HABERLER>SAĞLIK
17 Mayıs 2018 Perşembe - 13:56

Eczacılar Günü, Karşıyaka’da kutlandı

Karşıyaka İlçe Sağlık Müdürlüğü olarak tertiplenen ve geleneksel her yıl düzenlenen Eczacılık Bayramı etkinliği yoğun katılım ile gerçekleşti.

Eczacılar Günü, Karşıyaka’da kutlandı

Eczacılık mesleğinin akademik kuruluşunun 179. Yıldönümü onuruna düzenlenen etkinliğe Karşıyaka ilçe eczacıları, diğer ilçelerden ve kurumlardan gelen eczacıların yanı sıra Karşıyaka Kaymakamı Sadettin YÜCEL,  İzmir İl Sağlık Müdürlüğü İlaç ve Tıbbi Cihaz Başkan Yardımcıları Dr. Özgür SÖNMEZ ve Fizyt. Sevcan Ekizler GÜNEY,  İzmir Eczacılar Odası Başkanı Ecz. Tuncay SAYILKAN, İl Sağlık Müdürlüğü Eczacılık Birimi Sorumlusu Ecz. Eser GÜLER ve birim çalışanları ve diğer ilçe sağlık müdürlüğü eczacıları ile emekli olmuş pek çok eczacı katıldı.

Karşıyaka İlçe Sağlık Müdürlüğü Eczacı Esen  Akay, yaptığı açılış konuşmasında  “Karşıyaka Türkiye’de pek çok ilden daha fazla eczaneye sahip, ilçe sağlık müdürlüğü olarak yapılan çalışmalarda da akılcı ve Atik ilaç projesiyle 2015 yılından beri okullarda 6000 kişiye akılcı ilaç ve atık ilaç eğitimi verdik. Ayrıca Karşıyaka'daki eczacılarımızın desteği ile  9 ton atık ilacın çöpe karışmadan doğaya zarar vermeden imhaya yönlendirilmiştir.” Bu projeye desteklerini esirgemeyen Eczacılara teşekkür eden Esen, birlikten güç doğduğunu ve bayramların paylaşma ile güzelleştiğini anlam kazandığını belirtti.

Karşıyaka Kaymakamı Sadettin Yücel ise  Eczacıların yaşamımızdaki önemine değindi. Eczanelerin özel işletmeler olduğu halde kamusal alanda ne kadar önemli bir  hizmet  verdiğini ifade etti. Ve her bir eczacının da bireysel çabalarıyla halka ve mesleğine değişik şekillerde hizmet verebileceğini belirtti. Eczacılık bayramı dolayısı ile yapılan bu organizasyondan ve birliktelikten mutlu olduğunu belirtti. Çabaları için ilçe sağlık müdürlüğü ekibine teşekkür etti.

Karşıyaka İlçe Sağlık Müdürü Dr. Yıldıray Çığırgil yaptığı konuşmada, eğitim yıllarında aldığı derslerde sektörler ve birimler arasındaki işbirliğinin ne kadar önemli olduğunu fark ettiğini ve bunu da Karşıyaka’da tüm kurumların birlikteliği ve iletişimi ile çok güzel bir şekilde tesis etmeye çalıştıklarını belirtti. Devlet akli olarak tabir edilen bu işbirliği ile sadece Karşıyakamızda  da değil özellikle  il sağlık müdürlüğümüz ile birlikte ülkemizin kalkınması, huzur ve sağlık içinde yaşaması için çabaladıklarını belirterek tüm eczacıların  bayramını kutladı.

Konuşmalarının ardından Karşıyaka İlçe Sağlık Müdürlüğü’nden emekli olan Eczacı Arif Balın’a mesleğe katkıları ve hizmetleri nedeniyle emeklilik plaketini Karşıyaka Kaymakamı Sadettin Yücel takdim etti. Eczacılık günü dolayısıyla hazırlanan pastanın hep birlikte kesimin ardından kutlamalar son buldu.

 
İzmir iş dünyasının acı kaybı
 
'Cumhurbaşkanı olursam o yetkiyi kullanmayacağım'
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Deniz Baykal için flaş açıklama
Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada "Gaziler Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon ...
Ramazanda Ege mutfağı önerisi
Ramazanda Ege mutfağı önerisi
İzmir'de şifa buldu: Eğitim görmek istiyor
Gürcistan uyruklu Tekla Nachkebia (12), lösemi teşhisi konulduktan sonra ...
 
İlacı için imza kampanyası başlattı
Kromozom bozukluğuna bağlı olarak 27 yaşından sonra yürüme, konuşma, görme ...
Pharmactive ilaç Arnavutluk’ta
Türkiye’nin ilaç sektörünün önde gelen firmalarından Pharmactive, ilk ...
Canan Karatay: Et alamıyorsanız kemik alın
İç Hastalıkları ve Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, kemik suyunun ...
 
Ömürcan'ın ailesinden 'erkek donör' çağrısı
İzmir'de kanser tedavisi gören Göztepe Futbol Okulu öğrencisi, 1925 Gençlik ...
Kitvak Anneleri 'Askıda Oda' için seferber oldu
Anneler Günü kapsamında Alyans Kulüp’te düzenlenen Kitvak Buluşmaları’nda ...
Kocaoğlu, meslektaşlarını unutmadı
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun eşi Dr. Türkegül Kocaoğlu, ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Erken seçim hangisine yarar?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva