HABERLER>EKONOMİ
26 Nisan 2016 Salı - 07:11

Trafik Vakfı’nda işler büyüdü: Yeni şirket, 5 otopark ve yeni çekiciler!

İşadamları Sancak ve Akça tarafından kurulan İzmir Trafik Vakfı işlerini hızla büyütürken vakıf bünyesinde kurulan İZTAŞ’ın başına Halk Bankası İzmir eski Koordinatörü Osman Bülent İspir getirildi. Vakıf otopark sayısını işler artınca 5’e, çıkartırken yeni çekici siparişleri verdi.

Trafik Vakfı’nda işler büyüdü: Yeni şirket, 5 otopark ve yeni çekiciler!

EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediyesi ile İzmir Emniyet Müdürlüğü arasında yaşanan tartışmalı sürecin ardından Büyükşehir, Başkan Aziz Kocaoğlu’nun kararı ile araç çekme işinden çıkarken emniyet ise işlemlerin tamamını vakfa devretmişti.

Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak ve Akça Holding Yönetim Kurulu Başkanı Rıza Akça tarafından kurulan İzmir Trafik Vakfı bir yılda işleri büyüttü. Vakıf, kendi bünyesinde İZTAŞ İzmir Trafik Şirketi’ni kurarken şirketin yönetim kurulu başkanlığına ise Halkbankası İzmir eski Koordinatörü Osman Bülent İspir getirildi.  İspir, kısa zamanda işleri büyütürken İzmir’de araç çekme ve otopark hizmetlerini tekelinde tutan vakıf da oldukça yüklü miktarlarda gelir elde etti.

Büyükşehir’in çekici işlerinden ayrılması, emniyetin ise ceza yazdıktan sonraki işlemleri yürütecek olan yeni şirket İlk olarak Bornova’da pilot uygulamaya başlamıştı. Bornova’nın ardından Balçova, Alsancak ve Tepecik’te yeni otoparklar açıldı. Son olarak sistem Karşıyaka’da da çalışmaya başlarken Bostanlı’da büyük bir alan araç çekici yeri olarak ayrıldı. Vakıf otopark sayısını 5’e çıkartırken ceza yazılan araçların çekimi için ayarlanan çekiciler yetişmeyince yeni siparişler verildi.

Şirket, internet sitesinden ayrıca, “Yakın gelecekte Konak, Alsancak merkez olmak üzere İzmir’in tüm metropol ilçelerinde otopark açılarak yasak yere park eden araçlar Trafik Polisi tarafından trafikten men edilerek vakfımız çekicileri tarafından söz konusu otoparklara çekilerek yaygınlaştırılacaktır” açıklaması yapıldı.

ÜCRETLERİ İSYAN ETTİRİYOR
Vatandaşların araçları çekildiği için tepki gösterdiği çekme işleminin ardından otoparkların bulunamaması araçları çekilen vatandaşların tepkisine neden oluyor. Birçok kişi, not ya da bildirim yapılmadan çekilen aracın yerini bulamıyor. Özellikle nakit para alınması, kredi kartı ya da bankamatik kartlarının ceza öderken geçerli olmaması da sistemin çalışmasını zorluyor.

Vakıf bünyesindeki şirket araç çekme ücreti olarak 85 TL alıyor. Ayrıca aracın götürüldüğü yerde motorsiklet ve motorlu bisiklet için 2, otomobil için 7, kamyonet, minibüs ve arazi 10,  kamyon, otobüs, çekici ve iş makinesi için ise 15 TL daha otopark ücreti ödemek zorunda kalıyor.

ARAÇ KURTARICI HİZMETİ DE VAR
Şirket, şehir içinde park yasağına uymayanlar için yapılan çekme işini daha da geliştirdi. Bünyesindeki çekiciler aracılığıyla uzun yol çekici işine de girdi. Belirlenen tarifeye göre 10 kilometreye kadar mesafede 120 TL alınırken 50 kilometreye kadar olan mesafede ise katlamalı olarak 180 alınıyor. Kilometrenin 50’yi geçmesi durumunda her kilometre için artı 4 TL daha ücretlendirme yapılıyor. Şirketin kurtarma ücreti 80 TL, vinç ile kurtarma ücreti ise 240 TL olarak belirlendi.

 
Meclis Başkanı: Yeni anayasada laiklik olmamalı!
 
Cumhuriyet Meydanı’nda takla attı: 2 yaralı!
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Otoparkmı var 12 Ekim 2017 Perşembe 20:23

Bornova eski şifa hastanenin yanından çektiler insafsızlar 2 çocula ortada kaldım çocuklar okula gidemedi ben işe ustunede 104 tl ayrıca eve ceza 90 tl civarı dediler gelecek sözde şirket vakıf adı altında otopark sorununu çözeceğine boyna yeni çekici alıyor para kırıyor bornova viyadük altında ve her otoparkında hükümette sesini çıkarmıyor yandaş olduğu için.

Yorumu oyla      11      5  
Magdurum 1 Şubat 2017 Çarşamba 09:48

Sistem basit günde 100 araç getir günlük 100den aşağı düşmüyor sabit pi sayisi cezayı yazan memura prim

Yorumu oyla      11      5  
cengiz cansız 26 Nisan 2016 Salı 17:11

Bu un adı çekici terörü otoparkın olmadığı yerlerde trafiği engellemeyen araçları çek esinler biraz tolarans

Yorumu oyla      11      5  
Otoparkmi var 26 Nisan 2016 Salı 09:16

Tamam bence yasakli yerlere kimse araba koymasin ama nereye koysun cogu yerde otopark yok araclari cebimizemi koyacagiz ... once her semte otopark sorununu cozelim sonra ceza ve cekme islemini yapalim. Apartmanlar dikiliyor otoparki yok. Caddeler desen daracik.

Yorumu oyla      11      5  
Işık Dikicigil 26 Nisan 2016 Salı 08:03

ORGANİZE İŞLER. İKTİDAR BİRİLERİNE PARA KAZANDIRMAK İÇİN TESİS ETMİŞ. KAZAN KAZAN.

Yorumu oyla      11      5  
Işık Dikicigil 26 Nisan 2016 Salı 07:31

Cuma Günü Küçük Park Civarı Trafiğe hiçte engel olmayacak şekilde aracımı 10 dk bıraktım. HARBİ KUMPAS kurulumuş, PARA KAZANMAK İÇİN. aracımın sigortasını yenilemk için gitmiştim. Anında çekmişler. 92 TL ödedim 2 saat uğraştım. 5 HİTAP 5 YILDIZ denilen yerden aracımı aldım kredi kartı uzattım. olmaz nakit dediler. O sıcakta EGS PArk bornovaya yürüdüm para çektim. gerçekten Bu tezgah birilerine para kazandırmak için kurulmuş.

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
EBSO faturayı kesti: ‘Tağşiş firmaları’na ceza!
Ege Bölgesi Sanayi Odası Nisan ayı meclisinde Gıda Tarım ve Hayvancılık ...
Hanif Pehlivanoğlu'ndan iki mağaza birden
Hanif Pehlivanoğlu 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı anısına ...
Ruslar 14 ton marulu geri gönderdi
Rusya Tarım Ürünleri Denetim Ajansı (Rosselhoznadzor), Türkiye'den getirilen ...
 
Socar’da flaş gelişme: Bir dönem kapandı!
Socar’ın Türkiye CEO’su ve Petkim Yönetim Kurulu Üyesi Kenan Yavuz görevinden ...
İzmir’de en sağlıklı fuarlar için geri sayım!
Türkiye’nin en sağlıklı fuarları Olivtech ve Ekoloji İzmir, 27 Nisan Çarşamba ...
Yorgancılar: Markayı korumazsanız...
Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, ...
 
İTB, Almanya’da E-Commodity Bazaar’ı tanıttı
İzmir Ticaret Borsası (İTB) Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli ve ...
RTÜK'ten 17 kanala kapatma kararı!
Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), lisans almadan TÜRKSAT üzerinden yapılan ...
Organik giyimin devleri İzmir’de görücüye çıkacak
Türkiye’nin organik giyim alanında faaliyet gösteren deneyimli firmalarının ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Böyle mi olacaktı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva