HABERLER>POLİTİKA
5 Eylül 2018 Çarşamba - 14:13

CHP İzmir’de görevden alınan Çalışkan: İktidar olma şansımız yüzde sıfır!

Parti içine yönelik eleştirilerinden dolayı İl Başkan Yardımcılığı görevinden alınan Çalışkan, “Sözlerimin arkasındayım. Muhalif duruşumdan dolayı görevden alınmam sosyal demokrat bir partiye yakışmadı. İktidar olma şansımız dün yüzde 10’du, bugün sıfırın altına düşmüştür” dedi.

CHP İzmir’de görevden alınan Çalışkan: İktidar olma şansımız yüzde sıfır!

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Yönetim Kurulu’nda yürüttüğü Yerel Yönetimlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcılığı görevinden alınan Ali Yaşar Çalışkan, İl Başkanı Deniz Yücel’in kararıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

24 Haziran seçimlerinin geride kalmasıyla birlikte parti içi tartışmaların yaşandığı süreçte tavrını net bir şekilde değişimden yana ortaya koyan Çalışkan önemli ifadeler kullandı.

SÖYLEDİĞİM SÖZLERİN ARKASINDAYIM
Çalışkan, “Her şey sütliman olmuşken, olumlu bir mecraya girilmişken bunu tekrar kaşımanın bir anlamı yok. Bu süreci doğru bulmuyorum. Eğer olacaksa çıkış yaptığımız günlerde olmalıydı. Aradan 2 ay geçtikten sonra bunu yapmak sönmüş ateşin üstüne kor atmaktır. Röportajımdan sonra genel merkezin beni il yönetiminden alabileceğini söylemiştim. Ben bilinçli bir insanım. Söylediğim sözlerin arkasındayım. Yaptığım çıkışın görevden alınmaya kadar hatta bir disiplin bahanesiyle il yönetiminden azledilmeye kadar gidebileceğini biliyorum. Değişimden yana tavrımda bir değişiklik yok” diye konuştu.

SOSYAL DEMOKRAT BİR PARTİYE YAKIŞMADI
“Günah keçisi lazımdı, bulundu” diyerek konuşmasını sürdüren Çalışkan, “Bir saygısızlığım, yanlışım olmadı. Ben hatamdan dolayı görevden alınmayı isterdim. Muhalif duruşumdan dolayı görevden alınmak sosyal demokrat bir partiye yakışmadı. O zaman, ‘Bu partide benim dediklerimi söylersen devam edersin, aksini söylersen görev yapamazsın’ anlayışı çıkar. Bunu doğru bulmuyorum” dedi.

İKTİDAR OLMA ŞANSIMIZ YÜZDE SIFIRIN ALTINDA!
Çalışkan, “Farklı düşündüğüm için görevden alındığımı biliyorum. Deniz Yücel ile farklı düşündük, farklı yerlerde durduk. En doğal hakkıdır. Batı cephesinde değişen bir şey yok. Ali Çalışkan 25 Haziran’da ne söylediyse bugün aynı yerde duruyor. Sözlerimin ve değişimin arkasındayım. Yerel seçimlerin ayrı bir dinamiği vardır. 30 ilçeyi kazanabiliriz. Sürpriz yerleri de kazanabilir ya da kaybedebiliriz. Ama bu bir gösterge değildir. Bu yönetim anlayışı devam ettiği sürece, iktidar olma şansımız dün yüzde 10’du, bugün sıfırın altına düşmüştür” açıklamasını yaptı.

GENİŞ AÇIKLAMAYI 10 EYLÜL’DE YAPACAĞIM!
Çalışkan ayrıca, “Süreci takip edeceğim. 10 Eylül’den geniş çaplı bir açıklama yapacağım. 9 Eylül hem partimizin kuruluşu hem İzmir’in kurtuluşu… Ben 45 yıllık bir partili olarak yeni bir tartışma açmak istemiyorum. Görevden alınma sebebimi doğru bulmuyorum” dedi.

SÜREÇTE NELER YAŞANDI?
Olağanüstü kurultay talebiyle imza toplama hareketinin sürdürüldüğü günlerde İl Başkanı Yücel, mevcut durumdan yana tavır sergilemişti. Temmuz ayında Egedesonsöz’e konuşan ve ezber bozan açıklamalara imza atan Çalışkan ise değişim düşüncesinde olduğunu açık ve net bir dille ifade ederken çarpıcı çıkışlarda bulunmuştu. Çalışkan parti içine dair pek çok konuda eleştiriler yöneltirken, ‘Sokak değişim istiyor’, ‘CHP şu an elitist!’, ‘İl başkanımız bu süreci doğru okuyamadı’, ‘Deniz Yücel Milletvekili Murat Bakan’ın etkisinde kaldı!’, ‘Genel merkezin miadı dolmuştur, bu yerel seçimler onlara bırakılamayacak kadar önemlidir!’, ‘Şu an doğal lider İnce’dir’, ‘İnce olmazsa ciddi yenilgi alacağız, seçmen pikniğe gidecek sandığa gitmeyecek!’, ‘Genel merkez ‘İzmir’de odun koysam seçilir’ mantığında!’, ‘Örgüt milletvekili listesinden çok rahatsızdı’, ‘Genel merkezden imzacılara baskı geliyor’, ‘Bugün il başkanı olmasaydı ilk imzayı Deniz Yücel verirdi!’, ‘Kılıçdaroğlu’nun söylemleri AK Parti seçmenini birbirine kenetliyor’ gibi açıklamalar yapmıştı. Gelişmelerden sonra İl Başkanı Yücel’in bu açıklamalardan rahatsız olduğu kulislere yansımıştı. Böylece Başkan Yücel son yönetim kurulu toplantısında harekete geçti. Çalışkan’ı görevden alan Yücel, İl Yöneticisi Sedredil Coşkuner’i Yerel Yönetimlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcılığı’na atadı.

 
İzmir'de 'ters yön' kazası!
 
İzmir Limanı'nda tarama zamanı
YORUMLAR
Toplam 17 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
BUCALI 6 Eylül 2018 Perşembe 08:43

Ali bey en başta İl Başkanının üzerine çıkarak onun yerine görüş bildirerek tecrübesinden beklenmeyen bir hata yaptı. CHP İl Başkan Yardımcısı kendisine her uzatılan mikrofona bir dostuyla sohbet eder gibi konuşamaz. CHP nin bir kurumsal kimliği, kendisinin de görevi sebebiyle bir ağırlığı vardır. Lütfen artık kamuoyunu meşgul etmesin.

Yorumu oyla      9      5  
Efr 6 Eylül 2018 Perşembe 01:56

Parti yorgun parti gergin..yetmezmiş gibi parti ne durumda..nasıl daha iyi olabiliriz..halka kulak verelim..görüşlere değer verelim ki parti başarılı olsun demenin ödülü bu oldu.. Bu anlayış tek adamlık tavrıdır..ben ne dersem uyacaksınız demektir ki ..bunu kimse yemez.. il başkanı birilerine sopa mı gösterdi..yarın biri leride partiye gösterir ki hiç hoş olmaz ..bedeli il başkanı değil chp öder...

Yorumu oyla      9      5  
Ramazan İtfan Kılınç 6 Eylül 2018 Perşembe 00:54

Mahallesinde Delege seçilemeyen Burjuva EMEP'' liler; düşün Cumhuriyet Hallk Partisinin yakasından...

Yorumu oyla      9      5  
Sarı Çizmeli Memed'A. 5 Eylül 2018 Çarşamba 23:48

Bu bay görevinden alınınca mı "hidayete eriverip" de CHP'nin iktidar olma şansının sıfırın altına düşüverdiğini görüvermiştir? CHP'nin sıfırın altında sürünmeye başlaması baykal'larla başlamış ve bay kemal'lerle kemikleşmiştir. Fazla söze gerek yok, bu bayın söylediklerinin zerre kadar değeri yoktur, çünkü CHP şu anda "al birini vur diğerine" partisidir.

Yorumu oyla      9      5  
gürkan 5 Eylül 2018 Çarşamba 17:50

Sıcakta fazla kalanlar CHP' de lider değişince seçim kazanacağını zannedenlerdir.

Yorumu oyla      12      10  
izmirli 5 Eylül 2018 Çarşamba 17:32

Gerçekleri cok iyi anlatmıs arkadaşımız bu gercekler karşısında ne yaptı ana muhalefet partisi 16 yılda ülkenin geldiği bu durumda hiç mi sorumluluğu yok CHP'nin .

Yorumu oyla      13      9  
ahmet 5 Eylül 2018 Çarşamba 17:15

gürkan sıcakta fazla kalma...

Yorumu oyla      14      8  
İLHAN YARBUZ 5 Eylül 2018 Çarşamba 16:56

meşhur bir atasözü. derki hiçbir iyilik cezasız kalmaz , deniz yücelin ismi ortaya atıldığında ilk ve en güçlü desteği ali çalışkan vermişti , biz o zaman kendisini uyardık bu çocuktan başkan olmaz ancak b,z, dinlemedi aziz beyle birlikte hareket etmeyi seçti şimdi ohh olsun diyorum ancak düşüncelerine de sonuna kadar katılıyorum değişim olmazsa chp yi büyük bir hüsran bekliyor .kılıçdarolu sevicilerini birkez olsun sokağın sesini dinlemelerini tavsiye ediyorum

Yorumu oyla      17      6  
Gürkan 5 Eylül 2018 Çarşamba 16:44

Gerçekler neymiş ki halk CHP' ye sırtını dönmüş? Gerçekler Brezilya' dan hastalıklı hayvan getirmek midir? Yandaşa dolar üzerinden garantili yol , köprü, havaalanı ... işi vermek midir ? Gerçekler milliyetçi partiyiz deyip dolar hesabı açmak mıdır ? Gerçekler cemaatlere yargıyı teslim etmek midir ? ... AKP 16 yıldır her şeyi doğru yaptığı için mi devamlı seçimleri kazanıyor ? 16 yıl sonunda ülkenin geldiği hal malum: Toplum ayrıştı , ekonomi bitti , eğitim çöktü ... Bizim ülkede din, iman , Allah , peygamber , vatan, millet, sakarya diyeceksin oyları kapacaksın. Gerçekler bunlar. Birde yol yapacaksın :) neymiş CHP'de parti içinde ben ne dersem o anlayışı varmış. Yahu AKP denen parti Bekir Bozdağ'ın söylemiyle "tayyip partisidir." Bildiğin tek adam partiyi , ülkeyi yönetiyor. İlçe başkanları bile seçimle başa gelmiyor.

Yorumu oyla      12      21  
TURGUT YILMAZ 5 Eylül 2018 Çarşamba 16:41

ALİ ÇALIŞKAN GİBİ BİRİNİ BU PARTİ ANLAMAYA ÇALIŞMAK YERİNE GÖREVDEN ALMAYI TERCİH EDİYORSA HİÇ BİR ZAMAN İKTİDAR OLAMAYACAK DEMEKTİR, ZATEN ÖYLE BİR DERTLERİ DE YOK YA , BU PARTİ ALEVİ OLMAYANLARI VE GÖÇMENLERİ HİÇ SEVMEZ ZATEN , ALİ BEY DE GÖÇMEN OLMASININ BEDELİNİ ÖDEMİŞ, ANCAK ŞUNU HERKES BİLSİN Kİ ALİ ÇALIŞKAN IN OLMADIĞI BİR CHP YE ASLA OY VERMEYECEK BİNLERCE KİŞİ VAR

Yorumu oyla      21      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP’li Arslan: Hayvan hastalıkları ithal ediliyor!
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili ve CHP Grup Yöneticisi ...
Rus Büyükelçisi'nden kritik Suriye açıklaması!
Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Erkhov, "Kuzey Suriye'deki durumla ilgili ...
Almanya'dan Türkiye'ye yakınlaşma mesajı!
Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, bugün Türkiye'ye yapacağı iki günlük ...
 
CHP'li Polat'tan jeotermal direnişine destek!
TBMM Çevre Komisyonu Üyesi ve CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat, Tire’ye ...
Erdoğan'dan ABD'ye sert mesaj: İzmir'deki hukuki süreci yok saymaları...
Kırgızistan dönüşü önemli açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, ...
İYİ Parti Lideri Akşener ameliyat oldu
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in ayak başparmağına platin takıldı
 
130 kişilik liste o ülkede: 13 kişiyi hemen verin!
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kırgızistan ziyaretinde Türk heyeti, bu ülkedeki ...
Kılıçdaroğlu talimatı verdi: İzmir'den muhalif iki vekile sürpriz görev
CHP, ekonomideki sorunları ve çözüm önerilerini halka anlatmak için bugünden ...
Bahçeli: Af teklifimizin arkasındayız
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, af teklifi talebini yineledi. Bahçeli, ...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Siyaset insanı bozuyor
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sahipsiz kalan eski İzmir…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Gülayşe’den doğma ben ‘Öksüz Cüneyd’!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İlk Çağlardan 324’e İzmir Tarihi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Nepotizm hastalığı ve belediyecilik...
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
AVM krizinde kim kazandı?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bumerang!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva