HABERLER>EKONOMİ
12 Kasım 2014 Çarşamba - 11:48

İzmir’in gözü yaşlı turistte!

Çeşme’de “Engelli Ulaşılabilir, Sürdürülebilir ve 3.Yaş Grubu için Herkese Turizm" temasıyla 28 Kasım-1 Aralık tarihleri arasında Radisson Blu Resert'te düzenlenecek Uluslararası 1.EURO MENA (Avrupa-Orta Doğu-Kuzey Afrika Ülkeleri Birliği) Forumu'nun, İzmir'in sağlık turizminde kaderi için büyük önem taşıdığı belirtildi.

İzmir’in gözü yaşlı turistte!

Kültür ve Turizm Bakanlığı, İzmir Valiliği, İzmir Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Di-Ar Turizm işbirliğinde gerçekleşecek forum ve fuara, 23 ülkeden kamu, özel sektör ve sivil toplum temsilcileri katılarak engelli ve yaşlı bakımında atılacak adımları belirleyecek. Forumda gelişmiş ülkelerin deneyim ve tecrübeleri, gelişmekte olan ülkelerle paylaşılacak. Ayrıca BM 2002 Uluslararası Yaşlanma Eylem Planı ve Engelli Hakları Sözleşmesi kapsamında bu konudaki en iyi uygulamalar değerlendirilecek, gelecek eylem planı da tartışılacak. Forumda sağlık sektörünün İzmir temsilcileri ise bu yeni iş sahasında kentin söz sahibi olması için yapılanları anlatacak.
 
Di-Ar Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Dilek Araç, Dünya'da şu anda 1 Milyar engelli, 600 Bin 0-5 yaş arası çocuk ve 650 bin de 60 yaş üzeri insan bulunduğunu ayrıca 2.3 milyar kişinin de bakım için hizmet verdiğini belirterek “2013 yılında sağlık turizminde dünyadaki pasta, 60 milyar dolardan 100 milyar dolara çıktı. İzmir olarak bizim hedefimiz sağlık turizminden yılda 1 milyar dolar gelir elde etmek" dedi.
 
Dünya nüfusunun yaşlandığına dikkat çeken Dilek Araç, "İzmir son yıllarda artan sayıda tedavi amaçlı yaşlı turist ağırlıyor. Bunu çok iyi değerlendirmeliyiz çünkü bu, İzmir'in altın fırsatı" diye konuştu.
 
Plastik ve estetik cerrahi, saç ektirme, göz ameliyatları, tüp bebek, açık kalp ameliyatı, deri hastalıkları, check up, kanser tedavileri, kulak burun boğaz, diyaliz ve kalp-damar cerrahisi, jinekoloji, beyin cerrahisi, ortopedi, diş, spa, fizik tedavi rehabilitasyon alanlarında gerek düşük maliyet, gerekse yüksek kalite ve teknoloji standartları nedeniyle gelen yabancı hastaların İzmir'deki sağlık kuruluşlarını tercih ettiğini söyleyen Araç, “Bu forum hangi noktaya geldiğimizi dünyaya duyuracak" dedi.
 
 Forum aynı zamanda önemli bir konsere de ev sahipliği yapacak. İngiltere'de yayınlanan The X Factor yarışmasında 2011 yılında birinci olan Emmanuel Kelly, 30 Kasım'da unutulmaz bir konser verecek. Irak'ta, savaşta yaralanıp öldü diye bir kutu içinde terk edilen kolları ve bacakları olmayan Emmanuel Kelly, Avustralyalı Moira Kelly tarafından evlat edindi. Engellilerin sesini duyurmak için yetenek yarışmasına katılan Kelly, John Lennon'ın "imagine" adlı eserini seslendirmesiyle milyonların hayranlığını kazandı. Avustralya hükümeti tarafından iyi niyet elçisi ilan edilen Kelly, konserlerinden elde edilen geliri yapışık ikizlerinin tedavisi için kurulan vakfa bağışlıyor. (dha)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
EBSO Başkanı Yorgancılar’dan işsizliğe çözüm vaadi
EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Yorgancılar, İzmir'in Türkiye ortalamasının ...
İşte Türkiye'ye kaçak et sokan 7 şirket!
Kaçak kırmızı et operasyonuyla ilgili hakkında işlem yapılan şirketler ...
Domates üreticisi fiyat farkından şikayetçi
Çanakkaleli domates üreticileri, tarladan 1 liraya çıkan domatesin, büyükşehirlerin ...
 
Vergi Dairesi Başkanı’ndan flaş açıklama: Hesaplara…
İzmir Vergi Dairesi Başkanı Rıfat Engin, 6552 sayılı Torba Yasa ile vergi ...
Tüketiciye müjde: İzinsiz SMS’e para cezası
1 Mayıs’ta yürürlüğe girecek yeni düzenleme ile birlikte izin almadan ...
Anlamlı projeye TED Denizli Koleji’nde muhteşem final
Denizli Rotary Kulübü’nün liderliğinde başlatılan, Türkiye’ye örnek olan ...
 
Bakan Eker açıkladı: Zeytinleri kesen firmaya ceza
Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eker, Yırca'da zeytin ağaçlarını kesen firmaya ...
TOKİ kapışmasında kazanan Yorgancılar: Hükümetten yeşil ışık
Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar’ın da ...
Bakanlıktan rüşvet önlemi: Tüm odalara kamera
Gümrük sahalarındaki tüm mekanlar kamerayla izlenecek. Araç X-ray’lerinin ...
 
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Anıt başkan'dan yeni başkanlara!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Değersizliğin olağan halleri
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva