HABERLER>KÜLTÜR - SANAT
31 Ekim 2016 Pazartesi - 10:10

Karşıyaka'da 7'den 70'e tiyatro şöleni

Karşıyaka Belediye Tiyatrosu, 2016-2017 sezonuna da iddialı girdi. Bu dönemin yeni çocuk oyunları ‘Ay Dede’yi Kim Çaldı?’ ve ‘Uçan Şemsiye’ izleyicilerden tam not aldı. Yetişkinlere yönelik ‘Arapsaçı’nın tiyatro severlerle buluşması için de geri sayım başladı.

Karşıyaka da 7 den 70 e tiyatro şöleni

Aralıksız 21 yıldır kentin kültür ve sanat yaşamına katkı sunan Karşıyaka Belediye Tiyatrosu, 2016-2017 sezonuna da iddialı girdi. Bu dönemin yeni çocuk oyunları ‘Ay Dede’yi Kim Çaldı?’  ve ‘Uçan Şemsiye’ izleyicilerden tam not aldı. Yetişkinlere yönelik ‘Arapsaçı’nın tiyatro severlerle buluşması için de geri sayım başladı.

PERDE ‘UÇAN ŞEMSİYE’ İLE AÇILDI
Karşıyaka Belediyesi Tiyatrosu, yeni sezonu Ahmet Piriştina Kültür Merkezi’nde sahnelenen ‘Uçan Şemsiye’ adlı çocuk oyunuyla açtı. Ümit Denizer ve Turgut Denizer’in yazdığı oyunu, topluluğun tiyatro kurslarında yetişen çocuk oyuncular sahneye taşıdı. İlk kez izleyici karşısına çıkmanın heyecanını yaşayan küçük tiyatrocular, başarılı performanslarıyla büyük alkış aldı. Çocuklara çevre bilincinin aşılandığı oyun; müzik, kukla ve dans gösterileriyle de seyircilere keyifli anlar yaşattı.

MUHTEŞEM MÜZİKAL
Süper Baba ve İkinci Bahar gibi klasikleşmiş dizilerin de senaristi olan usta yazar Muharrem Buhara’nın kaleme aldığı ‘Ay Dede’yi Kim Çaldı?’ adlı çocuk oyununun gala gösterimi ise Ziya Gökalp Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. Karşıyaka Belediye Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Zekeriya Hocalar’ın yönettiği müzikal, seyircilerin büyük beğenisini kazandı. Oyunu hayranlıkla izleyen Muharrem Buhara ile Prof. Dr. Hülya Nutku da tüm oyuncuları tebrik etti ve Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar’a sanata verdiği önem ve katkılar için teşekkürlerini iletti. Karşıyaka Belediye Tiyatrosu ayrıca, geçen yıl büyük ilgiyle izlenen ‘Peter Pan’ ve ‘Çizmeli Kedi’ oyunlarını bu yıl da izleyicilerle buluşturmaya başladı.

2 AYRI SAHNE, TOPLAM 5 OYUN
Karşıyaka Belediyesi Tiyatrosu yeni sezon boyunca; Ay Dede’yi Kim Çaldı? ve Peter Pan’ı dönüşümlü olarak her pazar günü saat 14.00’te Ziya Gökalp Kültür Merkezi’nde sahneye taşıyacak. Uçan Şemsiye ve Çizmeli Kedi de dönüşümlü olarak, her cumartesi saat 14.00’te Ahmet Piriştina Kültür Merkezi’nde sergilenecek. Sezonun yetişkin oyunu Arapsaçı ise 5 Kasım itibariyle, Ziya Gökalp Kültür Merkezi’nde her cumartesi saat 20.00’de perde açacak. Ücretsiz davetiyeler, kültür merkezleri ile Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nden temin edilebilecek.

“TİYATROSEVERLERİ BEKLİYORUZ”
Ücretsiz olarak sunulan tiyatro şölenlerine tüm sanatseverleri davet eden Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, “Karşıyakamızı kültür ve sanatın başkenti haline getirmek için çalışıyor; bu anlamda tiyatroya büyük önem veriyoruz. Karşıyaka Belediye Tiyatrosu gibi 21 yıllık bir çınara sahip olmanın avantajı ile de bu alandaki başarımızı her geçen gün arttırıyoruz. Türk Tiyatrosu’na önemli kazanımlar sağlıyoruz. Bu başarıya yakışan ve çıtayı daha da yükseğe çekeceğimiz yeni sezonda, tüm yurttaşlarımızı ücretsiz oyunlarımıza bekliyoruz” dedi.

 
Muazzez Ersoy'dan 60 bin TL’lik dava
 
Yargıtay'dan 'Aziz Yıldırım' kararı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de Kasım ayında 6 sergi birden!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Kasım ayında toplam 6 sergiyle görücüye çıkıyor.
AASSM'de perküsyon ve senfoni bir arada!
İzmir Büyükşehir Belediyesi Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi (AASSM), ...
'Cumhurbaşkanlığı ödülleri' sahiplerini buldu
Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri'nin Mustafa Kutlu, Prof. ...
 
93 yıllık gurur çizgilerle anlatıldı
‘Cumhuriyet ve Atatürk’ konulu karikatür sergisi Konak Belediyesi’nin ...
Gündoğdu'da Meydanı’nda Cumhuriyet nostaljisi
Cumhuriyetin 93. yıldönümünü kutlama etkinlikleri kapsamında Gündoğdu ...
Merakla beklenen 6 yeni film vizyonda!
Türkiye'deki sinema salonlarında bu hafta 1'i yerli 6 film vizyona girecek.
 
Vefa İstasyonu: Dostları Muzaffer İzgü'yü anlattı
Konak Belediyesi’nin katkılarıyla düzenlenen Vefa İstasyonu Emek-Edebiyat ...
Fazıl Say İzmir'de mülteciler için çalacak: Bestelerle umuda yolculuk
Dünyaca ünlü piyanist Fazıl Say sosyal projelerle dikkat çeken Müzik Eğitmeni ...
İzmir'de 'Güz Söyleşileri' zamanı
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Ekim, Kasım ve Aralık aylarında düzenleyeceği ...
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Arzu’nun Mutluluk Reçeteleri bitmez!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Herkes yer içer hesabı 'Dilber' öder!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva