HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
9 Aralık 2016 Cuma - 10:12

Karşıyaka'da 'vinç' devrimi: Artık izin alacaklar!

Makine Mühendisleri Odası İzmir Şubesi ile protokol imzalayan Karşıyaka Belediyesi, yüklenici firmaların 'kule vinç' kullanabilmesinde Oda'nın onayını zorunlu hale getirdi. Başkan Akpınar "Olası kazaları, can ve mal kaybını bu yöntemle önleyeceğiz" dedi.

Karşıyaka da  vinç  devrimi: Artık izin alacaklar!

Yüksek katlı bina inşaatlarında vinç kazalarının önüne geçmek için Makine Mühendisleri Odası İzmir Şubesi ile protokol imzalayan Karşıyaka Belediyesi, yüklenici firmaların 'kule vinç' kullanabilmesinde Oda'nın onayını zorunlu hale getirdi. Başkan Akpınar "Olası kazaları, can ve mal kaybını bu yöntemle önleyeceğiz" dedi.

RİSK EN AZA İNECEK
Karşıyaka Belediyesi, ilçenin farklı bölgelerinde devam eden yüksek katlı inşaatlarda, olası kazaların önüne geçmek, can ve mal kaybını önlemek için 'kule vinç' kullanımında Makine Mühendisleri Odası'nın onayını zorunlu hale getirdi. Oda'nın İzmir Şubesi ile imzalanan protokol çerçevesinde, vinç kullanmak isteyen yüklenici firmalar izni Oda yönetiminden alacak. Kurulum ve denetleme aşamasında MMO yetkili olacak. Olası bir eksikte ya da hatada inşaatın devam etmesine izin verilmeyecek. İnşaatlardaki vinç kazalarının riski de bu sayede en az indirilecek.

İZMİR’DE İLK KEZ
Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, “Belediye olarak, bu protokolle İzmir’de bir ilke imza atıyoruz. İş güvenliği açısından önemli bir protokol olduğunu düşünüyorum. İnsanların yaşam alanlarına kurulan kule vinçler, onların hayatlarına mal olacak durumlara sebebiyet verebiliyor. Daha önce Karşıyaka’da bir vinç kazasında üç kişi hayatını kaybetmişti. Geçtiğimiz günlerde de Süleyman Demirel Lisesi’nin üzerine devrilen vinç, birçok genç insanımızın canına mal olacaktı. Tek sevindiğimiz durum olayın gece olması, hiçbir öğrenci ve öğretmenin, görevlinin binada bulunmamasıydı. Artık Karşıyaka sınırları içinde kule vinç kullanacak firmalar, Belediyemize yapacağı müracaatla birlikte Makine Mühendisleri Odası’ndan onay alacaklar ve düzenli olarak denetlenecekler. Şube Başkanımıza ve yöneticilerine, işbirliği için teşekkür ediyorum” dedi.

“BELEDİYELERE ÖRNEK OLSUN”
Makine Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Güniz Gacaner Ermin de inşaatlarda yaşanan kazaların en aza indirilmesi için bu tür kontrollerin büyük önem taşıdığına dikkat çekti. Ermin, “Bu protokolle sağlanacak denetim, hem çalışan sağlığı hem de halk sağlığı ve güvenliği açısından önemli bir adımdır. Kule vinçler konusunda hükümetin getirdiği bir zorunluluk yok. Mutlaka bu konuyla ilgili, asansörlerde yapılan gibi, inşaatlarda kullanılan kule vinçler ve taşıma asansörleriyle de ilgili kanuni altyapılar hazırlanmalı, bu çalışmalar zorunluluk haline getirilmeli. Sizlere yaptığınız bu özverili çalışmadan dolayı ve bizlere güvendiğiniz için çok teşekkür ediyoruz. İmzaladığımız bu protokolün de örnek olup İzmir’deki tüm belediye başkanlarımızın da aynı çalışmayı başlatmasını öneriyoruz” diye konuştu.



FACİADAN DÖNÜLMÜŞTÜ
İzmir’de, geçen hafta etkili olan fırtına ve sağanak yağmur sırasında, çatısına yan taraftaki bir inşaatın 50 metrelik vinci Emlakbank Süleyman Demirel Anadolu Lisesi'ne devrilmişti. Okuldaki 3 sınıf ile spor salonunun çatısı çökmüştü.

 
İzmir’de FETÖ’den kapatılan üniversitenin tavanında jammer bulundu
 
Buca da Travel Turkey sahnesinde: Standa yoğun ilgi
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ST 9 Aralık 2016 Cuma 13:24

İnşallah etkili olur. Zira bizde en göz ardı edilen şey periyodik denetimlerdir. Belediye hizmetlerinde, trafikte daha birçok yerde. Denetleme yapacakları da denetlemek lazım ki hiç kimse bazı şeyleri görmezden gelmesin.

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Fuar İzmir'de en lezzetli kongre!
2. kez düzenlenen Uluslararası Gastronomi Turizmi Kongresi, lezzet dünyasının ...
Pekdaş'tan 'çat kapı' ziyaret: Son durak Gültepe
Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, yoğun çalışma programından arta kalan ...
Karabağlar’daki büyük dönüşüm planı askıya çıktı!
2013'te riskli alan ilan edilmesiyle başlayan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın ...
 
Konak Meclisi’nde barış rüzgarları!
Oturumda AK Parti Grubu’ndan Uğur Dündar Parkı nedeniyle Başkan Pekdaş’a ...
Başkan Akpınar'dan o liseye isim önerisi!
Karşıyaka’da 27 yıl önce kurulan ve İzmir’in köklü kurumlarından olan ...
STK'lar istedi, Büyükşehir yaptı: Ülkeye örnek projede ülkeye örnek karar!
Büyükşehir Belediyesi tarafından 1-5 yaş arasındaki miniklere yönelik ...
 
Konak'ın yetenek fabrikası yoğun ilgi görüyor
Konak Belediyesi’nin Güzelyalı Kültür Merkezi'nde açılan kültür-sanat ...
Buca'nın gençlik merkezi Kılıçdaroğlu'nu ağırlayacak
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hafta sonunda gerçekleşecek İzmir ...
Başkan Atila'ya 'Fair Play' madalyası
Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Fair Play Konseyi üyeleri, Bornova Belediye ...
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Arzu’nun Mutluluk Reçeteleri bitmez!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Herkes yer içer hesabı 'Dilber' öder!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva