HABERLER>POLİTİKA
26 Nisan 2020 Pazar - 18:30

AK Partili Kaya’dan Soyer’e sert ifadeler: Büyükşehir 100 gömlek fazla geldi!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer’i ‘yerel basına ayrı, ulusal basına ayrı konuşuyor’ iddiasıyla hedef alan AK Partili Vekil Kaya, “Siyasetçi sabah farklı akşam başka konuşmaz. Benim iddiam; bu arkadaşa 100 gömlek fazla geldi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı! Seferihisar Belediyesi’nden İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne geldi! Seçim öncesinde ‘odun koysam seçilir mantığından kurtulalım’ diyor ama İzmir’de geldiğimiz nokta bu!” dedi.

AK Partili Kaya’dan Soyer’e sert ifadeler: Büyükşehir 100 gömlek fazla geldi!

EGEDESONSÖZ- AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, Egedesonsöz canlı yayınına katıldı ve Fatih Yapar’ın sorularını yanıtladı.

Koronavirüs ile mücadeleye dair önemli açıklamalarda bulunan AK Partili Vekil Kaya, gündeme ilişkin de konuştu.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) geçtiğimiz günlerde oylanan ve kabul edilen infaz yasasına ilişkin bilgilendirme yapan Vekil Kaya ayrıca muhalefetin tavrı için açıklamalarda bulundu.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Tunç Soyer’e sert sözlerle yüklenen AK Partili Kaya öte yandan, ’15 gün siyaset yapmasınlar’ çağrısını dile getirdi.

DÜŞÜNCE SUÇLUSU DİYE BİR ŞEY YOK!
Kabul edilen infaz yasasına dair konuşan ve muhalefetin tavrına değinen Kaya, “HDP kesinlikle PKK’lı teröristlerin dışarı çıkacağı bir düzenlemeyi baştan beri dile getirdi. Onları bir kenara koyuyorum. Kanun teklifi görüşmeleri başladıktan sonra CHP ve İYİ Parti’nin hiçbir sıkıntısı yoktu. CHP ve İYİ Parti’nin sözcüleri tekliflere olumlu baktıklarını, destekleyeceklerini açıkladılar. Adalet Komisyonu tutanaklarına yansıyan beyanları var. Ama ne olduysa TBMM’de HDP’lileştiler! Onların tavrı ilk günden beri teröristlerin salınmasına yönelikti. Ne bizim ne MHP’nin böyle bir düşüncesi olamaz. Bu terör suçları hem PKK hem FETÖ’yü kapsıyor ve diğer terör örgütleri mensuplarını. Bu konuda kati bir tavır sergiledik. Düşünce suçlusu diye bir şey yok. Kimse Türk Ceza Kanunu’nda kimse düşüncesinden dolayı cezalandırılmıyor. Türkiye Cumhuriyeti’nin kanunları var. Biz hiçbir suça pirim vermedik. Cinsel suç, taciz suçu, adam öldürme gibi suçlara indirme vermedik” dedi.

ATEŞ OLSA CÜRMÜ KADAR YER YAKAR!
Salgın sürecinde gündeme gelen ekonomik durum, tarımsal ve hayvansal üretim noktasında ayrı bir parantez açan Kaya, açıklamalar yaparken Menderes Belediye Başkanı CHP’li Mustafa Kayalar’ı isim vermeden hedef aldı. Kaya, “Bu süreç tarım ve hayvancılığın ne kadar önemli olduğunu ortaya çıkardı. Biz hem kendi kendimize yetiyoruz hem de ihraç ediyoruz. Türkiye’de çok daha fazla geniş bir alanımız var. Bu alanların da çiftçi kardeşlerimize kiraya verilmesi noktasında düzenleme yapılması kararı alındı. İzmir’de tabii bu alanlar çok daha kısıtlı. İzmir’de de çiftçilerimizin üretimlerini daha yüksek noktada yapabilmeleri ve daha çok kazanmaları adına tarım organize sanayi bölgeleri kuruyoruz. Kınık, Bergama’da adımlar atıldı. Menderes’te yerel yönetime takıldı ama süreci takip ediyoruz. Enteresan tabii! Oradaki belediye başkanı arkadaşın tavrı inanılmaz. Bir önceki başkanın başlattığını sonradan gelenin devam ettirmemesi doğru değil. Menderes’te bir organize tarım sanayi bölgesinin ihtiyaç olduğunu herkes biliyor. Yeni gelen yerel yönetim bu işe olumsuz bakıyor. Bu olabilecek bir şey midir? Neden? Eski belediye başkanı döneminde gündeme geldi. Neyse olacak bu iş! Karabağlar’daki arkadaşlar gelecek oraya. İzmir’i çok rahatlatacak. Bu işi kafaya koyduk, olacak. İzmir’in yüzde 99 olacak diyor, bu arkadaş ‘hayır’ diyor. Ateş olsa cürmü kadar yer yakar. İş yapmaya çalışan bir iktidar ve İzmir’de yıllardır aşağı çekmeye çalışan bir anlayış var” diye konuştu.

MUHALEFETE GÖNDERME: GEZİ OLAYLARINDAKİ GİBİ İSYAN DERDİNDELER HERHALDE!
Muhalefetin süreçteki tavrını eleştiren Kaya, “Ortada üzücü bir tablo var. Birliğimizi, beraberliğimizi bu ortamda sağlayamayacaksak nerede sağlayacağız? Herkes bu pandeminin içinde! Tüm dünya bu Covid ile ilgili sıkıntı yaşarken Türkiye bu mücadelede en önemli ülkeler arasında yerini aldı. Bu CHP’yi çok rahatsız etti. Bugün gördünüz, İsveç’te tedavi edilmeyen bir vatandaşı uçakla aldı getirdi. Biz bunları yıllar önce gazetede okurduk, ‘bir alman rahatsızlandı, uçak geldi, aldı, götürdü’ denirdi. Bizim sistemimiz de nereden nereye geldik! Birçok ülkenin sistemi çökerken dünya Türkiye’nin başarısını konuşuyor. Tüm muhalefet yine Gezi olaylarındaki gibi isyanla hükümeti düşürürüz gibi bir düşünce içindeler herhalde!” dedi.

SOYER’E SERT İFADELER: BÜYÜKŞEHİR BU ARKADAŞA 100 GÖMLEK FAZLA GELDİ!
Yardım kampanyaları üzerinden yaşanan tartışmalara değinen Kaya, “Türkiye’de yardımın nasıl toplanacağı belli. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı geçen gün kendisi ifade etti, ‘izin verilmeyeceğini biliyorduk, İBAN vermedik’ dedi. Yerel basına konuşurken farklı ulusal televizyonlardan telefon gelince farklı konuşuyor. Her işi şov, yapmacık olan bir adam! Orman yangınları sürecinde hesaplar açıldı, uçakla alınacaktı! Ne oldu, nerede kaldı o işler? Hükümetin yaptıkları ortada, Büyükşehir’in yaptıkları nerede? İzin de almıştı! Bir iş yapacaksanız valiliklere gider müracaat edersiniz, vatandaş da takdir ederse kampanyanızı yaparsınız. ‘Ben de devletim’ diyor. Sizin programınızda ‘devletin valisiyle, İzmir valisiyle, sağlık müdürüyle, emniyet müdürüyle ilişkiler çok güzel’ diyor. Sözcü’ye, FOX’a çıkınca birden değişiyor bu arkadaş! Herkesle bilgiler şeffaf olarak paylaşılıyor. Telefon açtım valiye ulaşamadım da demiyor. Böyle bir şey de yok! Diğer kanallara çıkınca değişiyor. Bu kişilik çatışmasıdır. Siyasetçi sabah farklı akşam başka konuşmaz. Benim iddiam; bu arkadaşa 100 gömlek fazla geldi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı! Seferihisar Belediyesi’nden İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne geldi! Seçim öncesinde ‘odun koysam seçilir mantığından kurtulalım’ diyor ama İzmir’de geldiğimiz nokta bu! İddialı bir şekilde söylüyorum. Şu anki belediye başkanına bu görev 100 gömlek fazla geldi! 1 yılı aşkın bir belediyecilik süreci var. Salgınla birlikte bir kriz dönemi geçiriyoruz. İlçe belediyeleri bile maske konusunda hazırlık yapmıştı. Kullandığı dil bölücü, her hareketi şov! CHP binalarında listeler yapılıyor. CHP’nin yardım yaptığı bir grup var, bir de Tunç Soyer için yapanlar var. Bunları bize muhtarlar söylüyor. Hepsi belediye paketleri… İlçelerde de belediyeler CHP’liler dışında hiçbir yere paket götürmedi. Pandemi günlerindeki ayrımcılık bile neden büyükşehir belediye başkanı olamayacağını gösteriyor” ifadelerini kullandı.

‘SEÇİM ÖNCESİ BÜYÜK LAFLAR ETTİ, O TAŞIN ALTINDA KALDI’ DEDİ VE KOCAOĞLU İLE KIYASLADI!
Eleştirilerini sürdüren ve İzmir Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Aziz Kocaoğlu dönemine atıfta bulunan Kaya, “Virüsü atlatacağız diğer yandan çöple, kirlilikle uğraşacağız. Çöp dağları oluştu. 1 yıl geçti ne trafik, ne altyapıya ilişkin yatırım yok! Seçim öncesi büyük laflar etti. O taşın altında kaldı. Kullandığı dil itibariyle maalesef bu süreç içinde insanlarımızı böldü. İzmir Büyükşehir Belediye başkanına bu yakışmaz. Aziz Bey döneminde de çalıştık. Türkiye Cumhuriyeti hükümetiyle ilgili aykırı çıkış beklemezdik. Kimse de görmedi. Biz kendisini çok eleştirdik. Aziz Bey olsa çok daha farklı olurdu. Ne kadar birbirimize kızsak da bunu söylemekte beis görmüyorum! Valilikle ve diğer kuruluşlarla daha iyi ilişkiler kurulur, ahenk sağlanırdı. Rektör ‘böyle bir şeye ihtiyacım yok’ demiş. Eski bir mesajı şehrin büyükşehir belediye başkanı almış, Sözcü gazetesi kullandı. Gazete sonrasında tekzip etmek zorunda kaldı. Biz salgınla uğraşıyoruz rektörü şikayet ediyor. Darılmış! İşi gücü eğlence! Görüyoruz. Dünya salgınla uğraşıyor bunda heyecan, enerji, eğlence patlaması var” açıklamasını yaptı.

İZMİR’İN GÜNLÜK RAKAMLARINI PAYLAŞTI!
İzmir’deki rakamlara ilişkin bilgiler veren Kaya, “5 binin biraz üzerinde pozitif hastamız var. Günde 3 bin 500 gibi test oluyor. Vaka sayımız 100’lü rakamlara doğru indi. Almış olduğumuz tedbir, evde kalmanın başarılı sonucunu görüyoruz. Bunu biraz daha devam ettirmemiz lazım. Bazı sektörler de ciddi manada etkilenecek. İzmir’de muazzam çalışmalar yapılıyor. Sağlık çalışanlarımızın gayretlerini kimsenin gölgelemeye hakkı yok” dedi.

CHP’LİLERE ÇAĞRI: 15 GÜN SİYASET YAPMASINLAR!
Kaya sözlerini CHP’li siyasetçilere seslenerek sürdürdü ve “Yok bize haber vermiyorlar, alındım gibi siyasi hamlelere gerek yok. Şu 15 gün siyaset yapmasınlar. CHP’nin Büyükşehir Belediye Başkanından, il başkanından isteğimiz, şu 15 gün siyaset yapmasınlar. Dünyaya ve Türkiye’ye baksınlar. Uganda’dan medet bekleyenler oldu CHP’den, Küba’yı övenler oldu. Dünya Türkiye’yi konuşuyor. 15 gün siyaset yapmasınlar. Kadın bir rektörümüz var, şikayet ediyor. Ne oldu, ne kazandı? Merak ediyorum, Tunç Soyer’in boyu mu uzadı! Zıplarken gördüm, boyu aynı! Devlete güvensinler, 15 gün siyaset yapmasınlar. Devletin öngördüğü ve kendisinden istenen işleri yapsın. 15 gün siyaset yapmasınlar, bir şey olmaz. Şu işler ülkede normalleşsin, sonrasında dinleriz” ifadelerini kullandı.

 
Salda Gölü'nden 24 saat canlı yayın!
 
Kuzey Irak şehidine veda!
YORUMLAR
Toplam 13 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
süleyman 27 Nisan 2020 Pazartesi 07:29

Ülkeyi mafettiniz.Her türlü aymazlık var.Cehalet,biat kültürü din örtüsü ile Türkiye yi uçuruma sürüklediniz.İnsanları açlığa terk ettiniz.Gençler işssiz.Suriye de bir çok askerimiz öldürüldü.Saraylarınız,uçaklarınız,doymadınız.Hırsızı,uğursuzu,katili ,düzenbazı saldınız..Düşünce suçu yokmuş sen düşünebiliyormusun biat ürünüsün.Sezler düşemessiniz itaat et yolunu bul.Düşüncenin ne olduğunu bilmez konuşur.Bir maske yi ne sattırabildiniz ne dağıtabildiniz.Habur,Oslo,mektup,Osman Öcalan sana neyi hatırlatıyor

Yorumu oyla      5      4  
İzmirli 27 Nisan 2020 Pazartesi 04:20

Tanıyanlar bilir Soyer’i. Seferihisar’ın nüfusunu tartışacağınıza satılan mallara ve ödenmeyen maaşlara bakınız. Soyer yönetemiyor, yönetemeyecek de, çünkü öyle bir yeteneği yok. Bırakın partizanlığı da İzmir’in başına örülen çoraba bakın. Kaya haklı, bu arada ben de CHPliyim. Nokta.

Yorumu oyla      4      11  
BERNA 27 Nisan 2020 Pazartesi 01:06

soyer sizlerle muhaattap bile olup cvb vermiyor bu ne çekememezlik yahu

Yorumu oyla      6      5  
BERNA 27 Nisan 2020 Pazartesi 01:03

bırakın artık bu chp kıskançlığını

Yorumu oyla      6      5  
Gürkan 27 Nisan 2020 Pazartesi 00:47

Varsa yoksa Soyer ama 15 gün siyaset yapılmasın :) eleştiri yapacağınıza bu şehrin belediye başkanına yardım etseniz daha iyi olmaz mı? Adam kalacak yer ayarladı diye suçlu ilan edildi. Böyle bir komedi var mı? 2 otel ayarlanmış ve dolmuş. 2 yer daha ayarlanıyormuş. Demek ki ihtiyaç varmış değil mi?

Yorumu oyla      6      3  
Ahlak nedir? 26 Nisan 2020 Pazar 23:45

Corona günlerinden önce felsefe dersinde hoca sordu, ahlak nedir? Öğrencilerden biri anında cevabı yapıştırdı; iktidarda olmayandır! (Ortalık karıştı mı, karıştı ama laf çıktı ağızdan bir kere!) Üstelik bunu diyen de Süleymancılardan bir kız öğrenci! Bunu herkes biliyor artık, yeryüzünde haklına yardım emek yerine bağış toplayan, köprüden geçenden de geçmeyenden de para alan bir iktidar, bu da konuşuyor! Kime? Üstelik İzmirliye konuşuyor, güler misin ağlar mısın! Soyeri biz eleştirsek de, kavga da etsek biliyoruz ki niyeti temiz, hırsız değil, kul hakkı yemez, canla başla çalışır! Sizlerin, siz ahlaksızların bunu kavraması imkansız!

Yorumu oyla      3      3  
Alen35 26 Nisan 2020 Pazar 22:43

sevgili köylü izmir 4 milyon değil 4.4 milyon nüfusa sahip. mülteciler ve gayri resmi istanbul göçü ile 5 milyon üzeri oldugu tahmin ediliyor. nüfusu.com dan inceleyebilirsin. Ayrıca allahın sonumuzu hayredeceği tek şey ülkemizin geleceği olur. Çık o köyünden biraz ülkede neler oluyor bitiyor öğren ! İşsizlik oranının Corana günlerinde %25-30 lara çıktıgı söyleniyor. bu arada yazdıklarım 20:44 te yazan köylü için geçerli.

Yorumu oyla      13      4  
TC misafir 26 Nisan 2020 Pazar 22:40

Daha hayati önem taşıyan maske dağıtmayı becerememiş insanların dediklerine bakın hele, gülsem mi ağlasam mı bilemedim. 3 hafta oldu başvuru yapalı Mahmut efendi kod gelmedi hala neyin kafasındasın sen.

Yorumu oyla      14      4  
Vatandaş 26 Nisan 2020 Pazar 21:39

Yavvv arkadaş sadece bir dönem yönettiğiniz ilçe belediyesini artıyla kasasında parasıyla aldınız milyonlarca TL borç bıraktınız sabah akşam o ilçedeydiniz hangi gömlekten bahsediyorsunuz İzmir i Rabbim elinize düşürmesin şu mubarek günde.konuşmasında dinledim siyaset yapıyormuş C H P belediyeleri konuşmasının yarısı yol çöp ama kendisinin siyaset yapmadığını söylüyor eğer İzmir''de siyaset yapacaksanız önce geçmişinize soruşturma açtırın Sayıştay tarafından incelensin

Yorumu oyla      17      4  
köylü 26 Nisan 2020 Pazar 20:44

Sn.Vekile katılıyorum. Kırkbin nüfuslu belediye başkanlığından, dört milyon nüfuslu İZMİR büyükşehir belediye başkanlığı BÜYÜK geldi...Allah sonumuzu hayır etsin...

Yorumu oyla      4      21  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Partili Kırkpınar: CHP’liler bile İzmir Büyükşehir Belediye Başkanından memnun değiller!
İzmir Milletvekili Kırkpınar, Büyükşehir Belediyesi özelinde eleştirilerini ...
Trump'ın 1915 olaylarıyla ilgili açıklamasına tepki!
Dışişleri Bakanlığı, ABD Başkanı Trump'ın 1915 olaylarına ilişkin açıklamasına ...
Erdoğan'dan Türkiye Ermenileri Patriği'ne mektup
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye Ermenileri Patriği Sahak Maşalyan'a mektup ...
 
CHP'li vekilden 'Kaz Dağları' tepkisi: Talancılara korona jesti!
CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Koronavirüs gerekçesiyle maden ...
CHP’li Kılıç’tan o iddia için AK Parti’ye çağrı: Gelsinler dağıtıma birlikte çıkalım!
İzmir Milletvekili Kılıç, AK Partili Dağ, Kaya ve Sürekli’nin, “İzmir ...
Başkan Çiftçioğlu’ndan ‘satış’ isyanı: Cemil Tugay’ın Karşıyaka’ya bir yıllık zararı 105 milyon lira!
AK Parti Karşıyaka İlçe Başkanı İsmail Çiftçioğlu, Karşıyaka’da 2 bin ...
 
Tayfun MARO yazdı... Cumhuriyet’in ikinci yüzyılı
Tayfun MARO yazdı... Cumhuriyet’in ikinci yüzyılı
CHP'li Sertel'den çiçekçilik sektörü için 'acil' çağrı!
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel, yaklaşan ...
Başkan Sürekli’den Ramazan ayı mesajı
AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, bugün karşılanan Ramazan ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Kardiçalı'yı kurtarmak çok mu zor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İnsanlık durumu; vasat altı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Hilafet Çalıştayı ve İslamcılık parantezi
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Anneler Günü Münasebetiyle: Sütveren Meryem Ayazması
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva