HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
27 Eylül 2019 Cuma - 09:18

İzmir'e yeni gurur projesi: 2023'te gün yüzüne çıkacak

Esnaf örgütü temsilcileriyle bir araya gelen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Konak Pier ile Kadifakele arasındaki güzergah üzerinde yapacakları çalışmaların İzmir’i ayağa kaldıracağını söyledi. Konak Pier'den başlayıp Kemeraltı, İkiçeşmelik, Agora aksı üzerinden Kadifekale'ye uzanan rota düzenlenecek. Efes ile aynı kapasitede olan amfi tiyatro gün yüzüne çıkarılacak.

İzmir e yeni gurur projesi: 2023 te gün yüzüne çıkacak

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, esnaf örgütü temsilcileriyle yaptığı düzenli toplantıların ikincisini gerçekleştirdi. İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Zekeriya Mutlu, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği yöneticileri, oda başkanları ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Esnaf Masası Başkanı Hamdi Yapıcı’nın katıldığı toplantıda esnafının sorunları ve talepleriyle ilgili görüş alışverişinde bulunuldu. Zekeriya Mutlu, bir önceki toplantıda gündeme gelen ve çözülen konularla ilgili İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'e esnafa desteğinden ötürü teşekkür etti.

10 EKİP ÇALIŞACAK, 2023'TE TAMAMLANACAK
Hayata geçirecekleri projelerle İzmir esnafının kalkınacağını söyleyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir için en büyük projelerinden birini de açıkladı. Kemeraltı'ndaki sokakların sağlıklaştırılacağını, üst örtü ve aydınlatmayla yedi gün 24 saat yaşayan bir Kemeraltı yaratacaklarını söyleyen Başkan Soyer, “Kemeraltı dünyanın en büyük, en eski açıkhava alışveriş merkezi. Tek başına bir dünya markası. Konak Pier'den çıkıp, Saat Kulesi'ne oradan Kemeraltı'na ve sinagogların restore edildiği Havra Sokağı’na uzanan bir gezi düşünün. Oradan kazıları tamamlanmış Agora’ya çıkıyoruz. İkiçeşmelik'teki bütün dükkanları kaldırıyoruz. Yerine sinemalar, tiyatrolar ve kafeteryalar yapıyoruz. İzmir'in en güzel manzarasının olduğu Kadifekale'ye ulaşıyoruz. Bir az yakınında 20 bin kişilik amfi tiyatro var. Efes ile aynı kapasitede. Kazı başkanımızla görüşüp üç yıl içinde yani 2023 yılında, 10 ayrı ekiple çalışarak buradaki kazıların bitirilmesini planladık. İzmir bir Efes daha kazanacak. Kadifekale'den Konak Pier'e uzanan bu güzergah, İzmir'in kaldıracı olacak. Bu hikayeyi büyütüp,  bütün insanlığa sunacağız. İzmir'i böyle ayağa kaldıracağız" dedi.

ESNAFIN DOSYASINDA NE VARDI?
Toplantıda; kruvaziyer turizmi, Mezarlıklar Müdürlüğü ile ilgili yapılması planlanan çalışmalar ile Uluslararası Toplu Taşımacılar Birliği'nin konferans davetine ilişkin konular gündeme geldi. Zekeriya Mutlu, mezarlıklarda eğitim görmüş sertifika sahibi, ehliyetli kişilerin bu işi yapmasıyla ilgili taleplerini dile getirdi. Başkan Soyer, konunun çözümü için hem ilgili esnaf odalarının hem de İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin yetkili birimlerinin bir araya gelip, çözüm bulmasını istedi.

İZMİR’E DEV GASTRONOMİ FUARI GELİYOR
Kruvaziyer gemilerinin İzmir'e yeniden sefer yapacak olmasını büyük bir sevinçle karşıladıklarını ve bu konuda esnaf olarak hazırlık yapmak istediklerini söyleyen Mutlu'ya turizm alanında hayata geçirecekleri diğer çalışmalar hakkında bilgi veren Başkan Soyer, şunları aktardı: “İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İzmir Ticaret Odası olarak kruvaziyer gemilerinin İzmir'e sefer yapması için ortak bir idealde buluştuk. Gelecek turistleri ayrıcalıklı hissettirecek özel bir program yapacağız. 2023 yılında Costa ve diğer iki şirketi de dahil ederek haftanın altı günü düzenlenecek seferlerle 1 milyon turist hedefine ulaşmak istiyoruz. İzmir turizminin gelişmesi için buna çok ihtiyacımız var. Ayrıca 2021 yılında İtalya'nın Torino kenti dışında ilk defa Türkiye'de İzmir'de dünyanın en ünlü gastronomi fuarı Terra Madre'yi düzenleyeceği z. Bu organizasyonlar İzmir esnafına da katkı sağlayacak. Buna hep birlikte İzmir olarak hazırlanmamız lazım”.

 
Vatandaşlara 'riskli yapı tespiti' imkanı
 
Egeli denizcilere tersane müjdesi
YORUMLAR
Toplam 17 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Röne K Uzunboy . 6 Ekim 2019 Pazar 00:18

şahane bir haber bu ,okurken heyecanlandım ,doğup büyüdüğüm bu yerlerde bütün bunlar olursa ne güzel olur .oralardan İzmir’in manzarası muhteşemdir.hayırlısıyla ve bütün orğanizasyonların başarılarla bitmesini dilerim. Özlediğim İzmire bu yakışır.

Yorumu oyla      4      5  
Hüseyin kayacıoğlu 30 Eylül 2019 Pazartesi 10:08

Bu çalışmalar Konak kemeraltı yani Anafartalar caddesi sonu basmahane altınpark çorakkapı camisine giden hat dahilmi yoksa mezarlıkbaşı’da kesilib bitiriliyormu böyle ise çok yazık umarım böyle değildir çünkü İzmirin en eski yerleşim yerlerinden birisi’de buraları tilkilik keçeciler basmahane buraları unutmamak lazım teşekür ederim

Yorumu oyla      4      5  
Ayşe Fesligen 30 Eylül 2019 Pazartesi 01:03

Izmır çok şanslı doğma büyüme izmirimde yaşıyorum. Ahmet piristinadan (Nur için de)yatsın,başladı,Aziz beyle,devam etti,memleket sevgim ve şimdi Tunç soyer iyiki var iyiki oldular izmir aşk ı budur işte sizleri sevdik seviyoruz ben Aziz beyi hiç bir zaman unutmucam bede iz bırakan bir belediye başkanı oldu oncol seviyorum allah razı olsun .Şimdi Tunç başkanımızda destekliyorum iyi çalışkan insan Başarılar,devam etsin inşaallah .Çalışan kazanır elması kızarır Tebrikler??????????????????

Yorumu oyla      6      5  
Sinan Güngör 29 Eylül 2019 Pazar 22:24

İzmir sadece buraları değil...

Yorumu oyla      4      5  
Neşe Ors 29 Eylül 2019 Pazar 08:59

yıllardır çözülemiyen Kemeralti Beyler Sokakları nihayet kentte yakışır hale gelecek. Bu konuda çalişma yapan kişileri ve kurumlara tesekkür ederim. Kisa sürede tarihi yapılar hayat bulur.

Yorumu oyla      4      5  
Arif Ali Cangı 28 Eylül 2019 Cumartesi 08:47

İzmir''e böyle projeler yakışır. Düşünenlere ve çaba harcayanlara teşekkürler. Bu arada Kaptan Mustafa Paşa vakıf işhanı temelinden çıkan Antik Roma Dönemi İzmir Limanı atlanmamalı. Küllerinden doğmak biraz da böyle bir şey olsa gerek. Tarihi geçmişı ile bugünü buluşturup geleceğe güzel, değerleri korunmuş bir kent bırakmak. Hepimize kolay gelsin

Yorumu oyla      5      5  
Kamil Tatari 28 Eylül 2019 Cumartesi 07:26

Izmir de Amfi Tiyatro yok. Izmir de Tiyatro var. Amfi Tiyatro yuvarlak olur. Roma daki Colisseum bir Amfi Tiyatro.

Yorumu oyla      4      6  
muhalif 28 Eylül 2019 Cumartesi 04:16

izmirantik tiyatrosunun ortaya çıkarılması sn.Kocaoğlunun başarısıdır, ve zaten tiyatro bu dönemdegün yüzüne çıkarılmaya başlandı...etrafınında kamulaştırılıp yıkılması sn.Kocaoğlunun başarısıdır. Sn.Soyer e ise yıkılan bölgeyi düzenlemek kalıyor...

Yorumu oyla      4      5  
Nuri Pınar YILDIRIM 27 Eylül 2019 Cuma 22:56

"Umarım dediklerimin tersi çıkar."

Yorumu oyla      4      5  
Nuri Pınar YILDIRIM 27 Eylül 2019 Cuma 22:52

Acaba murettip hatası mı var, yoksa laf olsun torba dolsun kabilinden verilmiş sayılar mı? Sn. Başkan haftada 6 gün üzerinden yılda 1.000.000 (bir milyon) gemi turistinden söz ediyor. 52hafta X 6 gün= 312 gün eder... 1.000.000 turist÷312 gün= günde 3205 turist demektir ki, 50 yıldır turizm sektöründe olan bana göre ütopik ötesi bir rakamdır. Bu rakamı tahminlemek için hangi veriler ve kriterler, kim(ler) tarafından gözönünde bulunduruldu acaba? Umarım dediklerinin tersi çıkar.

Yorumu oyla      4      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Menemen’de zeytin üreticilerine destek
Menemen’de köylerin kalkındırılması ve köylünün desteklenmesi amacıyla ...
Çiğli Belediyesi çocuk dostu kent olmak için harekete geçti
UNICEF’in Çocuk Dostu Kentler uygulaması bünyesinde Ankara’da gerçekleşen ...
Bayındır Belediyesi'nden aşure dağıtımı
Bayındır Belediyesi tarafından Bayındır Cumhuriyet Meydanı, Turan, Yakapınar ...
 
Başkan Oğuz, esnaf ve sanatkârlarla buluştu: Hizmet etmek için geldik
Urla Belediye Başkanı Burak Oğuz, her hafta ilçenin farklı bölgelerindeki ...
Torbalı'da altyapı çilesi 2020'de bitiyor
Torbalı’nın kanayan yaraları için Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur, ...
Sayıştay açıkladı: DSİ, İZSU’dan 48 milyon TL alacak!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İZSU’nun DSİ’ye borcunun bulunduğu ...
 
Faytonlar kalktı: İzmir'de özgür atlar zamanı
Faytonlar kalktı: İzmir'de özgür atlar zamanı
Festival için geri sayım: Soyer de yarışacak
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından 27-29 Eylül tarihlerinde düzenlenecek ...
BerKM’de çocuk tiyatrosu günleri
Bergama Kültür Merkezinde ( BerKM) Mustafa Poyraz’ın yazdığı ve yönetmenliğini ...
 
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
10 Yönetmen Ve Türk Sineması
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Atatürk' adını kim yakıştırdı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva