HABERLER>POLİTİKA
17 Mart 2019 Pazar - 08:28

İzmir’in tarihi günü… Cumhur İttifakı’nın liderlerinden net mesajlar!

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Bahçeli’nin ilk ortak mitingi İzmir’de gerçekleşti. Erdoğan, “Ben bugün İzmir’i bir başka görüyorum. Coşkusu bir başka. İzmir kararını vermiş. İzmir bu ibreyi tersine çevirecek. CHP çöp, çukur, çamurdur. dedi. Bahçeli ise, “İzmir’i hiç kimse çantada keklik görmesin, arka bahçesi zannetmesin. İzmir’de bir şey değişecek, her şey değişecektir. Birlikte başaracağız ve İzmir ağırlıklarından kurtulacaktır” açıklamasında bulundu.

İzmir’in tarihi günü… Cumhur İttifakı’nın liderlerinden net mesajlar!

Mehmet İŞLER / EGEDESONSÖZ- Türkiye’de siyasi partiler ve milyonlarca seçmen 31 Mart yerel seçimlerine kilitlendi. Sandık mesaisine sayılı günler kala İzmirli vatandaşlar tarihi bir güne tanıklık etti.

AK Parti ile Milliyetçi Hareket Partisi’nin (MHP) oluşturduğu Cumhur İttifakı’nın liderleri ilk ortak mitingini İzmir’de gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Gündoğdu Meydanı’nda toplanan coşkulu kalabalığa seslendi.  Mitinge bakanlar nezdinde katılım oldu. Ayrıca alanda Cumhur İttifakı’nın İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci, milletvekilleri, AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin, her iki partinin yöneticileri ve devlet bürokrasinin temsilcileri de yer aldı.

Ayrıca Cumhur İttifakı’nın İzmir’deki 31 adayı sahneye tek tek çağrıldı.

- MİTİNGDEN KARELER

GAVURU İZMİR’E DÖKEN GARİBİ BAĞRINA BASAN İZMİR
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan mitinde yaptığı konuşmada mesajlar verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kordonu, körfeziyle ne güzelsin İzmir. Yıllardır yolunu kaybedene yurt ailesini kaybeden kardeş olan İzmir. Nice balkan şehrinin acısının dindiği yer İzmir. Ülkemizin tüm zenginliklerini kendinde toplayan İzmir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ordularının 9 Eylül’de yeniden özgürlüğüne kavuşturduğu İzmir. Gavuru İzmir’e döken garibi bağrına basan İzmir. Ticaret yollarının, kültür kuşaklarının beşiği olan İzmir, Türkiye’nin sadece siyasi değil iktisadi bağımsızlığının da sembolü İzmir, sizleri yürekten selamlıyorum” dedi ve İzmir’in tüm ilçeleri sayarak selamladı.

BİZ BU İTTİFAKI 15 TEMMUZ GECESİ SOKAKLARDA KURDUK
Erdoğan, “Bugün son 1 yılda 4’üncü defadır İzmirli kardeşlerimle hasret gideriyorum. Yine de İzmir’e doyamadım. İnşallah seçimden sonra zaferi sizlerle kutlamak için tekrar geleceğiz. Buna hazır mıyız? Bugün Cumhur İttifakı’nda birlikte olduğumuz MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli ile huzurlarınızda olduk. Dikkat edin, bizimki cumhur ittifakıdır. Bahçeli ile ilk ortak mitingimizi buraya çok önem verdiğimiz için İzmir’de yapıyoruz. Cumhur İttifakı’nın kökleri derinlere dayanıyor. Biz Cumhur İttifakı’nı masa başında değil 15 Temmuz gecesi darbecilere karşı birlikte mücadele ederken meydanlarda, sokaklarda kurduk. Seçim ittifakları bu birlikteliğin tabi sonucudur. Bizim bu birlikteliğimiz pazara kadar değil mezara kadar sürer” dedi.

- OTOYOLUN YENİ ETABI İZMİR'DEN AÇILDI

KALE İÇERDEN FETHEDİLİR
Erdoğan, “Türk siyasetinin son yıllardaki en dirayetli siyasetçisi olarak gördüğüm Bahçeli’yle önümüze kurulan tuzakları birer birer bozarak yolumuza devam ediyoruz. Cumhur İttifakı’nın en çok başarılı olacağı yerlerin başında İzmir gelecektir. Fazla yok 14 gün kaldı! Hanım kardeşlerim, kapı kapı dolaşıyoruz. Unutmayın kale içeriden fethedilir. Siz kararı verirseniz, bu iş biter” açıklamasında bulundu.

ZEYBEKCİ İLE İZMİR’İ ŞANINA YAKIŞAN BİR HALE GETİRMEYE KARARLIYIZ
Erdoğan, “İzmir Gazi Mustafa Kemal’in, Menderes’in, Özal’ın gözde şehriydi. Biz de Allah şahittir ki hasbi bir muhabbetle İzmir’i seviyoruz. Hasan Tahsin’in hemşerilerine selam olsun. Şimdi birileri çıkmış ortaya terör örgütünün desteğiyle kendine yol açmaya çalışıyor. İzmir için dişe dokunur tek bir hizmeti olmayanlar yıllarca bu şehri belli değerler ve korkular üzerinden istismar ettiler. Şimdi gösterdikleri adayda birleştiler. Onlardan buraya hiçbir hayır gelmez. Şu İzmir’in körfezine bakın, kokudan geçiliyor mu? Bunca zamandır buradalar, bunu giderdiler mi? İzmir buna layık mı? Bu kardeşiniz 1994’te İstanbul’a başkan oldu. Haliç bu haldeydi. Pırıl pırıl hale getirdik. Şimdi bu Haliç’te balık da var yüzüyorlar da… Belediyecilik bizim işimiz. Burayı da biz çok çok başarılı bir belediyeci olan, Denizli’de iki dönem başkanlık yapan Nihat Zeybekci kardeşimle, aynı zamanda ekonomi bakanlığı yapan, iş adamı olan, Ege’nin bir delikanlısı olan Nihat Zeybekci kardeşimle İzmir’i şanına yakışan bir hale getirmeye kararlıyız” diye konuştu.

YUNAN’IN CESARET EDİP YAPAMADIĞINI BUNLAR MAALESEF GERÇEKLEŞTİRDİLER
Yerel yönetimlere eleştirilerini sürdüren Erdoğan, CHP’ye yüklendi. Erdoğan, “17 yıldır iktidardayız. Bunların dile getirdiği korkulardan hangisi doğru çıktı? Biz insanımızın giyimine mi, yediğine, içtiğine mi karıştık? Bunlar gelirse, şöyle olacak diyorlar. İşte şu anda karşımda hanım kardeşlerime bakıyorum, herkes istediği gibi giyiniyor. Bu kardeşlerim bunlara en güzel cevabı veriyor. Yıllardır Atatürk’ü istismar ettiler. Peki Atatürk’ün muasır medeniyetler seviyesine çıkmak için yaptıkları tırnak kadar bir şeyi gördünüz mü? Ecdadın emanetine saygı duyduklarına şahitlik ettiniz mi? Gaziemir’in ilk fethedilen yeri Seydiköy’dür. Seydi baba adına türbe yaptırıyor. Bunlar o türbeyi tarumar edip yerini de bir besi çiftliğine verdiler. Yunan’ın cesaret edip yapamadığını maalesef bunlar gerçekleştirdiler” dedi.

SOYER’E: ADAYLIK İCAZETİNİ İZMİR’DEN DEĞİL KANDİL’DEN ALDI!
Erdoğan ayrıca isim vermeden Millet İttifakı’nın İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı CHP’li Soyer’i hedef aldı. Erdoğan, “Yılardır yönettikleri bu şehirde hiçbir sorunu çözemedikleri gibi hükümet tarafından yapılan yatırımları bile doğru dürüst değerlendiremediler. Büyükşehir adayı gösterdiler. Bu aday CHP’nin adayı değildir ha! Bu kişiye genel merkezden İzmir teşkilatına kadar herkes karşıydı. Bu kişi bizatihi Kılıçdaroğlu’nun kendi adayıdır. Her yönüyle örtüşüyor. Yalansa yalan iftiraysa iftira. Adaylık icazetini de İzmir’den değil Kandil’den almıştır. Bu adayın İzmir’e hizmet etmek, yatırım getirmek gibi bir derdi yok. Öyle bir kalitesi de yok. CHP’nin Buca adayını son anda değiştirmesinin sebebi de Kılıçdaroğlu’nun İzmir’e rant anlayışıyla yaklaşıyor olmasıdır” diye konuştu.

ALANDAKİLERE SIK SIK VİDEO İZLETTİ
Erdoğan daha sonra konuşmasını sürdürürken, “Bunlar İzmir’de ceketimizi assak kazanırız olarak baktıkları için umursamıyorlar. Amaçları belediye yönetimini CHP görüntüsü altında bölücü örgüte teslim etmektir. Aynı durum başka şehirlerde de yaşanıyor. Kendilerini ne kadar saklamaya çalışsalar da bölücü partinin genel başkanı bunu ifade etti. ‘Ankara, İstanbul, İzmir’deki adaylar HDP oylarıyla seçildiklerini bilecek’ dedi.  Erdoğan konuşmalarının ardından HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli’nin sözlerinin yer aldığı videoyu dev ekrandan mitinge gelenlere izletti.  Erdoğan, “Bu adam Kürt bile değil ama kardeşlerimi istismar eden bir sahtekardır. Benim ülkemde Kürdistan diye bir bölge var mı? Benim ülkemde Güneydoğu Anadolu, Doğu Anadolu, Karadeniz, Akdeniz, Orta Anadolu, Ege var, Marmara var. Ama benim ülkemde Kürdistan diye bir bölge yok. Ey Sezai sen Kürdistan’da yaşamak istiyorsan Kuzey Irak’a defol git!” ifadelerini kullandı. ,

BU MASKELİ BALOYA NE GEREK VAR?
İzmir’de yaşayan Kürt kardeşlerim; biz yaratılanı yaratandan ötürü sevdik. Ama bunlar bizi bölmeye, parçalamaya çalışıyorlar. Kürdistan’da oylar HDP’ye, Batı’da AK Parti ve MHP’ye kaybettireceğiz’ diyorlar. Bu adamın alacağı cevap nedir? Bu adama, CHP’ye İzmir’de seçimi kaybettirmektir. Bunlara 31 Mart’ta seçimi kaybettirmeye var mıyız? Ardından ‘İmamoğlu da bilecek ki 3 milyon Kürt’ün oyu, Ankara’da Mansur Yavaş diyecek ki Kürtlerin oyunu almadan seçim kazanılamaz’ adama bak ya. Kendileri, de partileri de proje! 31 Mart bir beka mücadelesinin adıdır. Bu mücadeleyi biz kazanacağız. Şurada 14 gün durmak yok. İzmir’de aynı oyun oynanıyor. Belediye meclis üye listelerinde bölücü terör kontenjanından çok isim var. Bunu bilin! Seçime girmiyorlar. CHP’nin listelerinden bunlar zaten seçime girdiler. Geçmişteki seçimlerde aday gösteren bu parti 31 Mart’ta niye listelerde görünmüyor? Bu seçimde kendi adıyla değil CHP adına yarışıyor. Adı iyi kendi karışık partinin birkaçı dışında adayı var mı? Onlar da kendileri için değil CHP ve bölücü örgütün emrindeki parti çalışıyor. Bu maskeli baloya ne gerek var? Biz delikanlı gibi mertçe ortaya çıktık. Nasıl birliktelik içinde olduğunuzu söyledik.  Söylediklerimizi açıkça ifade ediyoruz. Diğer tarafta neyin ne olduğu belli değil. İzmir’de ve diğer yerlerde kimin kimi desteklediği belli olmayan ittifaktan bu ülkeye hayır gelir mi?” dedi.

SİZ KALLEŞSİNİZ KALLEŞ!
Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) eski ve yeni yöneticilerinin geçmiş dönemde kullandıkları ifadeleri de videoda izleten Erdoğan, “Savaş ilanı yapıyorlar. Sizin her yeriniz savaş olsa ne yazar? Topunuz gelin topunuz! Bir kaşık suda bunları boğarız. 15 Temmuz’da bunları yapmadılar mı? Meydanlara çağırdık, meydanları siz doldurdunuz. Ne oldu? 16 saatte hepsi bitti, tükendi! Biz sırtımızı PYD’ye dayadık diyor. Biz de sırtımızı İzmirli kardeşlerimize ve Allah’ımıza dayadık, milletimize dayadık. Bizim farkımız bu! Bu hesabı bunlara 31 Mart’ta sormalıyız. Keleşleri bize döndüreceklermiş, sizin her tarafınız keleş olsa ne olur? Siz kalleşsiniz kalleş!” diye konuştu.

İZMİRLİLER İRADESİNİ BABALARININ MALI GİBİ GÖRENLERE AĞIZLARININ PAYINI SANDIKTA VERECEK
Erdoğan, “Ben bugün İzmir’i bir başka görüyorum. Coşkusu bir başka. İzmir kararını vermiş. İzmir bu ibreyi tersine çevirecek. İzmir’i pırıl pırıl yapacağız. Sizlerin de bu matruşka oyununa bu bukelamun siyasetini 31 Mart’ta sona erdirmenizi istiyorum. Hazır mıyız? Milletin karşısına çıkmaya açıkça cesareti olmayanlara ne belediye ne ülke emanet edilmez. Atatürk’ün mirasına sahip olmayanlara dersini vereceğinize inanıyorum. İstiklalimize, istikbalimize saygısı olmayanlara derslerini bu seçimde vereceğinize inanıyorum. İzmirliler iradesini babalarının malı gibi görenlere ağızlarının payını sandıkta verecek. Benim aşkla bağlı olduğum İzmir bu!” açıklamasını yaptı.

BİZ İZMİR’İ KURU KURUYA SEVMEDİK
“Biz İzmir’i kuru kuruya sevmedik” diyen Erdoğan merkezi hükümet tarafından kente yapılan yatırımlara dair bilgi verdi. Erdoğan, “İzmir’i cumhuriyet tarihinde görülmemiş hizmetlerle tanıştırdık. 17 yılda İzmir’e 67 milyar hizmet yaptık. Eğitimde 2 milyar, 9 bin 687 adet derslik, 3 yeni devlet üniversitesi kazandırdık. Öğrenciler için yurtlar açtık. Önümüzdeki birkaç yıl içinde Urla ve Tire’de 14 bin 500 kişi kapasiteli 8 adet yüksek öğrenim yurdu daha açıyoruz. Buca, Karabağlar, Ödemiş ve Torbalı gençlik merkezlerini Halkapınar ve Kınık spor salonlarını kazandırdık. Olimpik yüzme havuzu Kemalpaşa ve Kınık’a gençlik merkezleri yapmak için proje çalışmalarımız sürüyor” dedi 

CHP ÇÖP, ÇUKUR, ÇAMURDUR
Erdoğan, “Karabağlar’a özellikle sesleniyorum; Karabağlar’ı şu an içinde bulunduğu çarpık yapılaşmadan kurtarmaya var mıyız? Bunu biz yaparız. Eşek ölür kalır semeri, insan ölür kalır eseri! Biz bunları ispatladık. 860 bin konut yaptık. Bornova’yı, Bergama’yı biz kurtaracağız. İzmir’in neresinde çarpık yapılaşma varsa TOKİ ile Zeybekci ile cumhurbaşkanı olarak biz varız. Hep birlikte buraları bir düzene sokacağız. 15 bin seyirci kapasiteli Göztepe ve Alsancak statlarının inşaatı sürüyor. Yılsonuna kadar her iki stadımızın inşaatını bitiriyoruz. Karşıyaka Stadını yapmak için 5 yıldır mücadele veriyoruz. İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Karşıyaka Belediyesi’nin açtığı davalar ve ruhsat sorunları için işler yürümüyor. Biz tüm engellemelere rağmen bu modern stadı kazandırmaya kararlıyız. İhtiyaca karşılık vermeyen Atatürk stadı yerine modern stat olacak. İzmir Atatürk Olimpiyat stadını inşa edeceğiz. Ege Üniversitesi’nde millet bahçesi yapmak için çalışmalara başladık. Hedefimizi, sizlerin teveccühüyle göreve gelecek belediyelerimizle hayata geçireceğiz. El ele vereceğiz yeşil alanları 3 yılda 10 katına çıkaracağız. Lağım sularının doğrudan akıtıldığı İzmir körfezi 1994 öncesinin Haliç’i gibi kokuyor. İzmir buna layık mı? İşte bunu ancak biz çözeriz. Temizliği biz getiririz. Doğru dürüst altyapı olmadığı için şehrin sokakları her yağmurda göle dönüyor. İzmir’in sokaklarını da, körfezini de biz kurtaracağız. İzmir’de çöp sorunu var. CHP çöp, çukur, çamurdur. 2019 yılında İzmir’in çöpleri hala vahşi depolamayla tabiatı kirletiyor. Zeybekci göreve geldiğinde ilk işlerinden biri modern bir depolama tesisi kurmak olacaktır” dedi. 

BU HASTANELER AVRUPA’DA, AMERİKA’DA BİLE YOK!
Erdoğan ayrıca yapılanları anlatırken, “4.6 milyarlık sosyal yardım yaptık. Toplam 109 sağlık tesisini şehrimize kazandırdık. Bayraklı Şehir Hastanesi, Menderes, Selçuk, Beydağ şehir hastanelerimizi yapımı devam ediyor. Bayraklı şehir hastanemizi 2 bin 60 yatağıyla önümüzdeki yılın ikinci yarısında hizmete sunuyoruz. Bu hastaneleri Avrupalı bile yapamıyor, Amerika’da bile yok. İkinci şehir hastanemizi Tınaztepe’ye yapacağız. Kiraz, Dikili, Menemen, Güzelbahçe ve Seferihisar’a devlet hastaneleri yapacağız” diye konuştu.  

31 MART CHP’Lİ KARDEŞLERİMİN DE BAY KEMAL’DEN KURTULMA SEÇİMİ OLACAK
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu hedef alan Erdoğan, “Bay Kemal’in bir özelliği var. Oturduğu yerden kalkmaz. Parti genel başkanıyken girdiği tüm seçimleri kaybetti, yahu adam oradan kalmıyor. Niye? Kalkarsa bir daha oturamayacak. 31 Mart CHP’li kardeşlerimizi de Bay Kemal’den kurtarma seçimidir. CHP’li kardeşlerim gelin, delege sistemiyle bu adamdan kurtulamazsınız ama sandıkta kurtulursunuz. Verin Cumhur İttifakı’na oyunuz! İnanın bundan hiçbir şey olmaz. 5 koyunu verin kaybeder! İzmir’de 18 bin toplu konut yaptık, imar sorunlarını çözdük. Adalet hizmetlerini daha çok hızlandırmak için istinaf mahkemesini hayata geçirdik. Cumhuriyet tarihinde 425 kilometre bölünmüş yol yaptılar. Biz iktidarımızda bunu 828 kilometre bölünmüş yola ulaştırdık. İstanbul İzmir arasını 8 saatten 3 buçuk saate indirecek İstanbul-İzmir otoyol projemizi bu yıl bitiriyoruz. Yaparsa AK Parti yapar! Marifet iltifata tabi değil mi? 31 Mart’ta bu CHP zihniyetine, bu ittifaka gereken dersi sandıkta vermemiz gerekmez mi?” açıklamasında bulundu.

‘İZBAN’I BİZ YAPTIK’ DEDİ VE KÖRFEZ GEÇİŞ İÇİN TARİH VERDİ!
Ulaşım projelerinden örnekler veren Erdoğan, “Yol, su medeniyettir. Zeybekci birkaç yıl içinde İzmir’in trafiğini çile olmaktan çıkaracaktır. Bunlar hep büyükşehir belediyesinin işidir ha! Bu İZBAN’ın yüzde 50’sini biz yaptık. Büyükşehir yapmadı. Yapacak güçte değil. Baktık yapamayacak biz yaptık. İZBAN’I şehrimize biz kazandırdık.  İzmir Körfez Geçişi Projesinin etüt çalışmaları sürüyor. 2 buçuk milyar dolar olan projede 16 kilometre raylı sistem 12 kilometre otoyolu, deniz kesiminde körfez köprüsüyle 1.9 batırma tüp tünellerle bu iki yapıyı birbirine bağlayan yapay ada bulunuyor. ÇED belgesi alındı. Yap-işlet-devret modeliyle yapacağız. 2023 yılına kadar bunu hizmete sunacağız” dedi.

İZMİR’İN SU SORUNUNU BİZ ÇÖZDÜK
Erdoğan daha önce pek çok kez yinelediği su sorununa dair açıklamaya ayrı bir parantez açtı. Erdoğan, “İstanbul’un susuzluğunu bu kardeşiniz giderdi. Dağları deldik. Suyu temin etmek büyükşehir belediyesinin görevidir. Ama biz iktidara geldiğimizde İzmir susuzdu. Biz İzmir’i susuz bırakamazdık. CHP’li belediye diyemezdik. DSİ’yi devreye soktuk. Gördes Barajı ve dev risale hattıyla İzmir’e içme suyu temin ederek şehrin en önemli problemini biz çözdük. CHP belediyesi değil biz çözdük. Beydağ barajını kim yaptı?” ifadelerini kullandı. 

İZMİR’DE UN, YAĞ, ŞEKER VAR, HELVA YOK, USTA LAZIM USTA!
Erdoğan ayrıca, “İzmir’de un, yağ, şeker var, her şey var. Bunları helvaya dönüştürecek usta lazım usta! İşte Zeybekci! Zeybekci ve diğer adaylarımız bu göreve hazırlar. İzmir 31 Mart’ta memleketi işi gönül işi diyor muyuz? 31 Mart’ta gönül belediyeciliğine evet diyor muyuz? Bu kez eser siyaseti diyor muyuz? Cumhur İttifakı’yla yepyeni bir dönemin müjdesini veriyor muyuz? 31 Mart bir beka meselesidir. Bölücü terör örgütü avuçlarını ovuşturarak bu seçimin sonucunu bekliyor” dedi. 

HIRİSTİYANIN AĞZIYLA KONUŞUYORSUN!
Yeni Zelanda’da bir camiye gerçekleşen terör saldırısına değinen Erdoğan, “Batı’dakiler lanetliyor ama Hıristiyan saldırı diyemiyor. Tam tersi olduğunda Müslüman terörü diyorlar. Niye bunu söyleyemiyorsunuz? Kılıçdaroğlu ve Yeni Zelanda’daki sapkın bir siyasetçi bu saldırının sorumlusunu İslam’a ve Müslümanlara yüklemeye kalkıyor. Bay Kemal’e bakın. Sen ne menem bir adamsın? Bu ifadeyi nasıl kullanırsın? CHP’ye gönül veren kardeşlerim bu adama 31 Mart’ta haddini bildirmeyecek misiniz? İslam dünyasından kaynaklanan bir terör diyor. İfadeye bak! Niye Hıristiyan dünyasından kaynaklanan diyemiyorsun? Hıristiyan’ın ağzıyla konuşuyorsun! 31 Mart’ta benim milletim, bu aziz millet, Kandil’dekilere, HDP’ye Bay Kemal’e dersini en güzel şekilde verecektir” açıklamasında bulundu.

İZMİR’DEN YİĞİTLER, MERTLER ÇIKAR
15 Temmuz gecesi CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun tankların arasından kaçtığını söyleyen Erdoğan, “Bay Kemal sen ürkeksin, korkaksın, senden bir şey olmaz! Yürüyeceksin millet yürüyecek arkandan diyerek yetiştik. O gece milyonlar yürüdü. Sen korkaksın, senden bir şey olmaz. İzmir’e de böyle bir korkak ve adamı yakışmaz. İzmir’den yiğitler, mertler çıkar. 31 Mart’ta İzmir bunun hesabını soracaktır. Buna var mıyız? İzmir Yunan işgaline uğradığında da birileri ellerinde çiçeklerle düşmanı karşılamıştı. Aynı İzmir Hasan Tahsin’le kıyama kalkıp düşmanı körfeze dökmeyi bilmiştir. Karşımızdakiler bizi Türk ve Müslüman görüyorlar. Bizim ezan, bayrak, Rabia’mız konusundaki hassasiyetimizin sebebi budur” ifadelerini kullandı.

İZMİR’E GÜVENİYORUM
Erdoğan son olarak, “31 Mart beka seçimidir. İzmir’e güveniyorum. 81 vilayetimize güveniyorum. Türkiye’deki her kardeşimiz geleceğe çok daha güvenli bakacağı bir sonuçla huzur içinde yatağına yatacaktır. Zeybekci ve ilçe belediye başkan adaylarımızı sizlere, İzmir’i de onlara emanet ediyorum. Her şey Türkiye, İzmir için, kalın sağlıcakla” dedi.

BAHÇELİ: CUMHUR’UNUZ KUTLU OLSUN
Mitinde açıklamalar yapan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Hepinizi muhabbetle selamlıyorum. 31 Mart yerel seçimlerine 2 haftalık bir süre kala Cumhur İttifakı’nın Gündoğdu Meydanı’nda düzenlenen İzmir Açık Hava Toplantısına katılmaktan onur duyuyorum. Şükürler olsun ki İzmir’deyiz ve İzmirli kardeşlerimizle hasret gideriyoruz. Bu seçimlerin ülkemize, İzmir’imize, milli birliğimize hayırlı olmasını, kutlu ve nurlu bir dirilişe kaynaklık etmesini rabbimden niyaz ediyorum. Bu toplantımızın tertip ve temininde katkısı olan her kardeşimi kutluyor, hepinize hoş geldiniz diyorum. Cumhur’unuz kutlu olsun, geleceğiniz aydınlık olsun, Allah hepimizden yar ve yardımcı olsun” sözleriyle konuşmasına başladı. 

CUMHUR İTTİFAKI İZMİR’İN SİNESİNDEN ÇIKAN, İLK KURŞUNU SIKAN HASAN TAHSİN’İN GELECEK RUHUDUR!
Genel Başkan Bahçeli, “Aziz İzmirliler, tarihin hiçbir döneminde rahat bırakılmadık. Tehlike ve tedbirlerden mahrum yaşamadık. Devamlı üzerimize geldiler, sürekli çevremizde dolaştılar. Su uyudu düşman uyumadı. Asırlar geçti ne husumet bitti ne hain tükendi! Anadolu’yu fethedişimizin üzerinde 948 yıl geçti ama yankısı hala geçmedi, hesabı hala bitmedi. Bu hesaptan Müslüman Türk Milleti ile haçlıların hesaplaşmasıdır. Bu hesap 15 Mayıs 1919’da İzmir’i işgal edenlerle 9 Eylül 1922’de düşmanı denize süpüren milliyetçi iradenin hala bitmemiş hesabıdır. Bu hesabın bir tarafında büyük Türk Milleti diğer tarafında zalimler, emperyalistler, yerli iş birlikçileri vardır. Bütün niyetleri ile karşımızdadır. Biz bekamız için ecdadımızdan gücümüzü aldık. Şehitlerimizden duamızı aldık. Milli mücadelenin duruşu, cumhuriyetin duruşuyla Cumhur İttifakı’na ruh verdik. Milli bekamız için yan yana geldik. Göğsümüzü siper ettik. Cumhur İttifakı İzmir’in sinesinden çıkan ilk kurşunu sıkan Hasan Tahsin’in gelecek ruhudur. Konak Hükümet Meydanı’na al bayrağımızı çeken Yüzbaşı Şerafettin’in özlemidir. Cumhur İttifakı tam bağımsızlık hamurudur. 104 yıl önce düşman gemilerini Çanakkale’nin derin sularına sırtındaki 215 okkalı mermiyle gömen Seyit Onbaşı’dır. Cumhur İttifakı Mete Han’dan Atilla’ya Bilge Han’dan Abdülhamit’ten Fatih’e Mustafa Kemal’ a kadar çarpan yürek, yükselen bayraktır. Niyetimiz halis, himayemiz Allah destekçimiz ise aziz Türk Milleti’dir” dedi. ,

BAŞARACAĞIZ, İZMİR AĞIRLIĞINDAN KURTULACAKTIR
Bahçeli sözlerini sürdürürken, “İzmir’in dağlarında çiçekler açacak, altın güneş orada sırmalar saçacak, bozulmuş düşmanlar sel gibi akacak. İzmir’i hiç kimse çantada keklik görmesin. İzmir’i hiç kimse arka bahçesi zannetmesin. İzmir’de bir şey değişecek, her şey değişecektir. Şımaranlara, yolunu şaşıranlara 12 Eylül mirasçılarına İzmir sırtını dönmeli, daha müreffeh bir yönetime, daha fazlasını yapacak bir iradeye kucağını açmalıdır. Bu irade Cumhur İttifakı’dır. Büyükşehir adayı da tecrübe ve birikimiyle öne çıkan Nihat Zeybekci’dir. Bütün başkan adaylarına başarılar diliyorum. MHP bütün gücüyle, teşkilat mensuplarıyla Cumhur İttifakı’nın başarısı için çalışacağız. Birlikte başaracağız ve İzmir ağırlıklarından kurtulacaktır” ifadelerini kullandı.

BEKA SORUNU YOK DİYENLER NASILSINIZ?
Yeni Zelanda’daki Müslümanlara yönelik terör saldırına değinen Bahçeli, “Beka sorunu yok diyenler nasılsınız? Çanakkale’de yendiklerimiz, İzmir’e kadar kovaladıklarımız tekrar karşımızdadır. Yegane güvence Cumhur İttifakı, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’dir. Bir olursak Çanakkale’de olduğu gibi bu milleti geçemezler. El ele olursak bu milleti yenemezler, cumhuriyeti asla yıkamazlar. Bugünkü tehdit ve tehlikeleri iyi analiz etmenin en önemli yolu tarihten ders çıkarmaktır. Türk tarihi tekerrür eden vakalar zinciridir. Düşmanlar değişse bile emeller aynı, iş birlikçiler tanıdıktır. Bin yıldır yaşadığımız Anadolu coğrafyası üzerinde stratejik tehditleri görmek, bu topraklarda binlerce yıl yaşamanın sırrını çözmek demektir.  Bugünü anlamak için Çanakkale’ye bakmak gereklidir” açıklamasında bulundu. 

SON SİPER CUMHUR İTTİFAKI
Bahçeli son olarak net mesaj verirken, “İşte kahraman İzmir dimdik ayakta! Bu burçları asla aşamazsınız. Teröristlerle yol yürüyenler bilsin ki son siper Cumhur İttifakı son kale Türkiye Cumhuriyeti’dir” diye konuştu. 

PAKDEMİRLİ: İZMİR ARTIK AK PARTİ BELEDİYECİLİĞİNE KAVUŞMAK ZORUNDADIR
Mitingde kısa bir konuşma yapan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, “İzmir Recep Tayyip Erdoğan’la, Devlet Bahçeli’yle, Nihat Zeybekci ile daha güzel. Ben İzmir bakanı olarak Ankara’ya gittim ama sizleri unutmuyorum. Sizlerin emrindeyim. 9 milyar TL hibe ve yatırım yaptık. İzmir’e 67 milyar TL’lik yatırım yaptık ama İzmir ne yazık ki AK Parti belediyeciliğiyle tanışamadı. Bakan olarak sizlerin emrindeyim ve sizden bir şey istiyorum. İzmir artık AK Parti belediyeciliğine kavuşmak zorundadır. İzmir artık Nihat Zeybekci ile yönetilmelidir. İzmir’i hak eden ve bilen yöneticilere şans vermemiz gerekiyor. 31 Mart’ta zeybek oynamaya var mıyız?” dedi.

DAĞ: ZEYBEKCİ’YE 31 MART AKŞAMI BÜYÜKŞEHİR BALKONUNDAN KONUŞMA YAPTIRACAK MIYIZ?
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ ise, “Bugün İzmir yine tarih yazıyor. 2004 mitinginde, 2007’de, 2009’da 2014’te yazdı, yıl 2019, 17 yıldır birçok badirelerde İzmir milletin adamı Recep Tayyip Erdoğan’ın yanında durdu, durmaya da devam edecek. İzmir’in dört bir yanından şu meydana gelen hemşeriler olarak siz bugün bir şey söylüyorsunuz. 31 Mart için işaret fişeği atıyorsunuz. 20 yıldır devam eden CHP’li belediyeye ‘tamam’ diyorsunuz. Var mıyız hep birlikte ‘tamam’ demeye var mıyız? Yerel seçimlerde AK Partili bir belediye başkanı kardeşinizi balkon konuşturması yaptıracağız. Allah bize bunu nasip etsin. Nihat Zeybekci’ye 31 Mart’ta İzmir Büyükşehir Belediyesi balkonundan konuşma yaptırmaya var mıyız?” açıklamasını yaptı. 

BİLİYORUM Kİ HİZMETKAR BELEDİYECİLİĞİ BEKLİYORSUNUZ!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci yaptığı konuşmada, “Cumhur İttifakı’nın ilk mitingi olan İzmir’de biliyorum ki milletin adamı Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi, biliyorum ki hizmetkar belediyeciliği bekliyorsunuz. Biliyorum ki İzmir’in o muhteşem günlerine geri dönmesini, Atatürk’ün muasır medeniyet yolculuğuna İzmir’in gelmesini bekliyorsunuz. Onun için buradasınız. Hoş geldiniz, yaratılıştan dünyanın en güzel topraklarının insanları, sefalar getirdiniz” dedi. 

BİZ EFELENMEYE DEĞİL AMA EFELER GİBİ DİMDİK DURMAYA GELDİK
İsim vermeden Cumhuriyet Halk Parti’nin (CHP) iktidar olduğu kentteki yerel yönetimi eleştiren Zeybekci, “Biz efelenmeye değil ama efeler gibi dimdik durmaya geldik. Zeybeklerin diyarı, Ege’nin başkenti İzmir’i yine tarihindeki muhteşem günlere döndürmeye sizlerle beraber geldik. Tüm ilçeleriyle İzmir burada. İzmir bugün bir bütün. İzmir tek yürek tek kalp olmuş bugün. 15-20 yıldan beri İzmir’in vaktini çaldılar. İzmir’i geri götürdüler mi? İzmir’i geride kalan problemlere mahkum ettiler mi? Çöp dağlarına, her yağmurda kanalizasyon basmasına, trafiğe, otoparksızlığa mahkum ettiler mi? İzmir’de kişi başına yeşil alan 1.6 kilometrekare alan düşüyor. 4 buçuk milyonluk bu şehir İzmir, dünyanın en zengin bölgesinde. Yaratılıştan, doğuştan dünyanın en güzel şehri İzmir başkan olacak, siz başkan olacaksınız” açıklamasında bulundu.

KANALİZASYON BASIYOR DİYORUM OMUZ ÇEKİYOR
“Bereketin başkenti İzmir’in gençleri işsiz” diyen Zeybekci, “İzmir’in gençleri buna isyan ediyor mu? Bazı şeyleri matematiğe dökmek lazım ki anlasınlar. Bunlar öyle bir hale geldi ki İzmir’in problemleri, anormalleri bunların normali olmuş. Yerel yönetimlerden, belediye başkanlarından bahsediyorum. Her yağmurda bu şehri kanalizasyon basıyor diyorum omuz çekiyor. Trafikte geçirdiği zaman olarak İzmir dünyada 12’nci sırada. Şoför kardeşim yılda 10 gününü trafikte geçiriyor. Yol ne gezer, çukur dolu, trafik? Kimseye vurmuyoruz. Seçileni hoş gördük seçenden ötürü! Değil mi İzmirli seçti, bize saygı göstermek düşer. 5 yıl ruhsat verdiniz, 5 yılın sonunda bunun hesabını kim soracak? 31 Mart’ta o hesap sorulacak mı? İzmir 31 Mart’ta muasır medeniyet yolculuğuna tekrar başlayacak mı? Kaybettiği yılları 5 yılda geri almaya var mıyız? Bugün İzmir muhteşemsin! Neşet Ertaş’ın dediği gibi muhteşemsin İzmir! Antalya’ya 2018’de 19 milyon turist geldi. İzmir’e 1 milyon turist geldi. Antalya’ya 100 milyar TL para girdi, İzmir’e? Yok! O zeybek Konak Meydanı’nda oynanacak mı? Cumhuriyet Meydanı’nda oynanacak mı? Var mısınız? İzmir zeybeksiz olur mu? İzmir’e heybet lazım!” ifadelerini kullandı. 

İZMİR’E ZULÜM EDİYORLAR
“Bakın İzmir’e nasıl zulüm ediyorlar!” açıklamalarıyla konuşmasını sürdüren Zeybekci, “Gelir gelmez ilk işimiz trafik olacak. İzmir’e söz veriyoruz. İlk işimiz ilkel problemlerden kurtarmak olacak. Zaman veriyoruz. 2020 sonunda, 2 yıl bile olmadan o çöp dağları İzmir’den gidecek. Çöp İzmir’in derdi olmayacak. 3 ayda hizmet belediyeciliğinin İzmir’e geldiğini hep beraber fark edeceğiz. 6 ayda benim en uzak köyüm dahil olmak üzere bu kentin yollarında bir tek çukur bile olmayacak. 9 ay sonunda ‘acaba yanlış bir yere mi geldim, ne olmuş bu şehre?’ dedirteceğiz inşallah. Sizlerle beraber bunu söyletir miyiz?” dedi.

İZMİR’DE TAŞ TAŞ ÜSTÜNE BU HÜKÜMET DÖNEMİNDE YAPILDI
Zeybekci vaatlerinden örnekler verirken, “Çaktırmadan neler yapıyorlar? İzmir dünyanın en pahalı suyunu içiyor! Su bedeli 44 TL, faturanın toplamı 390 TL, bu zulümdür zulüm! Bu İstanbul’da Manisa’da, Denizli’de, Ankara’da niye yok? Bu şehirde suyun tonunu çaktırmadan 50 TL’ye getiriyorlar. Gelir gelmez 0-20 tona arasını yüzde 50 indiriyoruz. Katı atık bedelini İzmir’in gündeminden kaldırıyoruz. İzmir’e hükümet haksızlık yapıyor’ diyorlar. Rte 1994 yılında İstanbul’a belediye başkanı olduğunda yaşadığı o zulümleri bildiği için başbakan olduğunda düzelttiği ilk iş o haksızlığın düzeltilmesiydi. Biz hak yiyenlerden olmadık ama bu milletin hakkını da kimseye yedirmeyeceğiz. Bütçe gelirlerinden pay gönderirken İzmir’in hakkını yiyorlar diyorlar. Yalan! Tek ayak üzerinde 40 yalan söylerler. Devletin kayıtları orada! İller Bankası’ndan kişi başında düşen pay 1 numara Kocaeli, 2 numara İzmir’dir. Biz bunları söylediğimizde ‘biz öyle demedik, kamu yatırımı dedik’ diyorlar. İzmir’de taş taş üstüne bu hükümet döneminde yapıldı. 6 yılda İzmir’e 67 milyar TL yatırım yapıldı. Yap, yapmıyor! Çekil yapayım, ona da izin vermiyor. İşleri güçleri bunların itiraz etmek! Konak Tüneli yapıldı. Bu şehrin belediye başkanı yemin etmiş, o tünelden geçmeyecekmiş! Böyle bir anlayış olur mu? Devlet size en yüksek ikinci belediye ödeneğini gönderdi. Bu paralar nereye gitti?” diye konuştu.

CHP’NİN ADAYI DEĞİL KILIÇDAROĞLU’NUN ADAYI!
Millet İttifakı’nın İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı CHP’li Tunç Soyer’i hedef alan Zeybekci, “Ben ona CHP’nin adayı demiyorum. Kılıçdaroğlu’nun adayı diyorum. Kılıçdaroğlu’nun ve malum partinin adayı. Terör örgütüyle eş değer haline gelmiş partinin adayı. Bu mavi gök çökmedikçe, yer yarılmadıkça benim Türk ve Kürt kardeşim kıyamete kadar kardeşçe yaşacaktır bu topraklarda. Ama burada bir ilçenin belediye başkanı olan ve Kılıçdaroğlu’nun adayı olan kişi şehirlerin yok edildiği dönemde, kalbimle gönlümle sizin yanınızdayım’ dedi. O çukur eylemcilerine söyledi. Sizin için bir şey yapamadığım için vicdan azabı çekiyorum’ dedi. 78 şehit verdik memleketimizde. Devlet onlara haddini bildirdi, sonra yine o partinin burada düzenlemiş olduğu protesto mitingine katılarak, ‘size destek vermeye, yanınızda olmaya geldim’ dedi. Terör örgütüne açıkça destek verdi mi? Terör örgütünün partisi ne dedi? İzmir’de bir aday üzerinde uzlaşacağız, kabul edeceğimiz bir aday çıkaracağız’ dedi. Çıkardılar mı? Bizim adayımız budur dediler mi? Milletin iradesi üzerinde hiçbir irade tanımıyoruz. Milletimiz ne derse odur!” dedi.

SOYER’E: SATMAYA NASIL VİCDANIN RAZI OLDU?
Zeybekci eleştirilerinin dozunu arttırırken, “Kimin ne olduğu belli mi? AK Parti ve MHP adaylarımız çıktı. Meclis üyelerinde tek listeyle çıktı mı? Çıktık. Onlar belli mi? İzmir bunun hesabını sormaya hazır mı? 31 Mart’ta bu milletin evlatları İzmir’ine sahip çıkacak mı? Heveslerini kursağında bırakacak mı? İlçende 10 yıl belediye başkanlığı yaptın. Satmadığı bir metrekare yer kalmadı. Bir ilçeyi baştan sona sattı! Dün Menderes’te sordum, 30 dönüm tarla kaç paradır?’ dedim. En azından 1 milyon TL eder dediler. Seferihisar açıklarındaki Eşek Adası’nı 1 milyon 300 bin TL’ye satmaya nasıl vicdanın razı oldu? Tatil köyünü bir daire parasına satmaya gönlün nasıl razı oldu? Seferihisarlılar, ‘Saat kulesine sahip çıkın, satar diyorlar! Bir belediye başkanı 180 gün yurt dışında ne yapar? Uçak parası zaten 1 milyon TL tutar. O ilçenin belediyesinde 4 aydan beri düzenli maaş ödenemiyor. Brüksel’de bir ofis açacağız diyor. Önce Karabağlar’da Buca’da, Bayraklı’da ofis aç. Kınık’ta, Kiraz’da önce bir ofis aç! Arka mahallelere girdi mi acaba? Haberi var mı? İzmir’i çamura, çukura, çöpe, çarpık yapılaşmaya mahkum ettiler. Çiçek gibi İzmir’e var mıyız? Korku bacayı sardı! Karabağlar 500 bin nüfuslu, Buca’da öyle. İzmir’in en büyük ilçesi Karabağlar’da bir tane sinema, kapalı spor salonu, tiyatro salonu, konferans salonu olmaz mı? Böyle bir dertleri var mı? Valla yok! Umurlarında mı? Milletin derdiyle dertleniyorlar mı? Geldiğimizde 2 yıl içinde her 25 bin nüfusa bir kapalı spor salonu yapacağız. Her 50 bin nüfusa bir yüzme havuzunu da ekleyeceğiz. En az 28 tane köprülü kavşağı bitireceğiz. 3 yıl içinde yeşil alanları 10 katına çıkaracağız” ifadelerini kullandı. 

ARTIK ONLARI İZMİR’İN YOLUNDAN ÇEKECEĞİZ
Zeybekci, “Benim vatandaşım dertliyse ya o dert olmamalı ya da o belediye başkanı olmamalı. O belediye başkanı gitmeli, o koltuğu işgal etmemeli. Biz ya bir yol açacağız ya bir yol yapacağız ya da o yoldan çekileceğiz. Yoldan çekilin diyoruz. Artık İzmir’in yolundan çekilecekler mi? O yoldan onları çekecek miyiz?” dedi.

ANTALYA’DA HUZUR VAR, İZMİR’İMDE DE AYNISI OLACAK
Antalya’dan örnekler veren Zeybekci, “Antalya’da aş, iş, huzur var. Benim İzmir’imde de aynısı olacak. Gençlerimiz işsizlik çekmeyecek ve mahrum kalmayacak” diye konuştu.

90 DAKİKAYI 120 DAKİKA YAPALIM MI?
Ulaşım üzerinden konuşan Zeybekci, seçildiği takdirde 90 dakika ücretsiz ulaşım hakkının 120 dakikaya çıkarılacağını da söyledi.

ALANDAN NOTLAR
Adnan Menderes Havalimanı’ndan Gündoğdu Meydanı’na kadar gelen tüm yollarda güvenlik önlemleri alındı. Liman ve Cumhuriyet Meydanı arasında kalan Kordon boyu Türk bayrakları, Atatürk posterleri ile donatıldı.

Gündoğdu’ya akın eden İzmirlilere 100 bin Türk Bayrağı ve 250 bin tane dağıtıldı.  Sahneden uzak kalan vatandaşların liderleri rahat görebilmeleri için 10 tane dev LED ekran ve büyük hoparlör yerleştirildi. Sıkı güvenlik önemlerinin aldığı miting alanına uzak ilçelerdeki vatandaşlar araçlarla taşındı. Liderler Erdoğan ve Bahçeli’nin İzmirlilere hitap etmesi için Yenikapı mitinginde kullanılan 600 ton ağırlığında, 16 metre yüksekliğinde ve 95 metre genişliğindeki sahnenin aynısının Gündoğdu’ya kuruldu görüldü.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın olduğu ve ‘Beka için milli karar’ yazılı dev bir pankart asıldı. Bu pankartın hemen yanında MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin bulunduğu ve üzerinde ‘Cumhur için istikrar’ yazılı pankart asılırken yine AK Parti’nin İzmir Büyükşehir Belediyesi adayı Nihat Zeybekci’nin de ‘Zeybekci çözer, İzmir’e değer’ yazılı bir pankartı alanda yer aldı.

Miting alanında çok sayıda polis ekibi ve sağlık personeli de görev yaptı. Alanın iki farklı noktasına Kızılay çadırları kuruldu. Ayrıca alan içerisinde olası bir sağlık sorununa karşı, yalnızca ambulansların giriş yapabileceği güvenlik koridoru oluşturuldu.

 
Başkan Kocaoğlu'na gönül ziyareti
 
Uzman çavuş, eşi ve oğlu lojmanda ölü bulundu
YORUMLAR
Toplam 47 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Süleyman 18 Mart 2019 Pazartesi 12:00

Geçiceniz bu işleri.Bu ülkeyi bitirdiniz.Herşeyi sattınız,tefecilere borçlandınız,Suriyelileri başımıza bela ettiniz.İşsizlik ,pahalılık had safhada.Can ve mal güvenliğimiz yok.Heran cumhurbaşkanına hakaretten,fetöcülükten,sudan sebeplerden içeri düşülebilir,işimizden olabiliriz.Pırasa ,ıspanak,kereviz 7 lira.elektrik aylık 150 lira hala konuşuyorsunuz.Biz Atatürkçüyüz.özgürlükçüyüz biz kula kul olmayızbunu böyle bilin.

Yorumu oyla      4      5  
AYŞE 18 Mart 2019 Pazartesi 11:32

taşıma su ile değirmen dönmez diğer yerlerden gelenlere önce çevre temizliği hakkında ne yapacaklarını öğrenseydi izmirde bu kadar miting oldu hiç bu kadar pislik bırakmadılar yerler pet şişe doldu izmirde akp ye oy çıkmaz

Yorumu oyla      4      5  
Mehmet Atmaca 18 Mart 2019 Pazartesi 10:20

CHP’NİN ADAYI DEĞİL KILIÇDAROĞLU’NUN ADAYI! :))))))

Yorumu oyla      4      6  
Z.B 18 Mart 2019 Pazartesi 09:18

Allah'dan İzmir'de kalma süreleri bir gündü. Ama bu kısa sürede akıllarına ne geldiyse açmışlar ağızlarını, yummuşlar gözlerini veryansın etmişler. Bu ne hınç,bu ne nefret,bu ne kin ve bu ne İzmir düşmanlığı anlaşılır gibi değil. İzmir bir çöp çukuru ve de biz İzmir'de yaşayanlarda bunun içindeki artıklarız öylemi.Bu saatten sonra denecek bir laf kalmıyor. Anadolu'nun güzel deyimi ile SÖZ SAHİBİNİNDİR der geçeriz...

Yorumu oyla      10      5  
.. 18 Mart 2019 Pazartesi 09:11

İzmir'e katkı sağladıkları bir şey var, oda miting için gelen yerli turistler :) Her yerde tabelalar miting alanına gider diye yazılmış :) bu ne yi gösterir Gündüğduyu bilmediklerini gösterir.. ilk defa bir işe yaradılar gerçekten yaa izmire tek katkıları YERLİ TURİSTler :)

Yorumu oyla      8      5  
Çokdafifi 18 Mart 2019 Pazartesi 08:07

Beyzadeler Alsancak''ta miting yapacak diye Bornova çevre yolunu bile tamamen trafiğe kapatıyorlar.Yeşildere yolunu Şaraphaneden Bornovaya Karşıyakaya tamamen kesip kuyruğu Karabağlara uzatıyorlar.Alsancak''a giriş tamamen kapalı.Binlerce araçta binlerce insan saatlerce zulüm çekip gideceği yere ulaşamıyor.Sonra gelip İzmiri dizayn etme sözü verip bol keseden atıyorlar.Sizin insanları baskılayan bu hareketiniz İzmir''i bırak almayı aklından bile geçirtmez.Bir de kraldan çok kralcı geçinen Bahçeli var ya o çok komik.

Yorumu oyla      9      5  
sürü ve çöp 18 Mart 2019 Pazartesi 01:31

gelenlerin, gelenleri toplayanların ne olduğu geride bıraktıkları çöplerden belli! Sorun değil, biz o çöpleri de sizleri de süpüreceğiz, az kaldı!

Yorumu oyla      8      5  
Sinan Öztan 17 Mart 2019 Pazar 23:42

Çok yazık siyasi söylemler bu kadar ayağa düşmemişti. Gerek Erdoğan gerekse Bahçeliden hep aynı söylemler.Memleket pahalılıktan kırılıyor.Bunların umurunda değil.Tek dertleri oy avcılığı

Yorumu oyla      7      5  
Atilla Kamar 17 Mart 2019 Pazar 22:59

Miting alanına bakan işyerlerinin önüne niçin perde çekilip tüm görüntü kapatıldı. Bu İzmir linin yaşam tarzına müdahale değilmi...? Bu kararı kim verdi ve uygulattı.

Yorumu oyla      8      5  
SEVGİ 17 Mart 2019 Pazar 21:21

sonnnn dakika haberi İzmir gündoğduda doğal gaz bulundu Ülke süper halk parayı harcamak için sebze kuyruğunda öyle ki artık çöpe atılan etleri sokak hayvanları seçiyor ve yemiyor üniversite mezunları aranıyor ama bulunamıyor hepsi işe yerleşmiş rahatlıktan ürettiğimiz yerli araba fabrika önünde bekliyorr

Yorumu oyla      7      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP Adayı Gümrükçü: Çiğli’ye hizmet için güç birliği yapacağız
Millet İttifakının Çiğli Belediye Başkan Adayı Utku Gümrükçü EVKA-2 Teras ...
AK Parti Çiğli Adayı Korkmaz: Çiğli yıllardır uykuda bir ilçe!
Çiğli sokaklarını karış karış gezerek, gün boyu hemşerileriyle bir araya ...
'Caninin bağlantılarını ortaya çıkaracağız'
Tekirdağ'da halka hitap eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yeni ...
 
AK Partili Dağ: Hedefimiz İzmir'deki en kalabalık mitingi yapmak!
İzmir'de, Cumhur İttifakı tarafından bugün gerçekleştirilecek mitingle ilgili ...
CHP'den Yeni Zelanda açıklaması: İç siyasete alet edenleri kınıyoruz!
CHP Grup Başkan Vekili Engin Özkoç, Yeni Zelanda'nın Christchurch kentindeki ...
Zeybekci o kararı yorumladı: Karaburun’un önü açılmıştır
Doğal yapısı ve sahip olduğu zengin biyolojik çeşitlilik sayesinde dünyanın ...
 
Eş Zeybekci: Çalınmadık kapı kalmayacak
AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Nihat Zeybekci’nin eşi ...
'Koruyucu Melek'ten genç mesai: Stüdyoya girdi, direksiyon salladı
AK Parti Konak Belediye Başkan Adayı Melek Eroğlu, genç seçmene ulaşmak ...
Bakan Pakdemirli'den telefonla miting daveti
AK Parti İzmir İl Başkanlığı'ndaki çağrı merkezini ziyaret eden Tarım ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Şimdi ne olacak?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Yazık olmuş geçen yıllara'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Siyasette yumuşama devrimi mi başlıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İtiraz seven kadınların kenti: İzmir
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva