HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
8 Aralık 2016 Perşembe - 21:18

Konak Meclisi’nde barış rüzgarları!

Oturumda AK Parti Grubu’ndan Uğur Dündar Parkı nedeniyle Başkan Pekdaş’a kınama geldi. Bu tutuma Pekdaş’a muhalif Yalı Grubu Üyesi Demir sert tepki gösterdi. Toplantı sonunda ‘konuşma krizi’ de tatlıya bağlandı. CHP ve AK Parti’nin ilçe başkanları oturum sonunda barış fotoğrafı verdi.

Konak Meclisi’nde barış rüzgarları!

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ - Konak Belediyesi Aralık ayı olağan meclis toplantısının ikinci oturumu Başkan Sema Pekdaş yokluğunda, Başkanvekili Ahmet Karadağ idaresinde gerçekleşti.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Konak İlçe Başkanı Mehmet Şakir Başak ve AK Parti Konak İlçe Başkanı Temel Yıldırım’ın katıldığı toplantıda gündem maddeleri tartışmasız kabul edildi.

Dilek ve temenniler bölümünde söz alan AK Partili Mehmet Sait Başdaş 16 Kasım tarihinde Sözcü Gazetesi’nde çıkan, ‘Uğur Dündar Park’ı kaderine terkedildi’ başlıklı yazıyı gündeme getirdi.

Aziziye Mahallesi, Yapıcıoğlu mevkiinde yer alan park için konuşan Başdaş, gazeteci Uğur Dündar’ın Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş’ı aramasının ardından yaşanan konuşmayı köşesine taşıdığı yazıyı mecliste okudu.  Başdaş’ın, Başkan Pekdaş’ın haberin içinde yer alan sözlerini mecliste dile getirmesi sonrasında tartışmanın fitili ateşlendi.

‘KINIYORUM’ DEDİ TANSİYON YÜKSELDİ
Başdaş, “O parka kızımla birlikte gittiğimde saatlerce bize sıra gelmiyor. Eksiklikler çok. Ama Uğur Dündar’ın yazısından örnek vermek istiyorum. Uğur Dündar, Başkanımız Sema Pekdaş’ı arıyor ve parkın kaderine terk edildiğini söylüyor. Daha sonra aralarında geçen konuşmayı köşesine taşımış. Orada başkanımız aynen, “Aslında oraya park demek doğru değil, 500 metrekarelik bir alan. Uğur Dündar'ın adı keşke daha nitelikli bir yere verilseydi. Biz orada ne bakım yaparsak yapalım, o mahalle halkının kültürüne uygun değil. Orası İzmir'in görünür bir yeri değil” ifadelerini kullanıyor. Bu açıklamalarından dolayı Sema Pekdaş’ı kınıyorum” dedi.

PEKDAŞ’A YALI DESTEĞİ!
Zaman zaman Başkan Pekdaş’la fikir ayrılığına düşerek karşı karşıya gelen ve kamuoyunda ‘Yalı Grubu’ olarak bilinen ekibin içinde yer alan CHP’li Meclis Üyesi Mehmet Şerif Demir çok sert konuştu. Demir, “Burada arkadaşımızın art niyetli olduğunu, kelimesini geri almasını söylemek istiyorum. Söylediği parkın etrafında fen işleri tarafından çalışmalar yapıldığını biliyor mu? Selçuk ve Aziziye mahallesinde kaç tane sokağın yapıldığını biliyor mu? O sokakları gezdi mi? Sema Hanım oranın halkına karşı art niyetli değildir. O bugün burada olmayabilir ama biz onun temsilcisiyiz. Bizim olduğumuz yerde Sema Hanımı kınamak kimsenin haddi değildir. O bölgede amatör takımlara o kadar yardım etti niçin hiç ayrım yapmadı da park için yapsın?” diye konuştu.

‘KÜLTÜRÜNE UYGUN DEĞİL’ CÜMLESİ…
CHP Grubundan Zeki Günen de konuyla ilgili söz aldı ve “Bu kınama ağır oldu. Bunu beklemezdim. Arkadaşı kınıyorum ve sözünü geri almasını istiyorum. Söylenen parkta 2 katı kadar özel mülkiyet var. Buraya zaten bir şey yapılamıyor.  Ayrıca zor korunan bir park… Parkın içinde sayılabilecek yerde bir personelimiz var. Evi de orada. Orada yatıp orada kalkıyor. Her gün orada sorunlar yaşanıyor. Bunları o bölge insanı ve muhtar kendi de söylüyor.  ‘Kültürüne uygun değil’ cümlesi… Elini vicdanına koysun. Bırakın belediye başkanını, siyasetçiyi sıradan bir insan bile bu cümleyi kullanır mı? Böyle bir cümle yoktur. O gazete haberi de yanlıştır” açıklamasını yaptı. 

ARKADAŞIMIZ GERİ ALSIN!
AK Parti Grup Başkanvekili Ömür Şanlı’nın yaptığı konuşma ise ortamı yumuşattı. Şanlı, “Başkan bu haberi tekzip etti mi? Kınıyorum kelimesi ağır oldu. Arkadaşımız geri alsın ve meclis tutanaklarından çıkarılsın” dedi. 

BUZLAR ERİDİ Mİ?
Geçtiğimiz oturum öncesinde CHP Konak İlçe Başkanı Başak, Türk kadının seçme ve seçilme hakkının yıl dönümü sebebiyle mecliste bulunan kadınlara çiçek vermiş ve AK Parti Grubu oturumu terk etmişti. Sonrasında mevkidaşı AK Partili Yıldırım da tartışmaya dahil olmuş ve iki başkan hafta içinde karşı karşıya gelmişti.

İzmir’in metropol ilçesi Konak’ın iki rakip ilçe başkanı bu oturum sonrasında birlik beraberlik pozu vererek adeta aradaki buzları eritti.

 
İzmir’in 2 ilçesinde sahte içki baskını: 3 gözaltı
 
300 komando Fırat Kalkanı için yola çıktı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Akpınar'dan o liseye isim önerisi!
Karşıyaka’da 27 yıl önce kurulan ve İzmir’in köklü kurumlarından olan ...
STK'lar istedi, Büyükşehir yaptı: Ülkeye örnek projede ülkeye örnek karar!
Büyükşehir Belediyesi tarafından 1-5 yaş arasındaki miniklere yönelik ...
Konak'ın yetenek fabrikası yoğun ilgi görüyor
Konak Belediyesi’nin Güzelyalı Kültür Merkezi'nde açılan kültür-sanat ...
 
Buca'nın gençlik merkezi Kılıçdaroğlu'nu ağırlayacak
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hafta sonunda gerçekleşecek İzmir ...
Başkan Atila'ya 'Fair Play' madalyası
Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Fair Play Konseyi üyeleri, Bornova Belediye ...
İzmir'de cumartesi bereketi: Kılıçdaroğlu da geliyor
Türkiye’nin ilk sosyal yaşam kampüsü, açılıyor. Büyükşehir Belediyesi'nin ...
 
Sağlıklı Kentler Birliği'nden İzmir'e onur belgesi!
Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği, “Kentsel Karbon Ayak İzi Envanteri” ...
Karşıyaka'da 'istasyon' isyanı: Akpınar'dan TCDD'ye çağrı!
125 yıllık tarihi Karşıyaka Tren İstasyonu’nun TCDD tarafından kiralanması ...
İzmir’in büyük ilçesi 36 saat susuz kalacak!
İZSU Genel Müdürlüğü, Gültepe bölgesinde devam eden atık su ve yağmur ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İzmirli o üniversite bulutların üstünde!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir Mayıs, çok renk…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva