HABERLER>GÜNCEL
28 Mart 2018 Çarşamba - 17:18

İzmir Milli Eğitim Müdürlüğü akademi Stem Çalıştayı Çeşme’de gerçekleşti

İzmir İl Mili Eğitim Müdürlüğü Akademi Stem Çalıştayı ile eğitimde niteliğin arttırılmasını hedefliyor. Çalıştay 24 Mart Cumartesi günü , Özdere Aria Claros Otel'inde gerçekleştirildi.

İzmir Milli Eğitim Müdürlüğü akademi Stem Çalıştayı Çeşme’de gerçekleşti

Çalıştay’ın açılış konuşmasını yapan Ömer Yahşi bu çalıştayların çocukları geleceğe hazırlamak, fikir ve değer üretmek, yeni bir ürün ortaya koyma konusunda önem arz ettiğini ifade ederek sözlerine başladı. Yahşi “Bizim çocuklarımız gelecekte bizlerin adını dahi duymadığı meslekleri icra edecekler. Bu değişimler çağımız eğitimcilerine de çok daha fazla sorumluluklar getiriyor. Hiç durmayan ve hızlanarak büyüyen bu yarışta en büyük görevlerden biri bizlere, eğitimcilere düşüyor. Çağın gerektirdiği nitelikli insanı yetiştirmek zorundayız. Bizim çocuklarımız dünyadaki yaşıtları ile her alanda rahatça rekabet edebilecek potansiyele sahiptir. Yeter ki kendilerini gerçekleştirebilecekleri fırsatları onlara tanıyalım, destekleyelim, yüreklendirelim. Onlara bir hedef, uçmak için kanatlar verelim. Sizler Akademi STEM çalıştayında, kazandıklarınızı, okullarınıza döndüğünüzde uygulayacaksınız.” dedi.

Sürekli güncellenen dünya dinamiklerine değinen Ömer Yahşi, “Dünya o eski dünya değil artık ve ülkemizde öyle. Eskinin kalıplaşmış fikir blokları ile gelecekte hak ettiğimiz ve istediğimiz yeri bulmamız olanaksız. Bu nedenle gözümüz ve kulağımız daha açık ve sürekli hareket halinde olarak gündemi takip edebilmeliyiz. Çok çalışmalıyız. Biz gece gündüz sürekli çalışıyoruz, çalışmak zorundayız. Başka türlü bu hızlı değişime ayak uyduramayız. Biz bu felsefe ile hareket ediyoruz. Disiplinli çalışan, üreten, çalışkan bir kaç alanda donanımlı gençlere ihtiyacımız var. Çok zeki, başarılar alan öğrencilerimiz var. Neden okul öncesi ve sınıf öğretmenlerini tercih ettik? Biz, ne kadar erken yaşlarda başlanırsa, bu özelliklerin yerleşmesinin o kadar kolaylaşacağını biliyoruz. Tekrar ifade ediyorum, bize büyük görevler düşüyor. Okullarınıza döndüğünüzde başarılı uygulamalar yapacaksınız. Bu gücü ve azmi gösterecek sizlerin attığı her adım ve çaba bizler için çok kıymetli.” diyerek eğitimin en erken yaşta başlamasının önemini vurguladı

ÇOCUKLARIMIZIN, KODLAMA PROGRAMLARINI OKUMA YAZMA GİBİ BİLMEK ZORUNDALAR.
Ali Rıza Ersoy, “Endüstri 4.0” konulu bir sunum gerçekleştirdi. Ersoy “Endüstri 4.0 nedir derseniz, kısaca “Sanayinin dijitalleşmesidir” diyebiliriz. İlk sanayi devrimi (1.0) su ve buhar gücünü kullanarak mekanik üretim sistemleri ile ortaya çıktı. İkinci sanayi devrimi(2.0) ile elektrik gücünün yardımıyla seri üretim tanıtılmıştı. Üçüncü sanayi devriminde (3.0) ise dijital devrim, elektroniğin devrimi. Yani şuan da da “Endüstri 4.0 dönemindeyiz. Bizde ülke olarak, “Endüstri 4.0” ı yakalayabilecek durumdayız. Artık bizim gündemimize de oturdu. Biz de bu dünyada yerimizi almalıyız.  Eğitime de çok büyük işler düşüyor.” dedi. Geleceğin değişen mesleklerine de değinen Ersoy, çocukların eğitiminde kodlamanın önemine vurgu yaptı. Ali Rıza Ersoy, “Çocuklarımızın niteliklerini artırmamız gerekiyor. Artık çocuklarımızın, kodlama programlarını okuma yazma gibi bilmek zorundadırlar. Çalıştay programınızı incelediğimde, “Robotik uygulaması, artırılmış gerçeklik, kodlama programları, STEM” var. Çok sevindirici, eğitiminde bu değişimlerden geri kalmadığını görmek çok sevindirici.” dedi.

TEKNOLOJİ VE BİLİMDE DEĞİŞİMLER ÇOK HIZLI YAŞANIYOR.
Ege Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı, Prof. Dr. Hülya Yılmaz; STEM Eğitimi hakkında bilgi verip ülkemizde ve dünyada stem çalışmalarını anlattı. Yılmaz, “Günümüzde, özellikle teknoloji ve bilimde değişimler çok hızlı yaşanıyor.  Tüm dünyada ülkeleri öne geçirecek alanların “Fen Bilimleri, Teknoloji , Mühendislik , Matematik ” olduğu görülüyor. Çünkü sanayi alanındaki her şey bunlar üzerine kurulu. STEM, öğrencilerin bu alanlara olan ilgisini, bilgi ve becerilerini artırma için ortaya çıkan bir öğretim modelidir. STEM, , Fen Bilimleri, Teknoloji, mühendislik, matematik bilgilerini bir arada kullanarak, yaşamdaki karmaşık bir problemin çözümünü sağlayan tasarım oluşturması mantığına dayalıdır.  Bugün bizde burada siz okul öncesi ve sınıf öğretmenleri ile bir arada olmaktan büyük mutluluk duymaktayız. Çünkü ne kadar erken yaşlarda çocukların bu alanlara ilgi duymalarını ve gelişmelerini sağlarsak ileride hem niteliği, hem de sayıyı artırmış olacağız. Okullarını döndüğünüzde sizlerin, geleceğimizin temsilcileri konumundaki çocuklarımıza çok şey kazandıracağını düşünüyoruz. ”dedi.Prof. Dr. Hülya Yılmaz, Ege Üniversitesi bünyesindeki 8 kişilik ekibi ile “STEM uygulamalı olarak yaptığı “Atölye Çalışmalarına”  İzmir’in çeşitli  ilçelerinden  40 okul öncesi öğretmeni ve 40 sınıf öğretmeni katıldı.

 Akşam oturumunda, Bilişim Öğretmenleri, Onur Kalender tarafından Ayla Savaşçı, Orhan Eskitaş tarafından “Robotik, Artırılmış Gerçeklik ve SCRATCH Kodlama programları” atölye çalışmaları yapıldı.

Oldukça yoğun olan Çalıştay programında  çağın en önemli  beceri alanları olan  robotik, STEM, kodlama alanlarında eğitimler alan Okul Öncesi ve Sınıf Öğretmenleri, “Bal Peteği Öğretmen Ağı” denilen öğretmen ekipleri oluşturuldu. Öğretmenler bu uygulamaları okullarında hayata geçireceklerdir.

 

 

 

 

 

 

 

 

  •  

 
İzmir'deki lisede dehşet! Daha 17'sindeydi...
 
Kemalpaşa'da 'Yerel Buluşmalar' devam ediyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'deki lisede dehşet! Daha 17'sindeydi...
Konak ilçesinde, psikolojik sorunları olduğu iddia edilen lise ikinci ...
Aliağa'daki termik santrale karşı ortak tepki
Aliağa ilçesindeki termik santralin, Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) ...
Otobüs işletmecisi öldürülüp yol kenarına atıldı
Bolu’nun Mudurnu ilçesinde otobüs işletmecisi Refik Gülmez’in (55) cesedi ...
 
İzmir'de eski karısını öldürüp cesedini elbise dolabına atmıştı... İşte aldığı ceza!
Karşıyaka ilçesinde 5 yıl önce boşandığı eşi Hülya Aydın'ı (36) bıçaklayarak ...
Foçalı miniklerden anlamlı etkinlik
Kütüphaneler Haftası nedeniyle Foça Demokrasi Meydanı’nda bir araya gelen ...
İzmir'de zehir tacirlerine tutuklama!
İzmir merkezli 8 ilde uyuşturucu satıcılarına yönelik düzenlenen operasyonda, ...
 
İzmir'de 2 gündür havadan-karadan aranıyor!
Karaburun'da iki gündür haber alınamayan Yılmaz Yay'ın bulunması için ...
Turunculara uyarı, kırmızılara yasak geliyor!
Sağlık Bakanlığı, çocuklara yönelik yiyecek-içecek reklamlarını turuncu ...
Yazar İhsan Eliaçık'a 7.5 yıl hapis talebi
Yazar İhsan Eliaçık'ın terör örgütü PKK propagandası yaptığı iddiasıyla ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Anıt başkan'dan yeni başkanlara!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva