HABERLER>EKONOMİ
30 Kasım 2017 Perşembe - 10:43

İzmir'den can suyu... O ülkeye ihracat katlanıyor

Türk Gıda Sektörü, siyasi krizler yaşadığımız dönemlerde bile ihracatını arttırdığı İsrail'e daha fazla ihracat yapabilmek için ISRAFOOD 2017'ye çıkartma yaptı. Türk su ürünleri sektörü hava kargo desteğiyle İsrail'e ihracatını yüzde 29 arttırdı.

İzmir den can suyu... O ülkeye ihracat katlanıyor

Akdeniz İhracatçı Birlikleri'nin bu yıl ilk kez Milli Katılım Organizasyonunu üstlendiği 28-30 Kasım tarihleri arasında düzenlenen ISRAFOOD 2017 bu yıl 34. kez düzenlendi. İsrail'in tek gıda fuarı olan ISRAFOOD 2017'ye 16 Türk firması katıldı. Ege Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği, Ege Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği, Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği ve Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği info stant ile katılarak Türk ihraç ürünlerinin tanıtımını yaptı.

İZMİR'DEN TEL AVİV'E HAVA KARGO SEFERLERİ İHRACATI ARTTIRIYOR
Türkiye'de ihracatta hava kargoyu en yoğun kullanan sektörlerinin başında geldiklerini dile getiren Ege Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Kızıltan, 2017 yılı içinde başlayan İzmir - Tel Aviv arasındaki hava kargo seferlerinin de desteğiyle İsrail'e 2017 yılının Ocak - Ekim döneminde ihracatlarını yüzde 29 oranında arttırarak 12 milyon 331 bin dolardan, 15 milyon 884 bin dolara çıkardıklarını kaydetti.

Türk su ürünlerinin İsrail'de bilinirliğinin çok yüksek olduğuna işaret eden Kızıltan, "İki ülke arasında siyasi ilişkilerin normalleşmesiyle birlikte Türk ürünlerine olan sempati de artmış durumda. Market raflarında ve restoranların menülerinde Türk su ürünleri yer alıyor. Kosher sertifikasına büyük önem veriyorlar. Kosher sertifikalı ürünleri tercih ediyorlar. İsrail'e ihracat yapma hedefi olan firmalarımızın Kosher sertifikası sahibi olmalarını tavsiye ediyoruz" diye konuştu.

SU ÜRÜNLERİ İHRACATINDA ÇİPURA VE LEVREK ZİRVEDE
İsrail'deki ISRAFOOD 2017 Fuarı'nın bu yıl 34. kez düzenlediği bilgisini veren Ege Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Ufuk Atakan Demir, 2016 yılında 150 firma katılmışken, 2017 yılında bu sayının 202'ye çıktığını belirtti. Demir, "Türkiye'den İsrail'e 2017 yılının Ocak - Ekim döneminde yapılan su ürünleri ve hayvansal mamuller ihracatında 5.9 milyon dolarlık tutarla çipura ilk sırada yer alıyor. Deniz levreği ihracatımız ise; 3.8 milyon dolar ile çipurayı izliyor. Balık unu ihracatından 1.4 milyon dolar döviz kazandık" diye konuştu.

ISRAFOOD 2017 Fuarı'nın ziyaretçileri arasında; Türkiye'nin İsrail Büyükelçisi Mekin Mustafa Kemal Ökem, Ekonomi Bakanlığı Müsteşarı İbrahim Şenel ve İhracat Genel Müdür Yardımcısı Musa Demir'de yer alırken, Ege Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği'ni Yönetim Kurulu üyeleri Ufuk Atakan Demir ve Haluk Taktak ile Denetim Kurulu Üyesi M. Cem Sağır temsil etti.

Türkiye 2017 yılının Ocak - Ekim döneminde İsrail'e 2 milyar 742 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdi. 2016 yılının aynı döneminde İsrail'e yaptığımız ihracat ise; 2 milyar 409 milyon dolar seviyesindeydi. Türkiye, 2017 yılında İsrail'e yaptığı ihracatı yüzde 14 arttırma başarısı gösterdi.

İsrail'e yapılan ihracatta Çelik sektörü 511 milyon dolarla lider sektör olurken, Otomotiv sektörü 430 milyon dolarlık ihracatla ikinci sırada yer aldı. Kimya sektörü ise Türkiye'ye 294 milyon dolar kazandırdı ve zirvenin üçüncü basamağının sahibi oldu.

 
ABD'den kriz çıkaracak bir karar daha!
 
AK Partili vekilden 'vatandaş' hattı... ‘Sürekli’ ulaşılacak...
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
TÜGİAD Ege “iş” yaratıyor
TÜGİAD Ege Şubesi İş Geliştirme Komisyonu tarafından düzenlenen ve üyelerin ...
Mehmet KARABEL yazdı... Garibim talih kuşu Enflasyon’a tuş oldu
Mehmet KARABEL yazdı... Garibim talih kuşu Enflasyon’a tuş oldu
Ege Serbest Bölge'de 20 bin kişiye istihdam
Ege Serbest Bölge Kurucu ve İşleticisi AŞ (ESBAŞ) CEO’su Faruk Güler, ...
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan kurdelayı kesti... Ege'ye 386 milyonluk dev tesisler
Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nca hayata geçirilen 7.7 milyar liralık 375 ...
Taşeron işçiler için 'Yıldırım' açıklama!
Başbakan Binali Yıldırım, "Taşeron olarak çalışanların sorununu Sayın ...
İzmir'de köylüleri ayaklandıran madenin arkasında o ismin oğlu çıktı!
İzmir’in Tire İlçesi’nde köylüleri ayaklandıran taş ocağı ve dolomit maden ...
 
Başbakan Yıldırım'dan Kılıçdaroğlu'na yanıt!
Beştepe'deki toplu açılış töreninde konuşan Başbakan Yıldırım, ana muhalefet ...
On binlerce üyesi var! Bakanlık inceleme başlattı!
Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, son dönemde vatandaşlar tarafından saadet ...
İzmir'in bir devi daha satışta... Ruslara gidiyor!
Türkiye'nin eski sanayi kuruluşları arasında yer alan İzmir merkezli Altınyağ ...
 
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
10 Yönetmen Ve Türk Sineması
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Atatürk' adını kim yakıştırdı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva