HABERLER>KÜLTÜR - SANAT
31 Temmuz 2016 Pazar - 13:47

İzmirli müzisyenler her cuma nöbette!

İZMİR Müzisyenler Derneği, (İMD) yaptığı yazılı açıklamada, darbe girişiminden bu yana her akşam Alsancak Gündoğdu Meydanı'nda müzikle tepki gösterdiklerini belirterek, bundan sonra nöbetlerini haftada bir cuma günü yapacaklarını açıkladı.

İzmirli müzisyenler her cuma nöbette!

İMD, "Eylemlerimizi sürekli nöbetten tek güne indirme nedenimiz ise derneğimizin asli çalışmalarına daha fazla zaman ayırmak. Asıl mücadele yaşam alanlarında varlık göstermek ve demokratik kültürü, özgürleşme mücadelesini yaşamın içinde vermektir" dedi.

İMD yazılı açıklamasında şunları söyledi: 

"Her zaman müziğin ve sanatın yaşamı güzelleştiren ve dönüştüren gücünü hayata katmayı, haklı itirazları, özlemleri ve talepleri olan toplumsal kesimlerle dayanışmayı esas aldık.

Ülkemizdeki her tarihsel olaya, toplumsal mücadeleye, kendi rengimiz, çizgimiz ve doğrularımızla müdahale etmeyi asli görevimiz bildik. Bu süreçte de sessiz kalamazdık ve seyirci kalmanın alanı boş bırakmanın geleceği teslim etmek olduğu düşüncesiyle hareket ettik. Darbe mi değil mi tartışmalarıyla sürece müdahale etmekte geciken ve iktidar yanlısı görünmemek adına bekleyişlerini ve sessizliklerini sürdüren sendikalar, partiler, demokratik kitle örgütlerine şu çağrıyı yaptık? Tarihin önemli noktalarında tavır ve duruş anlamında kendi değer ve doğrularıyla alternatifini yaratamayanlar geleceği alanı dolduranlara teslim etmişler demektir. O nedenle darbe girişimi karşısında en dik durması gerekenlerin sessiz ve geri bir tavır sergilemesini kabul edemedik. Bu ülkede eşit yurttaşlık temelinde, laik-demokratik-sosyal bir hukuk devletinin eşit haklara sahip onurlu yurttaşları olarak yaşama özlemimizi savunmak, her türden ayrımcılığa karşı durmak ve demokrasi ve özgürlük mücadelesini yaşamın her alanında etkin bir şekilde yükseltmek her yurttaşın asli görevidir. Kendi geleceğine, haklarına, emeğine, doğasına, özgürlüklere sahip çıkmayan bir toplum, geleceği dikta heveslilerine yada darbecilere teslim etmiş demektir. Sürekli olarak ikilemlerle kendi arasında ayrışan, bölünen, birbirine öteki gözüyle bakan, nefret ve korku duvarlarını yükselten bir toplum haline geldik. Ortak sorunlarda ve ortak acılarda bile birlikte hareket edemeyen bir haldeyiz. Biz bu yapay ayrışmayı da tehlikeli buluyoruz. Ülkemizin bir iç savaşın eşiğinden döndüğü bu günlerde aksine toplumsal dayanışmayı, birlik ve beraberlik ruhunu, evrensel kardeşlik ilkesini daha da geliştirmek gerektiği inancındayız. İzmir Müzisyenler Derneği olarak herkesin inandığı doğru ve değerler için özveride bulunması, fedakarlık ve cesaret göstermesi gerekliliğine olan inancımızla halkımızı ülkemize, demokrasiye, geleceğine, adalete, eşitliğe, temek hak ve özgürlüklere sahip çıkmaya ve gerçek bir toplumsal barışı örmek üzere harekete geçmeye çağırıyoruz." (dha)

 
İki ilden kara haberler: 4 şehit!
 
Kalın'dan 'videokonferans' yasağına sert tepki!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bodrum'da resital gecesi!
Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde düzenlenen 13'üncü Uluslararası Gümüşlük Klasik ...
'Kayıp Şehir Pteria' gün yüzüne çıkarılıyor
Yozgat'ın Sorgun ilçesine bağlı Şahmuratlı köyü yakınlarında bulunan ''Kayıp ...
Engellere sanatsal başkaldırı!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, “Engelleri Kaldıralım” konulu uluslararası ...
 
Engelleri kaldıran yarışmada büyük ödül İran’a
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bu yıl ikinci kez düzenlediği “Engelleri ...
Arkeopark kaderine terk edildi
İzmir’in Altınpark bölgesinde 10 yıl önce başlayan kazı çalışmaları ekonomik ...
İzmir konserini iptal eden Baez'in sözleri gerilim yarattı
Darbe girişimi sonrası Joan Baez, Muse ve Skunk Anansie, İzmir konserlerini ...
 
Sanat dünyasından 'darbeye hayır' bildirisi
Kültür sanat dünyasının ünlü isimleri, FETÖ'nün darbe girişimine tepki amacıyla bildiri yayımladı.
Açık havada 'sinema keyfi' başlıyor!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, yaz dönemi sinema gösterimlerine Havagazı ...
Çocuklar yazacak, Zorlu Holding sahneye taşıyacak
Yarışmaya, öğrenciler "yolculuk" temalı özgün hikayeleriyle 31 Temmuz'a kadar başvurabilecek.
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Anıt başkan'dan yeni başkanlara!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva