HABERLER>KÜLTÜR - SANAT
27 Ekim 2016 Perşembe - 09:42

Fazıl Say İzmir'de mülteciler için çalacak: Bestelerle umuda yolculuk

Dünyaca ünlü piyanist Fazıl Say sosyal projelerle dikkat çeken Müzik Eğitmeni Muharrem Dayanç’ın “bestelerle umuda yolculuk” projesi için İzmir’e gelecek. Say, Suriyeli mülteci çocuklarla konser verecek.

Fazıl Say İzmir de mülteciler için çalacak: Bestelerle umuda yolculuk

EGEDESONSÖZ - Toplumun dezavantajlı kesimlerine yönelik yaptığı sosyal projelerle dikkat çeken Dayanç Müzik Kursu Sahibi İzmirli müzik eğitmeni Muharrem Dayanç yeni proje için kolları sıvadı. Dayanç, bu kez Dünyaca ünlü piyanist Fazıl Say ile birlikte yeni bir projeye imza atacak. Say, Dayanç’ın eğitim vereceği 20 Suriyeli mülteci çocuktan oluşan koro ile “Bestelerle umuda yolculuk” projesini gerçekleştirecek. 

Dünyada ilk mülteci çocuk korosu olma özelliğini taşıyan yeni proje CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’ndan da büyük destek gördü. Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke ve CHP Ekonomi Danışmanı Turgay Bozoğlu ile birlikte projeyi Kılıçdaroğlu’na sunan Dayanç, programın yapılacağı gün Kılıçdaroğlu’ndan eşi Selvi Kılıçdaroğlu ile birlikte katılma sözü de aldı. Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNİCEF) tarafından da destelen projede sanatçı Say ile birlikte koroda tanınmış müzisyenler yer alacak. Programın sunuculuğunu tiyatro oyuncusu Mert Fırat yapacak.

BÜYÜK DESTEK
Daha önceki projelerde İdil Biret, Sunay Akın, Metin Uca ve Altan Gördüm gibi isimlerden destek alan Dayanç, sanatçı Say ile yaptığı görüşmelerin olumlu sonuçlandığını, onayın geldiğini belirtti. Projede en büyük desteği her zaman CHP Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke’den gördüğünü vurgulayan Dayanç, Say’ın İzmir’deki son projeye katkısı konusunda CHP Genel Başkan Yardımcısı Zeynep Altıok’un da büyük katkıları olduğunu vurguladı. Dayanç, Devlet Çoksesli Korosu şefi olan ve aynı zamanda İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun sanat danışmanı İbrahim Yazıcı’nın da çalışmalara katkı koyduğunu söyledi.

AYLAN BEBEK İLHAM OLDU
Dayanç, “Piyano, gitar ve koro derslerimize başlıyoruz. 9-12 yaş yaş arasında bulunan çocuklarımız projede aktif yer alacak. İzmir, Suriye’de yaşanan savaşın ardından gelen göçlerde aktif rol oynadı. Binlerce insan buradan farklı ülkelere geçti. Kimisi yolda hayatını kaybederken kimisi de geçtikten sonra zorlu süreçler yaşadı. Topraklarını terk edenlerin büyük bölümü de Türkiye’de yerleşti. Şimdi onların topluma adapte olması, uyum içinde yaşaması lazım. Müzik burada çok önemli bir misyon ediniyor. Kentteki çocukların topluma kazandırılmasında müziğin aracılık yapmasını istedik. Özellikle Aylan bebeğin deniz kıyısındaki görüntüsü ve Basmane’de bir esnafın mülteci çocuğu kaldırıp yere atmasından sonra bu projeyi yapmaya karar verdim” dedi. 

Müzik eğitmeni olan ve aktif sosyal çalışmalar yapan Dayanç bestelerle umuda yolculuk projesinden önce farklı çalışmaları oldu. Dayanç, kimse suçlu doğmaz projesiyle cezaevinde bulunan mahkum çocuklara yönelik çalışma yaparken sanat engel tanımaz projesiyle de engellileri müzikle buluşturdu. Yine müzik umuttur projesi ile lösemili çocuklara umut olan Dayanç son olarak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu’nun da katıldığı programda notalar şiddete karşı projesiyle şiddet mağduru kadınları gündeme getirmişti. 

 
Karşıyaka'da sağlık ile lezzeti buluşturan festival
 
DSÖ'nün 'herkes için sağlık' ağına Balçova da girdi!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
27 Ekim 2016 Perşembe 14:48

Muharrem beyi kutluyorum

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de 'Güz Söyleşileri' zamanı
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Ekim, Kasım ve Aralık aylarında düzenleyeceği ...
İzmir’de büyük şölen: 7 salon, 111 seans, 427 film, 47 ülke!
Bu yıl 17. si düzenlenecek olan ve İzmirli sinemaseverlerin sabırsızlıkla ...
15 ülkeden 93 sanatçı Bodrum'da buluşuyor
Muğla'nın Bodrum ilçesinde, Cumhuriyet'in kuruluşunun 93. yıl dönümü dolayısıyla ...
 
'Altın Portakal'a 'Mavi Bisiklet' damga vurdu!
53. Uluslararası Antalya Film Festivali Ulusal Yarışma bölümünde "En İyi ...
İzmir'de bir ilk: Video festivali!
Büyükşehir Belediyesi, 17 sanatçının video çalışmalarından oluşan Impact-Videofest ...
Antalya'da 'Yaşam Boyu Başarı Ödülü' Keitel'a
Ünlü sinema oyuncusu Harvey Keitel'e, "Yaşam Boyu Başarı Ödülü" verilecek.
 
Özpetek son filmini İtalya’da tanıttı
İtalya’da yaşayan Türk yönetmen Ferzan Özpetek, son filmi “İstanbul Kırmızısı"nın ...
Çocukların gözüyle Konak!
“Çocukların dünyası özgür ve sınırsızdır” düşüncesinden yola çıkan Fotoğraf ...
'Cumhuriyet Gençleri'nden Cumhuriyet konseri!
Karşıyaka Belediyesi Oda Orkestrası (KODA), ‘29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’ ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva