HABERLER>POLİTİKA
29 Mayıs 2018 Salı - 08:50

Kılıçdaroğlu'ndan canlı yayında İzmir övgüsü: Metro ve dönüşüm çıkışı

CHP Lideri Kılıçdaroğlu canlı yayında 1 saati aşkın programda İzmir üzerinden metro ve dönüşüm çıkışı yaptı.

Kılıçdaroğlu ndan canlı yayında İzmir övgüsü: Metro ve dönüşüm çıkışı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu NTV’de katıldığı canlı yayında gündemi değerlendirdi.

Kılıçdaroğlu, programda İzmir üzerinden metro ve dönüşüm çıkışı yaptı. Kılıçdaroğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin metroyu AK Partili belediyelere göre uygun maliyete yaptığını belirtti. Kılıçdaroğlu, “İzmir Büyükşehir Belediyesi de metro yapar. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’de yapar. Birisi 50 milyona yapar diğeri 150 milyona” dedi.

Büyükşehir'in kentsel dönüşüm ile ilgili merkezi hükümetle sorunlar yaşadığını söyleyen Kılıçdaroğlu, “İzmir Büyükşehir Belediyesi kentsel dönüşüm yapacak. Üstelik hiç kimseyi bulunduğu mahallenin dışına göndermeksizin. İzin vermiyorlar. Bunları kaldıracağız” ifadelerini kullandı.  

 
Ege sularında aralıksız operasyon!
 
Bornova'da asfalt hamlesi: 3 ayda 40 ton!
YORUMLAR
Toplam 14 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Gerçek 29 Mayıs 2018 Salı 19:26

Gürkan haklı Demek ki elmayı elma Armudu armut ile kıyaslayacaksın Ama kentin önceliği. Opera binası değil Kensel dönüşüm Toplu ulaşım Ve Körfez temizliği olmalıydı

Yorumu oyla      10      7  
gürkan 29 Mayıs 2018 Salı 15:50

dolar olmuş 4,5-5 lira adam opera binasının parası diyor. o binanın bedeli 100 milyon dolar bile değil. Dev gibi bir yapı yapıyorsun, 10 milyon dolara mı yapmayı planlıyorsun? ihalelerde en düşük teklifi veren ihaleyi kazanmış da olmuyor, şartnameye uygun teklifi veren kazanıyor. Metronun maliyetinin farklı olması da gayet doğal, çünkü yapılan iş farklı. İzmir'deki sistem HRS, İstanbul'da yapılan, bu konunun tartışıldığı dönemdeki Kadıköy-Kartal sistemi ise ağır metrodur. İstasyon boylarından, sistemin taşıma kapasitesine, tren setlerinden tut her şey farklıdır. elma ile armudu karşılaştırmak gibi bir şey. Metro sistemlerinde hattı yer üstünden geçirirsen maliyetler düşer, TBM kullanmaz, aç kapa yaparsan maliyetler düşer, istasyon boyları ne kadar uzunsa maliyet artar. Yerine göre iş değişir, maliyeti değişir. Buca metrosunda 3 adet TBM kullanılacak. Bu maliyeti arttırır ama iş çabuklaşır. Derinlik de fazla olduğu için Buca metrosunun maliyeti 3 milyarı geçecektir. Bu sistem birde ağır metro olsaydı maliyet daha da artacaktı.

Yorumu oyla      9      5  
ballıkuyu 29 Mayıs 2018 Salı 15:43

ne chp ne akp izmir ballıkuyu kentsel dönüşüm ne zaman olacak allah için ballıkuyu kentsel dönüşüm 1998 yılından beri proje olarak kala kaldı, yıl oldu 2018, insanları mağdur etmeden kazıklamadan rant olmadan acil kentsel dönüşüm ballıkuyu olsun, izmirde deprem olduğu zaman mı kentsel dönüşüm olacak.

Yorumu oyla      9      6  
gürkan 29 Mayıs 2018 Salı 15:30

Laikliği "dinsizlik" olarak bu topluma yıllarca birileri empoze etmeye çalıştı, devam da ediyorlar. Bir insan laikliği savunuyorsa bu tiplere göre o kişi dinsizdir. Bir insan laiklikten niye rahatsız olur ki! Devlet herkesin inancına eşit yaklaşmasın mı? bunlara göre bir kişi hem laik hem dindar olamaz. sonra da bu kişiler kendi inandığı inanca saygı beklerler. Bırakın bu ışid zihniyetini! İzmir'in sahil kesimi laikmiş de ... dinsiz demeye getiriyor. iç kesimleri nedir, Antilaik mi? 25 milyar bütçesi olan İstanbul ile İzmir'i kıyaslamak nedir? Beğenmediğin İZBAN'a belediye 1 milyara yakın para harcadı. İstanbul-Ankara'da TCDD banliyö hatlarını kendi yaptı. Yetmedi Ankara metrolarına 4 milyar harcadı, İstanbul'a yapılan, yapılacak olan katkı 10 milyarı geçecek, bizde burada yıllardır Halkapınar hattını bekliyoruz. Hikaye anlatmayı bırakın.

Yorumu oyla      11      5  
Tayfun 29 Mayıs 2018 Salı 14:39

Metro'nun izmir de kilometre başına maliyeti 50 milyon istanbul da 150 milyon bu nasıl oluyor? bir bilen varsa cevap versin ltf.

Yorumu oyla      11      5  
Gerçek 29 Mayıs 2018 Salı 13:55

Kılıçdaroğlu eski belediyeyi , anlatmış Artık İzmir belediyesi herşeyi en ucuza yaptırmıyor Altgeçidin fiyatına baksın , opera binasının fiyatına baksın .

Yorumu oyla      9      10  
Gerçek 29 Mayıs 2018 Salı 13:55

Kılıçdaroğlu eski belediyeyi , anlatmış Artık İzmir belediyesi herşeyi en ucuza yaptırmıyor Altgeçidin fiyatına baksın , opera binasının fiyatına baksın .

Yorumu oyla      9      10  
deli bekir 29 Mayıs 2018 Salı 13:08

metro ile izban aynı şeyler değil. metro uzunluğu bakımından istanbul izmiri tokatlar ayrıca izmirde yatırım sadece laik kesim olan sahile yapılyor(ksk,goztepe) bunu dışında ki yerler allah a emanet. inanmayan chp li çıksın dolaşsın.

Yorumu oyla      10      13  
Gürkan 29 Mayıs 2018 Salı 12:23

İzmir' de İyi Parti' nin yerel seçimi kazanma ihtimali yok. İzmir' de İyi Parti'ye oy verecek CHP kesimi ancak AKP'nin ekmeğine yağ sürer. 2019' da gitmişsin AKP' ye oy vermişsin, gitmişsin İyi Parti'ye oy vermişsin hiçbir farkı yok. İyi Parti'nin genel seçimleri kazanma ihtimali de yok. Mitingler fazla kalabalık değil. Sosyal medyanın gazlamasıyla seçim kazanılmaz. Yarış Erdoğan ile İnce arasında geçecek. İnce' nin de çok bir şansı olduğunu düşünmüyorum. AKP en son 23 milyon oy almış. Bu partiyi geçmek kolay değil. Meral Akşener'in miting performansı da vasat. Sürekli bağırıp çağırıyor. TRT' yi satacağım diye vaat mi olur? Öteki tarafta İnce bozuk plak gibi hep aynı şeyleri söylüyor. Bu halk bunlara oy vermiyor ama muhalefet hala daha anlamamış. Ortada hiçbirinin somut bir projesi yok. Sürekli AKP'yi eleştirir de vaat edilen nedir ? bir önceki seçimdeki CHP' nin açıkladığı yüzyılın projesi ne oldu ? Sallamasyon projeler ile seçim kazanılmadı hala daha devam.

Yorumu oyla      10      8  
Övgü 29 Mayıs 2018 Salı 12:01

CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na ; İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Aziz Kocaoğlu’nun yapmadıkları hiç anlatılmıyor galiba !

Yorumu oyla      13      13  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Partili Dağ: İnce bisiklete binecekti ama...
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, İzmir'de katıldığı sahur organizasyonunda ...
Kılıçdaroğlu'ndan önemli liste açıklaması
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu NTV canlı yayınında soruları yanıtladı. ...
Erdoğan'dan İnce'ye: İspatlamazsa namerttir
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Habertürk TV ortak canlı yayınında ...
 
Akşener: Çatı adayı kabul etseydim...
İYİ Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener, Afyon'da ...
Erdoğan, Akhisar'dan İnce'ye yüklendi: O iddianı ispat etmezsen...
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Akhisar mitinginde CHP'nin Cumhurbaşkanı ...
İnce’den Çiğli’ye özür telefonu!
Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce, kendisiyle fotoğraf çektirmek isteyen ...
 
İl Başkanı Karataş o çağrıyı yorumladı: MHP fitne odaklı olmayanların evidir
MHP Lideri Bahçeli’nin, ‘Pişmanlık yaşayan, hatasını anlayan her kardeşimle, ...
Erdoğan'a bir partiden daha destek!
Hür Dava Partisi (HÜDA PAR), cumhurbaşkanı seçiminde Recep Tayyip Erdoğan'ı ...
AK Parti İzmir sahura kadar sahada
AK Parti İzmir milletvekili adayları, saha çalışmalarına başladı. Seçim ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çıkmasaydı Samsun’a neler gelirdi başımıza?
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva