HABERLER>POLİTİKA
27 Nisan 2020 Pazartesi - 15:19

İzmir siyasetinde Soyer üzerinden polemik! CHP'li Polat ve AK Partili Kaya'dan karşılıklı salvolar

CHP YDK Üyesi ve İzmir Milletvekili Mahir Polat, AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya’nın Tunç Soyer’i hedef alan açıklamalarına sert sözlerle cevap verdi. CHP’li Polat, “Tunç Soyer’i bizim eleştirdiğimiz tek nokta, iki yerel seçimde de Torbalı’da hezimete uğrayan AKP’li Kaya’yı 23 Nisan’da bir günlüğüne koltuğa oturtmamasıdır” dedi. Kaya'dan ise yanıt geldi.

İzmir siyasetinde Soyer üzerinden polemik! CHP li Polat ve AK Partili Kaya dan karşılıklı salvolar

AK Parti MKYK üyesi ve İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, SonSöz TV'de katıldığı programda İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in performansını eleştirmesi gündem oldu. Kaya programda “Siyasetçi sabah farklı akşam başka konuşmaz. Benim iddiam; bu arkadaşa 100 gömlek fazla geldi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı! Seferihisar Belediyesi’nden İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne geldi. Seçim öncesinde ‘odun koysam seçilir mantığından kurtulalım’ diyor ama İzmir’de geldiğimiz nokta bu” dedi.

- AK PARTİLİ KAYA’DAN SOYER’E SERT İFADELER: BÜYÜKŞEHİR 100 GÖMLEK FAZLA GELDİ!

POLAT'TAN YANIT GELDİ
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) Üyesi Mahir Polat ise Kaya’nın İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’i hedef alan açıklamalarına yanıt verdi.

AK Parti’li siyasetçilerin yaptığı açıklamaların İzmir’e zarar verdiğini belirten Polat, “İzmir halkı için kaynaklarını seferber etmiş Tunç Soyer’i haksızca eleştirmek İzmir’e ihanet etmektir” dedi. Polat ayrıca AKP’li Kaya’nın 23 Nisan’da bir günlüğüne koltuğa oturtulması gerektiğini belirtti.

23 NİSAN’DA BİR GÜNLÜĞÜNE KOLTUĞA OTURTULMALIYDI
Yapılan açıklamaların İzmir’e zarar verdiğini vurgulayan Polat, “Aynı kişi sürekli Tunç Soyer’i hedef alıyor. Cevap vermeye bile değer olmadığını belirtmemize rağmen, İzmir’e ihanet eden bu açıklamalara daha fazla sessiz kalamadım. Konuşma fırsatı bulduğu her yerde sürekli Tunç Soyer’i hedef alıyor. Bu doğruluktan çok uzak açıklamaların İzmir’e yararı yok, zararı var. Artık laf üretmeyi bırakarak icraata geçin. İzmir’in yararına ne yapılabilir, biraz bunları düşünün. İş takipçiliğini bırak ve artık gölge etme. Bu dönemde hizmet siyasetin konusu değil, vicdanın konusudur.  İzmir halkı için kaynaklarını seferber etmiş Tunç Soyer’i haksızca eleştirmek İzmir’e ihanet etmektir. Tunç Soyer’i bizim eleştirdiğimiz tek nokta, iki yerel seçimde de Torbalı’da hezimete uğrayan AKP’li Kaya’yı 23 Nisan’da bir günlüğüne koltuğa oturtmamasıdır. Cumhuriyet Halk Partili belediye başkanlarının hepsi değerlidir. Geçmiş dönemde hizmet eden belediye başkanlarımız da aynı şekilde, kendisi Aziz Kocaoğlu görevde olsaydı daha farklı olurdu diyor, ancak Mahmut Atilla Kaya seviyesiz sataşmalarını geçmiş dönem de aynı şekilde Aziz Bey'e de yapıyordu. Resmen çapsızlığıyla zamana ve değişime meydan okuyor. Geçmiş dönemde en iyi cevabı Torbalı ve İzmir halkı kendisine vermiştir. İzmirli siyasetçilere ‘15 gün siyaset yapmayın’ demek aynı zamanda İzmir halkının iradesini tanımıyorum, sesinize tahammülüm yok demektir. Bu söylemler tarihe not düşüldü. Gelecekte en sert cevabı İzmir'in aydınlık insanları verecektir. Madem İzmir’i bu kadar seviyorsunuz, İzmir’e gavur denilirken neredeydiniz?” dedi.


ADALET BAKANLIĞI KOLTUĞUNU GARANTİLEMEYE ÇALIŞIYOR
AK Partili Mahmut Atilla Kaya için “benim gözümde bir siyasi partinin milletvekili değil bir troldür” diyen Polat, “ Yaptığı açıklamalar ile tek hayali olan, sürekli rüyalarına giren ve uğrunda her şeyi yapacağı Adalet Bakanlığı koltuğunu da Tunç Soyer’e çamur atarak garantilemeye çalışıyor. İktidara geldikleri günden beri halkı ayrıştıran ve ötekileştiren, çamur siyaseti izleyen bir zihniyetin yalakası olan kişiden başka türlü bir açıklama yapması beklenemezdi. Birlik ve beraberlik, hizmet ve sosyal belediyecilik AKP trollerinin en çok korktuğu kavramlar arasında yer alıyor. İktidara geldikleri günden bugüne vatandaştan değil yandaştan, sermayeden yana tavır koyan, halkı aşağılayan ötekileştiren, yoksulluğa, açlığa ve sefalete mahkûm eden hükümet ve trolleri bugünlerde nereye saldıracaklarını şaşırmış durumda” diye konuştu.

VERİLERİ PAYLAŞTI
Belediyelerimizin halka hizmeti aralıksız devam ettiğini söyleyen Polat, “ Ramazan ayında başlattığımız ‘Bir iftarda sen ver’ kampanyası sadece 3 günde yaklaşık 40 bin iftar paketi ile 80 bin kişinin iftar sofrası kurmasına sebep oldu. Tunç Soyer’in İzmir’e ne kadar yakıştığı halkın yardım taleplerine olan desteğiyle açık bir şekilde belli oluyor. Korona virüs bunların ayarlarıyla oynadı. Boş bir teneke misali her kafadan bir ses çıkıyor.  Sosyal belediyecilik diyoruz il başkanlarından ses geliyor, halka hizmet veriyoruz milletvekillerinden ses geliyor. Halka hizmet götürmek için değil, halkı yardıma muhtaç hale getirerek oy alma ekolünden gelen, sosyal belediyecilik ve sosyal yardım her vatandaşa adil bir şekilde nasıl ulaştırılır bilmeyen ak troller halkı için çalışan belediyelere her fırsatta çamur atıyor. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Tunç Soyer İzmir halkının takdiri ile seçilmiş bir belediye başkanıdır. Kendisine ezberletilen klişeleşmiş, kendisine öğretilmiş laflar dışında söyleyecek sözü olmayan, özgürce düşünmeyen fikirleri düşünceleri tek bir adama ipotekli olan Sayın Kaya’yı zor olacak ama biraz haya etmeye davet ediyorum” ifadelerini kullandı.

KAYA'DAN ÜSLUP ÇIKIŞI
AK Partili Kaya ise CHP'li Polat'a sosyal medya üzerinden geldi. Kaya açıklamasında "Şimdiye kadar İzmir'de sadece bana karşı yaptığı açıklamalarla gündeme gelebilmiş olan, CHP Mv. Sn. Mahir Polat yine seviyesiz üslubunu konuşturmuş. Her makam ve sıfatın kendine has bir üslubu, edebi vardır. Eskiler, "Üslubu beyan ayniyle insan" demiş. Üslup, insanın aynasıdır" dedi.

 
Komşuda can kaybı 5 bin 806'ya yükseldi
 
İspanya’da son 24 saatte koronavirüsten 331 ölüm
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
belediye ile işbirliği yapın 28 Nisan 2020 Salı 01:05

uslup dersini siz gidin akp başkanına verin ama sizde o yurek yok.. tapmaya devam edin.. belediyelerle işbirliği yapın isveçten adamı uçakla alan hukumet kendı ulkesine maske dağıtamıyor bu nasıl iş?

Yorumu oyla      3      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Beko: Tarıma destek verilmemesi dehşet tablosudur!
CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, “Sarayın Koronavirüs önlemleri kapsamında ...
AK Parti İzmir'de korona teyakkuzu: Her gün binlere ulaşılıyor
AK Parti İzmir İl Başkanlığı; koronavirüsle mücadele ve tedbirlerle ilgili ...
AK Partili Kaya’dan Soyer’e sert ifadeler: Büyükşehir 100 gömlek fazla geldi!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer’i ‘yerel basına ayrı, ulusal basına ...
 
AK Partili Kırkpınar: CHP’liler bile İzmir Büyükşehir Belediye Başkanından memnun değiller!
İzmir Milletvekili Kırkpınar, Büyükşehir Belediyesi özelinde eleştirilerini ...
Trump'ın 1915 olaylarıyla ilgili açıklamasına tepki!
Dışişleri Bakanlığı, ABD Başkanı Trump'ın 1915 olaylarına ilişkin açıklamasına ...
Erdoğan'dan Türkiye Ermenileri Patriği'ne mektup
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye Ermenileri Patriği Sahak Maşalyan'a mektup ...
 
CHP'li vekilden 'Kaz Dağları' tepkisi: Talancılara korona jesti!
CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Koronavirüs gerekçesiyle maden ...
CHP’li Kılıç’tan o iddia için AK Parti’ye çağrı: Gelsinler dağıtıma birlikte çıkalım!
İzmir Milletvekili Kılıç, AK Partili Dağ, Kaya ve Sürekli’nin, “İzmir ...
Başkan Çiftçioğlu’ndan ‘satış’ isyanı: Cemil Tugay’ın Karşıyaka’ya bir yıllık zararı 105 milyon lira!
AK Parti Karşıyaka İlçe Başkanı İsmail Çiftçioğlu, Karşıyaka’da 2 bin ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Kardiçalı'yı kurtarmak çok mu zor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İnsanlık durumu; vasat altı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Hilafet Çalıştayı ve İslamcılık parantezi
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva