HABERLER>SAĞLIK
29 Haziran 2016 Çarşamba - 07:41

Rekor sıcaklar İzmirli'yi çarptı!

İzmir'de rekor sıcaklık nedeniyle 1 Haziran'dan bu yana 200'den fazla kişi, hastanelere başvurdu, bu kişilerden bazıları hayatını kaybetti.

Rekor sıcaklar İzmirli yi çarptı!

Geçen yıl bu rakamın neredeyse yarısı kadar kişinin benzer nedenlerle hastanelere başvurduğu belirtilirken, sağlık görevlileri, özellikle yaşlı hastaların vücutlarının kaybettiği kadar su tüketmesi gerektiğini, aksi halde ciddi böbrek yetmezlikleriyle karşılaşıldığını kaydetti. Meteoroloji Müdürlüğü'nün de rekor sıcaklık alarmı verdiği geçen hafta, İzmir'de son yılların en yüksek sıcaklığı ölçüldü. Mevsim normallerinin 10 derece üzerinde seyrederek 39 dereceye kadar yükselen sıcaklık nedeniyle rahatsızlananlar hastanelere akın etti. Buna göre, 1 Haziran ile 27 Haziran tarihleri arasında 200'den fazla kişi İzmir'deki çeşitli hastanelere başvurdu. Bu kişilerden bazıları ise hayatını kaybetti. 

BÖBREK YETMEZLİĞİ TEHLİKESİ

Benzer sorunların her yıl yaşandığını ancak bu yıl daha fazla görüldüğüne dikkat çeken Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Tıp Kliniği Sorumlusu Doç. Dr. Murat Yeşilaras, "Son yılların en sıcak günlerini yaşıyoruz. Acil servislerde bunun etkisini fazlasıyla hissettik. Yoğun sıcaklar nedeniyle acil servislere çok fazla başvuru oldu. Biz bu sorunu her yıl yaşıyorduk ancak bu yıl daha fazla yaşanıyor. Özellikle yaşlı hastalar bir kaç gün boyunca su içmezse sonrasında geri dönüşü olmayacak şekilde vücutlarında bozukluklar olabiliyor. Böyle durumlarda acil servislerde mücadele ve o hastaları tedavi etmemiz çok zor oluyor. Bu hastalarımızı daha erken tanıyıp tedavilerini de daha erken yapmalıyız. Yaz aylarında sık sık uyarılar yapılıyor, özellikle saat 11.00 ile 16.00 arasında güneşin dik geldiği zamanlarda dışarı çıkılmaması söyleniyor, ancak evlerimizin içinde de sıcaklık çok yoğun. Evinde kliması olmayan yaşlı hastalarımız, susadıklarında yakınlarına söyleyemiyor. Bu hastalarımıza çevrelerinde kim varsa, eğer vücudun ihtiyacı kadar su vermezse, susuz kalmalarına bağlı olarak ciddi böbrek yetmezlikleri görülebiliyor" dedi.

SIKI TAKİP ERKEN TANI

Olumsuzluk yaşanmaması için hastaların sıkı takip edilmesi gerektiğini, anormallik durumunda da vakit kaybetmeden en yakın sağlık kuruluşuna başvurulması gerektiğini dile getiren Doç. Dr. Yeşilaras, "Hastalarımızın çok iyi bir şekilde takip edilmesini istiyoruz. Eğer yanınızda baktığınız yaşlı bir hastanız varsa, çevreyle olan bağlantıları yavaşladıysa, yaptığı idrarda bir azalma görülüyorsa hemen sağlık kuruluşlarına başvurmalarını istiyoruz. Çünkü zaman ilerledikçe o hastalarımızı geri döndürmemiz çok zor oluyor. Uzun süre yoğun bakımda kalabilir ya da hastalarımızı kaybettiğimiz durumlar da olabilir. Son günlerde sıcağa bağlı olarak bazı hastalarımız sorunlar yaşadı bazılarını kaybettik. Ancak bu İzmir genelinde bir durum. Diğer hastanelerde çalışan doktor arkadaşlarımız da benzer durumlardan söz ediyor. Bu her yıl yaşadığımızdan biraz daha büyük bir sorun. Evlerinde hasta olan kişilerin, hastalarını iyi takip etmeleri gerekiyor. Yaz aylarında vücudumuz terler, eğer terlediğimizde kaybettiğimiz suyu yerine koyabilirsek bir sorun olmuyor ancak, su ihtiyacını karşılayamayan hastalarda ciddi sorunlar baş gösterebiliyor. Günde 1 litre su içmek de yetmeyebilir, bunu 4-5 litreye kadar da çıkartabileceğimiz durumlar olabilir" dedi. (dha)

 
AK Partili vekilden şok 'saldırı' mesajı!
 
BTK uyardı: Sosyal medya paylaşımlarına dikkat
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yaz halsizliğine karşı semizotu
Vitamin ve mineral yönünden zengin olan ve düşük kalori değeriyle kilo ...
Azmin zaferi: Yaşlılığını düşündü, 81 kilo verdi!
Muğla'nın Ortaca İlçesi'nde, aşırı kiloları nedeniyle sağlık sorunları ...
Sıcak çarpmasına karşı önleminizi alın
Hava sıcaklarındaki yükselmeler ile birlikte sıcak çarpması şikayetlerinde ...
 
Üniversite hastanelerinde o ameliyatlara ek ücret!
SGK’nın son SUT tebliği, üniversite hastanelerinde kalp ve damar ameliyatı ...
İzmir’den 4 hastane de o büyük ağa katıldı!
İstanbul’da kurulan Türkiye Sağlık Bilimleri Üniversitesi bünyesine İzmir'den de 4 hastane katıldı.
Uzun dişler daha sempatik gösteriyor
Diş Hekimi Yrd. Doç. Dr. Çağdaş Kışlaoğlu göre , 'Kısa ve kare dişlerin ...
 
Tabip Odası’ndan o doktor adına özür!
İzmir’in Kemalpaşa İlçesi'nde, kendisinden habersiz odasına girdiği gerekçesiyle ...
İzmir tıbbi atıkta bilinçlenecek
Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü 20-21 Temmuz’da sağlık kuruluşları ile ...
Anemi hastalarına kan aranıyor
Ramazanda kan bağışçısı sayısında yaşanan düşüş, kan transfüzyonu almak ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva