HABERLER>POLİTİKA
16 Mart 2019 Cumartesi - 13:48

CHP'den Yeni Zelanda açıklaması: İç siyasete alet edenleri kınıyoruz!

CHP Grup Başkan Vekili Engin Özkoç, Yeni Zelanda'nın Christchurch kentindeki 2 camiye, cuma namazı sırasında düzenlenen silahlı terör saldırısıyla ilgili konuştu. Özkoç, "Sayın Genel Başkanımız, olaydan duyduğu derin üzüntüyü mitinglerinde söylemiş, müzik yayınlarını yasaklamıştır. Konuya dair yaptığı değerlendirmelerin içinden cımbızla bazı bölümlerinin çekilip, bunu yaklaşan seçimler öncesinde iç siyasete alet edenleri kınıyoruz" dedi.

CHP den Yeni Zelanda açıklaması: İç siyasete alet edenleri kınıyoruz!

CHP Grup Başkan Vekili ve Sakarya Milletvekili Özkoç, partisinin İzmir İl Başkanlığı binasında, Yeni Zelanda'nın Christchurch kentindeki 2 camiye, cuma namazı sırasında düzenlenen, 49 kişinin yaşamını yitirdiği, 3'ü Türk 48 kişinin yaralandığı silahlı terör saldırısıyla ilgili konuştu. Saldırıyı kınadıklarını belirten Özkoç, şunları söyledi:

"Yeni Zelanda'da 2 camiye yapılan saldırıda 49 Müslüman kardeşimizi kaybettik. Olaydan sonra TBMM'de grubu bulunan tüm siyasi partiler ortak bir basını açıklaması yapıp, bu alçakça saldırıyı kınadık. Genel Başkanımız olay duyulduğu andan itibaren mitinglerde seçim müziklerini yasakladı. Ayrıca açıklamalarında Hristiyan dünyasındaki haçlı saldırılarını, İslam dünyasındaki terör olaylarını tek tek, ayrıntılarıyla anlattı. İslam dünyasındaki, dini siyasete alet etmenin sakıncalarını tek tek anlattı. Orta Doğu'da ayrıca Orta Doğu Barış ve İşbirliği Teşkilatı'nın kurulmasını gerektiğini söyledi. İslam dünyasının silah satıcılarının tuzaklarına düşmemesi gerektiğini ifade etti. İslam dünyasının bu durumla mücadele etmesi gerektiğini yine ayrıntılarıyla anlattı. Ancak tüm bu açıklamaların içerisindeki bir cümleyi bütünden ayırıp, asılsız, saçma sapan yayınlar yaptılar. Bu alçak girişimi kınıyoruz. Ölen Müslümanları iç siyasete alet etmeyi de kınıyoruz. Ayrışma dilini kullanan herkesi lanetliyoruz. Ülkemizde barışın hakim olması için dua ediyoruz."

'İÇ SİYASETİNE ALET ETMEK KADAR ALÇAKÇA'
Basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan CHP'li Özkoç, Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun terör saldırısı sonrası bazı açıklamalarının iç siyasete alet edildiğini savunarak, şöyle konuştu:

"Genel Başkanımız İslam dünyasından bahsederken, Batı dünyasında Hristiyan aleminde yaşanan terör olaylarını, dini kökenli savaşları ayrıntılarıyla anlattı. İslam dünyasındaki terör olaylarında, aynı dine mensup insanların birbirlerini öldürmesine dikkat çekti. İslam dünyasının kendi sorunlarını kendilerinin halletmesi gerektiğini ifade etti. Bunu söylerken, İslam dünyasına da çağrı yaptı. Terör olayları oluyorsa bunun araştırılması, sonlarını kendimizin getirmemiz gerektiğini ifade etti. Ülkemizde seçim var. Yaşanan bir acı olay var. Yazılan her kelimeyi şiddetle kınıyoruz. Eğer kendi içimizde böyle düşmanlıklar yaparsak bunun sonucunda zararı gören, ülke olarak biz oluyoruz. Bunun için ayrıştıran bir dil değil; birleştiren bir dil kullanmalıyız." 

CHP'li Özkoç, ayrıca partisinin milletvekillerinden oluşan heyeti, bilgi almak ve oradaki ailelerle görüşmek üzere Yeni Zelanda'ya göndereceklerini belirtti. (DHA)

 
Kasap borcu yüzünden Manisaspor'un kupaları satılıyor!
 
Tepecik Hastanesi'nde yaralar sarılıyor!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Zeybekci o kararı yorumladı: Karaburun’un önü açılmıştır
Doğal yapısı ve sahip olduğu zengin biyolojik çeşitlilik sayesinde dünyanın ...
Eş Zeybekci: Çalınmadık kapı kalmayacak
AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Nihat Zeybekci’nin eşi ...
'Koruyucu Melek'ten genç mesai: Stüdyoya girdi, direksiyon salladı
AK Parti Konak Belediye Başkan Adayı Melek Eroğlu, genç seçmene ulaşmak ...
 
Bakan Pakdemirli'den telefonla miting daveti
AK Parti İzmir İl Başkanlığı'ndaki çağrı merkezini ziyaret eden Tarım ...
Cumhur İttifakı’ndan Karşıyaka'da non-stop mesai
Milliyetçi Hareket Partisi Karşıyaka İlçe Teşkilatı, sayılı günler kalan ...
CHP'li Bakan'dan İzmir'de sivil toplum mesaisi
Yerel Seçimler kapsamındaki çalışmalarını seçim bölgesinde sürdüren Cumhuriyet ...
 
Zeybekci'den 'su' vaadi: 0-20 tona yüzde 50 indirim!
Menderes İlçesi’nde Seçim Koordinasyon Merkezi açılışına katılan AK Parti ...
Ankara Adayı Özhaseki: Kılıçdaroğlu, İzmir'den 3 semt söyleyemez
AK Parti Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Özhaseki, Ankaralı ...
CHP Çiğli Adayı Gümrükçü: 26 mahallede halk meclisleri kuracağız
Millet İttifakının Çiğli Belediye Başkan Adayı Utku Gümrükçü, Balatçık ...
 
Filiz SEZER
Filiz SEZER
Etkili fedakârlık ve kayıp milyarlar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva