HABERLER>SAĞLIK
22 Mayıs 2018 Salı - 12:52

İzmir'e Cumhuriyet tarihinin en büyüğü: Açılış erkene çekildi!

Cumhuriyet tarihi boyunca İzmir'e yapılan en büyük sağlık yatırımı olan İzmir Bayraklı Entegre Sağlık Kampüsü'nün fiziki gerçekleşme oranı yüzde 30'a yaklaştı.

İzmir e Cumhuriyet tarihinin en büyüğü: Açılış erkene çekildi!

İzmir'de yaklaşık 3 milyar liraya mal olacak, Cumhuriyet tarihi boyunca kentte yapılan en büyük sağlık yatırımı olan ve 4 yılda tamamlanması planlanan Bayraklı Entegre Sağlık Kampüsünde açılış tarihi bir yıl öncesine çekildi. 

Bayraklı ilçesi üst kesiminde bulunan 618 bin 896 metrekarelik alanda inşaatına bir yıl önce başlanan çalışmalarda binalar hızla yükseliyor.

Tamamlandığında Türkiye'nin üçüncü büyükşehir hastanesi olma özelliğine sahip olacak kampüsle aynı zamanda Ege Bölgesi'nin ve İzmir'in ise en büyük sağlık yatırımı hayata geçirilecek. 5 hastaneyi barındıran ana bina dışında, fizik tedavi ve rehabilitasyon ile yüksek güvenlikli adli psikiyatri hastanesiyle hizmet verecek olan kampüste fiziki gerçekleşme oranı yüzde 30'lara yaklaştı. 

Hastane 420 poliklinik, 53 ameliyathane, 353 yoğun bakım yatağı, 857 tek kişilik ve 225 çift kişilik odalarıyla hastalarına 5 yıldızlı otel konforunda hizmet verecek. 

Günde 71 bin kişinin hizmet alacağı, heliport alanlarının bulunduğu hastanede toplam 6 bin kişi görev yapacak.

Dev hastanenin yapım çalışmalarında 23 vinç kurulurken halen bin 500 işçi inşaatın bir an önce tamamlanması için 3 vardiya halinde 7 gün 24 saat ter döküyor. 

Depreme dayanıklı inşa edilen binalarda yaklaşık bin 302 deprem izolatörü kullanılırken hastanenin tükettiği enerjinin yüzde 30'unu kendisi üretmesi planlanıyor. 

İzmir İl Sağlık Müdürü Bediha Salnur, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Bayraklı Entegre Sağlık Kampüsü'nün hizmete girmesiyle kentin sağlıkta altın çağını yaşayacağını söyledi.

İnşaat sahasındaki çalışmaların planlandığından hızla devam ettiğini belirten Salnur, şöyle konuştu:

"15 gün önce fiziki gerçekleşme yüzde 20'lerdeyken şimdilerde ise bu oran yüzde 30'a yaklaştı. Kazı çalışmaları yüzde 91 gerçekleşme oranına ulaştı. Daha önce şehir hastanemizin 2021 yılı başında bitirilmesi planlanmıştı. Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımızın talimatlarıyla inşallah 2020 yılında bitirilmesi hedefleniyor."

Salnur, projenin tamamlanmasıyla kent genelinde nitelikli hasta yatağı sayısının 10 bine ulaşacağını dile getirdi. 

Hem sağlık kampüsü hem de diğer hastane yatırımlarının hayata geçmesiyle İzmir'in sağlık turizmi konusunda gelirlerinin de artacağını vurgulayan Salnur, dünyanın birçok ülkesinden gelen hastaların kentte şifa bulacağını kaydetti.

Yüklenici firmanın koordinatörü Murat Pektaş da her yönüyle İzmir'e yakışır bir sağlık yatırımını hayata geçirmek için tüm güçleriyle çalıştıklarını söyledi. 

Bayraklı Entegre Sağlık Kampüsü'nü 2020 yılında hizmete açmak için yoğun çaba gösterdiklerini vurgulayan Pektaş, ileriki günlerde inşaat alanında çalışan işçi sayısının 4 bin 500'e çıkacağını sözlerine ekledi. (AA)

 
Un helvası tadında Revaniye tatlısı
 
Ramazanda susuzluğa karşı domates salatalık
YORUMLAR
Toplam 11 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
23 Mayıs 2018 Çarşamba 08:58

Bu hastaneye ulaşım yok. Kuzeyin ihtiyacı olan Egekent-BornovaEvka3 metrosu inşa edilerek Egekent-Çiğli çevreyolları-Tüneller-Bayraklı Hastanesi-Bornova şeklinde güzergahı olan metro ile kuzeyin ihtiyacı olan toplu ulaşım sorunu çözülmeli. İzbanla halkapınar aktarması ile toplu ulaşım olmaz. İzban yetersiz. Zaman zaman 15-20 dakikada bir geçen izbanla kuzeyin ulaşım ihtiyacı giderilemez. Acilen 4 dakikada bir çalışan Egekent-BornovaEvka3 metrosu inşa edilmeli.

Yorumu oyla      14      5  
Ali Haydar 22 Mayıs 2018 Salı 23:20

Okuyalım. https://www.evrensel.net/haber/342765/saglikta-yikimin-yeni-adi-sehir-hastaneleri

Yorumu oyla      9      5  
Ali Haydar 22 Mayıs 2018 Salı 23:18

Yapılan Şehir Hastaneleri'ne devlet 25 yıl boyunca kira ödeyecek.Müteahhit 25 yıl boyunca hastanenin her şeyini işletecek,kar edecek.Köprülerde olduğu gibi müşteri garantisi var. Bunu sağlamak için de şehir içindeki hastaneler kapanacak. Türkan Özilhan'ın açılmama sebebi bu. Yapılacak 18 Şehir Hastanesi için toplam yatırım tutarı 10.5 milyar dolar olarak belirtilirken 25 yılda ödenecek toplan kira beledilin ise 30.263 milyar dolar olacağı belirtiliyor. Anladık mı niye insanların erişemeyeceği yerlere devasa hastane yaptıklarını?

Yorumu oyla      9      5  
sabuncu 22 Mayıs 2018 Salı 21:38

Dağ başına hastahane mi olur herkesin özel arabası mı var acil durumda ambülans gelse bile gidinceye kadar yolda ölürsün hastahane her zaman için merkezde olur karşıyaka devlet hastahanesini niye boşalttınız yeri çok güzel olduğu için orayla ilgili başla planlarınız mı var

Yorumu oyla      9      5  
sezarın hakkı sezara 22 Mayıs 2018 Salı 18:54

DOlar 4.68TL, Euro 5.52TL, Benzin 6TL !!! Durmak yok yola devam arkadaşlar.

Yorumu oyla      14      5  
gürkan 22 Mayıs 2018 Salı 16:37

Merkez, durmak yok yola devam demişsin de şöyle bir bakıyorum da AKP İzmir'de olimpik statlar yapacağım dedi, iş mahalle arası butik statlara geldi. Kuzey Ege Limanı dediler proje yalan oldu. Metro dediler tık yok. Hızlı tren dediler çivi çakılmadı. Hastane dediler durum malum. Baraj yaptık dediler, barajın hali malum. Kentsel yenileme dediler ama yaptıkları 1 tane proje yok. Sabuncubeli' ne tünel yapmaya kalktılar ancak 7 yıldır bitmedi. Kuzeye yol yapıyorlar ancak yol paralı. Çevre yolunun paralı olduğu nerede görülmüş? Bilmeyenler olabilir, çevre yolu Menemen'den itibaren ücretli olacak :) Bu şehir her yıl 50 milyar üzeri vergi veriyor, karşılığı 250 milyonluk YİD ile ya pılmış havaalanı ile bir tane tünel mi? Çevre yolunu biz yaptık diyorlar. Kardeşim çevre yolunun temeli 1987' de atıldı, Bornova'ya kadar geldi. AKP taaa 2002'den beri ancak yolu Menemen'e kadar getirebildi, gerisini paralı yapıyor. Bu şehir Ankara'dan yeterli yatırım almıyor dendiği zaman belediyeye gönderilen paradan bahsediliyor. Yahu isterseniz belediyenin, şehrin hakkı olmayan o parayı da göndermeyin de tam olsun. Ankara'ya metro için 4 milyar harcıyorsun burada 4,5 km lik bir hattı yıllardır yapacaksın. ayıptır, günahtır. Bu şehirden hala daha oy istemeleri bile komik.

Yorumu oyla      21      5  
Nurizade 22 Mayıs 2018 Salı 14:36

Bornova Türkan Özilhan (Trafik) hastanesi inşaatı biteli neredeyse 1 yıl oldu. Poliklinik hizmetleri verildiği halde hastane kısmı neden açılmıyor, bilen var mı?

Yorumu oyla      21      5  
volkan nicolas 22 Mayıs 2018 Salı 14:24

her söz verilen yatırım geç bitiyor geç başlıyor hatta bazıları başlamadı( otogar metro) bu yapılan hastanenın paralı koprulere benziyor.bildiğiniz ozel hastane..yeterli hasta olmazsa parasını biz vereceğiz..herşeyimizi sattı bunlar yazık

Yorumu oyla      20      6  
Merkez 22 Mayıs 2018 Salı 13:38

Teşekkürler durmak yok yola devam.

Yorumu oyla      10      27  
Gürkan 22 Mayıs 2018 Salı 13:26

"2014 yılında" temeli atılan hastane 36 ayda tamamlanacaktı ancak tabiki de tamamlanmadı. Bırakın erken açılmasını 2020 'de dahi bitse "3 yıl" geç açılacak. 3 ay değil 3 yıldan bahsediyoruz. 4 yıl önce temeli atılan hastane inşaatında iş ancak yüzde 30'lara gelmiş. AKP'li hanımefendi de dalga geçer gibi inşaat hızlı gidiyor diyor. Kardeşim bizimle kafa mı buluyorsunuz ? Temel atma töreninde başbakan birde metro hatlarından Halkapınar-Otogar arasının inşaatının da çok kısa sürede başlayacağı müjdesini de vermişti. Aradan geçti 4 yıl 4; ne metro başladı , ne de hastane dedikleri gibi bitti. Ayrıca hastanenin yeri sizce uygun mu ? Bildiğin dağın başı. Özel aracı olmayan vatandaş buraya nasıl gidecek ? İnciraltı öyle boş duruyor. Yapsana oraya . Metro da geçecek. Ve hastaneyi özel sektörün yaptığını söylemiyorum bile. Bakalım şu şehir hastaneleri açılsın da göreceğiz ne olacağını. Ayrıca 2 yıl önce yıkılan Karşıyaka Devlet Hastanesi bu hastane yüzünden mi yapılmıyor?

Yorumu oyla      29      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Pharmactıve İlaç’a ödül
Pharmactive, bu yıl 19. kez düzenlenen kariyer.net İnsana Saygı Ödülü'nü ...
Ramazanda nasıl beslenmeliyiz?
Yaşamımız boyunca olduğu gibi ramazan ayında da beslenmemizin yeterli ...
Ege Ünversitesi'nden bilim literatürüne kazandırılan yeni virüs
EgeÜniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı öğretim ...
 
İzmirli kadın kilo aldığını sandı, gerçek ortaya çıkınca hayatının şokunu yaşadı!
İzmir'de göbeğindeki şişliği kilo zanneden 58 yaşındaki Suzan Şener'in ...
Ege Üniversitesi geliştirdi: Tek nefesle kanser tanısı
Ege Üniversitesi (EÜ) önderliğinde yapılan bilimsel çalışmayla akciğer ...
Eczacılar Günü, Karşıyaka’da kutlandı
Karşıyaka İlçe Sağlık Müdürlüğü olarak tertiplenen ve geleneksel her yıl ...
 
Deniz Baykal için flaş açıklama
Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada "Gaziler Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon ...
Ramazanda Ege mutfağı önerisi
Ramazanda Ege mutfağı önerisi
İzmir'de şifa buldu: Eğitim görmek istiyor
Gürcistan uyruklu Tekla Nachkebia (12), lösemi teşhisi konulduktan sonra ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çocuk yaşında assolist oldu!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gazeteci titizliğinden çıkan bir roman
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva