HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
21 Nisan 2020 Salı - 14:38

İzmir için endişelendiren artış!

Korona virüsü salgını nedeniyle hafta sonu uygulanan sokağa çıkma yasağı sonrası, 20 Nisan Pazartesi günü İzmir’de toplu ulaşımı kullananların sayısındaki artış endişe yarattı. Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, özellikle öğrenci, serbest kart sahibi ve 60 yaş grubu binişlerin 50 binden fazla olması üzerine bir kez daha “Evde kalın” çağrısı yaptı.

İzmir için endişelendiren artış!

İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü verilerine göre 20 Nisan Pazartesi günü toplu ulaşım araçlarına 308 bin 646 biniş yapıldı. Bu rakam, bir önceki pazartesi günü (13 Nisan) 267 bin 262 iken, iki hafta önceki pazartesi günü (6 Nisan) ise 277 bin 259 olarak sayılmıştı.

20 Nisan Pazartesi günü tüm toplu ulaşım araçlarına tam biniş sayısı 238 bin 765, öğrenci kartlarıyla yapılan biniş sayısı 34 bin 872, serbest kart binişi 13 bin 120, personel kartı binişi 11 bin 918, 60 yaş kartı binişi 8 bin 826, öğretmen binişi 760, 3-5 kart binişi 230, çocuk kart binişi 96 ve muhtar kart biniş sayısı 59 oldu. Bir önceki haftaya göre öğrenci, serbest kart ve 60 yaş kartı binişlerindeki yükseliş dikkat çekti. 20 Nisan Pazartesi günü bu üç gruptaki toplam biniş sayısı 56 bin 818 oldu.
 
Muhtar ve çocuk kart binişlerinin de görüldüğü tablo sonrası İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, bir kez daha “Evde kalın” çağrısı yaptı. İşe gitmek zorunda olmayanların, mecbur kalmadıkça dışarı çıkmaması ve toplu ulaşım araçlarını kullanmaması gerektiğini vurgulayan Soyer, şöyle konuştu:

“Rakamlar, sokağa çıkma yasağının uygulandığı hafta sonunun ardından binlerce kişinin kendilerini adeta sokağa attığını gösteriyor. Bu hastalığın yayılmasını, dolaşımımızı, birbirimizle etkileşimimizi en aza indirebilirsek engelleyebileceğiz. Bunu ben değil; bilim söylüyor. Hemşehrilerimden bir kez daha ve önemle rica ediyorum. Önümüzde dört günlük bir sokağa çıkma yasağı var. Lütfen, gelecek pazartesi günü aynı tabloyla karşılaşmayalım. Birbirimizin, sevdiklerimizin sağlığını, hayatını riske atmayalım. Hepimiz bu kısıtlılık nedeniyle sıkılıyoruz ama lütfen sabredelim. Sabredelim ki özlediğimiz güzel günlere çok daha çabuk ulaşalım.”

 
Korkunç son: 2 yaşındaki ikizler pencereden düştü
 
Çiğli Atatürk Mahallesinde köşe bucak temizlik
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Buket 22 Nisan 2020 Çarşamba 14:49

Sonunda farkına vardınız eşim için aramadigim yer kalmadı otobüs o kadar çok azaltıldı ki dün gece bindiği 27 numaralı otobüste ayakta geldi yer yok otobüs dolu yasak var eşim kapalı olan kurumda çalışmak zorunda kaliyo güvenlik görevlisi olduğu için vardiyalı üstelik hafta icide hafta sonunda çok kötü yaptınız bu otobüsleri anlamadım ben virüs mü düşünülüyor mazot mu bu kadar otobüsleri azaltmanın mantığını lütfen bana anlatın anlamak istiyorum

Yorumu oyla      2      3  
Lombak 22 Nisan 2020 Çarşamba 00:55

Sanırım cevabı filyasyon. Tabii ki evde kalmak en önemlisi.

Yorumu oyla      2      3  
Bucalı 21 Nisan 2020 Salı 17:23

Sokağa çıkılmamasını insanlarımız anlamış değiller caddeler yaya ve taşıtlarla dolu zaman zaman trafiğin sıkıştığını görmekteyiz...

Yorumu oyla      4      4  
Ercan 21 Nisan 2020 Salı 15:08

Problem şu.Toplumumuz da şöyle bir aşırı güven oluştu .Maskeyi taktım mı işlem tamam.Mesafe falan hak getire.maskeleri kullananlarin bir çoğu maskeleri yikayip yıkayıp giyiyor .O maskenin koruma ozelligi falan kalmadığının farkinda değil. Bir de motorcuların rüzgardan darbelerden korunmak için taktığı başlıklara benzeyen başlıklar takilmaya başlanmış O da ayri bir komedi.Bir haftadır sehir nerdeyse eski kalabaliklarina ulaştı.Buna rağmen bulaşma sayılarında düşme devam ediyor demeçleri ne kadar inandırıcı olur bilemiyorum.

Yorumu oyla      13      3  
Z.B 21 Nisan 2020 Salı 15:05

Başkanın bu kaygısına katılıyorum. Zaten veriler üzerinden bir değerlendirme yapmış. Ben de kısa bir süre dışarı çıktım ve gözlerime inanamadım. Çok fazla bir insan sirkülasyonu var. Bu kalabalık insanı tedirgin ediyor...

Yorumu oyla      8      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Soyer'den 'Biz Varız' kampanyasına destek çağrısı
Koronavirüs salgını sürerken İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, ...
Torbalı Belediyesi’nden maske seferberliği
Torbalı Belediyesi, artan maske ihtiyacı nedeniyle bir proje başlattı. ...
Buca’da balkon tarımı başladı
Gıda güvenliğinin yanı sıra tarımsal üretimi kent geneline yaymak için ...
 
Küçük Mercan istedi, Konak Belediye salıncak kurdu!
Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, 7 yaşındaki küçük Mercan’ın salıncak ...
Yaralı atmaca Narlıdere'de şifa buldu
Narlıdere Limanreis Mahallesi’nde 2 ay önce vatandaşlar tarafından yaralı ...
Başkan Batur’dan olağanüstü meclis toplantısı: Tüm yatırımlarımızı durdurduk!
Konak Belediye Başkanı Batur, alınması gereken önemli kararlar olduğu ...
 
Başkan Oran tarlaya girdi ve çiftçilere seslendi: Tarım her şeyden önemlidir!
Koronavirüs ile mücadele ettiğimiz bu günlerde tarlaya girerek, sürdürülebilir ...
Bornova'da kaçak maske üretenlere zabıta baskını!
Bornova Belediyesi Zabıtası, hijyenik olmayan koşullarda, kaçak olarak ...
Başkan Selvitopu'ndan pazar teftişi!
Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, koronavirüsle mücadele ...
 
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
10 Yönetmen Ve Türk Sineması
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Atatürk' adını kim yakıştırdı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva