HABERLER>EKONOMİ
26 Nisan 2016 Salı - 13:16

İzmirli ‘kız kardeşler'in sertifika heyecanı

Kadınların toplum içinde daha aktif rol almalarını ve ekonomiye katılımlarını desteklemeyi amaçlayan ‘Kız Kardeşim Projesi’nin İzmir’deki eğitimleri tamamlandı.Toplantıda konuşan İTB Başkanı Kestelli, "Türkiye’nin parlak bir geleceği olacaksa bu gelecek, kadınların omuzunda yükselecektir” dedi.

İzmirli ‘kız kardeşler in sertifika heyecanı

Onur DENİZ/EGEDESONSÖZ - İzmir Ticaret Borsası, İzmir Valiliği İl Dernekler Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü-Hayat Boyu Öğrenme Birimi’nin ev sahipliğinde ve Coca-Cola Türkiye ile Boğaziçi Üniversitesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezi (BÜYEM) işbirliğiyle gerçekleştirilen Kız Kardeşim Projesi’nin İzmir’deki eğitimleri tamamlandı.

Kadınların toplumdaki yerini ve ihtiyaçları olan donanımlarını güçlendirmeyi, vizyonlarını genişletmeyi hedefleyen eğitimleri kapsayan seminerlere katılan İzmirli kadınların sertifikaları Borsa Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen törenle verildi.

Toplantıya İzmir İl Dernekler Müdürü Turgay Esen, İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü Müdür Yardımcısı Tahir Büdün, İzmir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli, Coca-Cola Türkiye, Kafkasya ve Orta Asya Bölümü Hukuk Direktörü Zeynep Derman Küçükönder ve Boğaziçi Üniversitesi Yaşamboyu Eğitim Merkezi Kurumsal Sosyal Sorumluluk Projeleri Direktörü Dr. Işıl Keskin Şahan katıldı.

KADINSIZ TOPLUM YARINSIZ TOPLUM 
Toplantıda ilk olarak konuşmasını yapan İTB Başkanı Kestelli, kadın girişimciliğin desteklenmesi için her türlü desteğe hazır olduklarını söyleyerek, “Coca-Cola ve BÜYEM bize ‘Kız Kardeşim’ fikriyle geldiğinde heyecanla kapılarımız açtık. Bugün bu salona bakıyorum ve ‘keşke her gün bu tür eğitimlere kucak açabilsek’ diyorum. Çünkü hepimiz biliyoruz ki kadınsız toplum yarınsız toplumdur ve Türkiye’nin parlak bir geleceği olacaksa bu gelecek, kadınların omuzunda yükselecektir” şeklinde konuştu.

OKUYAN KADIN BAŞARDI
Türkiye’de kadın istihdam ve eğitim oranının düşüklüğü üzerinde bilgiler veren Kestelli, “Türkiye’de okur-yazar olmayan kadınların işgücüne katılım oranı yüzde 17,4... Lise altı eğitimli kadınların işgücüne katılım oranı yüzde 26,3... Lise mezunu kadınların işgücüne katılım oranı yüzde 32,1... Mesleki veya teknik lise mezunu kadınların işgücüne katılım oranı yüzde 39,3... Yükseköğretim kurumlarından mezun olan kadınların işgücüne katılım oranı ise yüzde 72,2... Bu tablodan da net olarak anlaşılabileceği gibi, kadınların erkeklerle eşit şartlarda mücadele edebilmesi, önüne çıkartılan engelleri aşabilmesi için ilk yapmamız gereken şey onların iyi bir eğitim almasını sağlayabilmek. Türkiye'de kadın hakim oranı yüzde 36,9... Kadın profesörlerin oranı ise 2013-2014 öğretim yılı için yüzde 28,7 seviyesinde. Yani okuyan kadın başardı.  Fırsat eşitliği sağlanan kadın kazandı. Tek yapmamız gereken de bu... Bugün bu salonda sertifika almaya hak kazanan kadınlarımızın, hayatı okuma konusunda büyük bir adım attığı ortada” ifadelerini kullandı.

PROJELER DEVAM EDECEK
2020 yılına kadar tüm dünyada 5 milyon kadını güçlendirme hedefiyle yola çıkan Coca-Cola’nın Türkiye’de yeni bir projeyi hayata geçirmesinden mutluluk duyduğunu söyleyen Coca-Cola Türkiye, Kafkasya ve Orta Asya Bölümü Hukuk Direktörü Zeynep Derman Küçükönder, “Coca-Cola olarak, ‘Kız Kardeşim’ projesiyle İzmirli kadınlara finansal okur yazarlıktan etkili konuşmaya kadar farklı alanlarda yetkinlik kazandıracak eğitimler verilmesine destek olmaktan gurur duyuyoruz. ‘Kız Kardeşim’ projesiyle çıktığımız yola Kayseri, Malatya, Gaziantep, Trabzon ve İzmir’in ardından, Adana ve Sakarya’da devam ederek Türkiye’nin dört bir yanındaki kadınlara ulaşacağız. Kadınlarımızı dinleyerek, onların ihtiyaçlarına göre bilgi ve yetkinlik kazanmalarına destek olmanın heyecanı içindeyiz” ifadelerini kullandı.

KENDİNİ TANI FARK YARAT
Boğaziçi Üniversitesi Yaşamboyu Eğitim Merkezi Kurumsal Sosyal Sorumluluk Projeleri Direktörü Dr. Işıl Keskin Şahan ise “BÜYEM olarak ‘Kız Kardeşim’ için hazırladığımız eğitim programı; Etkili İletişim Becerileri Geliştirme, Etki Yaratma Becerisi, Etkili Konuşma ve Diksiyon, Finansal Okuryazarlık, Kadın Olmanın Vazgeçilmez Rolleri ve Kendini Tanı Fark Yarat konu başlıklarını kapsıyor. Toplam 30 saat süren eğitimler katılımcıların kişisel gelişim yolculukları için bir başlangıç noktası olma niteliği taşıyor. Katılımcılarımızın aldığı kişisel gelişim eğitimlerinin gerek sosyal yaşamlarına gerekse iş yaşantılarına olumlu katkı sunması bizleri mutlu edecektir.” dedi.

 
İzmir'deki cami hırsızı tutuklandı!
 
Ve geri kabulde son durak Bodrum
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Dev şirket itiraf etti: 25 yıldır kandırıyoruz!
Japon otomobil üreticisi Mitsubishi, geçtiğimiz haftalarda ortaya çıkan ...
Trafik Vakfı’nda işler büyüdü: Yeni şirket, 5 otopark ve yeni çekiciler!
İşadamları Sancak ve Akça tarafından kurulan İzmir Trafik Vakfı işlerini ...
EBSO faturayı kesti: ‘Tağşiş firmaları’na ceza!
Ege Bölgesi Sanayi Odası Nisan ayı meclisinde Gıda Tarım ve Hayvancılık ...
 
Hanif Pehlivanoğlu'ndan iki mağaza birden
Hanif Pehlivanoğlu 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı anısına ...
Ruslar 14 ton marulu geri gönderdi
Rusya Tarım Ürünleri Denetim Ajansı (Rosselhoznadzor), Türkiye'den getirilen ...
Socar’da flaş gelişme: Bir dönem kapandı!
Socar’ın Türkiye CEO’su ve Petkim Yönetim Kurulu Üyesi Kenan Yavuz görevinden ...
 
İzmir’de en sağlıklı fuarlar için geri sayım!
Türkiye’nin en sağlıklı fuarları Olivtech ve Ekoloji İzmir, 27 Nisan Çarşamba ...
Yorgancılar: Markayı korumazsanız...
Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, ...
İTB, Almanya’da E-Commodity Bazaar’ı tanıttı
İzmir Ticaret Borsası (İTB) Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli ve ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Böyle mi olacaktı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva