HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
6 Mart 2020 Cuma - 20:54

Karşıyaka'da meclis o mahallede toplandı!

Cumhuriyet Mahallesi’nde gerçekleşen Karşıyaka Belediye Meclisi toplantısında konuşan Başkan Tugay, “Mahallenin daha çok değerlenmesini amaçlıyoruz. Kimsenin hak kaybına uğrayacağını düşünmüyoruz. Eksik ya da hatalı görünen her şey için itiraz yolu açık olacak. Cumhuriyet Mahallesi yıllardır imar planı sorunu nedeniyle gelişemiyor. Bunun artık değişmesi lazım” dedi.

Karşıyaka da meclis o mahallede toplandı!

Karşıyaka Belediye Meclisi Mart ayı olağan ikinci birleşimi Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın yönetiminde gerçekleşti.

Başkan Tugay toplantıda 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü ve 14 Mart Tıp Bayramı ile ilgili mesajlar verirken, Cumhuriyet Mahallesi İmar Planları hakkında da önemli açıklamalarda bulundu.

BAŞKAN TUGAY’DAN 8 MART MESAJI
Meclis toplantısının açılış konuşmasını yapan Başkan Cemil Tugay tüm kadınların 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününü kutladı. 8 Mart’ın önemini vurgulayan Tugay şunları söyledi: Kadınlarımızın haklarının erkeklerle eşit bir şekilde verilmesi, kadınların çalışma hayatına, sosyal yaşama aktif ve üretken olarak katılmasının çok önemli olduğunu düşünüyoruz. 1934 yılında Büyük Liderimiz Mustafa Kemal Atatürk kadınlara seçme ve seçilme hakkını verdiğinde, bugün medeni olarak bilinen ülkelerde bile bu hak verilmemişti. Böylesine temelleri güçlü atılmış bir Cumhuriyetin vatandaşlarıyız. Kıymetini bilmeliyiz! Atatürk’ün çok sevdiğim bir sözü var, fırsat buldukça söylüyorum; ‘İnsan topluluğu kadın ve erkek denilen iki cins insandan mürekkeptir. Kabil midir ki; bu kütlenin bir parçasını ilerletelim, ötekini ihmal edelim de kütlenin bütünlüğü ilerleyebilsin? Mümkün müdür ki; bir cismin yarısı toprağa zincirlerle bağlı kaldıkça öteki kısmı göklere yükselebilsin.’ Yıllardır en doğru saptama olarak düşündüğüm bir ifade. Kadınıyla erkeğiyle toplumda bir bütünüz. Kadınları, haklarından mahrum bırakarak, sosyal çalışma ve yaşamından mahrum bırakarak sadece erkeklerle ilerlemeyi, gelişmeyi düşünmek çok büyük bir hata! Bu konuyu tekrar tekrar düşünmeliyiz.”

YENİ ZELANDA BAŞBAKANINI ÖRNEK VERDİ
Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda Ardern’i örnek gösteren Tugay, “Kadınların evlerine, yuvalarına sahip çıkma, çocuklarını büyütme gibi doğanın onlara yüklediği bazı görevler var. Ya da kültürel olarak süregelen yükleri var. Ama yeni Zelanda da bir başbakan var, doğum yapıyor, birkaç aylık bebeğini emzirirken bir taraftan bakanlar kurulu toplantısı yapıyor. Çok dramatik bir örnek… Aslında kadın olmanın getirdiği zorluklar iş yerlerinde alınacak önlemlerle aşılabilir. Sosyal yaşamda, iş yaşamında aktif halde olmaları devam edebilir. Bu gözle görmemiz lazım. Hemen her yerde kadınlar her zaman daha çalışkan fedakar, kendilerini daha fazla ispat etmek zorundaymış gibi emekçi tavır içerisinde çalışıyor. Hepimiz insanız, kadın olmak bir eksiklik, suç olmamalı! Herkes eşit haklara, eşit fırsatlara sahip olmalı. Bunu benimsemeli ve bu yönde çalışmalar yapmalıyız. Kadın ve Aile Müdürlüğü kurarak önemli bir adım attık. Bu konularda daha etkili çalışmalar yapacağız. İnşallah Karşıyaka’da bu alanda örnek çalışmalar olacak” diye konuştu.

SAĞLIK ALANINDA 3 PROJE SÖZÜ
14 Mart Tıp Bayramı’na ilişkin mesajlar da veren Başkan Tugay, sağlık alanında yapacakları çalışmalardan da bahsetti. Tugay, “Doktor kimliğimle yıllarca tıp bayramını bir bayram gibi değil de daha çok hem sağlık çalışanlarının yaşadığı sorunlar hem de ülkede genel anlamda sağlık hizmetleriyle ilgili yaşanan sorunları dile getirmeye çalışarak geçirdik. Bir türlü kutlamaya dönüşmedi. Önümüzdeki yıllarda, aylarda sağlık alanında yeni hizmetler verecek bazı çalışmalar yapacağız. Bunlardan bir tanesi Bülent Ecevit Kültür Merkezi içerisinde inşaatı devam eden Çocuk Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği… Bir diğeri; Kanser Danışma ve Eğitim Merkezi, Çarşı Kültür Merkezinde hizmet verecek. Seçimden önce söz verdiğim, hazırlık yapacağımız bir çalışma da; Sporcu Sağlık Merkezi olacak. Sağlık konusunda insanlarımızın daha fazla eğitime ihtiyacı olduğunu, yaygınlaştırılmış sağlık taramalarına ihtiyacımız olduğunu, hepimizin daha fazla desteğe ve bilgiye ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. Bu alanlarda da etkin çalışan bir kurum olarak hizmet edeceğiz” dedi.

İMAR PLANI AÇIKLAMASI: KİMSE MAĞDUR OLMUYOR!
Cumhuriyet Mahallesi İmar Planları hakkında, meclis toplantısına katılan mahalle sakinlerini bilgilendirme adına konuşan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Meclis Üyesi Nilüfer Bakoğlu Aşık “Herkes 100 metrekare yerim var ne kadar yer alacağım diye merak ediyor. Emsal 2,5 üzerinden plan yaptık. Kimse mağdur olmuyor. Herkes eşit hak alıyor. İmar uygulamaları onaylanmadan tapularını almalarını istiyoruz" ifadelerini kullandı.

MAHALLENİN DAHA ÇOK DEĞERLENMESİNİ AMAÇLIYORUZ!
Cumhuriyet Mahallesi planları ile ilgili İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden planların onayı alındıktan sonra ayrıntılı bilgilendirme yapmak istediklerini söyleyen Başkan Tugay, “Burada bir ofis açacağız, bilgilendirme çalışmasını birebir yapacağız. Halk toplantısını yapacağız. İyi bir plan yapıldığını düşünüyoruz, bunun için arkadaşlarımız çok çalıştı, anket çalışmaları yapıldı, saha detaylı olarak incelendi. Mahallenin daha çok değerlenmesini amaçlıyoruz. Kimsenin hak kaybına uğrayacağını düşünmüyoruz. Eksik ya da hatalı görünen her şey için itiraz yolu açık olacak, bir askı süresi olacak. Revize edilmesi gereken şeyler gerek hukuki gerek idari yollarla düzeltilebilir. Cumhuriyet Mahallesi yıllardır imar planı sorunu nedeniyle gelişemiyor. Bunun artık değişmesi lazım” açıklamasını yaptı.

HATALI KARARLAR VERİLMESİNE ENGEL OLMAK İSTİYORUZ
Başkan Tugay konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bostanlı’daki yatık binalar sorunu gibi Karşıyaka’nın yıllardır bekleyen sorunlarını çözmek amacıyla çalışıyoruz ve çözeceğimize inanıyoruz. Amacımız herkesin hakkını korumak. Aynı zamanda şehirleşme açısından hatalı kararlar verilmesine engel olmak. Amacımız yeterli sosyal olanaklara sahip yeterli çevre düzenlemesine sahip bir yerleşim alanında yaşanması için planlama yapmak. Görevimizin bu olduğunu düşünüyorum. Bu yönde bir çalışma yaptığımızı düşünüyorum. Büyükşehir Belediyemizden onay alınca bilgilendirme ofisleri ile arkadaşlarımız herkesin sorusunu cevaplandıracak.”

 
Manisa'da faciaya kıl payı!
 
Gazeteci Barış Pehlivan tutuklandı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Kılıç: Buca’nın sembolü üzümdür, cezaevi değil!
Buca Belediye Başkanı Kılıç, meclis toplantısında Ankara’da gerçekleşen ...
İlk Kadın Muhtar Gül Esin’in ismi Çiğli'de yaşayacak
Türkiye’nin ilk kadın muhtarı Gül Esin’in adının verildiği Çiğli Harmandalı ...
Venezüela Büyükelçisi’nden İzmir’e özel öneriler
Venezüela Ankara Büyükelçisi Jose Gregoria Bracho Reyes, Venezüela kahvesini ...
 
Ödemiş'te anlamlı kutlama
Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü ...
Menemen Belediyesi'nde 8 Mart kutlaması
Başkan Serdar Aksoy, Menemen Belediyesi kadın çalışanlarının Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutladı.
İzmir'de Leonardo Da Vinci'ye Saygı sergisi açılıyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Leonardo da Vinci’nin ölüm yıldönümünde anlamlı ...
 
Bergama’da cam atık noktaları için harita uygulaması
Bergama Belediyesi sıfır atık projesi ve #2020bergamadaçevreyılı etkinlikleri ...
Bornova'da üretici kadınlara '8 Mart' hediyesi
Bornovalı kadınlar el emeği ürünlerini, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’ne ...
Foça'da kış filmleri zamanı
Foça’da Kış Sinemaları tüm hızıyla devam ediyor. Mart ayı Hüseyin Karabey ...
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Arzu’nun Mutluluk Reçeteleri bitmez!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Herkes yer içer hesabı 'Dilber' öder!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva