ertelenen 3 açılış için İzmir’e geliyor.
Eski Meclis Başkanı Sezgin son yolculuğuna uğurlandı
Eski TBMM Başkanı ve eski bakanlardan Sezgin'in cenazesi, Kocatepe Camisi'nde ...
Başbakan Yıldırım: Teklifi yarın Meclis'e sunacağız
Başbakan Binali Yıldırım, Anayasa değişikliği teklifinin yarın TBMM’ye sunulacağını söyledi.
 
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
10 Yönetmen Ve Türk Sineması
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Atatürk' adını kim yakıştırdı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva