HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
1 Eylül 2020 Salı - 21:57

Karabağlar Belediye Meclisi'nde kentsel dönüşümde samimiyet tartışması

AK Partili Fikret Mısırlı, “Kentsel dönüşüm raporu vatandaşlarımızın sorunlarını giderecek nitelikte bir rapor değildir” dedi. CHP'li Bülent Sözüpek de, “AK Parti Grubu kendi verdikleri araştırma önergesine şerh koymuşlar. Yüzde 100 uzlaşıyla insanlar orda oturmakta. Samimiyetsizlik üslubunu yakıştıramadım" yanıtını verdi.

Karabağlar Belediye Meclisi nde kentsel dönüşümde samimiyet tartışması

EGEDESONSÖZ - Karabağlar Belediye Meclisi eylül ayı ilk toplantısı Başkan Muhittin Selvitopu’nun başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda CHP, AK Parti, İYİ Parti ve MHP üyelerinin de içinde yer aldığı kentsel dönüşüm araştırma komisyonunun hazırlamış olduğu rapor tartışıldı. AK Parti adına Fikret Mısırlı ve Fırat Eroğlu raporu yetersiz buldukları gerekçesiyle şerh koydu. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nce yürütülen Uzundere ve Yurtoğlu mahallelerini kapsayan 32 hektarlık kentsel dönüşüm alanında yer alan hak sahiplerinin taleplerini içeren şerh mecliste okundu.  AK Parti üyesi Fikret Mısırlı’nın “samimiyet” ifadesi de tartışma yarattı. 

BİRİNCİ ETAP ALTYAPI DEVAM EDİYOR
Mısırlı, raporda  birinci Etap Altyapı, galeri hattı ve üst dere kolunun yapımının devam ettiğinin yazılı olduğunu belirterek, “Ancak buranın ne zaman tamamlanacağı bilgisi yok.  Raporda II. Etap ihale kapsamında 68 yapı ve 185 bağımsız birimin tahliye ve yıkımı sağlanmış 12 blok 406 bağımsız birimin yapım işi hızla devam etmektedir deniliyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi Uzundere ve Yurtoğlu Mahalleleri Kentsel Dönüşüm Mağdurlarımıza teslim tarihi 2020 Mart ayı olarak duyurulmasına rağmen üzerinden 6 ay geçmiş ve ne zaman teslim edileceği ilgili cevap olarak da en kısa zamanda diye muallak cevap verilmektedir” dedi. 

11 KAT SORUMLULUK GETİRİYOR AMA…
Mısırlı, Karabağlar Belediyesi’nin açtığı davalarda samimi olmadığını da savunarak, “İzmir Büyükşehir Belediyesi Uzundere ve Yurtoğlu Mahallelerimizi Kentsel Dönüşüm Mağdurlarımız sorunlarının giderilmesi için Ak Parti Gurubumuz adına verilen soru önergemizde dönüşümden mağdur edilen vatandaşlarımızın sorunlarının giderebilecek rapor niteliğinde olmamıştı. Çevre ve Şehircilik bakanlığının 6306 sayılı kanun çerçevesinde bölgemizde Riskli Alan olarak ilan edilen 540 hektarlık Kentsel Dönüşüm planlarına Karabağlar Belediyesince açılan iptal davalarında yeşil alan azlığı, sosyal donatı alanlarındaki eksiklikler ve zemin artı 11 kat bölgeye ciddi bir yoğunluk getiriyor diye gerekçeleri ortaya koyulurken Uzundere ve Yurtoğlu Mahallerindeki yüksek katlı yapılaşmanın önünü açmasını destekliyor olması Türkiye’nin en büyük Kentsel Dönüşümün önünü tıkamak için açılan davalarda samimi olmadığı sonucu ortaya çıkmaktadır” açıklamasını yaptı. 

SAMİMİYET SÖZÜ TARTIŞMA YARATTI
Mısırlı’nın konuşması üzerine söz alan CHP Meclis Üyesi Bülent Sözüpek de, “samimiyet” sözüne işaret ederek, “ AK Parti Grubu kendi verdikleri araştırma önergesine şerh koymuşlar. Yüzde yüz uzlaşıyla insanlar orda oturmakta. Samimiyetsizlik üslubunu yakıştıramadım. Pandemi dolayısıyla 30 Ağustos’u yasakladılar; ama mitingi yaptılar. Sokaktaki vatandaşlara sorun. Ekonomiden memnun olan var mı? Büyükşehir Belediyesi Başkanına kimse samimiyetsiz diyemez. Özür dilemeye davet ediyoruz” sözlerine yer verdi. Mısırlı da, özür dilenecek bir durum olmadığını söyledi. Rapor, AK Parti’nin şerhiyle oy çokluğu ile meclisten geçti. 

GAZETECİLERE SALDIRIYI KINAMAYA İZİN YOK
Mecliste ayrıca AK Parti Meclis Üyesi Derya Pala da dilek ve temenniler bölümünde geçtiğimiz günlerde CHP İl Gençlik Kolları kongresinde gazetecilere yönelik yapılan saldırıyı gündeme getirdi. Pala’nın, “Basın mensuplarına yapılan hain ve çirkin saldırıyı kınıyorum. Adaleti ve demokrasiyi savunan parti mensuplarının böyle bir davranışı bir daha sergilememesi gerekir” demesi üzerine Başkan Selvitopu konuşmayı yarıda kesti. Selvitopu, “Meclisimizle ilgili bir temenniniz varsa söyleyin. Söz ettiğiniz konuyu kamuoyu zaten biliyor” dedi. Mecliste de CHP’li üyelerin, “Kimseye hain diyemezsiniz” sesleri yükseldi. 
Mecliste ayrıca 1 Eylül Dünya Barış Günü ve 9 Eylül İzmir’in kurtuluşuyla ilgili de mesajlar verildi. 
 

 
Çelik: Yunanistan Doğu Akdeniz'de korsan bir devlettir!
 
ABD, Rumlara ambargoyu kaldırdı: Dışişleri'nden tepki!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Sandal’dan ‘dinleme’ çıkışı: İnşallah böceği kurt yememiştir!
Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal bir yıl önce makam odasında böcek ...
AK Parti, 'Belediyenin ocağına incir ağacı dikecek' dedi... Başkan Tugay'dan 'Kent A.Ş.' yanıtı!
Karşıyaka Belediye Meclisi'nde Kent A.Ş. için yapılmak istenen arazi tahsisi ...
Çiğli Meclisi'nde gündem çöp! Başkan Gümrükçü: Çöp kokusu ile yaşamak istemiyoruz!
Çiğli Belediye Meclisi'nde Harmandalı'daki çöp tesisi hakkında konuşan ...
 
Konak Meclisi'nde kutlama polemiği
CHP Grup Sözcüsü Mahmut Esat Aslan'ın, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kısıtlamalar ...
Karaburun'da ağaç kesimi tepkilere sebep olmuştu: Başkan Erdoğan'dan açıklama!
Karaburun'da belediye ekiplerinin yol yapım çalışması için bölgede bulunan ...
Bergama’da tarihi mahalleler için ‘Mahalle Evi’
Bergama Belediyesi ve Alman Kazı Enstitüsü arasında 'Mahalle Evi" restorasyonu ...
 
Başkan Soyer’den ‘demokrasi ve insan hakları’ çıkışı: Başka bir rejime evriliyoruz!
CHP İzmir İl Başkanlığı tarafından “Barış, demokrasi ve insan hakları ...
İzmir bir ilki başardı... Metro projesi için kredi onaylandı!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer dünyada bir ilki başardı. ...
Kiraz’dan Büyükşehir’e ‘Süt Kuzusu’ sitemi!
Kiraz Belediye Başkanı Saliha Özçınar, komşu ilçelerin “Süt Kuzusu” projesinden ...
 
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
10 Yönetmen Ve Türk Sineması
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Atatürk' adını kim yakıştırdı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva