HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
4 Eylül 2017 Pazartesi - 09:11

İzmir için şimdiden sıradalar! Ukrayna'dan Kocaoğlu'na 3 teklif!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu ziyaret eden Ukrayna’nın Ankara Büyükelçisi Andrii Sybiha, çantasında 3 teklifle geldi: "Gelecek yılki İEF'nin 'partner ülkesi' olmak, bu yılki Travel Turkey'de güçlü bir katılımla yer almak ve Harkov ile İzmir'i 'kardeş şehir' yapmak istiyoruz.

İzmir için şimdiden sıradalar! Ukrayna dan Kocaoğlu na 3 teklif!

Ukrayna’nın Ankara Büyükelçisi Andrii Sybiha, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nu ziyaret ederek ülkesinin İzmir'e ilişkin önemli hedeflerini anlattı.  Ukrayna İstanbul Başkonsolosu Oleksandr Gaman, Konsolos Yuriy Grynevetskiy ve İzmir Fahri Başkonsolosu Hikmet Güvercin'in eşlik ettiği konuk Büyükelçi, gelecek yıl düzenlenecek 87. İzmir Enternasyonal Fuarı'na "partner ülke" olabilmek için şimdiden gerekli girişimleri başlatmak istediklerini söyledi. Aralık ayında İzmir'de düzenlenecek Travel Turkey Fuarı'na Ukrayna olarak çok güçlü bir katılımla geleceklerini de açıklayan Andrii Sybiha, İzmir'e bir de "kardeş kent" teklifi getirdi.

SİZİ ÖRNEK ALSINLAR
"Dostane" bir ülkeyi "dostane" bir ülkede temsil etmekten büyük mutluluk duyduklarını belirten Büyükelçi Sybiha, “Özellikle İzmir halkından üç dönemdir destek alan bir belediye başkanıyla görüşmek benim için büyük bir şereftir. İzmir’e gelir gelmez buradan gitmek istemeyeceğimizi hemen anladım. Bu şehirde her şeyi görebiliyoruz. Dinamik ve gelişen bir yapısı da var bu şehrin. Bu şehir böylece modernleşiyor, güzelleşiyor" dedi. Özellikle şehre geldiği akşam İzmir’i gezme ve insanlarla sohbet etme fırsatı bulduğunu da kaydeden Andrii Sybiha, "Herkes tramvay fikrinizi çok beğenmiş. Bunları burada gördükten sonra, Ukrayna'daki belediye başkanlarının bu projeyi tartışarak sizinle fikir paylaşımı yapmalarını isterim. İzmir gibi şahane şehirde yüzlerce Ukraynalı vatandaşlarımızın burada ikinci vatanlarını bulduğu için sizlere ayrıca teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

KARDEŞ ŞEHİR OLALIM
Ukrayna’nın gelecek yıl düzenlenecek 87. İzmir Enternasyonal Fuarı'na  "partner ülke" olmak istediğini açıklayan Büyükelçi, "İzmir'i ve Fuar organizasyonunu çok önemsiyoruz. Ayrıca Aralık ayında yine İzmir'de düzenlenecek Travel Turkey Fuarı'na Ukrayna'dan güçlü bir katılımla gelmek istiyoruz" dedi.

Ülkesinin önde gelen bir şehriyle İzmir’i kardeş kent yapmak istediklerini de ifade eden Andrii Sybiha, sözlerini şöyle sürdürdü:

“İsterseniz Ukrayna’nın eski başkenti Harkov ile İzmir kardeş şehir yapabilir. Kiev’den sonra gelen şehir Harkov’dur. Hem nüfus hem de sanayi potansiyeli açısından büyük öneme sahip. Zaten Ukrayna ile Türkiye arasındaki ilişkiler hızlı bir biçimde gelişiyor. Geçen seneye göre Türkiye’ye gelen turist sayısı 1 milyondan fazla. Özellikle biz de bu sene Türkiye'den 1,5 milyondan fazla Türkiye’den turist bekliyoruz.”

BAŞKAN'DAN TEŞEKKÜR
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da, fuarlar kenti olarak geliştirdikleri İzmir'de pek çok büyük fuar gerçekleştirdiklerini hatırlatarak "Bu fuarlar da ikili ilişki kurmak açısından büyük önem arz ediyor. Türkiye’nin en büyük turizm fuarlarından biri olan Travel Turkey’de Ukrayna’yı hem katılımcı hem de ziyaretçi olarak görmekten büyük mutluluk duyacağız. İEF'de partner ülke olma konusundaki talebiniz ise bizi fazlasıyla memnun etti" diye konuştu.

 
14 yaşında önce uyuşturucu batağına düştü, sonra fuhuş! Polisten film gibi operasyon
 
Bornova'dan 'en özel' hizmet... 3 yıla dünyalar sığdı...
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
muhalif 4 Eylül 2017 Pazartesi 12:36

sn.büyükelçi, Ukrayna gümrük polisi ülkeye girişte türk vatandaşlarına insanşık dışı muamele ile bekletiyor, yanında kaç para var diye paraların fotoğrafını çekiyor. bende sinirlenip, hükümetiniz bari vize uygulasın dedim, ne bu rezalet......

Yorumu oyla      12      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Dalgıç'tan Çeşmelilere bayram müjdesi
İzmir'in Çeşme ilçesinde CHP İlçe Başkanlığı'nın bayramlaşma törenine ...
Açık havada büyük keyif: Yalı spor merkezi!
Konak Belediyesi’nin sıcak havalarda açık havaya taşınan ücretsiz aerobik, ...
Gazeteci Barış Selçuk Parkı'na modern dokunuş
Karabağlar Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ile Fen İşleri Müdürlüğü ...
 
Başkan Kocaoğlu: Derdimiz Aliağa Belediyesi'nin malını almak değil...
Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Aliağa Belediye Meclisi'nin, ...
İZSU'dan o ilçeye can suyu... 5 köy kurtuldu...
İZSU Genel Müdürlüğü, Beydağ’a bağlı Eğridere, Örenler, Kokarca, Kavaklıdere ...
İzmir'de 'can dostlar' emin ellerde
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin 3 yıl önce oluşturduğu “Sokak Hayvanları ...
 
Kemalpaşa'nın 'iyilik' projesi 1 yaşında: Türkiye'nin en büyüğü!
Kemalpaşa Belediyesi tarafından 2 Eylül 2016 tarihinde hizmete açılan ...
Ödemiş'te bayramlaşma töreni... Ünlü sanatçı da katıldı...
Ödemiş Belediye Başkanı A.Mahmut Badem, Kurban Bayramının ikinci günü ...
Topuklu Efe altyapı seferberliği ilan etti
Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu “Büyükşehir Yasası” öncesinde ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Anıt başkan'dan yeni başkanlara!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva