HABERLER>EKONOMİ
5 Eylül 2018 Çarşamba - 14:27

İzmir Limanı'nda tarama zamanı

TCDD Genel Müdürlüğü ile İzmir Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile 2011 yılında başlayan ve kamuoyunda “Büyük Körfez Projesi” olarak anılan “İzmir Körfezi ve Limanı Rehabilitasyon Projesi”nde çok önemli bir adım atıldı.

İzmir Limanı nda tarama zamanı

İzmir Büyükşehir Belediyesi Körfezin kuzey aksında bir sirkülasyon kanalı oluşturulması ve taranan malzemeler ile iki adet doğal yaşam adası yapımı ile ilgili proje çalışmasına devam ederken, TCDD Genel Müdürlüğü de Körfezin güney aksında yaklaşma kanalı oluşturulması için İzmir Alsancak Limanı’nın iki topuğunda tarama çalışmalarına başladı.

İzmir Alsancak Limanı’na yeni nesil gemilerin yanaşmasına ve limanın kapasitesinin artırılmasına imkân verecek projeye göre, şu an 150 metre genişlik ve ortalama eksi 11 metre derinlikte olan yaklaşma kanalının 250 metreye genişletilmesi ve eksi 14 metre derinleştirilmesi öngörülüyor. Liman Yaklaşım Kanalı’nın uzunluğu yaklaşık 12 kilometre olacak. Proje kapsamında ayrıca 22 ve 23 nolu rıhtımların iyileştirilmesi, 2. Kısım konteyner molü inşası planlanıyor.

YENİ NESİL GEMİLER KÖRFEZE GİREBİLECEK
“İzmir Körfezi ve Limanı Rehabilitasyon Projesi”nin tamamlanmasıyla İzmir Limanı’nın kapasitesinin artırılması ve yeni nesil gemilere hizmet verilmesi hedefleniyor. Limanın ekonomik değerinin artırılması ve ana liman olma statüsüne kavuşturulması, İzmir Körfezi’nde su kalitesinin iyileşmesi, sucul/karasal ekolojik kalitenin korunmasını ve iyileştirilmesi, ekolojik çeşitliliğinin ve değerin artırılması, İzmir’in deniz ve liman şehri kimliğinin güçlendirilmesi de diğer hedefler arasında yer alıyor.

İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Ağustos ayı Meclis Toplantısı’na katılan TCDD İzmir Limanı İşletme Müdürü İsmet Canbaz, uzun süredir gündemde olan liman tarama projesinin limanın iki topuğunda başladığını belirterek, çalışmalar sonucunda limanın daha faydalı hizmet verecek noktaya geleceğini söyledi. Canbaz, “Bu işe başlamamız çok önemliydi. Çalışmalar bundan sonra aşama aşama devam edecek. 22 ve 23 nolu rıhtımların iyileştirilmesi ihale süreci de son aşamaya geldi. İhalesi yapılan 10 adet treyler çekici kasım ayında teslim alınacak. 2 vinç almak için çalışmalar devam ediyor” dedi.

 EGE’NİN REKABET GÜCÜ ARTACAK
İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, limanda taramanın başlamasının İzmir ve ülke ekonomisi için son derece önemli olduğunu belirterek, TCDD yetkililerine teşekkür etti. Büyük Körfez Projesi’nin hem ekonomik hem ekolojik dönüşüm projesi olduğunu ifade eden Öztürk, “İzmir Büyükşehir Belediyesi Körfez Rehabilitasyon Projesi’ne devam ediyor. Şimdi de TCDD, liman tarafında yatırımlara başladı. Yaklaşma kanalı taraması, liman yatırımları ve yeni ekipman alımı sayesinde Egeli ihracatçılarımızın ve denizcilerimizin rekabet gücü artacaktır. Körfez Rehabilitasyon Projesi, liman ve deniz kenti İzmir’in kalkınma hedefine büyük katkı koyacaktır” diye konuştu

 

 
CHP İzmir’de görevden alınan Çalışkan: İktidar olma şansımız yüzde sıfır!
 
Bahçeli'den İzmir teşkilatına mesaj var!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Gürkan 5 Eylül 2018 Çarşamba 16:00

Çok geç kalınmış bir proje. 2011' de konuşmaya başla, 2018' in ortasında işe başla. Yüzülebilir körfez de şu an için hayal. Dereler bildiğin lağım kokuyor. Son zamanlarda dereleri bırak şehir lağım kokuyor ama şehri yönetenlerden tek bir açıklama yok. Özellikle akşamları kokuyor. Sebep nedir ? Dereler iyileştirilmeden bu iş nasıl olacak ? Her yıl 500 kamyon çöp çıktı, beton döktük deniyor da sonuç hep aynı.

Yorumu oyla      9      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ege sularında feribot krizi: Komşu ayıp etti!
Deniz Ticaret Odası (DTO) İzmir Şubesi Başkanı Yusuf Öztürk, Ege kıyılarından ...
Dolar güne nasıl başladı? İşte ilk rakamlar
6.70 seviyelerini test eden dolar kuru, 5 Eylül 2018 sabahı da 6.69 TL'den el değiştiriyor
DİSK Ege Bölge’den kararname çıkışı: Kesintinin faturası işçileri vuracak!
DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, geçtiğimiz ay yürürlüğe giren kararname ...
 
Merkez Bankası'ndan acı reçete: Zamlar kapıda!
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), iki aydır yapılan enerji fiyatlarındaki ...
Hazineden flaş önlem: Paranın yüzde 80'i Türkiye'ye!
Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın tebliğine göre Türkiye'deki döviz varlığını ...
Halkbank'tan KAP'a hatalı kur açıklaması!
Halkbank, 31 Ağustos'ta hatalı kurlarla döviz alım satım işlemlerine ilişkin, ...
 
Dolar güne nasıl başladı? İşte ilk rakamlar
Dolar/TL beklentilerin hafif üzerinde gelen dünkü enflasyon verisi ve ...
Komşu’dan Çeşme’ye domates-biber akını!
Dolar ve avrodan yaşanan yükselişin ardından Yunan Adaları’nda yaşayanlar ...
Sektörün devi battı, icradan banka satın aldı!
Balıkesir'in Bandırma ilçesinde, mahkemenin 2015 yılında iflasına karar ...
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Arzu’nun Mutluluk Reçeteleri bitmez!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Herkes yer içer hesabı 'Dilber' öder!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva