HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
2 Eylül 2016 Cuma - 21:43

Karabağlar'da 3'ü bir arada açılış!

Refet Bele Mahallesi’nde Karabağlar Belediyesi ve Türk Kızılay’ı Derneği arasında yapılan protokol ile yapımı tamamlanan “Refet Bele Taziye Evi, Mescit ve Semt Merkezi” düzenlenen törenle açıldı.

Karabağlar da 3 ü bir arada açılış!

Refet Bele Mahallesi’ndeki açılış törenine İzmir Vali Yardımcısı Cemil Özgür Öneği, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, Karabağlar Kaymakamı Mehmet Sadık Tunç, Türk Kızılayı Genel Başkan Yardımcısı İsmail Hakkı Turunç, Türk Kızılay Derneği Konak Şube Başkanı Tekin Akkoyun, CHP Karabağlar İlçe Başkanı Ali İhsan Yıldız, CHP Buca İlçe Başkanı Çağdaş Kaya ve diğer siyasi parti temsilcileri, meclis üyeleri, muhtarlar ile vatandaşlar katıldı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin katkıları büyük

Açılışta konuşan Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Refet Bele Mahallesi’nde yapılan bu projenin mütevazi ama anlamı büyük olduğunu belirterek,  “Semt evi, mescit ve taziye evinin bir arada olduğu bir ilk proje. Yapacağı işler çok önemli” dedi.

Karabağlar’ın genç bir belediye olduğunu, ihtiyaçlarının da bulunduğunun altını çizen Selvitopu, bu ihtiyaçları zamanla gidermeye çalıştıklarını söyledi.  İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun kendilerine katkısının büyük olduğunu da ifade eden  Selvitopu “Kendisine teşekkür ediyorum. Bu işbirliği sürdükçe Karabağlar, gelişim, dönüşüm, teknolojiyle çağ atlayacak. Altyapı ve planlama çalışmaları Büyükşehir Belediyesi ile yapılıyor. 30 yıllık eski planları devre dışı bırakıp bugünün gereksinimlerine cevap verecek imar planları yapılıyor. Abdi İpekçi, Peker ve İhsan Alyanak'taki sıkıntı bu dönem bitecek. İnsanlar zaman içinde modern kentlere kavuşacaklar. 3 katlı olarak planlanan kültür merkezi, semt merkezi, nikah salonu gibi aktivitelerde kullanılabilecek üst katı pazar olan Kibar Pazaryeri açılacak.  Tahsin Yazıcı'da gençlik merkezi temeli atılacak. Proje ihalesine çıkılacak. Bu projelerde en büyük güvencemiz İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız. Bu destek oldukça projeleri gerçekleştirmememiz için sebep yok” diye konuştu.

Hemşehrilerimizin lokmasını büyütmeye çalışıyoruz

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ise açılışta yaptığı konuşmada çalışanlarla kenti kalkındırmaya, yerelde kalkınmayı sağlamaya ve hemşehrilerin lokmasını büyütmeye çalıştıklarını söyledi. Huzur ve barış içinde devletini, milletini ve ülkesini seven, dil,din,mezhep ve etnik köken ayırmayan birbiriyle kaynaşmış devletinin yanında bir kenti yaratmaya ve güçlendirmeye çalıştıklarını belirten Kocaoğlu,” Bize böyle ulvi bir görev verildi. Elimizden geleni yapmaya, halkımıza layık olmaya çalışıyoruz” diye konuştu.

Karabağlar'da Dostluk Bulvarı'nı hizmete açtıklarını,  o bölgede Zincirlikuyu ve Dostluk Bulvarı arasında kamulaştırma çalışmalarının devam ettiğini hatırlatan Kocaoğlu , “Kentsel dönüşüm çalışmalarımız yoğun olarak devam ediyor. Hak ve adalet içinde kentsel dönüşüm yapıyoruz. Vatandaşlarımızı yerinden oynatmadan, uzlaşmayla projelerimizi hayata geçiriyoruz. Dün ihalesi bitti. Uzundere'de yüzde 100 uzlaşmayla proje başlıyor. Önümüzdeki günlerde yer teslimi yapılıp inşaat başlayacak. Bütün dileğim, ülkemizdeki kentsel dönüşüm çalışmalarına örnek olacak hak ve adaleti koruyan, vatandaşı koruyan bir modeli ülkemizin önüne ilk defa koyacağız. 4 - 5 ay içinde vatandaşlarımız için ne olduğunun net olarak görüleceği, somut olarak görebileceği bir noktaya geleceğini müjdeliyorum.Günümüzde, bugün Karabağlar'daki projede olduğu gibi; insanların birbirlerini görmeleri açısından çok amaçlı projelerin 24 saat yaşaması çok önemli. Bu proje bu amaçla üretilmiş” dedi.

Güzel eserler ortaya çıkıyor

Törende konuşan Refet Bele Cami Yaptırma Dernek Başkanı Metin Bingöl, Refet Bele Mahalle Muhtarı Hatice Akar bu binanın yapımında emeği geçen başta Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu olmak üzere herkese teşekkür ettikleri konuşmalarının ardından Türk Kızılay Dernek Konak Şube Başkanı Tekin Akkoyun,  şubenin 2007 yılında kurulduğunu o yıldan bugüne yaptıkları hizmetleri genel olarak anlatarak Refet Bele projesinin yapımında ve  oluşturulmasında başkan ve yönetim kuruluna teşekkür etti.

Türk Kızılayı Genel Başkan Yardımcısı İsmail Hakkı Turunç ise milletten aldıkları destekle millet adına çalışmalar yaptıklarını söyledi.  Vatandaşın verdiği desteklerinde çok önemli olduğunu hatırlatan Turunç, belediye ve diğer kamu kurumlarıyla birlikte çalışarak böyle güzel eserlerin de ortaya çıktığını sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından Türk Kızılay Genel Başkan Yardımcısı ve Yönetim Kurulu üyeleri İzmir Vali Yardımcısı Cemil Özgür Öneği, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Karabağlar Kaymakamı Mehmet Sadık Tunç ve Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu’na teşekkür plaketi sundu.

Karabağlar’a çok yakıştı

Karabağlar Belediyesi sınırları içerisindeki Refet Bele Mahallesi’nde Türk Kızılayı Derneği mülkiyetindeki yaklaşık 1100 metrekare inşaat alanına sahip projenin bodrum katında otopark, zemin katında taziye toplantıları ve sosyal faaliyetlerin yapılabileceği çok amaçlı salon, semt evi ve Kızılay ofisi ve birinci katında ise 400 kişilik engelli yurttaşlarında ulaşımını sağlayacak mescit bulunacak.

 
Sındır’dan hükümete KHK çıkışı!
 
Fuar'da her sokakta ayrı gösteri!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Buca'ya barış ve demokrasi parkları geliyor!
Toplam 2 bin 610 metrekare alana projelendirilen parkların isimleri “Barış” ...
İzmir trafiğine maraton ayarı: Hangi yollar kapanacak?
İzmir'de Pazar günü gerçekleştirilecek '9 Eylül İzmir'in Kurtuluşu 4. ...
Başkan’ın çimde konser keyfi!
85. İzmir Enternasyonal Fuarı tüm hızı ve heyecanı ile devam ederken, ...
 
Tunçağ anlattı… İEF’nin yol haritası: Neler değişti, neler değişecek?
‘Gelecek İzmir’de’ sloganıyla yola çıkan 85. İzmir Enternasyonal Fuarı ...
Bornova'da hasat zamanı!
Yıllardır üretimi azalan ve 5 yıl önce Bornova Belediyesi’nce oluşturulan ...
İzmir’in büyük dönüşüm projesine tek teklif!
Uzundere’deki büyük dönüşüm projesi için dördüncü kez ihaleye çıkıldı. ...
 
Dikkat! Tramvay düzenlemesi: O cadde 1 hafta kapalı
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin yapımını sürdürdüğü Konak tramvayı kapsamında ...
Başkan’dan İzmir’de çağrı: Sadece 15 dakika!
Teknolojiyle bütünleştirilmiş proje sunumunun 85. İEF'de Pakistan Pavyonu'nda ...
Kocaoğlu’ndan törene damga vuran ‘gizli ajanda’ mesajı!
Pınarbaşı Kültür Merkezi-Cemevi'nin temel atma töreninde konuşan Kocaoğlu: ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva