HABERLER>POLİTİKA
25 Nisan 2020 Cumartesi - 19:36

AK Partili Kırkpınar: CHP’liler bile İzmir Büyükşehir Belediye Başkanından memnun değiller!

İzmir Milletvekili Kırkpınar, Büyükşehir Belediyesi özelinde eleştirilerini sıralarken, “Maalesef İzmir bu konuda şanssız… Çeyrek asırdan beri CHP’li belediye tarafından yönetiliyor. İzmir’i sadece dans ederek, çiçek, böcek figürleriyle yönetemezsiniz. İzmir’in sorunlarını bilmek ve eğilmek lazım… İzmir’i yönetiyorsunuz ve en büyük merkez ilçesinin neresi olduğunu bilmiyorsunuz! ‘Burası neresi?’ diyorsunuz. Üstü açık arabayla geziyorsunuz ve orayı bilmiyorsunuz. İzmir’i böyle birileri yönetiyor. CHP’liler bile İzmir Büyükşehir Belediye Başkanından memnun değiller” dedi.

AK Partili Kırkpınar: CHP’liler bile İzmir Büyükşehir Belediye Başkanından memnun değiller!

EGEDESONSÖZ- AK Parti İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar, Egedesonsöz canlı yayınına katılarak Fatih Yapar’ın sorularını yanıtladı.  

Koronavirüsle mücadeleye dair önemli açıklamalarda bulunan Vekil Kırkpınar net ifadeler kullandı. İzmir özelinde de bilgiler veren Kırkpınar Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) yerel yönetim iktidarını eleştirdi.

İktidarın salgınla mücadele konusunda dünyada en iyiler sıralamasında yer aldığını belirten Kırkpınar ayrıca infaz yasası ve sağlıkta şiddet için Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) alınan kararları değerlendirdi.  

MUHALEFETİN SADECE SİYASET VE POLEMİK İÇİN İDDİALARI VARDI
Kırkpınar, infaz yasasına ilişkin konuşurken, “Bir haftada çıkarılmış bir teklif değil. AK Parti ve MHP’nin üzerinde çalıştığı, en ince ayrıntısı düşünülerek hazırlanmıştı. Pandemi sürecinde bunun meclise gelmiş olması ve hazırlıklarının yapılarak kabul edilmiş olması muhalefet partilerinin tepkisine yol açmış olabilir. Onlar kendileri belki değerlendirememiş olabilirler, peşin hükümlü davranmış olabilirler. Bu yasa elzem, olması gereken bir teklif ve çok önceden olması gereken bir şeydi. Onların iddia ettikleri gibi değil. Sadece siyaset ve polemik için bir iddiaları vardı. Terör suçluları, kadına şiddet, mafya gibi suçluları çıkıyor diyorlardı. Bu yasadan terör suçluları kesinlikle faydalanamıyor. Kadına şiddetle ilgili hiçbir iyilik yapılmadı. İstismarla ilgili de söz konusu değil. Uyuşturucu satan mafyalara ilişkin iyileştirme kapsam dışında. Buna benzer onlarca suç var kapsam dışında tutulan. Komisyonlarda bu yasa teklifi tartışılırken diğer muhalefet partilerinin büyük kısmı tamamını onaylamasalar bile kabul ettikleri noktalar vardı. Salgın sürecinde olmamıza rağmen bu işi büyük başarıyla gerçekleştirdik. Bu pandemiye rağmen meclise gelip, yoğun bir mesai harcayan vekillerimize teşekkür ediyorum” dedi.

ŞİDDETİN SIFIRA YAKIN HATTA SIFIR OLMASINI TEMENNİ EDİYORUM
Sağlıkta şiddet yasası özelinde konuşan Kırkpınar, “Sağlıkçılarımızın ne kadar değerli olduklarını, onlara nasıl ihtimam göstermemiz gerektiğini dünya anlamış oldu. Sağlıkta şiddet yasasının yürürlüğe girmesini oy birliğiyle sağladık. Aslında daha önce düşünüyorduk ama bu yoğun sürece kısmet oldu. Gönül istiyor ki sağlıkta şiddet sıfır olsun ama maalesef, hasta yakınları, psikolojileri nedeniyle olmuyor. Umarız bu sıfıra iner ve kültür haline gelir. Sağlık çalışanları bizim için kutsallar. Şiddetin sıfıra yakın hatta sıfır olmasını temenni ediyorum” dedi.

EKONOMİ PAKETLERİNE DEĞİNDİ
Salgının ekonomik yüzüne dikkat çeken Kırkpınar, “Mecliste sadece infaz yasasını kabul etmedik, mali istikrar kalkınma paketini de geçirdik. Ekonomik istikrar paketi toplamda 200 milyar TL miktarında bir pakettir. Vergi ötelenmeleri, ticari hayatın aksamaması için alınan önlemler, asgari ücret desteği, bireysel ihtiyaçları destek, esnaflarımıza destekler söz konusu. 4.4 milyon aileye biner liralık desteği ulaştırmış olduk. Yine bu destekler kapsamına girmeyen küçük esnaf ve vatandaşlarımıza maddi destek de yapıyoruz. e-Devlet üzerinden topluyoruz, yakın bir gelecekte de vatandaşlarımıza bu katkıları sunacağız. Bu paketleri önümüzdeki süreçte de peyderpey açıklamaya devam edeceğiz” açıklamasında bulundu.

ÜLKEMİZ SAĞLIKLA İLGİLİ DÜNYADA TARİH YAZIYOR!
Sağlık politikasına değinen Kırkpınar, dünyadaki diğer ülkelerle kıyaslama yaptı ve iddialı bir çıkışta bulundu. Kırkpınar, “Şu an dünyanın en süper güçlerinin bu salgın sürecinde ne kadar güçlü olduklarını gördük. 65 yaş üzerindeki vatandaşlarına hiçbir şekilde cevap vermiyorlar. Ağır hastaları ölüme terk ediyorlar. ABD’de ve Avrupa’da insanlar hiçbir şekilde parayla bile maske bulamıyorlar. Biz 83 milyon nüfuslu bir ülkeyiz. Burada ufak tefek aksamalar olacaktır. Belediyelerimiz, işletmelerimiz çalışanlarına maske dağıtıyor, okullarımız, kurum, kuruluşlarımız maske temini konusunda sıkıntı yaşamıyor. Sadece vatandaşların eczaneye ulaşıp almaları noktasında, çok büyük bir organizasyon olduğu için zaman zaman gecikmeler oluyor. Bu gecikmelerin de önümüzdeki günlerde hiçbir şekilde olmayacağını ifade etmek istiyorum. Bugün dünyada sağlıkla ilgili ülkemiz gerçekten bir tarih yazıyor. Gururla ifade edeceğimiz süreci hep birlikte yürütüyoruz. Böyle bir ülkenin milletvekili, vatandaşı olmaktan gurur duyuyorum. Çok güçlü bir sağlık sistemimiz var. Diğer muhalefet partilerinin de sağlıkta gösterdiğimiz başarıyı alkışlamalarını, sağlık altyapımızın gücünü övmelerini, ülkeleriyle gurur duymalarını buradan ifade etmek istiyorum. Başka Türkiye yok” ifadelerini kullandı.

YOĞUN BAKIMLARIMIZDA ŞU ANDA YÜZDE 50 ORANINDA BİR DOLULUK VAR
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in şeffaf bilgi alamadığı yönündeki açıklamalarını değerlendiren Kırkpınar, “Bizim il başkanımız diğer il başkanlarıyla toplantı gerçekleştirdi. Bu toplantıya sağlık il müdürü de katıldı. Burada müdürümüz kendisinden bilgi istendiğinde paylaşabileceğini ifade etti. Kaldı ki sağlık bakanımız tüm bilgileri açık şekilde paylaşım yapıyor. Pandemi kurulunda yine valimizin başkanlığında büyükşehir belediye başkanı orada. Onlar da istedikleri zaman İzmir’de olup bitenlere sahip olabiliyorlar. Biz vekiller de sağlıkla ilgili bilgilere ulaşabiliyoruz. Ben günlük olarak İzmir’deki sayıları takip ediyorum. Elimizde veriler var. Türkiye ortalamasının yakınındayız. Yoğun bakımlarımızda şu anda yüzde 50 oranında bir doluluk var. Hatta pandemi öncesinden daha az yoğunluk var. Zaman zaman Türkiye ortalamasından müspet durumda… Pandemi hastanelerimiz de çok iyi hizmet ediyorlar. Şeffaf ve net bir şekilde bilgileri takip ediyoruz” dedi.  

İZMİR’İN GÜNLÜK RAKAMLARI PAYLAŞTI
İzmir özelinde rakamlar veren Kırkpınar, “Mesela bugün 2 bin 50 civarında test sayımız var. 90 civarı vaka tespiti söz konusu. 90’a yakın bir civarda iyileşen hastamız söz konusu. Yoğun bakımda 70-80 civarı hastamız var. Entübe hasta sayımız 40 civarında. Biz şeffaf ne net bir şekilde takipteyiz. İsteyen, arzu edenler de bu bilgilere çok rahat ulaşabilirler” açıklamasında bulundu.  

BÜYÜKŞEHİR ARAÇLARINI TARIM İŞÇİLERİNE TAHSİS ETMELİ
İzmir’in kırsal bölgelerindeki faaliyetlere değinen Kırkpınar, tarım işçilerinin taşınması noktasında Büyükşehir Belediyesi’ne çağrıda bulundu. Kırkpınar, “Büyükşehir Belediyesi’nin elinde çok sayıda otobüs var. Sosyal mesafe kuralından dolayı araçlar yarıya kadar kişi alabiliyor. Büyükşehir Belediyesi’nin binlerce otobüsü var. Tarım işçisi taşınan yerlere 1 buçuk aylık gibi süreyle bu araçları tahsis etmeli. Bu yardımı yapmalarını istiyoruz. Yapabilirlerse çok güzel olur” dedi.

CHP’LİLER BİLE İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANINDAN MEMNUN DEĞİLLER
Yerel yönetim noktasında eleştirilerini sıralayan Kırkpınar, İstanbul ve İzmir özelinde konuştu. Kırkpınar, “Maalesef İzmir bu konuda şanssız… Çeyrek asırdan beri CHP’li belediye tarafından yönetiliyor. İzmir’i sadece dans ederek, çiçek, böcek figürleriyle yönetemezsiniz. İzmir’in sorunlarını bilmek ve eğilmek lazım… İzmir’i yönetiyorsunuz ve en büyük merkez ilçesinin neresi olduğunu bilmiyorsunuz! ‘Burası neresi?’ diyorsunuz. Üstü açık arabayla geziyorsunuz ve orayı bilmiyorsunuz. İzmir’i böyle birileri yönetiyor. CHP’liler bile İzmir Büyükşehir Belediye Başkanından memnun değiller. Çünkü İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı İzmir’in sorunlarını bilmiyor. İzmir’in ulaşım, sorunu, kentyel dönüşüm, çevre düzenlemesi ve onlarca problemi var. Ama İzmir’de bunlar gündemde kalabilmek için çok farklı polemik konuları geliştiriyor ve demagoji yapıyorlar. Ama İzmirli bunun mutlaka hesabını soracaktır. Bunları hatırlatmak gerektiğine ben inanıyorum” dedi.

2024’TE İNŞALLAH İZMİR AK BELEDİYECİLİK İLE TANIŞIR, İSTANBUL’DA ZATEN BİR PROBLEM OLMAZ
Sözlerini sürdüren Kırkpınar, iktidarın kampanyalara karşı çıkması için de, “Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devleti… Nasıl yardım toplanacağı yasalarla belirlenmiş. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı da bunu kendisi ifade etti. Böyle olduğu halde, böyle bir vaka olduğu halde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı bundan yaklaşık 1 yıl önce iktidara gelirken vatandaşa yüzlerce vaatte bulunmuştu. Fakat geldikleri noktaya bakıyoruz sadaka toplama seviyesine gelmiş durumdalar. Hastane yolu yapılması gerekiyor, yapmayacağını söylüyor. Pandemi ilan edilmiş dünyada, tüm gündemimiz bu! İstanbul Büyükşehir Belediyesi ‘ben o yolu yapmam’ diyor. Böyle bir durumla karşı karşıyayız. İstanbul Büyükşehir Belediyesi bugüne kadar ne yapmış? Temel atmama törenleri düzenlendi. Taş taş üstüne koyulmadı İstanbul’da. İzmir de aynı! Hiçbir değişiklik yok. Aynı zihniyet aynı düşünce! İstanbul biraz farklı! İstanbul daha önce AK Partili bir belediye ile tanışmış, çok büyük hizmetlerle buluşmuş bir belediye. İzmir Büyükşehir Belediyesi henüz AK Parti ile tanışmış değil. İnşallah önümüzdeki, gelecek süreçte 2024’te İzmir de ak belediyecilikle tanışır. Zaten İstanbul’da bir problem olmaz” ifadelerini kullandı.  

 
Bakan Koca açıkladı: Can kaybı 2 bin 706 oldu
 
İki aile arasında arazi kavgası: 1 ölü, 5 yaralı
YORUMLAR
Toplam 12 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
izmir roman hakları merkezi Gökmen Dunar 29 Nisan 2020 Çarşamba 05:09

Vekil haklı neden peki Sayın Tunç bey halkın içine girip sıradan bir insan gibi geziyor sorunları dinliyor çözüm odaklı yaklaşıyor erzak dağıtıyor Sabah bisiklet ile geliyor Vekil haklı çocuk ruha sahip sevgi dolu bir insan olup toplumu ayrıştırma gibi sorunu yok toplumu bir mozaik görüp sevgi ile kucaklıyor Vekil haklı izmir insanı neden akp ye vermiyor insanları düşman yaptınız kendinize vekil haklı Tunç bey heycan dan mutlu olduğu için doğal soruyor burası neresi diyor annesi ni görünce bir çocuk gibi saf temiz duygular ile annesine sevgisini gösteriyor Akp olarak bilmelisiniz ki Sayın Tunç bey bağımsız olarak aday olacak bu halk yine Tunç beyi secer Unutmayın ki halk partilere değil insana oy verir insana değer verir nokta

Yorumu oyla      2      3  
Erkan 26 Nisan 2020 Pazar 16:17

Ya siz bizim adımıza nasıl konuşursunuz siz ne biliyorsunuz ki biliyorsunuz kendi adına konuşun biz başkanımızdan sonuna kadar memnunuz

Yorumu oyla      4      3  
Metin Eriş 26 Nisan 2020 Pazar 15:10

Dünyanın en zor muhalefet işi AKP milletvekili olup da başka partiden belediyeleri herhangi bir iş için eleştirmek olmalı. Bırak allasen git işine.İşin ne ise.

Yorumu oyla      5      3  
Bülent ışık 26 Nisan 2020 Pazar 12:55

Belediye başkanı orayı mahalle olarak soruyor.1298 mahallenin hepsini bilmesi mümkün mü? AK belediyecilik yapıpta kaptırdığınız Torbalı, Selçuk, Menderes ve Kemalpaşa ne olacak ? 25 yıldır yönettiğiniz Ankara 'yı 2 yıl önce gidip görünce iyiki Izmır 'de yaşıyorum dedim.

Yorumu oyla      6      3  
Sen ne yaptın? 26 Nisan 2020 Pazar 10:56

Sen şimdiye kadar Mecliste ne yaptın? Koca bir hiç. İzmirliler adına konuşma hakkını nereden buldun?İzmir de seni kaç kişi tanır.?Tunç Soyer'i kaç kişi tanır? O bakımdan sus köşende otur bekle, belki gelecek seçimde Reis seni aday gösterir. Ama Erzurumlu olarak Kemaalpaşa^yı da kaybettikten sonra hiç şansın olmadığını düşünüyorum.

Yorumu oyla      4      3  
Erol 26 Nisan 2020 Pazar 04:06

Ben 30yıldır izmirdeyim bunun 25yılını chp yönetimini gprdum değişen ne kocaman bi hiç izmirliler gorseli sever tıpkı 23nisan kutlamaları gibi syn soyerin geldiği ilçe belediyesi Seferihisar da Korona virüs den dolayı alınan tedbir malesef yok saat11ile 15arası halkapınar aktarma merkez ide sosyal mesafe sıfır 25dkk da gelen metroda yolcuların yan yana oturdukları na şahit olursunuz Yani izmir güzel şehir ama hizmet rezillik diz boyu daha yazarımda parmaklarıma yazık Maske olayına gelince Bakanlıktan gelen kod ile herkesin maske aldığını biliyorum alamayanlar varmış onlarda yalancı şahitler Değişim şart izmir

Yorumu oyla      2      8  
Gürkan 26 Nisan 2020 Pazar 01:22

Elazığ depremi için TV'de para toplamak serbest ama salgın için belediye toplamaya kalktığı zaman olmaz, kanunlar var :) çiçek, böcek belediyeciliği olmazmış. Ne çiçeği, ne böceği! Önce otogar metrosunu yapın da sonra konuşun. Yıllardır sayısız proje açıklanıyor ama yapılan işler bir elin parmağı kadar. İstanbul Belediyesi çok başarılıydı madem ki başkanı apar topar niye istifa ettirildi? Sebep? 5-6 tane metro hattının ihalesini yapmışlar, temelini atmışlar ama işler durmuş. Bu nasıl iş yapmak? Borç almış başını gitmiş.

Yorumu oyla      4      3  
kafa buluyor 26 Nisan 2020 Pazar 00:42

Ağam kafa bulduğunu sanıyor, ne bilsin kendisini ve partisini bir çok fiillerle andığımızı! Yahu, kaşınmayın bari mübarek ramazanda günaha sokmayın dicem ama size edilenlerden günah yazılmayacağına da nereyse eminim!

Yorumu oyla      4      3  
BERNA 25 Nisan 2020 Cumartesi 23:24

biz başkanımızdan memnunuz rahat olun

Yorumu oyla      8      4  
Hamit taşdemir 25 Nisan 2020 Cumartesi 21:11

Biz izmir büyükşehir belediyesinden çok memnunuz sizin akp hikmeti doğru dürüst maske değirmedi ptt dediler sonra e.devlet dediler Sonra iki il pilot il dediler sonra 55 60 arası dediler sonra eczaneler dediler ve kot numarsı dediler halkı çok mağdur ettiler , izmir büyükşehir belediyesi metro duraklara yerleştirdiği maske matik İzmirim kartla ücretsiz verdi inşallah 2023 ten hükmetti CHP alır ve inancımız tamdir

Yorumu oyla      10      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Trump'ın 1915 olaylarıyla ilgili açıklamasına tepki!
Dışişleri Bakanlığı, ABD Başkanı Trump'ın 1915 olaylarına ilişkin açıklamasına ...
Erdoğan'dan Türkiye Ermenileri Patriği'ne mektup
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye Ermenileri Patriği Sahak Maşalyan'a mektup ...
CHP'li vekilden 'Kaz Dağları' tepkisi: Talancılara korona jesti!
CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Koronavirüs gerekçesiyle maden ...
 
CHP’li Kılıç’tan o iddia için AK Parti’ye çağrı: Gelsinler dağıtıma birlikte çıkalım!
İzmir Milletvekili Kılıç, AK Partili Dağ, Kaya ve Sürekli’nin, “İzmir ...
Başkan Çiftçioğlu’ndan ‘satış’ isyanı: Cemil Tugay’ın Karşıyaka’ya bir yıllık zararı 105 milyon lira!
AK Parti Karşıyaka İlçe Başkanı İsmail Çiftçioğlu, Karşıyaka’da 2 bin ...
Tayfun MARO yazdı... Cumhuriyet’in ikinci yüzyılı
Tayfun MARO yazdı... Cumhuriyet’in ikinci yüzyılı
 
CHP'li Sertel'den çiçekçilik sektörü için 'acil' çağrı!
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel, yaklaşan ...
Başkan Sürekli’den Ramazan ayı mesajı
AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, bugün karşılanan Ramazan ...
Meral Akşener: HDP, PKK'nın uzantısıdır!
İYİ Parti lideri Meral Akşener, bir televizyon kanalının canlı yayınına ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Kardiçalı'yı kurtarmak çok mu zor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İnsanlık durumu; vasat altı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Hilafet Çalıştayı ve İslamcılık parantezi
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Anneler Günü Münasebetiyle: Sütveren Meryem Ayazması
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva