HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
8 Aralık 2016 Perşembe - 09:32

İzmir'de cumartesi bereketi: Kılıçdaroğlu da geliyor

Türkiye’nin ilk sosyal yaşam kampüsü, açılıyor. Büyükşehir Belediyesi'nin sosyal belediyecilik alanındaki en büyük yatırımı niteliğini taşıyan dev tesisin açılış törenine CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu da katılacak. Aynı gün Sahilevleri Kıyı Düzenleme Projesi'nin ilk etabını da hizmete açılacak.

İzmir de cumartesi bereketi: Kılıçdaroğlu da geliyor

65 bin m² alan üzerine kurulan ve Türkiye'de bir ilk niteliği taşıyan İzmir Sosyal Yaşam Kampüsü, 10 Aralık Cumartesi günü saat 14.00'de CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da katılacağı törenle hizmete girecek. 5 Kasım'da yapılması planlanan açılış, Kılıçdaroğlu'nun programındaki son dakika değişikliğiyle Ankara'ya dönmesi üzerine ertelenmişti.

- KILIÇDAROĞLU ERTELENEN AÇILIŞ İÇİN İZMİR'E GELİYOR... 

İzmir Büyükşehir Belediyesi aynı gün saat 12.00'de yapılacağını duyurduğu açılış programını ise değiştirmedi. Genel Başkan'ın kenti ziyaretinden önce Sahilevleri'nde İzmirdeniz projesi kapsamında yapılan kıyı düzenlemesi çalışmaları ilk etabının açılış töreni gerçekleştirilecek.  

ÖRNEĞİ OLMAYAN TESİS
Cumartesi günü açılışı yapılacak Sosyal Yaşam Kampüsü’nün en önemli bölümünü oluşturan yeni huzurevi, sahip olduğu konfor ve donanımıyla 5 yıldızlı otelleri aratmıyor. Projesi, inşaatı ve çevre düzeni, iç dizayn ve tefrişatı ile yaklaşık 100 milyon liraya mal olan İzmir Sosyal Yaşam Kampüsü’nde huzurevinin yanısıra aşevi, spor salonu, çocuk ve gençlik merkezi, engelli eğitim merkezi, rehabilitasyon merkezi ve kabul binası ile yüzme havuzu, balo salonu, kafeteryalar, yemek salonları, kütüphane, kuaför ve berber salonu, el işi salonu, terzihane, TV ve oyun salonu gibi bölümler de bulunuyor.

HER YAŞA, HER KUŞAĞA
26 bin 540 m² inşaat alanına sahip 8 katlı ve 425 kişi kapasiteli huzurevi binasının 83 kişilik bölümünü geriatri birimi ve alzheimer-demans hasta odaları, 342 kişilik bölümünü ise sağlıklı yaşlılar kullanacak. İzmir'in yeni huzurevinde konukların her türlü ihtiyacını karşılayabilecek birimlere yer verildi. Sosyal Yaşam Kampüsü bünyesinde inşa edilen huzurevinde 90 adet tek kişilik, 78 adet iki kişilik, 32 adet de üç kişilik oda bulunuyor.

7 bin 700 m² inşaat alanına sahip olan 3 katlı spor salonunda ise konferans salonu, fitness center, yüzme havuzu, spor salonu, kafeterya, açık oturma terası kuruluyor. Spor salonu İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü tarafından işletilecek ve 310 cm derinliğe sahip yarı olimpik yüzme havuzunda sualtı ragbisi, sualtı hokeyi, su topu ve paletli yüzme gibi branşların maç ve antrenmanları da yapılabilecek.

Sosyal Yaşam Kampüsü çatısı altında İzmir'in yeni ve modern aşevi de hizmet verecek. Yaklaşık 6 bin m² inşaat alanına sahip yeni aşevi birimi, 3 katlı binasında günde 5 bin kişiye yemek hazırlayacak kapasitede kuruldu. Aynı zamanda Mezarlıklar Şube Müdürlüğü'nden alınan veriler doğrultusunda cenaze evlerine günde 3 bin 500 – 4 bin pide dağıtımı, kış döneminde 2 bin öğrenciye çorba hizmeti, yardıma ihtiyacı olan tüm kesimlere günde 2 bin  adet kumanya dağıtım hizmetleri yeni yerinde sürdürülecek.

Eğitim Merkezi’nde engellilerin toplumsal hayata etkin ve özgürce katılımını sağlayacak okuma yazma kurs odası, resim atölyesi, el becerileri atölyesi ve seramik atölyesi, hobi bahçesi, spor aktivite yer alıyor.

ÇİFTE AÇILIŞ
İzmir Büyükşehir Belediyesi, 10 Aralık Cumartesi günü daha önce duyurduğu etkinlik programında ise bir değişiklik yapmadı. “İzmirdeniz” projesi çerçevesinde yürütülen, Sahilevleri kıyı düzenleme çalışmalarının 1.6 kilometrelik ilk etabının tamamlanması nedeniyle düzenlenen tören, planlandığı gibi saat 12.00'de gerçekleştirilecek. Kente 13.00’ten sonra gelmesi beklenen Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, sadece Buca'daki tören programına katılabilecek.

 
İzmirim kartta patlama: Yok sattı, kriz çıktı ve…
 
Acun Ilıcalı: Ondan ucuz kurtulduk!
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
8 Aralık 2016 Perşembe 14:50

maden çiğli istiyor Menemene'de sahil düzenlemesi yapın. O kadar

Yorumu oyla      11      5  
8 Aralık 2016 Perşembe 14:07

O arkadaş Egekent-Bornova Metrosunu da sürekli istiyor. 😀 ama öyle bir proje yok. Sürekli hala niye başlamadı diyor 😀

Yorumu oyla      11      5  
İnciraltı 1265.Nesil Toprak Sahipleri Platformu 8 Aralık 2016 Perşembe 12:35

Çiğli sahili derken sasalıyı kastediyor sanırım ? ama orasının 1. dercede sit alanı oldugundan gram haberi yok arkadaşın.

Yorumu oyla      11      5  
8 Aralık 2016 Perşembe 11:35

Çiğli'de sahil mi varmış ? Nerede ?

Yorumu oyla      11      5  
8 Aralık 2016 Perşembe 10:42

Biz bu sahil düzenlemesi çalışmalarını Çiğli sahillerinde hiç göremiyoruz. Paralar hep belli yerlere harcanıyor. İnciraltı, sahilevleri göztepe vs. İzmiri bu şekilde geliştiremezsiniz. Çiğli sahilleri olan bir ilçe. Yunanistana bağlı değil. Büyükşehire duyurulur.

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sağlıklı Kentler Birliği'nden İzmir'e onur belgesi!
Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği, “Kentsel Karbon Ayak İzi Envanteri” ...
Karşıyaka'da 'istasyon' isyanı: Akpınar'dan TCDD'ye çağrı!
125 yıllık tarihi Karşıyaka Tren İstasyonu’nun TCDD tarafından kiralanması ...
İzmir’in büyük ilçesi 36 saat susuz kalacak!
İZSU Genel Müdürlüğü, Gültepe bölgesinde devam eden atık su ve yağmur ...
 
“Türkiye’de kadınlar Survivor konumunda yaşıyor”
Buca'da Cumhuriyet Işığında Demokrasi Buluşmaları’na katılan Tamaylıgil ...
Başkan Bakıcı'ya fair-play madalyası
Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) Fair Play Kervanı Selçuk Belediye ...
Yurt dışı ziyaretlerde yeni karar: Meclis üyeleri de…
OHAL kapsamında yurt dışı ziyaretler için belediye başkanlarının İçişleri ...
 
Karşıyaka’nın üreten kadınları
‘Üretici Kadın Kooperatifi’ Karşıyakalı ihtiyaç sahibi kadınlara ekonomik ...
Konak'ta anlamlı etkinlik: Yüzünüz hep gülsün
Konak Belediyesi Dünya Engelliler Günü dolayısıyla anlamlı bir etkinliğe ...
Başkan Atila'ya STK teşekkürü: Türkiye'ye örnek oldu
İzmir’de bir ilk olarak bu yıl hayata geçirilen birim; belediye, dernekler ...
 
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Memleketin birinde insan manzaraları(!)
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Tükeniş!
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Kara kaplı defter!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Nereden nereye?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çanakkale artık barışın merkezidir!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Daha önceleri nerelerdeydiniz?
Kemal ARI
Kemal ARI
'Cehennem savaşı'nda ne yediler ne içtiler?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bölgecilik, mezhepçilik ve inşaatçılık...
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Unutulmazlar...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Boşanan aileler ve çocuklar
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva