HABERLER>EKONOMİ
23 Aralık 2014 Salı - 10:29

İzmirli etçiler Kaynaklar’daki mezbahayı istiyor!

İzmir Ticaret Borsası’nda yapılan ve et sektörünün tüm taraflarının katıldığı toplantıda, Buca’daki eski Tansaş Mezbaha’sının yeniden faaliyete geçirilmesi istendi. İzmir’de mezbaha sorununun kaçakçılığı artırdığı belirtilirken, sorunları çözmek için bir komisyon kuruldu.

İzmirli etçiler Kaynaklar’daki mezbahayı istiyor!

EGEDESONSÖZ - İzmir Buca’da faaliyet gösteren Et Entegre Tesisi’nin kapanmasının ardından yaşanan mezbaha ve hayvan pazarı sorununu İzmir Ticaret Borsası ev sahipliğinde İzmir Tarım İl Müdürlüğü, EBSO, İTO, Kasaplar Odası, Kırmızı Et Üreticileri Birliği ve özel sektör temsilcilerinin katılımları ile gerçekleştirilen toplantıda ele alındı.
İzmir Ticaret Borsası Sayman Üyesi Bülent Arman ve Meclis Başkan Yardımcısı Ömer Gökhan Tuncer’in başkanlığında yapılan toplantıya katılan tüm taraflar, İzmir’de Et Entegre Tesisi’nin kapatılmasının ardından yeni bir mezbaha ve hayvan pazarının halen kurulamamış olmasının sektörün en büyük problemlerinden biri olduğu ve konunun acilen çözüme ulaştırılması gerektiği konusunda fikir birliğine vardı.

Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren İzmir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Bülent Arman, İzmir’de yaşayan yüzlerce ailenin hayvancılık ve et sektöründen geçimini sağladığını belirterek, “Sektörümüz il ekonomisine oldukça önemli bir katkı sağlıyor. 4 milyonun üzerinde olan İzmir nüfusunun yeterli, dengeli ve sağlıklı beslenebilmesi için kırmızı et arzının sürdürülebilir olması büyük önem taşıyor” dedi.

İzmir’de hayvancılığa dayalı sanayi kuruluşları ve hammaddesi kırmızı et olan çok sayıda büyük ölçekli işletme olduğunu belirten Bülent Arman, hayvancılığa dayalı işletmelerin ve et tedariğinde yaşanacak sıkıntıların pazarı olumsuz yönde etkileyeceğini belirtti.
Ülke genelinde ve il bazında hayvan ve yem kaynağı, maliyet, hayvan sağlığı, salgın hastalıklar, örgütlenme, üretim planlaması, eğitim ve kalifiye eleman yetersizliği gibi hali hazırda yaşanan temel sorunların olduğunu belirten Arman, “Bu sorunlara ilave olarak, Buca Kaynaklar’da yakın zamana kadar faaliyet gösteren ve sektör paydaşlarının ihtiyaçlarını karşılayan entegre et tesisisin kapanması İzmir’de mezbaha kapasitesinin yetersiz kalmasına sebebiyet verdi. İzmir Ticaret Borsası olarak söz konusu tesisin tekrar faaliyete geçirilmesi yönünde üstün bir çaba gösterilmesine rağmen ne yazık ki henüz somut bir sonuç elde edilemedi” diye konuştu.

İzmir Ticaret Borsası Meclis Başkan Yardımcısı Ömer Gökhan Tuncer ise entegre tesisin tekrar işler hale getirilmesi konusunda hâlâ umutlu olduklarını belirterek, aynı tesisin tekrar işler hale getirilmesinin mümkün olmaması durumunda da yeni bir tesis kurulması konusunda hızla harekete geçilmesini talep ettiklerini belirtti.

Karşılıklı öneriler ve durum tespitlerinin ele alındığı toplantıda ayrıca, İzmir merkezinde yer alan esnafın şehir dışında ve çevre illerde hayvanlarını kestirmek zorunda kalmasının canlı hayvanların veya kesimi yapılan etlerin nakliyesinde sorun yarattığı dile getirilerek, bu durumun İzmir dışından yüksek miktarda et girişine neden olduğu kaydedildi. Konuyla ilgili bir denetim mekanizmasına ihtiyaç duyduklarını söyleyen sektör temsilcileri, mevcut sorunların çözülmesinin ardından İzmir’de bir canlı hayvan borsası kurulması konusunda çalışma yapılmasını da önerdi.

Toplantı sonucunda alınan ortak kararla İzmir’in mezbaha ve hayvan pazarı sorununa çözüm getirebilmek adına sektör temsilcilerinin yer aldığı bir komisyon oluşturulmasına karar verildi.
 
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çeşme'de rüzgar savaşı tam gaz: RES kuracak firmadan...
Çeşme Yarımadası’nda rüzgar enerji santralleriyle ilgili tartışmalar tam ...
Bakanlar Kurulu'ndan belediyelere kesinti müjdesi
Belediyelerin borçlarına karşılık bütçe gelirlerinden nisan ayına kadar kesinti yapılmayacak
Mermercilerin kura heyecanı
İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İzmir Fuarcılık Hizmetleri ...
 
Zeytinyağı fiyatları 6 yılın zirvesinde!
Birinci sınıf sızma zeytinyağının ton fiyatı 2008'den bu yana en yüksek seviyeye çıktı.
Yine Urla: Erdoğan’ın ‘futbol arkadaşından’ tuhaf satış!
17 Aralık depremi sonrası dönemin Başbakanı ve ailesi için SİT alanına ...
Egeliler borç ödemek için o santrali sattı
Egelilerin enerji şirketi Enda Enerji Holding, Mersin’deki hidroelektrik ...
 
TOBB’tan Ermenekli madenci ailelerine büyük destek
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğu, ...
SMS derdine son: Ticari tacize ağır ceza geliyor
İzmir’de, Gediz Üniversitesi tarafından düzenlenen Tüketici Hukuku Sempozyumu'nda ...
Bakan Şimşek açıkladı: Kamuya 74 bin personel
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kamuya 74 bin personel alınacağını açıkladı.
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Arzu’nun Mutluluk Reçeteleri bitmez!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Herkes yer içer hesabı 'Dilber' öder!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva