HABERLER>GÜNCEL
31 Aralık 2017 Pazar - 11:33

İzmir'in 2017 almanağı... Kente hangi olaylar damga vurdu?

Dünya yeni bir yıla giriyor… Türkiye’de koca bir yıl boyunca önemli çok sayıda gelişme yaşanırken İzmir’e damga vuran olaylar da meydana geldi.

İzmir in 2017 almanağı... Kente hangi olaylar damga vurdu?

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Türkiye 2017’ye adeta kabus gibi bir yılbaşı ile girdi. İstanbul’da gerçekleşen Reina terör saldırısının henüz yaraları sarılmamışken İzmir Adliyesi hedef alındı.

2016 yılında gerçekleşen FETÖ’nün darbe girişimi sonrasında ilan edilen OHAL döneminin yansımaları 2017’de de hissedildi. Yargı süreçleriyle ilgili İzmir’de çok sayıda gelişme yaşanırken diğer yandan çıkarılan KHK’larla akademisyenler ihraç edildi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile 128 sanığın yargılandığı ve kamuoyunda ‘tarihi büyükşehir davası’ olarak nitelenen süreç beraatla sonuçlandı.  

Kiraz’da reşit olmayan kızların kaçırıldığı, anne-babalarına sus payı verildiği ve çocuk gelinlerin olduğu ortaya çıktı.

Türkiye Cumhuriyeti’nin dönüm noktalarından görülen bir referandum geride kaldı. Anayasa değişiklik paketi 16 Nisan’da halkın kantarına çıktı. Seçimin sonucunda ‘evet’ çıkarken İzmir tercihini ‘hayır’dan yana kullandı.

Kent sporunda önemli ve sevindirici gelişmeler yaşandı. Altay ve Göztepe mücadele ettikleri liglerde şampiyon olarak bir üst klasmana geçti. Konak Belediyesi Kadın Futbol Takımı da üst üste 5’inci şampiyonluğunu elde ederek armasına yıldız takmaya hak kazandı.

Anneler günü için Buca’dan yola çıkan tur Marmaris’te kaza yaptı. Acı olay günlerce ülke gündeminden düşmedi. 24 kişi hayatını kaybetti.

Çiğli’de okul servisinde unutulan ve havasızlıktan yaşamını yitiren minik Alperen’in olayı milyonlarca İzmirliyi üzdü.

Kentte ayrıca grev, krizler, yangınlar, taciz olayları, patlama, belediye başkanına saldırı, rektör atamaları, Emrah Serbes’in karıştığı kaza, müdür cinayeti gibi olaylar yaşandı.

OCAK

ADLİYE SALDIRISI
5 Ocak 2017'de yerel saatle 16:00 civarı Bayraklı ilçesinde bombalı araç ile İzmir Adliyesi’ne gerçekleştirilen saldırıda Polis Memuru Fethi Sekin ve adliye çalışanı Musa Can hayatını kaybetti. Üçü polis 7 kişi yaralandı. 2 terörist öldürüldü. Saldırıya canı pahasına tek başına karşı koyan Sekin şehit oldu fakat muhtemel bir katliamın önüne geçti.

AKADEMİSYENLER İHRAÇ EDİLDİ
Olağanüstü hal kapsamında hazırlanan 679, 680 ve 681 No'lu 3 yeni Kanun Hükmünde Kararname, Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlandı. Ege Üniversitesi, Dokuz Eylül ve Katip Çelebi Üniversitesi’nde görev yapan çok sayıda kişinin kurumla ilişiği kesildi. Bazılarının FETÖ/PDY bağlantısı nedeniyle çıkartıldığı ifade edildi.

İZMİR’İN 2030 PLANI GÖRÜCÜYE ÇIKTI
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yaklaşık 2 senedir yürüttüğü çalışmalar sonucunda oluşturulan vizyonda, kentin özgün kültürel ve doğal değerlerini koruyarak gelişen, tarımda sürdürülebilir gelişmeyi öngörerek sektörün itibarını artıran, yerel ürün markalaşmasıyla öne çıkan, turizm çeşitliliğinde önder, korumacı ve ulaşılabilir bir “İzmir Modeli” ortaya konduğu belirtilen planı tanıtıldı. 2030 yılı hedef alınarak hazırlanan 1/25000 Ölçekli Nazım İmar Planı tamamlanarak sivil toplum kuruluşları, meslek odaları ve akademisyenlerle paylaşıldı.

TRAMVAY ALSANCAK’A İNDİ
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kent ulaşımına yeni bir soluk kazandıracak önemli projeleri arasında yer alan Konak ve Karşıyaka tramvaylarında gelişmeler yaşandı. Mavişehir –Bostanlı arası test sürüşleri devam ederken, Konak hattında Mustafa Kemal Sahil Bulvarı’ndaki çalışmaların tamamlanmasının ardından ve okulların yarıyıl tatiline girmesi ile trafiğin azaldığı dönemde üç noktada başlayan çalışmalarda önemli mesafe kat edildi. Konak Tramvayı kapsamında Şair Eşref Bulvarı’nın Lozan Meydanı ile Alsancak Hocazade Camii arasındaki kısımda başlayan çalışmalarda ray döşeme aşamasına gelindi. 

ŞUBAT

TARİHİ DAVADA TOPTAN BERAAT!
128 sanığın örgüt üyesi, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun da 'örgüt lideri' sıfatıyla ve 397 yıl hapis istemiyle yargılandığı tarihi davada perde kapandı. İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik 2 Mayıs ve 22 Kasım 2011 tarihlerinde iki dalga halinde yapılan polis operasyonuyla başlatılan 'ihalelerde yolsuzluk, organize suç örgütü kurma' soruşturmasının 129 tutuksuz sanığı için 7'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Savcı Zafer Sercan Yetişer'in mütalaasıyla başlayan duruşmada savunma avukatları ve sanıkların talepleri de dinlendi. Savcı Yetişer 29 sayfalık mütalaasında "Ortada örgüt yok, örgüt olması için gereken maddeleri yok" ifadesine yer verirken, soruşturma sürecinde görev alanları için 'Zehirli ağacın meyvesi de zehirli olur' vurgusu yaptı ve toplanan delillerin hukuksuz olduğunun altını çizerek beraat talebinde bulundu.

UTANÇ HATTI
Kiraz’da utanç hattı olduğu ortaya çıktı. İki dağ köyü olan Sırımlı ve Olgunlar’da 12, 13, 14, 15 yaşındaki kızların kaçırılıp, bu çocukların anne-babalarını da ‘sus payı’ verildiği öğrenildi. Köylülerin de kaçırılan kızı arayan jandarmaya, polis ekibine hiçbir ipucu vermedikleri kamuoyuna yansıdı. Daha reşit olmadan kendilerini 2-3 çocuk annesi olarak bulan kızların olduğu belirtildi.

İSİMLERİ YAŞATILIYOR
Adliye Saldırısı’nda şehit olan Polis Fethi Sekin ve Musa Can'ın isimleri Bayraklı'daki 2 caddeye ve yeni yapılan parka verildi. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu törenlere katıldı.

KHK İHRAÇLARI DEVAM ETTİ: 90 ÖĞRETMEN VE KOCAOĞLU’NUN DANIŞMANI GÖREVDEN ÇIKARILDI!
OHAL kapsamındaki 686 sayılı KHK ile toplam 4 bin 464 kişi kamu görevinden çıkartıldı, 17 kişi ise göreve iade edildi. Yeni KHK kapsamında Milli Eğitim Bakanlığından 2 bin 585 kişi kamu görevinden çıkarılırken, İzmir’den 90 öğretmen de bu listeye dahil oldu. Kültür ve Turizm Bakanlığı kadrosundan da 16 kişi ihraç edildi. Bu kapsamda bakanlığın İzmir kadrosunda yer alan, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun da kültür ve sanat danışmanlığını yapan ünlü orkestra şefi İbrahim Yazıcı da görevden çıkarıldı. Ayrıca YÖK ‘hakkında yürütülen soruşturmanın selameti’ açısından Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Cüneyt Hoşcoşkun'u açığa aldı.

BABALAR GRUBU ORTAYA ÇIKTI
Soruşturma kapsamında İzmirli ünlü işadamlarının tutuklu bulunduğu FETÖ/PDY’nin finans yapısı için hazırlanan iddianame tamamlandı ve mahkemece kabul edildi. Gediz Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Abdullah Kavuk, Orkide Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Küçükbay ve Şeref Sipahi hakkında hazırlanan iddianamede FETÖ’nün mali ve idari yapılanmaları hakkında bilgiler yer aldı. ‘Babalar Grubu’ olarak nitelenen Küçükbay, Kavuk ve Sipahi’nin nelerle suçlandığı da ortaya çıktı.

ŞİLİLİ ‘MR. NO’ İZMİR’DE…
Şili’de 1988 yılında diktatör Pinochet’ye karşı yürütülen ‘hayır’ kampanyasını yöneten ve başarıya ulaşan ayrıca yaptıklarıyla No Filmine ilham kaynağı olan Eugenio Francisco Garcia Ferrada İzmir’e geldi. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Başkanlığı’nı ziyaret eden Ferrada Türkiye’deki referandum sürecine yönelik açıklamalarda bulundu.

MART

40 TON SAHTE İÇKİ ELE GEÇİRİLDİ
İzmir'in 2 ilçesinde düzenlenen operasyonda, 40 ton sahte rakı ve viski ile sahte içki üretiminde kullanılan 100 ton hammadde ele geçirildi. Emniyet, ele geçirilen sahte içkinin, Türkiye'de şimdiye kadar yapılan operasyonlarda tek seferde ele geçirilen en fazla sahte içki olduğunu bildirdi.

İZMİR’İN FETHİ İLK DEFA KUTLANDI
İzmir Valisi Erol Ayyıldız, İzmir'in fethinin Türk Tarih Kurumu tarafından 25 Mart 1081 tarihi olarak kabul edildiğini ve bu yıl ilk kez kutlamaların yapılacağını ifade etti. Ve kutlamalar tarihte bir ilk olarak 2017 yılında gerçekleşti.

SAADET ÖĞRETMEN’E BÜYÜK ONUR
Menderes ilçesinde 6 kız öğrenciye cinsel istismarda bulunulmasını ortaya çıkarması ve istismarda bulunan okul müdürünün yargılanmasını sağladığı için ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından "Uluslararası Cesur Kadınlar Ödülü"ne layık görüldü. Özkan, ödülünü Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump’ın eşi First Lady Melanie Trump'ın elinden aldı.

NİSAN

TARİHİ SANDIKTAN ÇIKAN SONUÇ: TÜRKİYE’DE EVET İZMİR’DE TULUM HAYIR!
Türkiye Cumhuriyeti için tarihi bir önem taşıyan ve sistem değişikliğini içeren ‘Anayasa değişiklik Paketi’ halkın kantarına çıktı. 18 maddelik yeni anayasa teklifi diğer adıyla Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi sandıkta vatandaşlara sunuldu.  Cumhuriyet tarihinin 7’nci referandumunda 18 maddelik teklif yüzde 51.4’lük evet oyuyla geçerken, ‘hayır’ların oranı 48.6’da kaldı. İzmir’de ise Türkiye’nin tam tersi bir tablo yaşandı. Kentte 3 milyon 179 bin 748 seçmenden 2 milyon 832 bin 376’sı sandık başına giderken, oyların 2 milyon 789 bin 286’sı geçerli sayıldı. 1 milyon 918 bin 453 İzmirli tercihi ‘hayır’dan yana kullanırken, bu oyların oranı 68.8 oldu. İzmir’de 870 bin 833 ‘evet’ oyu çıkarken, bu sayı yüzde 31.2 orana denk geldi. Öte yandan İzmir’in 30 ilçesinin tamamında çoğunluk tercih ‘hayır’ oldu.

MAYIS

KUŞ CENNETİ KRİZİ!
Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile İzmir Kuş Cennetini Koruma ve Geliştirme Birliği (İZKUŞ) arasında sürdürülen protokol feshedildi. Karar İzmir’de kriz yarattı. Bakanlık aldığı iptal kararının gerekçelerini açıkladı. Büyükşehir, Foça, Menemen ve Karşıyaka belediyelerinin bölge ile ilgili gerekli görevleri ifa edemediği ve bu yüzden yeni protokol yapılmayarak Kuş Cenneti'nin artık Bakanlıkça yönetileceği belirtildi. Bakanlığın hamlesi kentte ‘bölge imara mı açılacak?’ tartışmalarını beraberinde getirdi. Bakanlık ise gelişmeyi ‘fesih değil yenilenmeme’ olarak açıkladı.

KENT TELEVİZYONSUZ KALDI!
İzmirli İşadamı Cem Bakioğlu’nun sahibi olduğu Ege TV ve Radyo Ege Mayıs ayı itibariyle yayın hayatına son verdi. 22 yıldır İzmir ve bölgenin nabzını tutan kanal son programını gerçekleştirdi. Çalışan personelin iş çıkışlarının verildiği kanal son yayınını da duygusal bir şekilde noktaladı. Yapılan özel veda programında kanalda yıllardır çalışan ve emekleri geçen kişilerin düşüncelerine yer verildi. Veda programında duygusal anlar yaşanırken programcılar zaman zaman göz yaşlarına hakim olamadı.

CHP’DE İSTİFA DEPREMİ
Referandumun tartışmalı sonuçları ardından partisinin gerekli ve net siyasi kararlılıkta olmadığını ifade eden Selin Sayek Böke, CHP Genel Başkan Yardımcılığı ve Parti Sözcülüğü görevlerinden istifa etti. Böke 2015 genel seçimlerinde genel merkez tarafından İzmir’den kontenjan adayı olarak gösterilen ve seçilen Böke milletvekilliği görevine devam etme kararı aldı.

MATEM YAŞANDI: KATLİAM GİBİ KAZA
Buca’dan Anneler Günü etkinliği için Marmaris'e giden tur midibüsü Muğla-Antalya karayolu Sakargeçidi mevkisinde kontrolünü kaybederek virajı alamayınca uçuruma yuvarlandı. Kazada 24 kişi hayatını kaybederken 10 kişi de yaralandı. Katliam gibi kaza günlerce ülke gündeminden düşmedi. Kazada yetkililer tarafından ihmaller olduğu öğrenildi. Ayrıca yaşamını yitirenler arkalarında yürek burkan hikayeler bıraktı.

ALTAY LİG ATLADI, KONAKLI KADINLAR YILDIZI KAPTI!
İzmir sporunda iki önemli gelişme yaşandı. Altay ve Konak Belediyespor Kadın Futbol Takımı kendi liglerinde şampiyon oldu.

Spor Toto 3. Lig 1. Grup play-off finalinde Altay, normal süresi ve uzatma bölümü 1-1 sona eren mücadelede, penaltı atışlarında Kocaelispor'a 5-4 üstünlük sağlayarak 2. Lig'e yükseldi.

Kadınlar Futbol 1'inci Ligi'nde mücadele eden Konak Belediyespor Kadın Futbol Takımı ise üst üste 5'inci şampiyonluğunu ilan etti. Armasının üzerine ilk yıldızı takma hakkını kazanan Konak Belediyespor ayrıca UEFA Şampiyonlar Ligi vizesi aldı.

HAZİRAN

GÖZ-GÖZ 14 YIL ARADAN SONRA SÜPER LİG’E GERİ DÖNDÜ!
İzmir’deki futbolseverler Altay ve Konak Belediyespor Kadın Futbol Takımı’nın sevindiren haberleri sonrasında bir de Göztepe ile güldü.  Türk sporunun lokomotiflerinden olan Göztepe 14 yıl aradan sonra Süper Lig’e çıktı. Daha önce 25 sezon Süper Lig’de mücadele eden ve ülkedeki köklü geçmişe sahip takımlar arasında bulunan Göztepe TFF 1.Lig Play Off final mücadelesinde penaltılarla Eskişehirspor'u 3-2 yendi. Tüm İzmir sokağa döküldü.

KUMRU TESCİLLENDİ
İzmir Ticaret Odası tarafından 2014 yılında yapılan başvuruyu değerlendiren Türk Patent Enstitüsü, inceleme sonucu İzmir Kumrusu’nu kente özgü bir lezzet olarak tescil altına aldı. Böylece İzmir'in geleneksel lezzetlerinden olan İzmir Kumrusu, coğrafi işaret tesciliyle koruma altına alındı.

ADALET YÜRÜYÜŞÜ GERÇEKLEŞTİ, İZMİR NE YAPTI?
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu öncülüğünde İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu’nun tutuklanması sonrası başlayan, çeşitli isimlerin ve grupların katılımıyla büyüyen, Ankara'dan İstanbul'a kadar süren ‘adalet’ talebiyle bir sivil yürüyüş gerçekleşti. 15 Haziran’da Ankara Güven Park'tan start alan 9 Temmuz’da Maltepe'de sonlanan 420 kilometrelik yürüyüş Kılıçdaroğlu’nun mitingiyle sonlandı. Programa İzmir’den sürekli katılım oldu. Ayrıca CHP İzmir İl Örgütü Başkan Asuman Ali Güven önderliğinde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun ve tüm örgütün katıldığı program çerçevesinde Alsancak Kordon’dan Bornova Topçu Kışlası’nın bulunduğu noktaya kadar 20 bin adım atıldı.

TEMMUZ

İZDENİZ GREVİ!
Kentte 23 gün boyunca süren İZDENİZ grevi yaşandı. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin deniz ulaşımı hizmeti veren kuruluşu İZDENİZ A.Ş ile çalışanlarının örgütlendiği Türk-İş'e bağlı Türkiye Denizciler Sendikası arasındaki toplu iş sözleşmesi görüşmeleri uzlaşmayla sonuçlandı. Grev sonlandı. İmzalanan toplu iş sözleşmesine göre İZDENİZ bünyesindeki kara personelinin maaşına yüzde 12 oranında zam yapıldı. Filosunu yenileyen İZDENİZ'in Uluslararası Gemi Sicili'ne kaydolması sonrası elde edilen Gelir Vergisi muafiyetiyle birlikte maaşları yüzde 25 oranında artan gemi adamı statüsündeki personel için kabul edilen zam oranı ise yüzde 5 oldu.

İZMİR’İN CİĞERLERİ KÜL OLDU: BİN 500 HEKTARLIK ALAN YANDI
Menderes ilçesinde 1 Temmuz'da makilikte başladıktan sonra rüzgarın etkisiyle ormanlık alana yayılan yangında yaklaşık 1000 hektarlık orman alanı zarar gördü. Ayrıca Bayındır’da çıkan daha sonra Ödemiş ve Manisa'nın Turgutlu İlçesi'nde de etkili olan orman yangını, ekiplerin yoğun çabasıyla kontrol altına alındı. Bölgedeki soğutma çalışmaları sürdürüldü.

KENTTE SEÇİLECEK MİLLETVEKİLİ SAYISI ARTTI
Referandumun kabul edilmesinin ardından yeni sistemde 600 milletvekili seçilecek olmasından dolayı YSK Başkanlığı uyum için bazı illerin milletvekili sayısında değişikliğe gitti. İzmir’de yeni sistem de 26 değil 28 milletvekili seçilecek.

TERİM KARAKOLLUK OLDU
Türkiye Futbol Teknik Direktörü Fatih Terim’in adı Çeşme’de yaşanan kavgaya  karıştı. Kavganın Terim’in damadına ait olan restoranın komşusu olan ünlü Yüzevler Kebapçısı’nın sahibi Selahattin Aydoğdu arasında çıktığı ve Aydoğdu’nun Terim’den şikayetçi olduğu öğrenildi.

AĞUSTOS

MİNİK ALPEREN’İN ÖLÜMÜ TÜRKİYE’Yİ AYAĞA KALDIRDI
Çiğli’de, kreşe giden 3 yaşındaki Alperen Sakin, uyuduğu okul servisinde unutulunca havasızlıktan yaşamını yitirdi. Olayla ilgili gözaltına alınan servis şoförü ve okul müdürü emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi ve tutuklandı. İnfial yaratan olay ülke gündemine aylarca damga vurdu.

İEF’DE PROTOKOL KRİZİ
İzmir Enternasyonel Fuarı’nın (İEF) 86’ıncı açılış töreninde protokol krizi yaşandı. Kentin CHP’li milletvekilleri protokolde ön sırada yer almamaları karşısında tepki gösterdi. Fuarın sponsoru Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu, Vestel İcra Kurulu Başkanı Turan Erdoğan, İş adamı Ali Ağaoğlu ve iktidara yakınlığıyla bilinen iş dünyası temsilcilerinin protokolde ön sırada yer alması vekilleri çileden çıkardı.  Durumu protesto eden vekiller protokol listesinin bakanlık tarafından yapıldığını söyledi. Fakat sonrasında listenin İZFAŞ tarafından oluşturulduğu belirtildi.  Vekillerin ‘önce yasama organı gelir, ama burada para önce geliyor’ diyerek protesto ettiği belirtildi. Fuar alanını terk eden vekillerin ‘Bizim derdimiz önde oturmak değil. Önde oluruz arkada oluruz. Halkın arasında oluruz. Bizim yerimiz dert değil. Orada protokolün en önüne parayı veren düdüğü çalar anlayışıyla oturuluyor. Biz seçilmişler olarak arkada oturuyoruz” dediği aktarıldı.

TAKSİ DOLMUŞ HATTI KALDIRILDI
Karşıyaka Tramvayı’nın Nisan ayında faal hale gelmesinin ardından Karşıyaka-Mavişehir arasında yıllardır faaliyet gösteren taksi dolmuşlarının kaldırılmasına ve yeni bir hat oluşturulmasına karar verildi.

EYLÜL

BAŞKAN KOCAOĞLU SELÇUK’TA PATLADI
Başbakan Binali Yıldırım’ın katıldığı İZBAN’ın Selçuk’a uzatılması töreninde kriz çıktı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu aleyhte atılan sloganlardan dolayı tören alanını terk etti. Olay sonrası kentteki AK Parti ve CHP temsilcileri karşı karşıya geldi.

SERBES’İN KAZASI…
İzmir - Aydın Otoyolu'nda, 22 Eylül’de başka bir otomobilin çarpmasıyla kontrolden çıkıp takla atan otomobilin sürücüsü 59 yaşındaki Ayhan Özçelik ve kızı 16 yaşındaki Zeynep Özçelik yaşamlarını yitirdi. Kazada sürücünün eşi 51 yaşındaki Nilgün Özçelik ise ağır yaralandı. Fakat kazadan 6 gün sonra sosyal medyadan gelen itiraf kazaya başka bir boyut kazandırdı.  Behzat Ç.'nin senaristi Yazar Emrah Serbes, 22 Eylül tarihinde Aydın-İzmir otoyolunda meydana gelen ve baba-kızın yaşamını yitirdiği trafik kazasını kendisinin yaptığını belirterek itirafta bulundu ve tutuklandı. Daha sonraki günlerde anne Nilgün Özçelik de yaşamını yitirdi.

DEÜ’DE DEPREM: REKTÖR KASMAN GÖREVDEN ALINDI
YÖK Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Kasman’ı görevden aldı. Yerine seçimde aday olan Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erdal Çelik görevlendirildi.  DEÜ Rektör Yardımcılığı görevinden 26 Mayıs'ta istifa ettiği duyurulan Prof.Dr. Banu Esra Aslanertik, Rektör Prof.Dr. Adnan Kasman hakkında, 'Zorla ve hukuka aykırı biçimde görevden istifa ettirme, rıza ve bilgi dışında idari işlem tesis etme" suçlamasıyla İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunmuştu.  YÖK de soruşturmanın selameti açısından Kasman’ı görevden aldı.

EKİM

ALİAĞA’DA PATLAMA
TÜPRAŞ'ın İzmir Aliağa Rafinerisi'nde patlama meydana geldi. 4 işçi yaşamını yitirirken, 2 işçi de yaralandı. Patlamaya ilişkin gözaltına alınan 7 kişiden 4'ü, sevk edildikleri adliyede tutuklandı.

İYİ PARTİ DOĞDU, İZMİR DİKKAT ÇEKTİ!
Milliyetçi Hareket Partisi’nden (MHP) kopan Meral Akşener’in kurduğu yeni partinin ismi belli oldu. İyi Parti olarak siyasal hayata adımını atan oluşumda İzmir’den 5 kişi kurucular listesinde yer aldı. CHP’den istifa eden ve kararı çok ses getiren Aytun Çıray ile Suat Çağlayan, Müsavat Dervişoğlu, Yıldırım Ulupınar, İzmir eski Milletvekili Şenol Bal kurucular kadrosunda yer aldı. Daha sonraki süreçte Çıray partide genel sekreter, Dervişoğlu ve Bal genel başkan yardımcısı, Ulupınar ise İzmir il başkanı oldu.

EGE’NİN REKTÖRÜ BELLİ OLDU
Ege Üniversitesi’nin yeni rektörü belli oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan AK Parti eski Milletvekili Necdet Budak'ı rektör olarak atadı.

CHP’DE BAYINDIR KRİZİ YAŞANDI
Bayındır'da mülkiyeti belediyeye ait 80 dönümlük arazinin Parti Meclisi (PM) Üyesi ve Tunceli Milletvekili Gürsel Erol’a ait şirkete satılması partide kriz yarattı. Duruma tepki gösteren İl Eğitim Sekreteri Yücel Özen görevinden istifa etti. Olay günlerce İzmir ve örgüt gündeminde yer tuttu.

KASIM

KOCAOĞLU’NDAN YERLİ OTOMOBİL HAMLELERİ!
Yeri otomobil üretimi Türkiye'nin gündeminde önemli bir yer tutarken, bu projeye ev sahipliği yapmak isteyen İzmir'den çok önemli bir hamle geldi. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin öncülüğünde bir araya gelen otomotiv sektörü ve iş dünyası temsilcileri, yerli otomobil üretimi konusunda İzmir'in kararlılığını gösteren son derece anlamlı bir fotoğraf ortaya koydu. Daha sonra ise İzmir milletvekilleriyle "ikinci zirveyi" gerçekleştirildi. İlk toplantıda oluşturulan 8 kişilik Takip ve İzleme Komitesi, kentin vekillerini bilgilendirerek yol haritasını açıkladı. Komite Başkanı olan Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, toplantı bitiminde yaptığı açıklamada “İçeride siyasilerle birlikte fikir alışverişinde bulunduk. Onların siyasi olarak İzmir’e sahip çıkmasını istedik. Bu fikir Merkezi Hükümete de gidecek. Bizim burada yaptığımız şey, İzmir olarak istek ve kararlılığımızı göstermek” mesajını verdi.

ARALIK

BAŞKAN İNCE’YE SALDIRI!
Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce eşi Nilüfer İnce ile birlikteyken silahlı saldırıya uğradı. Bacağından vurulan Başkan İnce hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. İzmir emniyeti yaptığı çalışmalar sonrasında İnce’yi vuran ismi yakaladı. Başkan İnce, eşiyle birlikte şahsı teşhis etti. Silahı ateşleyenin Balçova İnciraltı’nda işletmecilik yapan U.G olduğu öğrenildi. U.G tutuklandı. 

ÖDEMİŞ MÜDÜR CİNAYETİ…
Ödemiş Kaymakçı Çok Programlı Anadolu Lisesinde, daha önce bir öğrenciye silah çektiği gerekçesiyle disiplin kurulu cezası verilen 11. sınıf öğrencisi U.Y. ile İ.P, okul müdürü Ayhan Kökmen'in odasına gitti. Burada yaşanan tartışmanın ardından pompalı tüfekle açılan ateş sonrası yaralanan okul müdürü Kökmen, kaldırıldığı Ödemiş Devlet Hastanesinde müdahaleye rağmen kurtarılamadı.

DİKİLİ’DE TACİZ OLAYLARI!
Dikili'deki özel ortaöğretim yurdunda kalan bazı öğrencilerin ailelerinin, çocuklarının cinsel istismara uğradığıyla ilgili şikayeti üzerine, polis çalışma başlattı. Yurtta kalan 7 öğrenciye cinsel istismarda bulunduğu iddia edilen görevli Ö.F. bugün gözaltına alındı. Dikili İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne getirilen Ö.F. mahkeme tutuklama kararı verdi.

İlçede ayrıca Belediye Başkanı Mustafa Tosun’un da adı taciz olayına karıştı. Başkan Tosun’un bir kadın personele karşı sözlü ve fiziksel tacizde bulunduğu iddia edildi.

 
2 yılda 13 ton... Zirve yine Bornova'nın
 
Yeni yıl mesajı: Çok önemli gelişmeler bizi bekliyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de kanseri yenmişti ama... 'Sunroof' dehşeti için mahkemeden karar!
İzmir'de, rahim kanserini erken teşhisle yenen Sevilay Özkıyıcı, arkadaşının ...
İzmir'de yılbaşı öncesi havadan-karadan huzur operasyonu
Konak ilçesi Kadifekale semtinde hava destekli denetimlerde aralarında ...
TSK'dan açıklama: Onlarca terörist öldürüldü!
Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), son bir hafta içinde yapılan faaliyetler ...
 
FETÖ’den mini etekli ‘izdivaç’ yöntemleri
Örgüt içinde izdivaç iklimi yaratmak için dernek kuran FETÖ’nün ablalar ...
Türkiye tepki göstermişti... Geri adım geldi!
Yunanistan hükümeti, firari askeri serbest bırakan komisyona itiraz etti.
Türkiye'den Yunanistan'a 'sığınma' tepkisi!
Dışişleri Bakanlığı, FETÖ'nün darbe girişimi sonrası Yunanistan'a kaçarak ...
 
İzmir'i sağanak vurdu!
İzmir'de dün başlayıp gece boyunca etkili olan sağanak nedeniyle bazı ...
İzmir'de arabayı çalıp dereye attılar!
Urla'da çalınan bir otomobil dere yatağında terk edilmiş halde bulundu.
Atina-Ankara arasında deprem! Kabul ettiler!
15 Temmuz darbe girişiminin ardından Yunanistan'a kaçan 8 darbeci askerden ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Anıt başkan'dan yeni başkanlara!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva