HABERLER>SAĞLIK
9 Temmuz 2016 Cumartesi - 08:37

İzmir'in yeni hastanesine yoğun talep!

Sağlık Bakanlığı İzmir Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği'ne bağlı Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi kısa süre önce açılmasına rağmen yatak kapasitesi açısından yüzde 91 doluluk oranına ulaştı.

İzmir in yeni hastanesine yoğun talep!

Yüksek kalite standartlarına sahip dijital hastane, sunduğu konforla dikkat çekerken, hastanenin Başhekim Yardımcısı Dr. Okan Özmen, "Açıldığından bu yana hastanemizin acil servisine günde ortalama bin ile bin 200 civarında hastamız başvuruyor. Polikliniklere de günde yaklaşık 3 bin 500 ile 4 bin 500 arasında, hatta bazı günler 5 bine yakın hasta aldığımız oluyor" diye konuştu.

Çiğli ve Karşıyaka bölgesine dijital hastane olarak hizmet verecek olan Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi 20 Mayıs'ı 21 Mayıs'a bağlayan gece acili ve ameliyathanesi ile tam kadro hizmete başladı. Kamu hastanelerinin alışılagelmiş görüntülerini oldukça geride bırakan, tek ve çift kişilik banyolu, TV ve internet bağlantılı, refakatçi koltuklu, geniş ve oldukça ferah odaları dikkat çeken hastane, ilerleyen günlerde diğer birimleriyle de hizmete açıldı. Kentin kuzey bölgesindeki sağlık hizmetini büyük ölçüde rahatlatan hastane, teknolojisi, modern görünümü, geniş ve ferah alanları, tek ve çift kişilik özellikli odaları ile sağlık hizmetini de üst seviyelere taşırken, hastalardan yoğun ilgisini görüyor.

TALEP ÇOK FAZLA
Sadece Karşıyaka ve Çiğli bölgesi değil Bergama, Kınık, Aliağa, Foça, Menemen ve Bayraklı'nın da tercihi olan Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi'nin Başhekim Yardımcısı Dr. Okan Özmen, sağlık kurumunun açıldığı günden bu yana kendilerine başvuran hastalarla ilgili bilgiler verdi. Dr. Özmen, "Açıldığından bu yana hastanemizin acil servisine günde ortalama bin ile bin 200 civarında hastamız başvuruyor. Polikliniklere de günde yaklaşık 3 bin 500 ile 4 bin 500 arasında, hatta bazı günler 5 bine yakın hasta aldığımız oluyor. Kışın bu rakamların daha da yükseleceğini düşünüyoruz bu nedenle hazırlıklarımızı ona göre yapmaya çalışıyoruz. Hastanemiz yüzde 80 kapasiteyle çalışıyor, bazı eksikliklerimiz bulunuyor bunlar da zamanla gideriliyor. Hastane açılışında bazı küçük aksaklıklar oldu elbette bir evi taşıdığınızda bile yaşanabiliyor bu tür aksaklıklar. Ama bizim en çok korktuğumuz tıbbi yönden bir eksiklik ve hataya mahal vermemekti, Allah'a şükürler olsun ki açıldığı günden beri ameliyathanelerimizde, yoğun bakımlarımızda herhangi bir sıkıntı yaşamadık. Tıbbi anlamda her şey olumlu devam ediyor. Çok fazla talep görüyoruz, onları da mümkün olduğu kadar karşılamaya çalışıyoruz" dedi.

DOLULUK ORANI YÜZDE 91
Tam kapasite hizmet vermeye başlamasının ardından 112'si yoğun bakım olmak üzere toplam 517 yatak sayısına kavuşacak olan hastanenin şu an yüzde 80 kapasiteyle hizmet verdiğini söyleyen Dr. Özmen, "Her türlü tıbbi teknolojik imkanlara sahip modern bir hastane. Helikopter iniş alanından, yaklaşık 3 bin metrekarelik acil servis alanına, tomografisinden laboratuvarına her türlü tıbbi cihazla donatılmış geniş alanlara sahip bir hastanemiz var şu anda. Başta Çiğli olmak üzere İzmir'in kuzey aksına hizmet vermeye çalışıyoruz. Hizmete açtığımız yatakların yüzde 91 oranında dolu olduğunu görüyoruz. Yoğun bakımların hepsinin dolu olduğunu görüyoruz. Hastanemiz rakamsal olarak İzmir'in en çok hasta karşılayan hastanelerinden biri. Hastanemiz yaklaşık 70 dönüm açık alana kurulu ve mono blok olarak tasarlanmış çok katlı bir hastane. Yaklaşık 69 bin metrekare kapalı alanımız mevcut. Bir özel hastanede olması beklenen hasta odalarımız var, en kalabalık odamız 2 kişilik, genelde tek kişilik odalarımız var hatta süit odalarımız da bulunuyor. Nükleer tıp, bilgisayarlı tomografi cihazlarımız ve anjiyo ünitemizle her türlü tıbbi ekipmana sahibiz" diye konuştu. (dha)

 
85'ci İEF'den dev tanıtım: Gelecek İzmir'de buluşacak!
 
Tarihi Çarşı esnafından sıcaklara brandalı önlem
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
12 Temmuz 2016 Salı 07:15

Hastanenin önünden geçen yol hala daha Anadolu caddesine bağlanmadı. Büyükşehir ve Çiğli belediyesi ne işe yarar? Bir daha oy yok. Yeter artık. Çiğli'ye hizmet bekliyoruz.

Yorumu oyla      11      5  
9 Temmuz 2016 Cumartesi 12:50

Güney taraflarına da modern hastaneler lazım.

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmirli eczacılar sosyal tesisine kavuşuyor
İzmirli eczacılar tarafından tartışma konusu olan Buca Gölet’teki TEB ...
Mezuniyet töreninden ameliyat masasına!
İzmir'de siroz nedeniyle karaciğer nakli gereken annesi 53 yaşındaki Aysel ...
Dikkat: Tatil zehir olmasın!
Bayram tatili sahil kentlerini doldurdu. Tatilini deniz ve havuz kenarında ...
 
Türk Kızılayı Karşıyaka'dan 1200 kişiyi buluşturan sofra
Türk Kızılayı Karşıyaka Şube Başkanlığı geleneksel hale getirdiği iftar ...
Bucalı esnafa indirimli sağlık hizmeti…
Buca Esnaf ve Sanatkarlar Odası ile Özel Ata Fizik Tıp Merkezi arasında ...
İzmirli doktordan 'güneş' uyarısı: Hem dost...
İzmir'deki Kent Alsancak Tıp Merkezi Dermatoloji Uzmanı Dr. Sinem Karaca, ...
 
İzmirli sağlıkçılar turizm için İngilizce öğrendi!
İzmir Büyükşehir Belediyesi Eşrefpaşa Hastanesi, Dokuz Eylül Üniversitesi ...
Evlilik öncesi bu testi mutlaka yaptırın
Akdeniz anemisi olarak da bilinen talasemi hastalığı özellikle çocuklarda ...
Rekor sıcaklar İzmirli'yi çarptı!
İzmir'de rekor sıcaklık nedeniyle 1 Haziran'dan bu yana 200'den fazla ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Kardiçalı'yı kurtarmak çok mu zor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İnsanlık durumu; vasat altı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Hilafet Çalıştayı ve İslamcılık parantezi
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva