HABERLER>EKONOMİ
11 Kasım 2014 Salı - 17:42

Vergi Dairesi Başkanı’ndan flaş açıklama: Hesaplara…

İzmir Vergi Dairesi Başkanı Rıfat Engin, 6552 sayılı Torba Yasa ile vergi borçlarının yeniden yapılandırılacağını, son başvuru tarihinin 1 Aralık olduğuna dikkat çekerek, İzmir'de yapılandırmaya konu olan miktarın 6 milyar lira olduğunu söyledi. Engin, “1 Aralık'tan sonra başvurusunu yapmayan borçlu mükelleflere cebri tahkikat uygulayacağız. Banka hesaplarına el koyabiliriz" dedi.

Vergi Dairesi Başkanı’ndan flaş açıklama: Hesaplara…

İzmir Vergi Dairesi Başkanı Rıfat Engin, “6552 sayılı İş kanunu ile bazı kanun ve kanun hükmünde kararnamelerde değişiklik yapılması ile bazı alacakların yapılandırılmasına dair kanun" hakkında Ege Bölgesi Sanayi Odası üyelerine bilgi verdi. Engin, yeniden yapılandırma talep etmeyen ya da talep ettiği halde borcunu ödemeyen mükelleflerin banka hesaplarına el konulabileceğini belirterek, şöyle konuştu:
 
“Af beklentisi ülke gündeminden kalkmalı. Bu yasa, yapılandırma olarak tasarlandı. Vergisini düzenli ödeyen mükellef için ödül talep edildi. Biz bunu gündeme getireceğiz. Yasanın beklentilerini karşılayıp karşılamadığını zaman gösterecek. Bizim derdimiz uygulamasını sağlamak. Yasa, af getirmiyor sadece gecikme faizini hafifleterek yurtiçi fiyat endeksi kapsamında borçları yeniden düzenliyor. Eskiden taksitlendirme talep edildiği zaman teminat istenmekteydi. Bu yasada teminatsız taksitlendirme olacak. 6552 sayılı yasada teknolojik gelişmelere bağlı olarak elektronik başvuru gündeme getirildi. Daha önce mükelleflerin kamu kurumlarına bizzat gitmesi isteniyordu. Bu yasada sınırlı olmak üzere kredi kartıyla borçları ödeme imkanı getirilmiş. Başvuru süresi vergi borçları için 1 Aralık'ta sona eriyor. Başvurularınızı bir an önce yapın. Hatırlatma ve uyarı yapmadan 1 Aralık'tan sonra başvurusunu yapmayan borçlu mükelleflere cebri tahkikat uygulayacağız. Bu, işveren ve personel açısından sıkıntı yaratabilir. Banka hesaplarına el koyabiliriz. Ancak iyi niyetimizi belirtelim."
 
İZMİR'DE 6 MİLYAR LİRA VERGİ BEKLENİYOR
İzmir Vergi Dairesi Başkanı Engin, sorular üzerine İzmir'de yapılandırmaya konu olan miktarın 6 milyar lira olduğunu belirterek “Başvurular beklentimizin üzerinde gidiyor. Süre sonuna gelinmediği için ne rakam veremiyorum" dedi.
 
SON BAŞVURU 1 ARALIK
Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, yeni yasa ile Oda aidatlarının da yeniden yapılandırılmasıyla ilgili bir avantaj çıktığını, yaklaşık 100 üyenin yapılandırma talep ettiğini belirterek, son başvuru süresinin 1 Aralık olduğunu hatırlattı. Yorgancılar, “Borçlu mükellef, borcunu üçer dönem halinde sekiz taksitle de ödeyebilir. Peşin ödemede yüzde 10 indirim imkanı var. Uygulama şekilleriyle ilgili EBSO web sitesinde bilgi var" dedi.
 
“YAPILANDIRMA ALIŞKANLIK HALİNE GELMEMELİ"
EBSO Başkanı Yorgancılar, sanayicilerin ödeme sıkıntısının aşılması, darboğaza giden piyasanın rahatlaması için yapılandırılma talep ettiklerini belirterek, bunun alışkanlık haline gelmemesi gerektiğini vurguladı. Yorgancılar, “Vergilendirilmiş kazanç kutsaldır' diyen dürüst sanayici, zaman zaman bir kısım mükellefin yükünü de sırtlamak zorunda kalıyor. Vergisini düzenli ödeyen mükellef için ödüllendirme uygulanması eşitlik açısından önemli. Cumhuriyet tarihi boyunca 31 vergi affı olmuş. Tarihin en geniş kapsamlı affı üç yıl önce yapıldı. Ödüllendirme ile birlikte daha önce iki kez aftan yararlananların bu kez aflardan yararlandırılmamasını istiyoruz. İnsanlar 'nasıl olsa aftan yararlanırım' diye bekliyorlar. Vergi tabana yayıldığında kayıt dışı ekonomi kayıtlı hale getirildiğinde aflara ihtiyaç duyulmaz" dedi. (dha)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
İzmirli 12 Kasım 2014 Çarşamba 09:12

Bildiğim kadarı ile halkta para kalmadı. Yokki neyi tahsil edecek. Şu alsancakta deniz restoranda orda burda yemek yiyenleri araştırın. Sokaklarda şuursuzca dolaşan 500binlik araçların sahiplerini araştırın. Vatandaşın sırtına binmekten vazgeçin.

Yorumu oyla      14      5  
Işık Dikicigil 12 Kasım 2014 Çarşamba 00:59

BAK GÜZEL KARDEŞİM, SAYIN MÜDÜRÜM SEN GİT DEVLETTEN BİR SÜRÜ İHALE ALIP TA, VERGİ LİSTELERİNE ADLARI GİRMEYENLERİ ARAŞTIR ÖNCE. KARA PARA AKLAYANLARIN YAKASINA YAPIŞ, ONDAN SONRACIMA TMSF ARACILIĞI İLE HÜKÜMETİN ELE GEÇİRDİĞİ DEĞERİNİN % 10 UNA O MALLARI ELE GEÇİRENLERDEN, 10 15 YIL GERİ ÖDEMESİZ ATV SABAHI KAMU BANKLARINDAN ALDIKLARI KREDİLERLE UCUZA KAPATANLARIN PEŞİNE DÜŞ, SONRACIMA HALK BANK GENEL MÜDÜRÜNÜN EVİNDE O KADAR PARA NE ARIYOR ONUN PEŞİNE DÜŞ. ERİKLİ SU VAR YA BOĞAZDA Kİ KÖŞKÜ, İMALATHANE GÖSTERİP AZ VERGİYLE YIRTANLARIN PEŞİNE DÜŞ. O KADAR ÇOK ÖRNEK VAR Kİ... HALİS AĞANIN MALLARININ UCUZA KAPATAN REMZİ GÜR VAR YA HANİ ŞU SÜMEYYE YE 3-5 GÖNDER DİYEN O ZAMAN Kİ BAŞBAKANIMIZ TAMAM ABİ GÖNDERİRİM DEDİĞİ, REMZİ GÜR, ONDAN SONRA KUPON ARAZİLERİ BEDAVAYA KAPATAN İKTİDARA YAKIN İŞ ADAMLARINI HAVUZ MEDYACILARININ PEŞİNE DÜŞ, EN SON VERGİSİNİ ÖDEMEKTE ZORLANAN ARKADAŞLARIN PEŞİNE DÜŞERSİN. İSTERSEN MASAK TAN YARDI AL DİYECEĞİM AMA, BİLİYORSUN Kİ SANA YARDIM EDECEK ARKADAŞLAR ORADA DA PEK KALMADI.

Yorumu oyla      22      7  
af geldi af 11 Kasım 2014 Salı 21:27

Af geldi halkım af, ayakkabı kutusunda para götürenler ne vergi ödemiş acaba ???

Yorumu oyla      18      7  
Mert 11 Kasım 2014 Salı 21:06

Kölelik düzeni bu, küçük esnafsan senden yüksek vergi alırım, işsizsen GSS alırım, git asgari ücrete patronlara köle ol deniyor yani. Sizin sisteminiz insanları madenlerde köle yapıyor, tersanede ölüme gönderiyor. Düşün artık garibanın yakasından gidin biraz zenginden vergi alın, zengin ödediği verginin fazlasını teşvik alıyor.

Yorumu oyla      20      6  
kvncozsy 11 Kasım 2014 Salı 19:32

İşsiz adamın sırtından para kazanan tek devletiz siz önce bunu kaldırın ! Ayriyetten hesaplara el koysanız ne olur ,Hesaplar da boş zaten :)

Yorumu oyla      18      6  
11 Kasım 2014 Salı 18:54

gss lar, devlet size fırsat sunmuş. müjde, borçlarınıza taksit yapıyorlar. kaçırmayın bu fırsatı. ayrıca genel sağlık sigortası primleri aylık 300 lira olmalı. ödemeyene de hapis cezası gelmeli.

Yorumu oyla      14      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Tüketiciye müjde: İzinsiz SMS’e para cezası
1 Mayıs’ta yürürlüğe girecek yeni düzenleme ile birlikte izin almadan ...
Anlamlı projeye TED Denizli Koleji’nde muhteşem final
Denizli Rotary Kulübü’nün liderliğinde başlatılan, Türkiye’ye örnek olan ...
Bakan Eker açıkladı: Zeytinleri kesen firmaya ceza
Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eker, Yırca'da zeytin ağaçlarını kesen firmaya ...
 
TOKİ kapışmasında kazanan Yorgancılar: Hükümetten yeşil ışık
Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar’ın da ...
Bakanlıktan rüşvet önlemi: Tüm odalara kamera
Gümrük sahalarındaki tüm mekanlar kamerayla izlenecek. Araç X-ray’lerinin ...
Ayakdaş Ayakkabı'ya İstanbul'da rekor ziyaret
İzmirli ayakkabı imalatçısı Ayakdaş Ayakkabı, İstanbul CNR Fuarcılık’ın ...
 
Denizcilerden liman çıkışı: Önce Alsancak!
İzmir'e en çok gemi getiren iki kruvaziyer firmasından biri olan MSC Cruise'un ...
Türkiye-Yunanistan İş Forumu toplanıyor
Yeniden yapılandırılan Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) ilk büyük ...
EBSO’dan 10 Kasım mesajı: Yolu yolumuzdur
Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, Ulu ...
 
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Mutluluğun ‘resmi’ budur!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva