HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
6 Mart 2020 Cuma - 20:04

Başkan Kılıç: Buca’nın sembolü üzümdür, cezaevi değil!

Buca Belediye Başkanı Kılıç, meclis toplantısında Ankara’da gerçekleşen bakanlık ziyareti için bilgi verdi. Cezaevinden ilçe olarak kurtulmak istediklerini vurgulayan Kılıç, “Buca’nın sembolü üzümdür, cezaevi değil” dedi. Oturumda ayrıca son dönemde belediyeye alınan 100’e yakın personelin durumu gündeme geldi. AK Parti, “Bu kadar işçi alındığı doğru mu?” sorusunu yöneltti, Kılıç bilgi verdi.

Başkan Kılıç: Buca’nın sembolü üzümdür, cezaevi değil!

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Buca Belediyesi’nin Mart ayı olağan meclis toplantısı Başkan Erhan Kılıç idaresinde gerçekleşti. İlçe için önemli kararların alındığı oturumun dilek ve temenniler bölümünde Buca Cezaevi’nin kaldırılması noktasında bilgilendirme yapan Başkan Kılıç net mesajlar verdi.

Kılıç, AK Parti ile ortaklaşa hareket edilen cezaevi projesi için teşekkürlerini iletti. Kılıç, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ve diğer siyasi partilerle uyumlu bir şekilde yol yürünmesine dikkat çektikten sonra geçtiğimiz günlerde gerçekleşen Ankara ziyaretiyle ilgili açıklamalar yaptı.

Toplantıda ayrıca son dönemde belediyeye alımı yapılan personeller gündeme geldi. Kılıç toplu işçi alımı noktasında konuştu.

BUCA’NIN SEMBOLÜ ÜZÜMDÜR, CEZAEVİ DEĞİLDİR
Cezaevinin kaldırılması gerekliliğine vurgu yapan Kılıç, “Bu cezaevi şehir dışı düşünülerek yapılmış fakat sonrasında kentin büyümesiyle şehrin göbeğinde kalan bir binadan bahsediyoruz. 21’inci yüzyıla kesinlikle yakışmayacak böyle bir cezaevi Türkiye’nin birkaç yerinde kaldı. Bunlardan bir tanesi de Buca’da yer alıyor. Normalde bin 500-bin 600 gibi bulunması gereken hükümlü sayısı 4 binlere dayanmış durumda. Böyle bir cezaevinin orada bulunmaması için yıllardır mücadele verildi. Ama bu diğer şartlardan dolayı somut adım atılmadı. Hala şehrin göbeğinde hiç istemediğimiz halde Buca’nın sembolü olarak kaldı. Buca’nın sembolü üzümdür. Buca üzüm bağlarıyla meşhurdur.  Buca’nın sembolü üzümdür, cezaevi değildir. İnsanların aklına ilk olarak cezaevi geliyor. Biz bundan kurtulmak istiyoruz” dedi.

Başkent ziyaretine dair konuşan Kılıç, “Bu yolda tüm siyasi saikleri bir kenara bıraktık. Herkesi yanımıza aldık. Bu kentte yaşayan hangi siyasi saik olursa olsun çalışmayla bu cezaevini kaldıracağız. Adalet bakanımıza bir ziyaret gerçekleştirdik. Vekillerle beraber gittik. Olumlu bir cevap aldık. Taşınması ya da boşaltılması uzun bir süre alacağı malum. Bu arada Buca trafiği hepimizi bezdirmiş durumda. Bu projeyle cezaevinin arkasındaki lojmanların bulunduğu bölgede Adnan Kahveci Caddesi’ne bir yol çalışması yaparak en azından cezaevi kalkana kadar trafik çilesinden kurtulmayı düşündük. Bunu da diğer vekillerimize ve bakanımıza anlattık. Kendisine çok teşekkür ediyorum, ‘derhal’ dedi. Biz gerekli altyapıyı hazırlamıştık. Yeni yapılan lojmanları da belediye üstlenecek. Yol çalışmasını da biz yapacağız. Hizmette beraber olunduğu takdirde, siyasi saikleri bir kenara attığımız takdirde kent için güzel gelişmeler yaşanabiliyormuş. Tüm siyasi partilere ve paydaşlara teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

AK PARTİ SORDU, KILIÇ YANITLADI: BU KADAR İŞÇİ ALINDIĞI DOĞRU MU?
AK Parti Grup Başkan Vekili Ekrem Gündoğdu, Başkan Kılıç’a son dönemde belediyeye alınan personeller üzerinden soru yöneltti. Belediyenin mali yapısında küçülme olduğunu ifade eden Gündoğdu, “Yaklaşık 11 aydır görevdeyiz. Bu sürede ekonomik olarak epey geri gittik. Bin 500 çalışanımız vardı. Sosyal hizmetlerden hep kısmaya gidiyoruz. Yılbaşından sonra kimine göre 114 kimine göre 90 kimine göre 100’e yakın eleman alındığını duyuyoruz. Bu eleman sayısı gerçekten ihtiyaç mıdır? Yoksa başka sebeplerden dolayı mı alındı? Bu kadar işçi alındığı doğru mudur?” dedi.

Kılıç da, “Belediyeler işçi alır, verimli görmediği takdirde işten çıkarabilir. Bunlar olabilir. Buca Belediyesi’nde işçi alımı oldu. Yeni alımlar olacak, emekli olanlar olacak veya işten çıkartılanlar olabilecek. Bunlar belediyede olağan durumlardır. Toplu işçi alımı yaptık. Neden yapıldı? Belediye gelirlerinin daha iyi noktaya gelmesi için yaklaşık 45 kişilik bir ekip çalışması yapılıyor. Buca’nın resmi nüfusu 500 binin üzerinde geçen yıl gerçekleşen bütçe 263 milyon TL. Birçok belediyede bütçe nüfusla paraleldir. Ama Buca’da yarı yarıyadır. Bundan sonraki dönemlerde de belediye gelirlerinin daha iyi noktaya gelmesi için çalışma yapmak bizim için yükümlülüktür. Yapmayabilirdim de! Normal, elimizde bulunan durumla bunu götürür sonrasında belediye başkanlığı yaptık, geldik gitti diyebilirdik! Ama elimizi taşın altına koyduk. Şu anda Buca Belediyesi’ne gelir getirecek birçok saptama yaptık. Bundan sonraki aşamalarda gelirin nasıl arttığını göreceksiniz. Şu anda yüzde 4-5’lik bütçe artışı bile diğer belediyelerde başarı olarak görülürken bizde bu yıl yüzde 10’un üzerinde bir artış oldu. Bu çok basit ama bunu bulamayanlar da var. Biz bunu önümüzdeki yıl çok daha iyi bir noktaya getireceğiz” diye konuştu.

BİLDİĞİNİ SÖYLEDİĞİNİZ DURUM TÜRKİYE’DEKİ KRİZ ORTAMI MI, İLÇE KONGRESİ Mİ?
Kılıç ayrıca dijitalleşme, arşiv ve sosyal hizmetler noktasında çalışmalar olduğunu hatırlattı ve alınan personellerin uzun vadede belediye bünyesinde değerlendirileceğini söyledi. Kılıç, “Sorunuzun cevabını kısa söylersem; evet ihtiyaç olduğu için personel aldık. Bundan sonra da ihtiyaç olduğu takdirde personel almaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

AK Partili Gündoğdu da, “Gerçekten ihtiyaç varsa buna tek kelime söylememize gerek yok. Ama arşiv müdürlüğüne 60 eleman alındığı söyleniyor” dedi. Kılıç araya girerek, “Söylentilere bakma sen” çıkışında bulundu. Gündoğdu sözüne devam etti ve “Herkes bir şey söylüyor da biz birinci ağızdan duymak istedik” dedi.  Kılıç, “Arşivleme sonsuza kadar sürmüyor. O bitiyor başka bir bölüme geçiyor. Biz maksimum faydayı sağlamaya çalışıyoruz” cevabını verdi.  

Gündoğdu eleştirilerini sürdürürken, “Sosyal hizmetlere geçen yıl 9 milyon TL ayırmışız, bu sene 8 milyon TL. 8 milyonun içinde personel gideri de var. 3 buçuk milyon gibi maaş var. Geriye kalanı hesapladığınızda yüzde 50 geriye geliyoruz. Yarım oranını aşağıya çekmiş durumdayız. Biz tasarruf derken 114 işçi alınması doğru değil. Neden alındığını da biliyoruz. Açık ve net söylüyoruz. Bunun israf olduğunu düşünüyoruz” açıklamasını yaptı. Kılıç, “Bildiğini söylediğiniz durum Türkiye’nin içinde bulunduğu kriz ortamı mı? İlçe kongresini mi diyorsunuz, kriz ortamını mı?” dedi.  

Kılıç sosyal yardımlar noktasında detaylı bilgi verdi ve Üzüm Kart’ın tanıtımını yaptı. 

 
Virüs nedeniyle seyircisiz oynanacak!
 
Erdoğan ile Merkel'den kritik görüşme!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İlk Kadın Muhtar Gül Esin’in ismi Çiğli'de yaşayacak
Türkiye’nin ilk kadın muhtarı Gül Esin’in adının verildiği Çiğli Harmandalı ...
Venezüela Büyükelçisi’nden İzmir’e özel öneriler
Venezüela Ankara Büyükelçisi Jose Gregoria Bracho Reyes, Venezüela kahvesini ...
Ödemiş'te anlamlı kutlama
Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü ...
 
Menemen Belediyesi'nde 8 Mart kutlaması
Başkan Serdar Aksoy, Menemen Belediyesi kadın çalışanlarının Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutladı.
İzmir'de Leonardo Da Vinci'ye Saygı sergisi açılıyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Leonardo da Vinci’nin ölüm yıldönümünde anlamlı ...
Bergama’da cam atık noktaları için harita uygulaması
Bergama Belediyesi sıfır atık projesi ve #2020bergamadaçevreyılı etkinlikleri ...
 
Bornova'da üretici kadınlara '8 Mart' hediyesi
Bornovalı kadınlar el emeği ürünlerini, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’ne ...
Foça'da kış filmleri zamanı
Foça’da Kış Sinemaları tüm hızıyla devam ediyor. Mart ayı Hüseyin Karabey ...
Narlıdere’de 8 Mart için anlamlı program
Narlıdere Belediyesi, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla bir ...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siperdeki foto nasıl canlandı?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bodrum’un Gayıkları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva